wenchepenke

Shop-helg!

2014-03-31 @ 09:11:06

Hej på er!
Ja denna helgen har då pengarna rullat! Kul att handla, men inte lika kul att betala. Då är det väl som det ska vara?
Vi är iaf 3 cyklar, 1 DC cap, grill, gardiner, 2 par träningsskor, löpartights rikare + lite annat smått och gott blev det oxå.
Så nu blir det köpstopp et tag :-)
Det dumma var att jag skulle iväg och jobba sen på kvällen, så man kände av lite stress. Men det kanske blev billigare så??? ;-)



Molly övningskör med cykeln på altan. Jättelycklig för sin nya cykel och hjälm. :-)


Anine ville nog helst haft en 4hjuling tror jag!

I fredags packade jag och flickorna fikasäcken och gick en tur ut i skogen. Det var ju så fint väder och det är jättehärligt att gå efter ån. Bäst av allt är att det går jättebra att gå med vagn där. Anine fick gå så mycket hon orkade, men det blev mest åt fel håll tycker jag :-)








Idag kommer mormor en sväng och det längtas vi efter. Det blir mycket prat om mormor, Kragerö, sommar och strand nu ju närmare sommarlovet vi kommer :-)
Pojkarna ska sova över här inatt (pappavecka) så dom oxå får träffa henne. Så då är det väl bara att sparka igång dagen då!

Ha en bra vår-dag :-)

Kram ♥

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Söndagspromenad och synkoll i Hudik.

2014-03-25 @ 18:54:15

Tjoho!
Var några dagar sen nu. Har funderat på detta med att blogga varje dag och tycker väl inte att mitt liv är så fasligt spännande så att det är någon mening i :-P
Det är ju ofta lite enspårigt ibland... Jag menar, man gör ju ofta samma saker. städar, tvättar, skickar iväg ungar till skola och dagis, gör mat och jobbar..
Inte har jag så djupa åsikter om saker och ting heller, eller känner för att reta upp folk eller dra igång häftiga diskussioner, så jag håller mig till mitt vanliga vardagsprat :-)
Är det för tråkigt så skit i att läsa min blogg helt enkelt :-D

Nu som det var sagt så kan jag ju göra en liten uppdate över dom senaste dagarna :-)
Söndag bestämde vi oss för att ta en söndagstur upp på Gårdtjänsberget. Det är väl typ 1,5 km uppför, men det gick bra :-) Molly gick hela vägen själv och Anine somna i vagnen nästan direkt.
Ungefär halvvägs hamnade vi i världens gyttjebad!! Dom håller på/har avverkat skog där. Men det var väl bara att trampa på! Efter et tag var det fint att gå igen.


Väl uppe var ju tanken att vi skulle grilla korv på den eminenta engångsgrillen vi hade köpt, men den var helt omöjlig att tända!! Efter 20 minuters strävande, gav vi upp och åt kakor istället :-P


Vi fick steka korv i stekpannan hemma. Men turen var fin iaf och vad är väl bättre än att få umgås med familjen??

Idag har jag varit i Hudik på ögonavd. Dom har ju kommit på att jag skeler, något jag förmodligen har gjort hela livet fast ingen har upptäckt det. Mitt högra öga orkar inte riktigt hålla ihop så det sticker iväg åt sidan, vilket gör det svårt att läsa och koncentrera sig. Pluss att jag har mycket ont i huvudet.
Hemska droppar fick jag, så jag såg inte så mycket på 3 timmar. mest suddigt och konstigt. Tur att Lars var med som förarhund :) haha
Så nu har man fått några ej snygga låne-briller med prismor på för att se hur ögonen reagerar. 1 mnd ska jag ha dom :-/


Men det går fort! Så hemska är dom ju inte...
Gillar mina solglasögon som jag köpte dock:


Och tur var väl det att jag köpte dom, för kära hjärtanes vad ljusskygg jag blev av ögondropparna :-O Fick till och med ha dom på när jag skulle cykla efter Benji nu här på kvällskvisten...

Nu är det inte så mycket kvar av dagen, så det börjar bli dags att stoppa mina prickiga flickor i säng! Vattkoppor som dom har, är det inte lätt att sova :-( Inte för Molly iaf.. Men nu hittade vi en spray på apoteket som ska vara bra att spreja på vattkoppor! Så nu håller vi tummarna hååååååårt för att det hjälper!

Vi hörs!
//W

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

En kär vän.

2014-03-21 @ 08:16:34

Igår fick jag äntligen träffa Malin igen. Var sååå länge sen nu så. Det har varit sjukdom och lite allt möjligt som har kommit ivägen, men nu fick vi det att gå ihop :)


vi träffades på Krokanen. Lämpligt att sitta där å fika, så kan barnen busa i lekrummet där. Dock var det väl inte den bästa dagen på veckan tror jag ;-) Men så är barn!
idag tänker jag lite extra på Malin och hennes familj. Lilla Helge är född med flera vätskefyllda cystor i huvudet så nu är dom ner på Akademiska och kollar status och sådär. Håller tummarna att han får vara frisk nu ♥

Lilla sötnöten.



Sååå lycklig för att få bulle :-) haha vilket ansiktsuttryck!

Anine har nu kommit på hur man ska komma sig upp i soffan. Så nu på morgonen här, har det gått mycket tid till att kliva upp och ner därifrån. Bara trappen kvar att lära sig då ;)

Idag ska vi ta benen fatt och gå upp till Saga och Jenny för lite lek. Det blir trevligt! Är så lycklig för att Maud hittade en tvillingsulky hemma hos sig som jag fick köpa för en veldigt billig peng. Liten och smidigt och perfekt när man är ute och går och Molly vill vila benen till exempel :)

Så nu ska jag sätta lite fart här innan Molly tjatar hål i huvudet. :-D

Ha det gött!
//W

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Så blev det vinter.... Igen!

2014-03-18 @ 11:17:11

Jaaa man var väl lite dum som tog våren ut i förskott! Dock var jag förberett på att det skulle komma mera snö, men inte att det skulle bli kallt igen...
Som jag sagt/skrivit så många gånger förr; vädret är väl i princip det ända som inte går att ändra på här i världen så det är bara att gilla läget :)

Molly och jag lekte att det var sommar och sol ute och att vi var på stranden hos mormor :)


Snaaaart är vi där!

Idag har vi strålande sol om än lite kallt, så läget fanns för en liten promenad efter Molly hade lämnats på dagis.


Min kära höft vill inte alltid vad jag vill, så det fick bli en kortare promenad idag. Det hugger för varje steg jag tar i högra höft och på vänster fot har jag fått en självspricka på hälen :-o
Tänk vad gammal man känner sig ibland ;) haha

Nu blir det lite vila för både Anine och mig. Jag är fortfarande tröööööött efter helgen! Måste vila så jag pallar med jobbet ikväll :)

Ha en härlig dag i solen!
/W

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Helgens bravader.

2014-03-17 @ 07:25:15

Jaha, då har det gått en vecka igen då!
Förra veckan är det väl inte så mycket att rapportera om då vi mest bara vara hemma pga vattkopporna... Känns skönt att det är över nu, men risken finns väl att flickorna kommer att få. Efter mina beräkningar bör det bli till helgen igen. Lika bra att få det avklarat :)

I fredags hade jag en spontan träff med Erika. Passade Love en stund medans hon var på banken. Då passade vi på att gå till Öjeparken. Det är grejer det!

Lördag var Lars och jag ut på Bonden. Tillsammans! Händer inte ofta kan jag säga :) Engmans kapell skulle spela, så då passade vi på! Kusin Elin var barnvakt. Tur det finns vuxna kusiner oxå i släkten :)
Matbiljetter hade vi, så då blev det lite god mat på oxå. Jag tog Hälsingepanna(??) vilket var fläskfile grädde kantareller ost och potatis. Gött var det iaf :)
Himla kul kväll! Träffade mycket folk och hade kul. Dock var inte dagen igår lika kul... Trött och seg som man blir, plus att man ska försöka vara mamma på det :-P

Man är så sällan ut, så man är ju inte van eller kommer ihåg hur det är dagen efter.. Räddningen för mig var nog att jag drack Resorb på natten då jag kom hem.
Resorb och kaffe är grejer dagen efter oxå :) Nu har jag nog återfått min vätskebalans, men tröttheten sitter väl kvar till på fredag eller nåt...

Så nu ska jag väl sparka igång denna veckan med! Idag kommer Malin och Emilia och då ska vi fixa lite inför April :) Sen blir det nog mycket kaffe om jag känner oss rätt ;)

Må så gott!
/W

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Sjukstugan fortsätter...

2014-03-10 @ 10:25:53

Gaaaah... börjar bli ganska less på att vara isolerad nu! Blir långa dagar när man inte kan hitta på nåt. Blir mest städ, tvätt och plock här hemma och det är ju inte särskilt kul.. MEN... man kan ju inte ha kul jämt, eller hur? :-) Fick mig en liten promenad upp på konsum igår medans Anine sov. Man måste ju ha glass när man är sjuk :)


Blåsigt värre, men himla skönt tycker jag!

Nu hoppas vi på att detta vänder snart! 2 av dom prickiga ska få gå till skolan i morgon, för nu har kopporna torkat och blivit skorpor!

En annan rolig sak är att Alfta slog AIK med 10 bollar igår :D Så nu börjar det närma sig kval för div. 1 tror jag! Visst, det är 2 matcher kvar. 2 matcher som Alfta BÖR vinna. Jag säger bör därför att det gäller ju att ha fokus på nuet. Inte slappa bara för att det är sämre lag på pappret..
Sen är det ju lite andra resultat som ska gå åt rätt håll oxå! Men håller tummarna hårt jag :)

Nä men nu får man väl göra slut på kaffetermosen så kanske jag vaknar idag oxå. Med lite tur...

Have a nice day :-)

Kramar till er alla ♥
/W

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Helg och vattkoppor!!

2014-03-08 @ 14:48:00

Då har mina prickiga grabbar kommit hem, den ena prickigare än den andra!Skönt på et sätt att dom fått typ samtidigt så att sjukdomsperioden inte varar i 50 år :)Benjamin är den som har flest prickar, men Christian har fått på väldigt obekvämma ställen; munnen och underlivet både fram och bak. Eirik har nu fått mer och mer prickar, så vi får väl se hur det blir för honom innan det är färdigt... Flickorna har ju inte heller fått än, men det borte väl komma nu snart tycker jag.Annars har vi väl inte gjort så mycket dom sista dagarna. Vi var till slalombacken och åkte lite pulka med Malin och Emma i torsdags.
Sen igår var vi till Öjeparken och lekte en sväng. Anine tycker att det är jobbigt att gå i skorna, men man ska väl lära sig?? Det blev mycket knall och fall och lite grin. Det går ju såklart bättre och bättre :)
Och idag dök ju det gula stora klotet upp på himlen som man inte har sett på en halv evighet! Sååååå härligt, då självklart måste man ju ut då :p Var ju inte helt med i beräkningen att det skulle blåsa som det gjorde, men det skiter man väl i bara man får fylla på energitanken lite :)
Nu får vi se vad vi ska hitta på... Kan ju inte åka någonstans med dom här prickiga ungarna, så blir väl till att poa på här hemma! Behövligt det med...
 
Hej hopp :)
// W

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Sportlov.

2014-03-06 @ 10:23:26

Då är sportlover här (och nästan över redan)! Vilket betyder att Mollysen är ledig från dagis och då måste man fylla dagarna med nåt :)
Så i måndags var vi på kyrkis med Saga och Jenny. Efter lite innelek och lunch, gick vi ut för att åka pulka i backen på S:t Olofs. Gick väl inget vidare direkt.. väldigt lite snö och den snö som finns är ju väldigt blöt. Då fick det bli lite snögubbs-bygge istället :)



Sen på tisdag var Malin och Emilia här och lekte/fikade. Malin och jag smider planer för påsklovet :) Lite bus med dom äldsta barnen som ska vara en överraskning! Spännande, spännande :)

Onsdag åkte vi på Buspalatset med faster Malin, Emma, Amanda, Jenny och Saga. Himla skojsigt för barnen :) Man såg knappt Molly, Saga och Emma. Bara när dom var törstiga eller toanödig typ. Roligt att det finns sånt i närheten tycker jag.
Både barn och vuxna var nog trött efter dom timmarna vi var där. Vi var ju inte själv heller där såklart :) Jättetrött i öronen sen.




Efter vi hade busat klart, åkte vi på Max och åt sen lunch. Molly var jättehungrig! Hon åt upp et Maxmål plus halva Anines hamburgare :P


Senare hade vi sån tur att vi blev bjuden på middag hos Malin och Stefan. Fantastiskt skönt att slippa göra mat ibland :) Härligt! Sen var det en trött Wenche som åkte till jobbet! zzz... Fast det gick bra!

Idag blir det en vilodag! slitsamt med lov ju :D
I morgon kommer det hem 3 prickiga grabbar! Vattkoppor har dom åkt på, så inget vidare lov för dom! Dröjer väl inte så länge före flickorna får heller nu då...

Ha en braig dag :)
//W

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Handbollslördag -igen!

2014-03-02 @ 11:15:20

Som jag längtat efter denna lördag! Nu blev det ju inte riktigt som jag tänkt mig, men det löste sig rätt bra ändå.
Tackar Stefan för att han tog med sig flickorna hem efter Arbråmatchen så jag fick umgås med Malin, Erika, Ida och Amanda en stund.
(Lars och p18 spelar semi returmatch i Vetlanda).
Så Arbråmatchen har jag inte så mycket att säga om då jag kollade på Anine mest :) Men Arbrå vann och det är väl huvudsaken!
Efter matchen åkte vi på max och åt innan vi satte kursen mot Alfta för att titta på deras match mot Täby.


Mycket tok på läktarn med dom här 2 :)
Matchen var väl mera eller mindre rörig tycker jag. Mycket slarvpass från båda lagen och Hawaii handboll blev det ju då såklart. Aldrig har jag väl tittat på en handbollsmatch på den här nivån som det fortfarande står 1-1 efter 10 minuter!!
Men då matchen var slut, visade tavlan iaf 28-17! Men hade fokuset vart på topp, så hade det vart mycket mera mål! Så är det ju ibland, svårt att vara på topp jämt :)
Vinst är ju det som räknas!

Idag blir det kalas på Lillbo. Så det blir trevligt :) Molly har nu tjatat sen 8 i morse om när vi ska åka och vilka kläder hon ska ha :P Anine har varit vaken sen 5.30 i morse så då ser det ut såhär innan kl. är 10.30:


Gofisan min ♥

Hörs!!
//W

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()