wenchepenke

Halleluja för Bricanyl!!

2014-02-27 @ 09:12:23

Har haft några jobbiga nätter med Anine nu. Hon har falsk krupp och då är det förstås inte lätt att sova. Christian var lika då han var liten, men nu har det växt bort :) Hade jag inte varit med om det förr, så hade jag nog blivit rädd, för makan till väsen när hon andas och hostar. Klassisk skällhosta sen låyer det som att hon inte får luft när hon andas. Fast det får hon ju :)
Så igår åkte vi till läkaren för att få hjälp. Allt såg bra ut annars, så hon fick Bricanyl. Så inatt har hon sovit något bättre trots att hon bara hade fått en dos. räknar med att det blir ännu bättre till natten igen! Och vad duktig hon är läll. Inga problem att ge medicin alls! Hon sväljer snällt utan att spotta :)
Det är man ju inte riktigt van med ;)




Tittut-leken är det roligaste som finns :)

Idag har vi haft en stressig morgon! 2 av pojkarna skulle skjutsas till slalombacken för att åka, den sista pojken var såklart sur för att han inte fick åka.. Flickorna fick ju oxå kliva upp och göras iordning då. Så jag tycker att jag gjorde det bra :) Vi var i backen med 5 minuter tillgodo.
Men nu känner jag av en inre stress som jag nog får ha resten av dagen.. Tål inte stress så bra sen jag blev utbränd för 6 år sedan.. Men men, det gick ju bra och vi HANN! Huvudsaken det :)

Ha en bra dag!
//W

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Vårkänslor!

2014-02-24 @ 17:44:53

Idag vaknade åter igen mina vårkänslor till liv! +7,9 grader ute är inte alls fel. :)
Veeeet att det är många som skulle vilja ha vinter och snö, men inte jag. Inte nu!
Upptäckte idag att mina tulipaner är på väg upp:


Är det inte härligt, så säg!
Snart tar jag med mig kaffemuggen och sätter mig ute på altan! :D

Idag har vi även vart på kyrkis och lekt:) Saga och Jenny följde med så det var trevligt! Hemskt många barn och föräldrar där nu förtiden, så man är alldeles slut i öronen när det är slut :P Beundrar dagispersonal som står ut med ljudnivåen varje dag i flera timmar!



pussgurkorna ♥

Nu ska jag ut och flänga igen. Benji ska på bandyträning och Christian ska hämtas på ridhuset. Hem en vända och sen ner på ön och hämta Lars och Bia igen :/ Hej och hå.
Man skulle väl haft 2 bilar ibland...

Trevlig kväll på er!
//W

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Det snör, det snör tiddelibom

2014-02-21 @ 13:46:26

...det er det gjör
tiddelibom
Nå snör det mye mer enn för
Tiddelibom
og huttemegtu

Kom till att tänka på denna lilla visan som Ole Brum (Nalle Puh) sjunger som man kommer ihåg från jag var liten.
För det är ju faktiskt så det är nu..
Det var det första jag såg när jag slog upp mina gröna i morse.
Snön som lavar ner.


Hur mycket jag än vill att det ska vara vår, så är det ju faktiskt bara Februari och vinter än. Jag som hade hoppats att få sitta i stolen där ute och dricka kaffe snart...
Nåja... Inget man kan göra åt så bara att gilla läget :)

I dag är det fredag. Vilket betyder att Bia har bandyträning och Lars kommer hem från Nässjö :) Kvällsjobb för mig och i morgon ska jag faktiskt jobba förmiddag! Det var ju inte igår direkt ;)
Blir spänande att se hur trött man är då :) går nog bra!

Hej hopp!
//W

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Veckohandling- check!

2014-02-20 @ 18:07:43

Klaaar med det! Hur hemskt det än låter, så är det faktiskt så att jag HATAR att storhandla! Riktigt ilandsproblem - I know...
Storfamilj som vi är, så önskar jag att det fanns handlevagnar som var dubbelt så stora än vad dom är. Det blir liksom som et stort berg när jag handlar!
Men nu är det gjord iaf :)

Idag följde faster Malin med, så Molly fick vara med henne medans Anine och jag handlade mat :)
Blev lite fika oxå på nya stället vid Dollars. Tror det heter Hemma eller nåt sånt?? Jag köpte en chorizosalami/brie macka. Supergod! Ostälskare som jag är :) Nyttigt?? Nja... man ska leva oxå :)
Morotskaka till efterrätt var ju inte heller fy skam ;)




Det hela slutade lite tråkigt då Molly lyckades välta handlevagnen MED Anine i :/ Fast man sagt sagt åt henne säkert 100 gånger att hon inte får klättra på vagnen för den kan välta, så måste man erfara själv att det nog blir som mamma säger kommer hända.. Det blev gallskrik - såklart! Man tittar bort 10 sekunder och då är olyckan framme. Som tur var gick det väldigt bra. Varken Molly eller Anine gjorde illa sig, dom blev bara väldigt rädd!
Får se om det är bortglömd nästa gång man ska handla ;)
Man blir ju inte förvånad iaf...

Nu håller vi tummarna för att pappa Lars och P-18 ror hem segern nere i Nässjö! Långt att åka för 1 match, men så är det hårda bandylivet :)
Om jag får säga vad jag tycker, så ska det bli skönt när det blir slut på bandy säsongen så vi får tillbaka våran pappa/sambo :)

God kväll på er :)
//W

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Förändring.

2014-02-18 @ 10:26:12

Äntligen 18:e Februari!! Nu är det dags för mig att fixa till håret på Helenas klippotek i Alfta :) Blir spännande. Tanken är att jag ska ljusna på håret lite. Visst, jag trivs med mörkt hår oxå men när håret växer som ogräs, blir det ju en "kant" på en gång :/ Så nu tänker jag att jag ska ljusna på det lite så att jag kan färga det i ljusare brunt senare :)



Blir nog bra! Hoppas det iaf :)

I lördags var Amanda och jag på handbollsmatch. Alfta mötte HF SIF. Dom ligger 2:a just nu i tabellen. Jag tippade på en jämn och spännande och jag fick rätt :) Denna gången gick det Alftas väg och dom vann med 25-22. Synd bara att det är så få matcher kvar nu...

Nä nu får det bli lite kaffe och OS :)

/W

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Våren på väg??

2014-02-10 @ 12:09:33

Visst är det härligt med takdropp ni? :)
Jag tycker då det iaf.. Kände en liten lyckokänsla här en morgon då jag hörde småfåglarna kvittra på som aldrig förr. Det är väl et säkert vårtecken iaf :) Sen kände jag att "jaaaa det blir nog vår och sommar i år oxå". Längtar lite extra efter solen nu. Hoppas på mängder med sol under våren och sommaren. Det har ju varit så många gråa dagar nu över höst/vinter, så då måste väl vår/sommar bli solfylld? Eller? Det är väl inte möjligt med 365 dagar med grått väder??

Nu är sovrummet färdigtapetserat! Det blev jättebra :) Fattas lite hyllor och sånt nu bara och sen ska vi fortsätta i lill-hallen. Samma tapeter blir det eftersom det inte finns någon dörr mellan sovrum/lillhall.


Idag är jag bara hemma med mina pinglor! Molly har varit med dagis på bio idag, så då blev det ingen kyrkis. Vi får åka dit nästa måndag istället :)


Ha en bra dag :)

/W

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Kyrkis

2014-02-04 @ 08:24:20

Då pojkarna var små, var vi ofta på Kyrkis. Nu har jag kommit igång igen :) Anledningen till att jag inte har varit iväg tidigare, är för att Molly alltid har gått på dagis på måndagar och torsdagar. Sen hon började på Nyckelpigan där dom stora barnen går, har hon bytt dagar. Så nu passar det :)
Både Molly och Anine tycker att det är jätteroligt där.
Igår hade vi sällskap av Emilia och mamma Malin:





Anine blir så slut av alla lek, så innan vi har kommit ner i botten av backen på väg hem, har hon somnat! Gjorde en liten miss igår! Tog pulkan med som Molly skulle få sitta på på vägen hem. Hon har ju alltid såååå ont i benen när hon är trött ;) Det var ju bara det att det var snö då vi gick till Kyrkis, men då vi skulle gå hem hade ju nästan all snö smält bort!!!
Låååång väg hem blev det :/


Idag är der dagisdags igen för Molly och städ och plock för mig. Ovanligt!!
Det börjar bli klart i sovrummet nu oxå med tapeter och allt. Underbart :) Kanske man får sova i sin egen säng snart?

Ha en braig dag :*
/W

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Handbollslördag!

2014-02-02 @ 11:05:44

Igår var det äntligen dags för lite handboll igen :) Först Arbrå vs. HF SIF. Och sen Alfta vs. Westermalm. Men innan dess hann Erika och jag med lunch på Roys.


Supergod hamburgare slank ner! Annars brukar jag jämt köra på Tacotallriken dom har där, men tänkte vara lite vild och ta nåt annat för en gång skuld :) haha

Arbrå matchen var spännande från första början tycker jag. HF SIF är ju serieledarna så man trodde väl egentligen inte att Arbrå skulle ro hem detta. Nog en gång har det visat sig att i denna serien kan alla slå alla, och det är det som är roligt :) Så denna gången var det Arbrå som drog det längsta strået!

Förutom en liten stopp till Dollars, så styrde vi kossan mot Alfta för ännumera handboll. Alfta skulle möta bottenlaget så läget för målfest fanns ju :) Och så blev det! Lite trög start av Alfta, men sen öste dom på. Det såg litt ut som att Westermalm hade nog med att springa, för bolltempot försvann mer och mer. Dom lyckades få in 20 bollar ändå, men det var snarare att Alfta blev lite slög i försvar tror jag. Svårt att hålla fokus uppe i 60 min mot et sämre lag, men dom gjorde det bra ändå :)

Idag väntas tuffare motstånd i Rimbo. Et lag som tycker om att spela med 2 punktar. Spelförstörande spel tycker jag, men gäller ju att hitta lösningar på det. Det blir ju större plats för dom andra 4 att spela på där inne..

Spännande blir det iaf :)

Nu ska jag fortsätta hjälpa till med målning och tapetsering. Man får göra lite i taget när man har småbarn hemma..

Hej hopp.

/W

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()