wenchepenke

Vintertid.

2013-10-30 @ 09:05:07

Då har vi ställt klockan tillbaka- till många småbarnsföräldrars stora fasa :-P Minns när pojkarna var små. Dom klev upp 4.45 heeeela vintern. Dom följde aldrig sommar och vintertid utan körde på samma tid året om. Behöver jag säga att jag var trött i typ 6 år??? ;-)
Flickorna är som tur är inte lika morgonpigga. Dom kommer snabbt in i nya rutiner...

Helgen var fylld med bandy för Lars. Fre lör och sön i Rättvik. och jag jobbade lör och sön. Hann med att titta på Alfta-Enköping iaf.
Var förövrigt ingen bra match. Det som jag trodde skulle bli en jämn match mellan 2 topplag, blev istället lekstuga för fel lag (Enköping). Alfta hang med bra till 15-15, sen klappade hela laget ihop såg det ut som. Det fanns inget försvar och heller inget anfallsspel. Svårt att vinna matcher då...
Men men... bara att tagga om, bli förbannad och visa att dom kan bättre! Håller tummarna för det!!

Nu då det är höstlov läre man ju hitta på lite skoj med rastlösa Molly. Så i måndags var vi på kompisbesök hos Malin och Emilia och sen på emiddagen hälsade vi på Tina och Simon.
Igår körde vi Buspalatset med syrran och kusinerna:




Träffade på Sussie som jag inte har sett sen 2006(??). Vi låg i Gävle tillsammans då Eirik föddes. Hennes son Elias är oxå prematurbarn.
Så himla kul att ses igen!
Vi var inte själv på Buspalatset såhär på lovet. Jeeeezus... hörde barnskrik i flera timmar efteråt :-\
Men barnen hade kul :-) Huvudsaken det. Sen blev det mat på Sibylla:


Hungriga och väldigt trötta barn. Alla somnade i bilen på vägen hem :-)

Nu väntar vi på Saga och mamma Jenny som ska komma och leka en stund! Sen vankas det kvällsjobb igen :-)

Ha det gött!
//W

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Det snör!

2013-10-22 @ 10:07:47

Årets första(?) snö har kommit. Iaf som jag har sett.. :-) Även fast jag inte är någon stor fan av snö och kyla, så måste jag ju erkänna att det är lite mysigt!
Iaf nu före jul. Sen efter nyår kan snön fara och flyga för min del och ta med sig kylan oxå ;-)


Molly blev glad för snön hon. Hon sprang ut och vände ansiktet mot himlen. Et härligt skratt från henne kom det och ögonen glittrade :-) Fina ungen min <3
Sen bar det av mot dagis för knäppning av dagiskort.

Ledig idag så då får man väl ta tag i hus och hem, men ska nog ladda med några koppar kaffe ;-)

Ha det gött!
//W

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Anines dop.

2013-10-20 @ 10:19:35

Så var dagen här för dop! Stressad som vanligt inför kalas var jag, men inte på värsta viset. Man skulle tro att man har rutin på detta efter alla barn, men stressad blir jag ändå :-)
Tur att man har så många fantastiska människor i sin närhet som hjälper till :-)
Som Lars kusin, Tina och svärmor gjorde jättesmarriga smörgåstårtor:


Min kompis Rosis gjorde världens finaste och godaste tårta:


Och min syster Linda och Lars syster Malin gjorde et jättejobb i köket. :-)
Lars styrde upp med serveringen han med.


Mycket nöjd med dagen och jätteglad för alla som ville dela dagen med Anine. Och TACK för alla fina presenter :-)




Självklart fick Anine smaka både smörgåstårta och tårta! Och det var inte fy skam för henne heller ;-)

Nu känner man sig nöjd och glad att dopet äntligen blev av, bättre sent än aldrig ;-) Damen i fråga börjar ju bli en aning tung (10 kg vid 8 mnd), så till och med prästen kom med et lite stön när han lyfte henne :-)
Men nu är det gjort!
Nu ska den vackra dopsklänningen som mormor har stickat, packas bort tills eventuella barnbarn ska döpas. Förhoppningsvis dröjer det åtminstonde 10 år tills dess ;-)

Ha en braig dag alla där ute!
//W

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Över förväntan!

2013-10-17 @ 21:24:57

Det går faktiskt över förväntan med Mollys sluta-med-napp grej :-) Hon frågar inte efter den ens! MEN är hon riktigt trött på dagen, har det hänt att man har hittat henne i Anines säng var hon tjuvtuttar på hennes nappar ;-)
Det går väl över med tiden..

Annars känner man sig, ja vad ska man säga... Lite vimmelkantig av på tok för lite sömn!! Lilla A är väldigt långt ifrån rolig på kvällar/nätter nu för tiden. Undrar om det är någon 8 mnd kris hon går igenom? Blivit mer medveten om omgivningen så att hon drömmer?? Ja den som visste.... Himla jobbigt äre iaf att man aldrig får mera än typ 4 timmars sömn sammanlagt var natt. Jag behöver verkligen mina 7 timmar för att ens fungera som människa!
Nu är man sur, grinig, lättretad, ledsen (eller ... jag tar lätt till tårar när jag sover för dårligt) och framför allt TRÖTT! Yrsel har jag fått med på köpet oxå..
Det lustiga är, är att även fast hon sover så dårligt på nätterna så sover hon inget bättre på dagen heller??
Man får mycket gjort iaf, allt för att hålla sig vaken!
Putsat fönster, krattat löv och en massa annat joll som ska göras :-)



I morgon åker jag och kärleken till Bollnäs och fixar det sista inför dopet plus att vi även ska hämta hem nya teven. Ska bli skönt att få en tv i källarstugan så att man kan flytta ner tvspel och sånt dit..

Tjingeling!
//W

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

En lite hög med presenter...

2013-10-14 @ 12:48:16

...ska Molly få då hon har varit så duktig och sovit utan napp i natt :-) Så nu idag har vi pratat om att Tomten nog kommer och hämtar napparna lite tidigare än tänkt, och såklart lämnade han lite presenter ;-)


Medans Molly är på dagis passade Anine och jag på att ta en promenad i höstvädret. Det var kallare än vad jag trodde faktiskt, så det kanske blir snö på torsdag som Jenny säger?? ;-) Lite tidigt än kan jag tycka! Snön får gärna vänta tills slutet på November iaf. Till advent vill man ju gärna ha lite snö för julstämningens skuld.




Blev knockad under kortknäppningen ;-)

Ikväll, tisdag och onsdag blir det jobb för mig, sen blir det väl möte med presten någon av dagarna här?? Vi ska ju döpa Anine på lördag så jag är väl lite halvstressad...

Vi hörs!
/W

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Denna helgen.

2013-10-13 @ 08:43:51

.. är jag bandyänka.


Laget som Lars är tränare för, har varit till Uppsala för cupspel. Pojkarna är hos pappa sin så då blev det bara flickorna och jag hemma. Fast vi har haft det rätt mysigt ändå. Vi köpte lite godis att ha till Bolibompa, men tjejerna var så trött i fredags så det blev en tidig kväller.


Även Anine satt still i knäet, och då är det då riktigt illa :-) haha

Lördag hämtade vi farmor på jobbet i Alfta. Hon skulle passa tjejerna medans Erika, Malin, Amanda och jag var på handboll. Egentligen var det tänkt att det skulle bli match i Bollnäs mellan Arbrå och Vallentuna först, men Vallentuna lämnade in WO i sista stund så det sket sig :-(
Vi bestämde att åka till Bollnäs iaf och äta lunch. Passa på när man har barnvakt :-)
Det blev lunch på Roy's. Deras Nachotallrik är så j*vla god!! Jag som har dragit ner på portionerna rejält, höll på att spricka :-P

Sen bar det av mot Alfta för att titta på deras match mot AIK. Vi visste ju innan att det kom till att bli en väldigt jämn match då AIK har spelat jämnt mot dom bästa lagen i serien. Och jämnt blev det. Sen hade dom mest rutinerade spelarna kanske inte helt dagen?? Fruktansvärt mycket tekniska fel, slarvpass och dårliga avslut. Tänk vad lätt det är att sitta på läktarn ;-) Lätt att man blir dommare, tränare och spelare, man ser ju allt som borde gjorts annorlunda osv. Expertpanelen sitter ju på läktarn ;-) Det blev en sur förlust med en boll. 24-25. Bara att tagga om och tugga en sjujäklars massor taggtråd till returmatchen!
OCH uppvakta nr 2 och 19 (f.d elitspelare) i et tidigt skede. Heja heja You can do it!

Nu äre söndag- veckans tråkigaste dag typ! Men nu har vi ju pappa L hemkomst att se fram emot och dessutom är vi bjuden på mat hos syster-yster :-) Min älsklingsrätt: fersk suppe og löksaus. (grönsaksoppa till förrätt, kokt oxkött, potatis och löksås till huvudrätt).

Ha en bra dag!
/Wenche

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Halsont.

2013-10-09 @ 09:47:33

Nu då det är höst och vädret är varmt,kallt, varmt, kallt så kommer ju feber och halsont som et brev på posten till mig :-(
Har ont på ena sidan i halsen och är svälld plus att jag har lite feber. 37,9 är inte så mycket till feber, men jag tillhör skaran som reagerar på feber. Får världens värk i alla leder och nacken blir stel. Jaha, dags för halsfluss nu då?? Hoppas verkligen inte det...
Jaja, finns värre saker... :-)

Var ute på en prommis med Rosis förra veckan och då gick turen till Panesgården! Åååh skulle kunna köpa varje pryl som finns i den affären, MEN det har jag varken råd eller plats med så denna gången blev det et doftljus av märket Yankee candle som har doften "Soft blanket". Och en välkommen-skylt att ha i blommorna på bron. Så blev det:


Molly stack med farmor och Anine sover så då blev det lite egentid för mig. :-) kryper ner under filten tror jag :-)



Ha det gött alla där ute:-)


"Håper du har det fint i Italia, mamma :-) Gleder meg til å se bilder" Klem

//W

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Söndagen är sig lik..

2013-10-06 @ 14:09:32

Undrar varför dom allra flesta söndagar är lika?? Det är dom iaf i min värld.. Lite små-sega och lojt humör liksom. Det är väl helt klart vad man gör det till, men för mig finns det ingen ork just den dagen. Skulle kunna ligga på soffan, kolla på film och svulla skitmat och godis och inte lyfta et finger :-) Men med barn i huset så är det en omöjlighet och frågan är väl om det skulle vara så himla roligt om man gjorde det varje söndag oxå?? :-)

Har iaf gjort en annorlunda grej idag och det var att jag var på sko-rea 8.45 i morse :-) Fyndade et par vinterskor och höstskor åt Mollysen för 150 kr :-D


Nöjd med det :-) Nu ska jag förbereda fisk till middag, sen blire jobbet 3 timmar lite senare.

//W

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Kärlek!

2013-10-04 @ 20:09:48

Tänk att en sån liten grej kan göra en lite extra kär och få mig att må lite extra bra just idag:


Han kan, min älskling!

Jag älskar dig <3

W

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Höst.

2013-10-01 @ 15:20:45

Idag har Molly varit hemma från dagis. Vi har bytt dag då hon ska få vara med på badhuset i morgon :-)

Så då passade vi på att ta en promenad och handla lite ljung och annat för att göra (försöka iaf) lite fint på bron.



Skjuts-hjälp si sådär 20 meter iaf :-)


Många fina färger den här årstiden. Vackert på et vemodigt sätt. Mörkare och mörkare blir det och en halv evighet till sommar och sol igen..



Såhär blev resultatet iaf :-) Sååå långt ifrån gröna fingrar, men Molly valde blommor och jag pysslade ihop något halvtrevligt tycker jag själv :-)

Trevligare än innan iaf :-)

Ikväll blir det en prommis med Erika. Var ju bara typ 100 år sedan. Eller nåt.. Får se om det blir runt Gårdstjärn eller om det är för mycket till utmaning för 2 mörkrädda ;-)

Tjolahopp!!
//W

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()