wenchepenke

Fikaträff som slutade illa.

2013-11-28 @ 12:12:51

Igår åkte flickorna Bäckmans och jag till Bollnäs för att träffa Malin, Lukas, Elvin och lilla Helge.
Var jättelänge sen vi sågs tack vara alla möjliga hinder som det kan vara ibland. Men igår så :-)
Så mysigt att få träffas igen, har saknat Malin. Vi har et speciellt band på nåt konstigt vis. Det är precis som att vi har kännt varandra hela livet - fast i et annat liv! Låter konstigt och svårt att förklara på et begripligt sätt, men så är det :-)

Lukas och Molly leker jättebra tillsammans så dom hade knappt tid att fika. Det har ju blivit så bra på Krokanen nu som dom gjort et rum för barnfamiljer. Där finns barnvagnsparkering, micro och en egen lekhörna för ungarna! Perfekt :-) Elvin hakade oxå så mycket han fick ;-) Och Anine kröp/gick runt och var alldeles lycklig :-D







Finisarna <3

Dock slutade fikaträffen illa. Elvin drog ner en högtalare som tyvärr ramlade rakt i huvudet på honom så blodspruten stod. Det blev en sväng på akuten för att limma ihop såret.
Aj aj :-(

Ikväll blir det en sväng på jobbet! Dom ringde idag och sa att jag fick välja vilka kortturer jag ville ha för hela December, så det blev bra :-) Dock är det bara mellan 18.45-22.00 så det ger ju inte så mycket pengar, men med min crappy föräldrapenning så tjänar jag bättre på dessa timmar än en heldag mammaledig... Så då spar jag ju dagar på f.penningen oxå :-)

Ha en bra dag!
Själv tänker jag krypa ner under filten och sova en stund. Kan jag behöva efter denna jobbiga natt med hostig Anine..

//W

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Fika, fika, fika :-)

2013-11-21 @ 10:36:13

Finns det nåt godare??
I think not... Så himla svårt att låta bli ju. Försöker att jobba lite på kosthållet här hemma. Inte för att maten vi äter är onyttig för vi äter normal husmannskost. Men denna fika!! vi fikar alldeles för mycket. Så kan man dra ner till en gång i vecka så gör vi det bra :-)
Så min dag fick bli igår för då kom Madde, Theo och Thilda på fika :-) jättetrevligt! Vi mammor fick prata, Theo och Bia höll på med sitt och småtjejerna lekte på sitt lilla vis. Alltså bredvid varandra:-)



Och Molly var mest intresserad av att spela på Maddes telefon.

Sen var jag till optikern då. Blev väl inte riktigt så som jag hade tänkt mig. Tydligen så skelar (stavning???) jag visst jättemycket på nära håll (som dom inte har upptäck förr???) så då blir det att åka till Hudik och träffa någon ögonläkare där. Sen får jag recept på dom glasögon som jag behöver!
Är nog en 3 mnd process! Stoooonk!

Nu väntar Aninisen och jag på att Malin ska komma och jamla med oss! Blir en slät kopp kaffe bara idag ;-)

Ha det gött!
// W


Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Fullmånen spökar.

2013-11-19 @ 10:19:57

Har haft några jobbiga nätter nu igen med lilla A. Hon verkar bli påverkad av fullmånen så även denna mnd har inneburit 3 nätter med halvtaskig och ingen sömn alls :-\ Natt till igår var det heeelt kört med sömn. Hon var klarvaken mellan 2 och 4.30 så det var bara att kliva upp det B-)
mamman något trött zzzzzz

Inatt har det varit något bättre iaf, även fast jag har fått gått upp och stoppat i nappen 500 gånger typ :-P

Var till tandläkarn igår och skulle laga en mjölktand. Det hade tydligen blivit hål bakom en gammal fyllning (hur det nu kan bli det när fyllningen är tät???). Har inte känt till att det var hål iaf eftersom det inte finns någin nerv kvar i tanden... Så nu ska vi bara vänta ut et år och se hur mjölktänderna håller ihop. Har dom blivit sämre, så blir det förmodligen tandställning. Känns ju sådär i en ålder av 32 :-P Men vad gör man?

I morgon ska jag till optikern och kolla ögonen igen. Blir i såna fall nya glasögon då jag inte trivs med mina... Om inte synen är bra då och jag slipper glasögon :-P Mycket troligt eller inte....

Annars funderar jag på att plocka upp julsakerna. Lite tidigt eller?? Blir ju så ljust och fint :-D Kan man behöva i detta Novembermörkret.

Kramen!
//W

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Trulten min..

2013-11-13 @ 10:46:31

..tog sina 2 första vacklande steg igår! Lillfisan min... Hon är ju bara 9,5 mnd, men hon verkar inte ha tid med att vara bebis. Hon har bråttomt med att bli stor. Mamman som vill ha sin lilla bebis et liiite tag till, för sen blir det inga flera barn för oss <3 Men men, bara att hänga kvar på livets karusell som går på tok för fort tycker jag!
Ibland skulle man velat ha en "paus-knapp" så man kunna pausat lite och få njuta av dom speciella stunderna man har i livet :-)


Nåja.. Inte går det inte, så då får man göra det bästa ut av det hela.

Tog mig själv i nackskinnet igår iaf och fixade lite måsten! Som att lämna tillbaka den trasiga termometern på Ica samt skicka tillbaks routern till Telia..
Bara att fortsätta med jultidningarna som ska ut nu då.

Sen ska jag nog gå och sola idag!

Ha en braig dag :-D

//W

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jag säger bara gaaaaah.....

2013-11-12 @ 13:20:03

Då har höstmörker och vintertid tagit över min kropp åter igen... All ork är som bortblåst och bara en sån grej som att gå på Ica och byta en trasig termometer, känns som et ouppnåelig mål :-\ Vill bara soooova och inte göra nåt alls!
Minsann tur att det är jul snart och att det är något av det mysigaste jag vet :-)
Kanske borde lägga mig i solarium och få lite ljusterapi?? Alltids värt et försök :-)
Det är ju såhär pigg och glad man vill vara:


Helgen som var, var vi ju till Borlänge och shoppade loss! Då vi kom till Skålsjön såg det såhär ut:


Iof ligger det lite högt uppe, men snö var det inte alls långt hemifrån.
På Ikea hittade man ju som vanligt hur mycket som helst ;-) Blev en ny säng åt Eirik, en byrå, lite julklappar och annat smått och gott! Man tycker saker är billiga, men plocker man på sig många billiga saker så blir det ju dyrt när man kommer till kassan ändå ;-)

Lördag var vi på handbollsmatcher, jag och Erika. Förlust IGEN för Alfta som verkar ha tappat allt som finns av självförtroende. Hoppas på att det vänder nu snart!
Arbrå spelade mot Enköping och drog hem 2 poäng. Arbrå ligger rätt bra till att få rycka upp till ettan igen om dom fortsätter spela som dom gör! Nästa match i Alfta är nettopp mot just Arbrå. Tror Alfta får det tufft, men derby är alltid derby. Det kan bli hur som helst ;-)

Nu ska jag strax väcka Anine och knata bort till dagis på utvecklingssamtal. Sen måste jag väl rycka upp mig och ta tag i lite saker här hemma. ;-)

Ha det gött!
//W

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

En ny liten ängel..

2013-11-06 @ 08:55:43

Har en tid fölgt en familj på facebook från Dröbak i Norge. Deras lilla dotter, Ylva har hjärntumör och pappan har skrivit lite varje dag om hur det går, tankar har han, drömmar han har..
Så i morse fick hon somna in och en ny liten ängel blev till


Samtidigt som man känner ledsamhet för familjen som nyss förlorade sitt lilla barn, så känner jag en stor tacksamhet för att jag faktiskt har 5 friska barn!
Vilken tur jag har!!
Inget är självklart här i livet. Det är nåt som är säkert!
Jag ska bli duktigare på att ta vara på stunden och leva här och nu.

<3 Hvil i fred lille Ylva <3

Ha en bra dag alla där ute!
//W

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Novembermörkret.

2013-11-05 @ 15:49:48

Usch vad mörkt det är nu..
Inte bara blir det mörkt snabbt på kvällarna nu, men då solen lyser med sitt frånvaro så är det ju mer eller mindre tussmörker hela dagen!
Och jag blir sååååå trött... Går mest och gäspar hela dagarna och på kvällen är man ju stendöd :-P

Fick trevlig post idag:


"Nissene over skog og hei". Norsk humor på sitt bästa ;-) Och den här tiden och framåt är det ju trevligt med lite julstämning. Beställde även Ensam hemma boxen med alla 4 filmerna. Det är väl julstämning det :-D Och pojkarna älskar dom filmerna!

Ikväll är det jobbings igen. Kör mån tis ons och lör denna veckan! Fredag åker vi troligen till Borlänge på IKEA och köper säng och sånt. Blir kul att se hur det ser ut där!
Lördag blir det handboll både i Alfta och Bollnäs! Håller tummarna för att Alfta kan vända den negativa trenden dom hamnat i. Är ju trots allt Åkersberga dom ska möta så då gäller det att alla har huvudet på rätt plats för dagen!

So long!
//W

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()