wenchepenke

Migrän!

2013-05-28 @ 14:29:04

Tänk att nu blir jag tokig snart! Har haft sjukt mycket migrän nu på slutet här. Nu har det blivit så att Panocod inte längre hjälper. Det tar topparna, men sen kommer migränen tillbaka på en gång när tabletten slutar funka. Ringde HC nu så nu skulle en läkare skriva ut den migränmedicin jag hade förut. Hoppas det försvinner nu då!

Annars väntar sommarfest på dagis idag och lite jobb för mig mellan 18.45-21.45. Knepig tid. Men dom 3 timmarna ger bättre betalt än en hel dag med föräldrapenning, så det är lätt värd det :-)

Kramen!

Permalink Kommentarer (1) Trackbacks ()

Snaaart sommarlov!

2013-05-26 @ 23:58:35

Tänk att det snart är sommarlov igen! Vad 1 år går fort!! Först efter man fick barn har man förstått vad fort tiden går. Innan jag fick barn kändes 1 vecka som 1 år ibland. Timmarna bara kröp fram och speciellt vintrarna var ju fruktansvärda! Men nu så är det annat.

Ungarna längtar nu till sommarlovet. Less på allt som heter läxor och skola! Det är jättesvårt att få dom att göra läxor, dom vill ju vara ute och leka :-) Man får bita ihop dom sista dagarna nu bara!

Man har ju fått lite försmak på sommaren dessa 2 dagarna nu. Varmt och skönt! Molly har haft på sig sitt favoritplagg:klänning.
"Titta mamma, jag är snygg" säger hon och speglar sig :-)
Man skulle haft en 2 årings självförtroende ;-)

Nä nu så får jag väl sova et skuv! Uppdaterar mera i morgon. Gääääsp!!

Kramis W

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Låtsaskompis!

2013-05-18 @ 18:11:28

Molly har för tiden en låtsaskompis som heter Ebba! Vet att många barn har osynliga kompisar, men mina pojkar har aldrig haft så det är lite nytt för mig!

Lite roligt att lyssna på. "Nej inte göra så Ebba". "Först min tur, sen får du prova Ebba". "Ebba och jag vill gå ut". "inte gå där för där ska Ebba gå". Det går ju en tjej på Mollys dagis som heter Ebba och jag har frågat Molly om det är henne hon låtsas att hon leker med?? "näää inte hon e.." får jag till svar. Så inte vet jag? Livlig fantasi eller är det en "spök-kompis" hon har?? :-) (jaaa jag har säkert sätt för många avsnitt av "Det okända" :-P)
Någon som har varit med om detta?

Det är väl bara att acceptera att vi har en inneboer som heter Ebba för tiden :-) Blir spännande att se hur länge hon finns kvar med i Mollys vardag.



Min lilla gofia <3

Ha en fin lördagskväll!

Kram Wenche

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

En liiiiten uppdate...

2013-05-18 @ 00:08:46

Tjoho!
Blivit lite dårligt med inlägg nu, men det har varit lite mycket nu i veckan!
Har ju fått jobba 3 kvällar blant annat. Det var både kul och jobbigt på en och samma gång. Kul att få träffa alla igen och få lite extra pengar. Jobbigt att släppa allt här hemma (hon är ju bara 3,5 mnd...) och att man är lite ringrostig såhär efter 7 månader. Har ju hunnit bli en hel del förändringar på den tiden... Men jag tror att det kan vara nyttigt att komma ut och jobba lite såhär ibland för mig!

Annars då? Idag kom grabbarna hem igen :-) Dom har varit ute hela dagen typ. Jag passade på att få migrän på årets finaste dag så jag inte kunna vara ute just nåt pga ljuset :-\ Bläh för migrän! Idag har jag haft synsrubbningar och yrsel, och det är allt annat än trevligt!! Kl 20 pallade jag inte mera så då tog jag medicin! Så nu har jag varit lite lullig några timmar :-P Känns som det släppt nu iaf, så då kommer jag nog vara rätt så trött i morgon antar jag...

Nä, lika bra att kasta in handduken och sova et skuv! Vi hörs mera :-)

Kramen!

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Dax.

2013-05-12 @ 10:16:03

Då var det dags igen då. Det typiska för mig några månader efter förlossning: hårlossning!!
Gaaaah, känns som det är hår överallt! Kudden är full på morgonen, det blir nästan stopp i duschen när jag duschar, "hårbollar" i tvättmaskin och tröjan är full av hår varje dag! Det går mycket åt av hårrullen nu förtiden... Jag har ju ganska långt hår nu, mitt på ryggen ungefär. Det ser ju så mycket ut bara för att det är så långt!
Just hårlossningen oroar mig inte så mycket då jag är en sån som får tunna ur håret hos frissan :-P Men sen växer det ju ut oregerligt "bebishår" som brukar rama in mitt ansikte med tjusiga hår-horn! Dom går inte att kamma ner, inte att platta ner. Jooo jag längtar redan som ni hör ;-)
Bagateller, bagateller... Egentligen!

Har ju fått myst med min mista lilla juvel i helgen!


Det har varit väldigt tyst, nästan fööör tyst! Anine har svårt att sova när det är tyst (!!), och jag är lite husrädd. Rädd för att vara ensam och väldigt mörkrädd. Man kanske ska göra som C sin fröken, lägga en hammare bredvid sig i sängen?? :-)

Nåja.. Nu kommer dom andra snart hem. Skönt!

Nu får jag fortsätta att städa! Hängt ut mattor på balkongen uppe och verkar det bli regn snart. Suck!

Ha en fin söndag!

Kram W

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Smart!!

2013-05-11 @ 01:54:50

Råkade somna på soffan vid 20 och vaknade 00.15. Smart!! Nu kan man ju inte sova då.. Inte är det mycket att titta på på tv heller den här tiden, så lika bra att uppdatera bloggen lite :-P
Har väl inte hänt nåt spännande dom senaste dagarna. Det är liksom fullt upp jämt när alla barn är hemma. Lars och Molly åkte till stugan i Getryggen idag för att fortsätta kapa ved. Anine och jag stannade hemma.. Känns lite tråkigt att vara där när hela dagarna går åt till att kapa ved för Lars... Då kan jag lika gärna stanna hemma och städa nu då man inte har alla barn hemma. Det behövs kan jag säga!! Både uppe och nere. Förstår inte hur det kan bli så skräpigt..
Nåja, bara att kavla upp tröjan i morgon och få det gjort!
Tänkte även passa på att promenera i helgen. Blivit bara 1 gång på gymmet denna veckan. Börjar bli förkyld och varit hängig några dagar nu.. Bäst att vila lite.

Nä... Läre väl försöka sova nu! Får väl se hur det går :-)

God natt!

Kram Wenche

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Våren på väg?

2013-05-05 @ 21:33:28

Idag har det varit rätt så fint ute tycker jag. Det börjar kännas att solen tar - när vinden håller sig borta! Älskar att det börjar bli min favorittid på året :-) Men det är även lite jobbigt för mig med vårsolen. Jag får nemligen soleksem. Ser ut såhär nu lite här och var i ansiktet:


Det syns inte så jättemycket, men ni ska veta att det känns! Kliar och svider som bara f*n! Såhär är det varje år tills hyn har blivit van. Bara att försöka komma ihåg solkräm innan man går ut :-) men det är ju det som är så svårt. Att komma ihåg! Skylda sig själv då :-P

Annars har vi varit i Getryggen hela dagen. Das för den årliga vedhuggningen. Vintern har knappt tagit slut innan man tänker på värme för kommande vinter :-P Men så är det! Veden måste hinna torka lite innan man kan elda den.. Är så fint i Getryggen! Lugnt och tyst, bara fåglarna och vattnet som hörs. Idyllisk som bara den och man mår så bra :-) Har sett mig ut et hus/stuga som jag skulle vilja ha, men jag antar att man får pröysa rätt mycket för att få det ;-) Ligger nära vattnet, öppet runt om (då trivs inte myggjävlarna så gott) och dom har en egen strand! Ge mig!!!


Antar att dom inte kommer att ge mig det, men drömma får man ju ;-)



Eirik och jag på sovpromenad med Anine.

Nu ska jag umgås med mitt stora hjärta! Inte många tillfällen för det nu för tiden. Mycket jobb har han så bäst att krama om honom lite extra nu då :-D

//Wenche

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Vårstädning.

2013-05-04 @ 21:51:48

Idag äntligen var det vindstilla pp förmiddagen så att man kunna börja kratta lite. Så mycket löv på gården så man vet inte vart man ska börja... Inte så konstigt heller med tanke på att vi har en Ek, 4 Björkar, en rönn och lövhäck..
Medans jag höll på där så fick jag plötsligt för mig att klippa ner buskarna bredvid ytterdörren. Som sagt så gjort!
Så nu får vi väl se hur det blir. Antingen växer den upp igen eller oxå inte.... Hehe!
Får väl åka och köpa någon busk då i såfall :-P Synd att man inte har fått sin mammas gröna fingrar och interesse för blommor och trädgård :-P



Ser väldigt naket ut nu, får hoppas den växer upp igen!

I morgon blir den en sväng till Getryggen. Länge sen jag var dit nu..

Nu ska jag fortsätta titta på "Drömmarnas horisont". En av mina favoritfilmer!

// Wenche

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Provat!

2013-05-03 @ 20:34:32

Jag prover igen då att skriva et inlägg. Min cp-tumme bestämde sig för att rycka till och trycka en gång för mycket så allt försvann :-(

Det jag ville fram till är att nu har även jag provat på en av Lokas nya smaker!
Provade den här:


Så vad tyckte jag? Jättegod chokladsmak! Den smakade verkligen milkshake - med kolsyra! Och där blev allt fel för mig. Milkshake ska inte ha kolsyra! Punkt slut! Kommer inte att köpa den flera gånger även fast den inte var äcklig. Bara "fel". Jag provar vidare på dom andra tror jag :-)

//Wenche

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Earlybirden och jag.

2013-05-02 @ 08:35:19

I natt sov hon fast halv 6 vaknade hon och ville ha mat. Fattar inte hur man bara kan vakna sådär och vara tokhungrig på en gång OCH bli så asförbannad för att det inte går snabbt nog!
Hysj hysj lilla barn, inte väcka storasyster den här tiden! Det skiter man väl i, ge mig mat nuuuuuu N-U!


Sen blev hon nöjd och glad. Somnade på en gång nästan! Nu är klockan strax halv 9 så då tänkte jag väcka henne. Blir lite pysslande med mattider när man har saker man ska göra. Molly ska ju på dagis till 10 och sen tänkte jag ta en prommis!! Fy vad slög jag har varit med det nu på slutet. Har liksom inte haft någon ork och dårligt med karaktär som man har, så blir det ju inte av! Jag har faktiskt satt vila framför promenader :-\ Dårligt med sömn på natten gör ju att det lockar heeeeemskt mycket med siesta istället för promenad när A sover....
Men idag får det bli av!
Synd på vinden bara..

Nä nu så sparkar vi igång!

Hej hopp.
//Wenche

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Är det såhär det är att ha bebis??

2013-05-01 @ 09:02:33

Helt sen lilla A var 3-4 veckor, har hon sovit hela nätter. Vi har lagt henne kring 20 och hon har sovit fram mot 6.30 och ibland helt till 9!!
Men så var det dags för 3 mnd vaccin.. Och nu har vi haft 2 nätter som inte alls har varit så roliga! Natt till tisdag var jag upp och vände på henne, stoppa om, stoppa i napp säkert 7 gånger från 3 och tills vi klev upp vid 7.
Men i natt räckte det inte att vända, stoppa om och stoppa i napp. Nej då skulle vi ha et nattmål oxå??
Behöver jag säga att jag känner mig som en Zombie idag??
Jag känner att det går åt fel håll det här :-P Det är väl NU dom ska börja sova hela nätter och sluta med nattmål??
Hoppas detta bara är tillfälligt och att det beror på sprutan... Hon hade ju feber i går kvälls oxå och var väldigt varm även i natt...



Hon är bra nog underbar ändå trots allt stök :-) Bara att hoppas på att kommande natt blir bättre.

Nu blir det strax lek i Öjeparken med kusin-yrvädret My och moster Linda. Undrar vad det kan bli för tok då jag? ;-)

Ha en bra dag :-D
//Wenche

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()