wenchepenke

Ska jag ge upp..?

2013-02-27 @ 12:08:15

Velar hit och dit över det här men amningen. Jag vill ju så gärna fortsätta, men det funkar ju inte riktigt som det ska! Är det värt alla stresskänslor och kämpande för att få henne att ta bröstet när hon ändå inte blir mätt och man måste ge flaska sen?? Är hon riktigt hungrig så tar hon bröstet tills hon fått något i magen, efter det släpper hon taget eller somnar. Man får väcka, rapa, byta blöjor allt för att hon ska bli sugen igen och ta nästa bröst. Då kan hon ligga och "hacka" i 10 min innan hon suger.. jag känner att jag blir stressad och matningen tar fruktansvärt lång tid så just nu känns det som att det är lika bra att bara ge tillägg...
Det ska väl kännas bra??

Idag har jag haft Rosis här på frukost. Jag gjorde hennes goda Scones :-) Då vi bodde grannar på St.Olovs hade vi ofta frukostar tillsammans. Det var lite som et kollektiv. Ungarna sprang mellan lägenheterna som dom ville och vi hjälpte varandra med barnpass! Fina minnen :-)

Nu blev kortet felvänt igen.. Sorry! måste kolla upp det där..

idag väntar första gympasset på 8 mnd (??). ska bli skönt att komma igång igen! dock blir det mjukstart nu ett tag framöver, är ju bara 4 veckor sen förlossningen så kroppen är väl inte helt stabil än...

Ha en braig dag!
//Wenche

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Nattbloggings.

2013-02-25 @ 02:44:09

Hej!
Blir en liten uppdatering såhär mitt i natten :-) Mat-tajm för lilla A som ni säkert förstår :-) Vi försöker så gott det går att amma, men det har blivit lite krångligare nu sen vi var tvungna börja med ersättning... Svårt att få henne att ta bröstet riktigt! Det går ju fortare med flaskan och trots att hon är väldigt liten än, tycks hon ha fattat det :-\ Men men.... Huvudsaken hon äter iaf!

Helgen har gått och barnen har bråkat med varann som aldrig förr!! Börjar vi bli frisk månne?
Käraste L har haft fullt upp med bandy och jobb, så mycket till helgvila för honom har det inte blivit.. Men, det kommer flera helger :-)
Söndag emiddag passade jag och småtjejerna på att ta en promenad i vår(hoppas hoppas)vädret.

såå himla skönt ute! Längtar efter sommar och sol nu...

(ni får vrida på huvudet när ni ska kolla på korten ser jag, sorry!)

I morgon väntar et möte på familjenheten i Bollnäs, men före det blir det en efterlängtat lunch-date med min fina vän Malin!

Sov så gott!
//Wenche


Permalink Kommentarer (1) Trackbacks ()

Sjukdom!

2013-02-19 @ 07:07:18

Hej!
Då har även vi blivit drabbad av influensan. Feber, hosta och magont! Vi har ju klarat oss rätt länge ifrån detta, så det var väl dags nu då. Men det värsta är att lilla Anine har oxå blivit drabbad och det känns inte alls roligt :-( Stackars liten, hostar så lilla kroppen skakar. Hon har även gått upp dårligt i vikt så nu får vi börja med ersättning.
Det känns liiiite jobbigt då jag gärna vill amma, men såklart gör jag ju det som är bäst för henne! jag kan ju inte göra så mycket mera för att mjölken ska bli fetare.
Jag äter och dricker bra och har hela tiden trott att hon är nöjd?? men nu när vi har erbjudit 50 ml ersättning sen efter tutten, så slukar hon den oxå :-) Bara hon går upp så är jag nöjd!

Bvc ordnade även en läkartid för oss igår. Så nu har Anine fått Ventoline mot hostan, vi ska tillbaka idag på återbesök. Sen blir det bvc för ny vägning i morgon. Mycket flackande till HC nu dessa dagar, men såååå himla skönt att dom tar det på allvar och man slipper få höra ordet "avvakta" som man brukar!!
Så nu ska vi nog få ordning på detta :-)



puss o kram
//Wenche

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Äntligen kom hon!

2013-02-07 @ 09:20:02

Hej!
Nu var det ett tag sen jag bloggade, men det har ju sin förklaring. :-) Jag försöker vänja mig till livet som 5 barnsmor :-) Hormonerna är överallt och man gråter och skrattar om varandra. Detta är tydligen helt normalt, men ibland funderar jag på om jag kommer vara såhär för alltid, men det vet jag ju att jag inte kommer vara :-) innom någon vecka har det lagt sig lite och jag är mitt gamla jag igen :-)

Förlossningen då.. :-) Det blev en knepig start med et fruktansvärt snabbt slut! Värkarna började kl 3 på natten 28:e Januari. Jag hade värkar hela dagen och vid 14 tiden var det 3-5 min mellan värkarna så då åkte vi in till Falun. Väl inne lugnade det ner sig såklart så vi var ute och gick lite. värkar hade jag, men dom hade ingen verkan så på natten bestämde dom att dom skulle stoppa upp värkarbete så att vi fick sova. Så så blev det.
Dagen efter var jag öppen 3 cm men inga värkar just, så dom tyckte vi skulle ta hål på hinnorna. 11.45 gick då vattnet och huhej vad fort det gick sen!!!
Värkarna kom slag i slag så jag kände väl att jag tappade bort mig lite i all smärta. 13.32 kom det ut en vacker flicka som har fått namnet Anine <3 4180 g och 53 cm stor.


Nu går dagarna åt att hitta någon form för rutin och det går bättre för varje dag som går :-) Anine är en nöjd liten tjej. Äter, sover och bajsar - precis som det ska vara :-)

//Wenche

Permalink Kommentarer (2) Trackbacks ()