wenchepenke

Tips!

2013-04-27 @ 09:37:46

Har du barn som har "svinto"hår på morgonen och som inte är så förtjust i att bli kammad? Då kan jag rekommandera den här:



Köpte den egentligen åt mig själv för att fukta håret lite extra, men börja ha i det i Mollys hår oxå. Nu är det ALDRIG knutor i håret hennes och håret är alldeles silkeslent och glänser!

Jag brukar pumpa 2 gånger till hennes hår (axellångt men rätt så tjockt), men man får nog prova sig fram. Kläm i oljan i handdukstorkad hår, men tänk på att inte ta för nära hårbotten. Det är ju olja som sagt så lätt att det ser fett ut då...

Et tips bara :-)

//Wenche

Permalink Kommentarer (1) Trackbacks ()

Dags!

2013-04-26 @ 16:33:42

I går var det dags! Brukar få några rejäla migränanfall några gånger pr år och igår var det dags! Usch, alla ni som lider av migrän vet hur jävligt det är.. Det som hjälper för mig är att ta migränmedicin, lägga mig i et mörkt rum, kall handduk på pannan och sooooova! tyvärr så är det svårt att få till när man har barn :-\ men lilla A var snäll på mamman och sov 3 timmar i sträck. Så då fick jag vila lite.. Brukar inte vilja ta medicin när jag är själv med barnen för jag blir så konstig av dom. Känns som hjärtat är på väg ur kroppen, allt blod kokar, blir jättetrött och känner mig nästan full! Men igår var jag tvungen... Var lite svajig då jag följde med C på ridskolan :-P
Efter attacken blir jag TRÖTT! Så idag har jag varit slö som bara den:-)

På väg till Bollnäs nu med lillan och Lars. Glåma lite och veckohandla :-) Sen är det benen på bordet och HELG :-D

//Wenche

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Morgonpigg Anine.

2013-04-25 @ 07:44:49

jaaa 05.15 tyckte hon det var dags att träna både lungor och röst så 5 av 7 i familjen plötsligt var vakna! Hon brukar nästan aldrig grina så man blir alldeles förvånad dom gånger det händer! Just i morse var det att hon vaknade och kom på att hon var hungrig+att det var ganska ljust både ute och inne..

Känns ju sådär att man hade svårt att somna själv inatt... Klockan var typ kvart i 1 sista gången jag tittade..


Får styra upp det med stora mängder kaffe och siesta på lunchen idag :-)

Ni andra får ha en bra dag, medans jag gäspar mig genom min... :-)

//Wenche

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Like!

2013-04-23 @ 08:31:39

Bjuden på bröllop i Augusti och samma frågan som alltid: Vad ska jag ha på mig??
Hittade den här i HM katalogen som jag fastnade för



Vad tycks?? Utan det vita bälte då förstås.. Tror på den gröna varianten, men den rosa var oxå fin!!

Hmmmmm...

Permalink Kommentarer (2) Trackbacks ()

Söndagsmys.

2013-04-22 @ 17:34:08

Ööööh, vart tog helgen vägen?? Kommer knappt ihåg vad vi gjort...
Lördag åkte iaf Chrille och jag till Bollnäs för att handla nya vårskor åt honom. Världens lämpligaste unge att handla med! Det tog 2 min sen hade han hittad dom han ville ha! Lyckoträff perhaps??? ;-)



Det blev bara en snabbvända dit, för Eirik var ensam hemma... Vi åkte buss eftersom Lars hade bilen i stugan och då blev man ju påmind varför man hatar att åka buss. Urk för åksjuka :-\

Nåja... Söndag var L på jobbet igen så då var jag ensam med alla ungar! Förmiddagen gick åt till lite måsten. Putsade fönster bla. Då jag var precis klar, kom jag att tänka på att pollensäsongen är ju här snart. Man kanske skulle ha väntat?? STONK :-)
Eftermiddagen tillbringade vi i Öjeparken! Hade lite fika med åt ungarna så det var mysigt.







Molly älskar att vara ute! Det är lite svårt då man har en bebis som äter var 3-4:e timme och man läre ta ut och inn Molly för att mata henne .. Men hon är ju lite för liten att vara ute själv, så då får det bli så!

Nä... Får väl börja på lyxmaten: stuvade makaonrt och korv :-P

Wenche

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Barnvecka igen.

2013-04-20 @ 20:01:50

Då var pojkarna kommit hem till mamma igen :-) Usch vad man saknar dom när det är pappaveckor... Lars tog med Molly och Benjamin till stugan för övernatting (vedhuggning) och kvar hemma blev jag med resterande barn! Känns väldigt tomt och konstigt när några barn är borta på annat, men vi lyckades mysa lite ändå ;-)
Eirik hade sin kompis Jesper på övernattning. Räknade nästan med mycket skratt och skrål till långt på natt, men faktiskt så vart det inte så :-) Dom gick upp på pojkarnas rum och tittade på Terminator, så Christian och jag fick sitta själv och titta på Let's dance.
Fick även sällskap av honom i sängen i natt :-) Inte ofta dom vill sova med mamma längre, men nu fanns det plats!

Idag blev det en trip till Bollnäs för att hitta skor åt honom. Blev påmind varför jag inte gillar att åka buss :-\ Urk i magen.. Åksjuk!



Gopojken och jag!

Nu får det bli läggdags för flickorna, sen ska man väl leta pojkar över hela Gårdstjärn ;-)

Wenche

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Afternoon tea med goda vänner!

2013-04-16 @ 08:27:59

Då har man provat på afternoon tea i Voxna herregård och jag vart inte besviken kan jag säga :-) Otroligt gott och mysigt var det i sig själv och med trevligt sällskap blir det ju annu bättre! Skratten var många så magmuskeln fick träna rejält :-) Kära nån, jag ser oss 5 framför oss med alkohol innanbords, hur skulle det kunna sluta??? ;-)



Otroligt goda Scones med olika sorters marmelad fanns det. Bla Hallon-choklad som var en spännande smak. Små snitter med lax och hamburgerkött fanns och olika sorters te att välja på. Provade Äppel, kanel och chili-te och det var jättegott! Brukar inte vara så förtjust i chilismaken (annat än i mat då..), men detta var gott :-)





Fikabrödet var inte fy-skam det heller. Ljuvliga små cupcakes med god frosting, chokladkaka med kokos, lakrismaränger, något flarnaktigt med ingefära (kommer inte ihåg vad det heta). Anyway: Jättegott :-) Åk dit och prova vet jag! Dom ska bara köra detta 4 söndagar till, så passa på!

Jisses vilken reklam jag har gjort för Voxna herregård nu ;-) Skulle vilja fått en liten sightseeing med i priset oxå! Älskar gamla herregårdar.

Nu ska vi göra oss redo för dagis :-) Ha en bra dag!

Kramiz
Wenche

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Lördag, kaffe och en bok!

2013-04-13 @ 10:38:15

Tjoho!

Tycker att det bara är helger och måndagar nu för tiden.. Skönt att veckorna rullar på när man bara får äta godis och fika på helgerna :-P haha
Försöker att hålla i det här nu.. Jag har faktiskt varit jätteduktig länge nu! Jag har visst mera karaktär än jag trodde :-P Tränar 3 dagar i veckan, drar ner på matmängd, äta mera grönsaker och fika/godis på helgerna endast! Dock händer det typ nada på vågen, men lite cm här och där har försvunnit och det är väl det man ska gå efter?? Ändå kan man inte låta bli att titta på siffran på vågen.... Kan ju hoppas på att en del fett har blivit muskler (styrktränar), så det är därför det inte syns på vågen??

Nåja.... Det finns ju viktigare saker än viktminskning! Man ska njuuuuta och leva oxå :-) Därför ska jag och några vänninnor iväg till Voxna Herregård på Afternoon tea i morgon! Ser jättemycket fram emot det. Bara få umgås med goda vänner, tjottra och ha mysigt OCH äta underbart hembakat fika :-) Återkommer med info om hur det var sen..

Idag har pappa Lars avslutning med bandylaget: angling på Gårdstjärn. Pojkarna har åkt till pappa så nu är det bara oss tjejer här hemma. Lite hushållssysslor har man hunnit med på morgonen här + att jänterna har badat (bara mig kvar, men jag spar till efter träning).

Så nu sitter jag skönt i soffan med Andreas Lundstedts bok "Mitt positiva liv", kaffemuggen påfyllt, Anine sover och Molly tittar på Små Einsteins på Disney Jr. Skön lördag med andra ord :-)



Ha en skön lördag ni med!!
//Wenche

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Äntligen!

2013-04-09 @ 12:28:05

Så äntligen var det dax att få klippa sig!! Är ju faktiskt et halvt år sen senast :O Så nu känner man sig lite (halvt)fräsch igen. Inga torra, splittrade hårtoppar så långt ögat kan se :-) Fick tunna ur lite oxå. Har ju jättetjockt hår, så det är skönt att få tunnat ur lite. Här är resultatet:



Det syns ju inte så väl vad jag har gjort, men det känns för mig :-D Jag vill ju ha långt hår...

På eftermiddagen blir det en promenad med Erika. Skönt i det fina vädret, men nu får det väl räcka med kylan! I morse var det -10 kl 7. Vill ha vår och lätta kläder, packa bort alla vinterkläder och skor. Sitta ute och äta frukost! GE MIG!!
Lite lunch och en liten siesta känns lockande, så så får det bli :-)
Ha en bra dag!

//Wenche

Permalink Kommentarer (1) Trackbacks ()

Sov nu då kvinna!!

2013-04-08 @ 00:39:15

Tänk att det ska vara så omöjligt att sova när man ska upp skapligt tidigt dagen efter :-\ I morgon (eller idag blir det ju..) är det ju skola igen och vi ska upp vid 7, och här ligger jag, klarvaken kl 0.33!!
Kommer ju att vara astrött då.. MEN man får hålla igång med promenad på förmiddagen och styrkträning på eftermiddagen, så ska nog den dagen gå oxå :-)

Nu ska jag försöka övertala hjärnan om att jag är trött!

Good night!
//Wenche

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Påsken!

2013-04-02 @ 20:35:11

Tjoho!
Då har påsken kommit och gått :-) Vad har vi gjort i påsken? inte mycket... Tagit det lugnt, shoppat lite och kollat på handboll.
Pojkarna åkte till pappa på långfredag så då hade vi lite påskmys på torsdagen. Lars och jag hade gömt påskägg och gett dom massor med ledtrådar för att hitta dom :-) Gjorde så ifjol oxå och det blev lyckat även i år! Benjamin är ju som en studsboll vid såna tillfällen, så roligt att se :-)


Även jag fick påskägg av älsklingen :-) Fylld med mitt älsklingsgodis,lotter och en klipptid! jag blev så himla glad så ni kan inte förstå!

Söndag gjorde vi en trip till Ikea och Jula. Ny duschkabin och lite hyllor till vårat rum blev det. Plus en hel del annat smått o gott :-) Köpte lite nya kuddar till att ha i soffan i härliga färger; lila och grönt!

Måndag åkte Erika och jag till Alfta för lite handboll. Kvalmatch till div 1. Matchen spelades mot Kiruna(!!!!). Spännande och rolig match inför en fullsatt sporthall! Jag trodde vi var ute i god tid som var där 45 min innan match, men ICKE! Vi fick plats iaf, även fast det var något trångt :-P Även jag med mina små korta ben, hade trångt:-) Alfta-tjejerna gjorde en kanonmatch tycker jag, och vann med 29-20 mot Kirunas div.1lag! Nu blir det returmatch i Kiruna på söndag. Spännande att se hur det går, men hoppas dom gör en lika bra match där! Man blir ju sååååå sugen själv på att spela :-)

Nu är det Silverado på tv så nu avslutar jag!

Hejhopp!
//Wenche

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()