wenchepenke

Vabbar..

2012-09-25 @ 08:56:52

Hej hopp!
Dags för höstens första vab då.. Alla vet ju hur hösten brukar vara med sjukdomar, så jag har ju väntat på det!
Molly har blivit sjuk, men vad det är riktigt, vet jag ej. Igår hade hon någon konstig feber. Hon var jättevarm på eftermiddagen ochsatt mest i soffan och tittade på tv. Sen åkte jag iväg till jobbet och då på kvällen hade hon blivit lite piggare och lekte som vanligt.
Men natten inatt har ju däremot inte varit av det roliga slaget :/ Hon har varit jätteledsen till och från, kallsvettas och varit gnällig. När hon pratar, så låter det som att hon har ont i halsen. Jag frågar om hon har ont, men hon svarar nej. Hon vet nog inte riktigt vad hon svarar på tror jag.
Iaf så var hon vaken en timme i går kväll efter jag kom från jobbet. Sen har hon tokgrinat 5-6 gånger inatt så jag har fått gått upp för att trösta henne. Lilla gumman min <3

Så nu sitter vi här båda 2 och är stuptrött!! Molly fick ju iaf sova till 8, medans jag fick kliva upp med pojkarna som vanligt 6.30. Så nej, inte mycket till sömn inatt! Mellan alla gånger man fick springa upp och trösta,så kunna jag såklart inte sova. Så 3 i natt betalade jag lite räkningar, surfade lite och beställde lite kläder :O
Farligt farligt :D
Hoppas koftan är lika snygg när den kommer som det den var inatt :P

Nu får vi försöka klä på oss här hemma och försöka överleva förmiddagen tills det blir dags för siesta. Kan ju lova att det blir en på mig oxå idag ;)
Livet som småbarnsförälder!

Tjingeling!
//Wenche

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Folks fördomar...

2012-09-22 @ 21:35:35

Måste bara skriva ett lite inlägg efter att ha läst elvabarnsmammans (Mirka från familjen annorlunda vet ni) blogg. Jag blir alldeles förvånad över vad folk kan kläcka ur sig.
Hon skrev där över att folk typ frågar dom om dom pippar som kaniner eftersom dom har så många barn?
Är folk dumma eller vad är det frågan om??
Jag känner att jag blir ganska upprörd över folk, för varför kan man inte få vilja ha en stor familj?? Jag har alltid drömt om en familj med många barn. Men så ska man liksom inte få önska sig för då går man utanför normen. Och DET får man väl inte göra?? Man ska helst ha 2 barn, en pojke och en flicka. Skulle man ha "oturen" att man får av samma kön, så får man försöka en gång till utan att folk häver ögonbrynen. Är du däremot så vild att du skaffar en fjärde (trots att du har av båda könen) då kommer frågorna!
Vet ni inte vad preventivmedel är? Gör ni inget än att ligga? Men ska du verkligen ha en till?? Oj då, det var väl inte riktigt planerat?
 
JO jag vet vad preventivmedel är. JA jag ska ha en till och JO det var planerat. Det är nemligen så att vi VILL ha flera barn. Är det så konstigt det då??
Nu har man ju gått emot alla normar och blivit gravid IGEN. Ja, även detta barn var planerat!! Vi hade oturen att få ett missfall i Januari, vilket vi båda tyckte var jättejobbigt fördi vi ville så gärna ha det barnet. Så nu då vi väntar igen så längtar vi som gala efter barnet.
Jag VET att vi klarar av ett barn till, annars skulle vi inte skaffa flera. Men jag vet även att det inte blir flera barn efter detta!
Jag anser även att mina barn har det bra. Dom får mycket kärlek, har rena och fina kläder, får mat varje dag, vi åker och hittar på saker (även fast det inte blir en resor till Spanien), dom kanske inte får dom nyaste leksakerna varje månad, men blir dom lyckligare av det??
 
Nä, så vad säger ni? Kanske man ska tänka sig om en gång till innan man öppnar gapet??
 
Varma kramar från en lycklig blivande 5barnsmamma
//Wenche

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Frissan..

2012-09-20 @ 20:58:53

Hej!
 
Nu har mamsen varit till frissan och snyggat till sig lite :) Upptäckte att det var ju ett tag sen typ April sen jag var dit senast :O Tiden går ju bara liiiite fort. Tur att man har långt hår så det inte ser för risigt ut :P
Det blev lockar den här gången! Mina egna förstås, som fick lite behandling.
 
Annars är det jobbigt att vara gravid nu. Inge roligt alls känns det som. Fogarna värker och knäcker till där någon stans så fort jag rör mig, navelbråcket värket oxå för nu står livmoderkanten precis där och trycker, fötterna värker, har tappat känseln i en tå(??), sover dåligt på nätterna och är därför hur trött som helst. Njaa... Det har funnits bättre tider :) Jag som hade hoppats att få bara njuta av min absolut sista graviditet, men icke. Visst njuter jag oxå. Finns väl inget som kan mäta sig med att få känna att det sparkar och rör sig där inne och sen tycker jag att det är ganska fantastiskt att få följa sin egen mammakropps utveckling. Jag gillar min mammakropp :)
 
I helgen var det mycket handboll på programmet. Var och tittade på Arbrå sin seriepremiär på lördag. Det var en stundvis bra match och Arbrå var bra den första kvarten tycker jag. Sen blev allt lite rörigt. Synd att dom inte har flera skytter som kan visa sig fram. Man läser ju spelet ganska bra som försvarer om man vet att dom bara går in och "grötar". Inte så svårt att spela försvar då. Räcker att man står vid linjen typ... Riktigt kul var det att se några Edsbytjejer som fick prova sig och dom gjorde bra ifrån sig tycker jag :) Sen kan jag väl tycka att dom var värda mera speltid än vad dom fick...Arbrå förlorade by the way..
 
Sen på söndag var det Alftas seriepremiär. Jag gillar Alftas spelstil bättre än Arbrå måste jag säga. Det är mera fart framåt, dom hittar varann bättre och har ett mera "rörligt" spel trots att dom spelar i en div lägre. Det var väl ingen rysarmatch direkt. Man fatta ju ganska snabbt att Alfta skulle ta hem detta då motståndarna mest hade bara ett försvarspel och inget anfall direkt. MEN det var mycket slarv oxå. Onödiga felpass osv.. Man ser ju ALLT på läktarn:) Men det är skitsvårt när man står på plan själv. Även här har det tillkommit några Edsbytjejer :) Hoppas dom kommer att trivas och att ryktet om dålig stämning i laget är just bara ett rykte...Alfta vann iaf rätt lätt :) Nästa hemmamatch blir mellan Alfta och Arbrås B-lag. Kan vara värd att titta på :)
 
Oj nu vart det mycket handboll :) Men det är ju en roligt sport och jag känner mig inte riktigt färdig med det än..
 
Nä nu sa, ska jag göra lite kvällsfika tills älsklingen min kommer hem från träning :)
 
Ha en trevlig kväll på er!
//Wenche

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Ledig!

2012-09-14 @ 20:40:13

3 lediga dagar - och det över en helg!!
Händer inte ofta :) Jag är tacksam att jag får jobba såklart :)
 
Som jag har berättat förut så har nu Lars börjat renovera våran lill-toa. Något som har vist sig att kommer bli dyrare och mera jobbigt än vad vi trodde. Toaletten har nog inte blivit renoverat sen huset byggdes, så sättet och materialet dom använde förr, är ju inte som idag. Så därför blir det mycket extra jobb. Det fanns både hönsnät och bambusrör (eller nåt??) bakom allt kakel på väggarna. Lars har rivit bort allt, så nu ska det blir bra :) Bättre att göra grundigt än att få göra om om nåt år för att det ser fult ut...
Det som är tråkigt är att toan är ju så liten så det är ju inte plats för båda där :/ Känns lite som att jag har bestämt en massa och lämnat över det på Lars bara... Fast bara väggar, tak och listor så kan jag hjälpa till med tapeter och målning :)
Så här såg det ut förr:
Dags att göra nåt, eller hur? :)
 
Annars hade vi en (lite för) händelserik förmiddag. Vi var på Rusta och skulle köpa färg. Molly dök ut av kundvagnen och slog munnen bra nog. Bara att åka till tandläkarn då! Som tur var så hade det inte blivit någon skada på tänderna, men jag ska meddela försäkringsbolaget iaf. Det KAN ju bli något joll ändå... Tänk vad fort det går!! Man tittar bort 2 sekunder och på den tiden klarar hon det mesta. Hon är precis som Benjamin - en sån som alla olyckor händer. Mycket beror det på att just dom 2 tror att dom är världmästare i allt, är mest nyfiken och ska prova allt :)
Det är ju på gott och ont vill jag säga.. Nu klarade hon sig med en fläskläpp och skrapsår i pannan. TUR!
 
Nu ÄNTLIGEN blir det handboll igen :) Arbrå i morgon och Alfta på söndag. Fint! :)
 
Nu blire tv och vänta in kärleken <3
 
//Wenche

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

I dessa dagar....

2012-09-11 @ 22:26:06

I dessa dagar skulle vi haft en liten bebis, men ödet ville annorlunda....
Tänker lite extra på det nu då det var den här tiden vi hade BF.
I stället glädjer vi oss över den lille/a som nu ligger i magen och som ska komma i Januari :)
 
Lite kort från Öjeparken med barnen:





I morgon ska jag bara vara ledig med min fina familj! Nu har jag jobbat kväll 3 kvällar i rad och jobbar även kväll torsdag.. Men i morgon blir det mys :) Badhuset med barnen! Men först på morgonen ska jag till Jenny och prata skit :)
 
Ha det gött!
//wenche

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

provar...

2012-09-10 @ 12:14:24

Provar hur det funkar att blogga från mobilen... Har försökt förr men då har det blivit fel.. Vore ju lämpligt om detta funkar så det kanske blir lite flera inlägg framåt :-) fruktansvärt jobbigt att knäppa på datorn tydligtvis..;-)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Segt..

2012-09-01 @ 13:33:45

Hej!
Idag vet jag inte riktigt vad det är med mig.
Känner mig trött, hängig, illamående, hungrig, glad, ledsen... Ja allt på en gång.
Mycket troligt att det är graviditeten som spökar.. Kanske behöver jag börja äta lite järn nu?? Tog ett piller i morse, så ska jag väl försöka komma ihåg att ta ett till ikväll. Men att komma ihåg saker kan vara rätt svårt ibland :P
Jobbet väntar även ikväll. Har liksom börjat min jobbar"vecka" jag nu :) 4 dagars jobb på rappen, ledig en, jobbar 2, ledig 2 och jobbar 1. Bara att hoppas att det flyter på såhär :) Kan jag få jobba kvällar och helger, så kanske jag klarar av att jobba till sista november??
Hoppas det!
 
Nu börjar snart handbollssäsongen igen :) LÄÄÄÄNGTAR!! Blir nog lite resor till både Alfta och Arbrå och titta. Nu när damlaget här i Edsbyn försvann, så är det några spelare som gick till Alfta och Arbrå. Ska bli spännande att se dom :) Sååå sugen på att spela själv! Men det får vänta :) Kanske får ihop ett "tant-lag" nåt tag så att man kan spela för kul 1 dag i vekan iaf. Om interesset finns förstås... Man är ju inte 18 längre..  :P
 
Nä kasta om kull sig i soffan ett tag då medans Mollysen sover kanske??
 
 
//Wenche
 .
 

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()