wenchepenke

slut...

2012-10-31 @ 20:41:09

Idag är en sån dag som jag känner mig helt drenerad för energi! Skulle kunna jämföra det med att jobba en delad tur för sen gå och träna hårt i 2 timmar. Ungefär så känner jag mig :-) fast jag har värken jobbat eller tränat.. Bara att hoppas att morgondagen blir bättre :-) Då blir det några timmar med egentid då Molly ska till dagis. välbehövligt både för henne och mig :-) Jag känner mig inte direkt som någon rolig mamma nu.. Mitt uppi mitt "boa" humör som jag är så blir det mycket sånt, och sen är man ju som man är i kroppen nu :-\ krypa på golvet och leka går liksom inte... Så det blir fint med dagis i morgon :-) nu får det bli lite te och Greys anathomy :-) ha en fin kväll!
//Wenche

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Dags att uppdatera igen!

2012-10-29 @ 18:55:15

Det var ett tag sen nu. Mamma har varit här en vecka nu så då vill man ju inte sitta på datorn direkt.. Men nu då jag känner att det är dags att skriva några ord, är nätet så himla segt så det tog typ 5 min bara att komma in på bloggkontot?? Kan det vara snövädret som ställer till det för Telia?? Iaf så är nätet jättesegt på telefon oxå så något lurt är det... Nåja. Så vad har hänt i mitt liv på senaste då? Klivit in i vecka 29 nu! Ofattbart att det "bara" är 11 veckor kvar :) Dagarna går så himla fort så man har inte tid att tänka på att det börjar närma sig. Och nu framåt är det ju en mysig tid oxå. Börja handla julklappar, pynta och baka lite. I år har jag ju tid oxå så då blir det myyyyys :) Lars och jag pratade lite på det igår om vi ska ta en hotelnatt någon stans och handla lite som vi brukar. Det ända som bromsar är väl min stora mage och smärtorna som jag har överallt :/ Men iof så är det ju bara att handla lite, vila ett skuv, handla lite igen, sova och sen handla lite dagen efter innan hemresan :P Skönt att komma iväg oxå! Annars händer det väl inte så stora grejorna här i huset om dagen. Har börjat få lite behov av att "boa". Börjar ju alltid komma i den här delen av graviditeten :P Så idag har jag plockat fram lite bebiskläder str 50-68. Tänker inte tvätta dom än, då hinner dom ju nästan bli dammiga innan dom ska användas.. Men skönt att plocka fram lite och få lite översikt över vad som behövs inhandlas.. Sen flyttade jag skötbordet ut från Mollys rum till hallen uppe. Vi har en liten krok där som inte används till nåt och där passade skötbordet perfekt in :) I morse satt Molly vid altandörren och tittade på snön hur länge som helst. Hon längtar nog ut tänkte jag, så jag frågade henne efter vi hade ätit frukost om vi inte skulle gå ut en sväng och leka i snön. Gissa om jag blev förvånad då hon sa:" NEJ inte ut, Molly vila på hoffan"!! Öh.... jag som trodde hon ville ut? Men icke.. Så då fick vi pyssla på lite inne istället. Hon har förövrigt inte kommit in i rätta tiden än, så nu kliver vi upp halv 6!! Jag är typ halvdöd innan kl är 9 på förmiddagen.... Måste oxå säga att jag inte saknar jobbet just idag i detta snöväder som varit. Då är det skönt att dra filten över huvudet istället och krypa ner i soffan. Tänkte lägga in lite kort, men det funkar visst inte heller. Inget som funkar i datavärlden för mig idag tydligen... En annan dag kanske :) Ha en skönt kväll i snö(o)vädret! //Wenche

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Trött i trynet.

2012-10-18 @ 09:41:03

Hållå (som Molly säger)!
 
Inte mycket till sömn inatt! Känns som att jag kommer att gå under snart fast det gör man väl ändå inte..
Inatt har det varit et evigt springande på toa (Snälla rörmockare kom och gör klar toa nere någon gång så jag slipper springa upp!!!), druckit vatten, varit täppt i näsan och kastat mig fram och tillbaka. Graviditetens ljuvliga baksida :P Men REDAN??? Tycker det är för tidigt... Men men, bara att stå ut :) Belöningen man får sen är ju underbar!
Då klockan blev 03.00 gav jag upp och knäppte på tv. Sista gången jag tittade på klockan var den 5!! Härligt att tänka på att man ska upp om typ 2 timmar då :)
Så nu har huvudvärk och yrsel kommit som et brev på posten!! Blir nog att dra täcket över huvudet några timmar och SOOOOOOVA medans Mollysen är på dagis :)
 
Ha en bra dag!
 
Over and out (för några timmar).
//Wenche

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Livet just nu..

2012-10-13 @ 20:58:07

Just nu känns livet rätt ok faktiskt!
Har ju gått och grubblat på om jag skulle sluta jobba eller bita ihop ett tag till. Iaf så kom jag till insikt i onsdags att det nog var läget att slänga in handduken för et tag.. Orsaken var att jag nästan inte tog mig ur sängen på morgonen :O
Såååå fruktansvärt ont i bäcknet och sen hade jag ju blivit lite stel under natten oxå så det blev ju inte lättare av den anledningen... Var så jag satt och grinade en skvätt innan jag kunna resa mig :( Då är det ju verkligen inte värd det och vem tackar mig sen om jag går sönder?? Nä, så då fick det räcka. Jag har ju faktiskt en stor familj att ta hand om oxå. Det går ju lite lättare om jag inte sitter i rullstol :P
Tokigt nog så satt jag med en jäkla härva med känslor sen. Lättnad för att jag hade tagit et beslut och bestämt mig för att lyssna på kroppen! Som en svikare för att det känns som att jag gav upp (vilket jag på et sätt gjorde...). Dåligt samvete för familjen och jobbet(???) Just den känslan förstår jag inte riktigt.. För varför ha dåligt samvete för att jag inte kan jobba? Undrar om et är graviditetshormoner som spökar :P Eller oxå så är det för att jag är kvinna och född med dåligt samvete...
Nä men nu så är det jobbiga beslutet taget och jag känner mig lugn och harmonisk igen. Ett tag.
Nu kan jag fokusera på familjen och mig själv. Så det blir nog bra ändå :)
 
Sååååå.... I helgen är man bandyänka då! Kärleken drog till Rättvik för cupspel i torsdags och kommer hem i morgon. Han var faktiskt hemma några timmar idag. Underbart att få se han igen <3 Konstigt vad beroende jag är av min man, jag känner mig inte hel när han är borta... Svårt att sova om natten och tänker på honom hela tiden.  Jag är fortfarande lika kär än :) Så nu längtar jag bara tills han kommer hem i morgon :)
 
Nu blir det att kolla om tvn har något att erbjuda mig ikväll eller om det blir att knäppa på en film.
Lite godis blir det allt iaf ;)
ha en fin kväll alla!
 
//Wenche
 

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Så tycker jag!

2012-10-04 @ 21:08:37

Hello!
Torsdag och i morgon kommer mina go-pojkar hem :) Jag ska även få träffa min kära sambo igen :D Jodå, han är hemma varje natt, men han jobbar kväll denna veckan och det har blivit riktigt lååååång sovmorgonen nu för honom. Kruxet är ju att jag jobbar lördag, söndag och måndag... Men kortturer, så vi ska nog hinna ses lite iaf.
 
Läste en blogg här om dagen var personen som skrev hade fått kritik för att hon bara la ut kort på ena barnet och att det då kan tolkas som att hon tycker om ena barnet mera än det andra. FEL anser jag!!
Om jag ska prata för mig själv, så lägger inte jag heller ut så mycket kort på mina pojkar på Facebook och inte så många här heller. Det har såklart absolut inget med att man tycker om dom mindre utan för min del så handlar det om respekt och integritet. Jag tänker lite längre framåt... Min stora grabb till exempel som är 10, har klasskompisar som har Facebook (han får däremot INTE ha än) och kort som jag tycker är gulliga blir nog troligen inte uppfattat så av 10 åringar. Utan det kan bli en grej som han blir retad för... Har han sagt att han inte vill att jag ska knäppa kort på honom så gör jag inte det. Ska inte jag  som hans förälder respektera det?
Visst knäpper jag kort NÄR HAN VILL och jag har mycket kort på alla mina barn som jag tittar på, men som sagt: det handlar om respekt för mig!
Man kan ju gå till sig själv och tänka hur det skulle kännas för en annan.
Så nu vet ni det :)
 
Annars kom jag till att tänka på att det snart är jul ju :O Måste börja fundera på julklappar och göra klart! Mycket tveksam till att jag orkar med det dagen för julafton... Tänka tänka :)
 
Nu blire hela Sverige bakar!
Tjolahopp :)
 
//Wenche
 

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Dumma påhitt!

2012-10-02 @ 20:45:41

Hej!
Jag har varit sååå inne på att vi ska elda i gillestugan för att torka upp i källarvåningen. Det luktar lite typisk källare om ni förstår... Såpass att jag absolut inte hänger tvätt där för då luktar det skunk av kläderna.
Så igår ringde jag sotarn och frågade om den öppna spisen var besiktad och om det gick att elda där. JA var svaret, så ikväll fick jag för mig att jag skulle prova.
Tog med mig några vedpinnar och började elda. Efter 2 minuter var rummet röklagt och JA jag hade öppnat spjället... Eftersom detta var i källaren så stiger ju såklart röken uppåt och nu luktar det apa i hela huset!
GAAAAHHHH, varför kan inte ting bara funka så man slipper sånt här??
Har vädrat i flera timmar, men det luktar än!
Bara att fortsätta vädra i morgon!
Jaja... Får väl hitta på någon lösning! Tips tar jag gärna emot :)
 
//Wenche

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Oktober..

2012-10-01 @ 23:07:43

Hej!
Då har en till vecka gått och vi har kommit till 1:a oktober (i en timme till). Och vi har gått in i vecka 25. Fattar inte riktigt att vi redan är där... Jag känner på kroppen att vi är där, men samtidigt har man liksom inte fattat ändå :P
Är väl säkert för att man har så fullt upp jämt så den ända tiden jag tänker på det,är när jag sätter mig ner och det börjar bli stooooor fart i magen :)
 
Förra veckan var fylld med jobb, renovering, barnen och jag fyllde år! Bestämde mig väl för att jag inte ville ha något kalas. Jag fyllde inte jämt och det är så många kalas nu utöver hösten, så nej... Men gjorde iaf en jättegod (tycker jag) morotskaka med citronfrosting på. MUMS!
Så syrran med barn kom och svärisarna. Fick en jättefin blomma och choklad av dom.
Av älsklingen fick jag en ram med många fina kort från mitt hemstället. Jättefint :)
Och et besök på Spicy Cow vart det oxå! Kära värld vad mätta vi blev! Och just nu har jag ju magen full av bebis oxå, så det blir liksom stutt rätt snabbt. Vi tippade omkull i vart vårt hörn av soffan sen då vi kom hem och somnade i äkta LarsochWenche-style :) haha snacka om MÄTT. Det är inte ens skönt att vara sådär mätt, men så blir det alltid efter et besök där.
 
Ikväll har jag jobbat. Jobbade bara 5,5 timme, men det känns som att jag har sprungit et marathonlopp. Typ! Helt slut, så nu ska jag tippa omkull i soffan igen och titta på tv :)
 
Sov gott!
//Wenche

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()