wenchepenke

Gnäll-dags!

2012-11-27 @ 10:19:14

Har verkligen ingen bra dag idag :-( känner mig som en påse skit eller nåt....
Magen har krånglat en veckas tid nu. Får ont i magen av allt jag äter och jag bor mer eller mindre på toa känns det som..
Förvärkarna börjar göra riktigt ont och i går hoppade navelbråcket ur-IGEN! Som om inte det här räcker i sig själv, så hände det nåt med ryggen i morse så nu har skitont i den oxå :'(
GAAAAAH... känns som att jag skulle kunna föda nu så jag slipper allt det här, fast det vill jag ju egentligen inte.. Bara vi kommer till Januari så får barnet komma!

Så nu ligger jag här och tycker synd om mig själv och det tänker jag göra ett tag till!

Ha en bra dag :-)
//Wenche

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Det kanske är en liten apa ändå..?

2012-11-24 @ 09:15:06

I början då barnen fick reda på att dom skulle få syskon, kallade Molly alla bebisar för apa! Nu börjar jag fundera på om det är något liknande som ligger i min mage?? För om det stämmer som dom säger att om man har mycket hslsbränna, så kommer barnet få mycket hår. Jaa, då kan det inte bli annat än en apa, varg eller liknande :-) jag har aldrig varit med om liknande halsbränna- EVER! Det känns ungefär som att jag har druckit ren sprit eller nåt. samma brännande känsla... Visst hade jag halsbränna med Molly oxå (hon föddes oxå medmycket hår) men inte var det såhär inte... det spelar liksom ingen roll vad jag äter, för det kommer ändå. jag sover dålig om natten pga detta oxå.. jaja, bara att stå ut ett tag till ;-)

Idag blir det handboll i Alfta kl 12, sen blir det handboll på tv oxå. Möbelringencup i Norge. Norge förlorade mot et friskt Danmark igår. otroligt att dom håller så hög standard till trots att dom har bytt ut hela laget i princip. imponerande tycker jag :-) Nu ska jag fortsätta sätta upp lite adventstjärnor!

Kramen från mig :-)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Bm-besök och bio med syster.

2012-11-21 @ 08:58:19

Hellu!
Igår var det dags att träffa barnmorskan igen! Jag går dit varannan vecka nu. Är ju bara max 10 veckor kvar, så det börjar dra ihop sig :) Mitt blodvärde var väl heller dåligt. 98 hade jag så nu får det bli järntabletter till frukost, lunch och kvälls ett bra tag framåt. Blodvärde ska upp över 120 fort som f*n. Är nog ingen höjdare att föda barn och förlora en massa blod OCH ha mitt dåliga blodvärde! Så nu ska jag jobba på detta :)
Passade på att handla lite till bebisen igår. Börjar känna att jag vill ha saker och ting gjort så jag kan ta det lugnt.
 
Blöjor, nappar och amningsnapp vart det. Sen har jag köpt lite strumpor och bodys. :)
Så nu är den stora frågan: Vart ska vi föda barnet?? Någon som fått i Falun som kan berätta hur det är där? Lite sugen på att åka dit faktiskt..
 
Igår var jag och min syster på Breaking dawn part2. Bra film, samtidigt som det nästan var lite vemodigt att det inte blir flera filmer om Bella och Edward :( Höjdpunkten på hela filmen var väl ändå när någon i biosalen släppte en brakfis i heeeelt fel scen av filmen :) Det var en scen som gick från mycket ljud tills brått bli tyst ni vet.. :) Haha svårt att hålla sig från att gapskratta då :P
 
Nä, nu får jag väl sätta lite fart här och göra det lilla jag orkar göra nu utan att få för ont...
 
Ha en braig dag :)
 
Kram W
 
 
 
 

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Idag..

2012-11-19 @ 09:49:01

Idag är första dagen å havendeskaspenningen och Molly börjar gå på dagis 3 dagar i veckan igen. Har bytt lite dagar bara.. Nu går hon måndag, tisdag och torsdag. Detta för att pojkarna slutar tidigare på onsdagar så då kan vi mysa alla tillsammans :)
Mysig tid nu framåt. Julpyssel och baking med barnen :) Igår gjorde vi några julkort som ska skickas (om et tag) till familje och vänner. 2 fokuserade barn:
 
Tycker att det är så himla mysigt när man kan sitta tillsammans såhär och hålla på! Jag har köpt glaskulor till granen oxå som vi ska fixa. Tänkte att varje enkelt får göra sin egen julgranskula att hänga upp sen! Det kan bli hur som helst :) Det är det som är det roliga :)
 
Annars flyter det väl på som vanligt här hemma. Vi fick åka upp till Hudik i torsdags och kolla bebisen. Jag började blöda på morgonen så då måste man kolla upp! Det är fortfarande stängt upp till bebisen och blödningen kom inte från livmodertappen så det var ju skönt :) Då är det nog bara blodkärl som har gått sönder. Det var ju lika med Molly. Då hade jag blödningar till och från i 10 veckor.... Huvudsaken bebisen mår bra :)
 
Nu ska jag sätta mig i soffan och inte göra NÅT på flera timmar! Passar på att vila och ta det lugnt nu då jag är alldeles ensam :) Min rätt som gravid!
 
Ha en underbar dag!
Kramen W
 

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Söndag...

2012-11-11 @ 18:36:54

Hej hopp!
Jag har kommit fram till att jag inte tycker om söndagar??! Kan inte säga varför, men just den dagen känns 10 gånger längre än alla andra dagar på hela veckan. Jag gör sällan nåt, bara lullar på här hemma.. Och vad är det för skillnad på det från andra dagar?? INGEN aning.. Det bara är så helt enkelt :)
 
Idag är Lars på resan till Stockholm med bandylaget han tränar. Dom åkte halv 13 men ska inte spela före 19. Så han är väl inte hemma före långt på natt... Tokigt att dom lägger matcher så sent på en söndag när det är skola och jobb som väntar dagen efter, men det finns väl dåligt med istider antar jag...
 
Så idag har jag och Molly haft städdag. dammat, dammsugit och torkat golven. Var väl inte det smartaste jag har gjort idag. Huhej vilka onda sammandragningar jag fick :/ Men jag pallar inte ha det stökigt runt mig, så jag bara MÅSTE städa lite.... Idag vet jag nog inte om det var värd det just.. Nu är det rent iaf :) Ett skuv...
 
Snaaart ska jag krångla upp Molly i badet. Hon börjar bli svår nu. "JA VIIIIII INTE!!!!" Undrar hur många gånger man hör det pr dag :P Hon tycker inte om att tvätta håret! Då skriker hon som en tok, men så snart det är gjort blir det bra :) Tur det.. Tror att jag ska krypa i tillsammans med henne. skönt med badkar ibland!
 
So long!
 
//Wenche
 

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Barnmorske-besök!

2012-11-08 @ 09:22:39

Hellu!
Igår var stressdag nr 1!! Först titta på Eirik som spelade handboll på förmiddagen, hem och ge Molly mat och lägga henne, vänta på Benjamin som hade med sig en kompis hem. Jag hade lovat dom att dom skulle få baka, så vi klämde in det oxå. :) Sen kommer Lars hem från jobbet 14.45 och jag har tid hos barnmorskan i Bollnäs 15.30. Skynda sig hem därifrån, hämta Christian hos sin kompis, hem och byta om, klä om Benjamin som har bandyträning, fräsa ner på ön och frysa en timme (vad gör man inte för sina barn??), skynda hem och äta lite, göra läxor, duscha 3 barn och lägga. Vid den här tidspunkten har jag så ont i kroppen så jag vet inte vart jag ska ta vägen :S Tur att jag hade Lars hemma... Tur att det inte ser ut såhär alla dagar i veckan :)
 
Jag har ju berättat att jag har kännt et visst tryck neråt, så jag berättade det för barnmorskan oxå som ville kolla lite extra. Vi gjorde ett UL som visade att huvudet ligger långt ner (det är ju fortfarande så litet så att barnet kan snurra ett tag till, men nu ligger det neråt. och det har det gjort ett tag...). Sen gjorde vi en gyn-undersökning och då visar det sig att trycket har gjort så att livmodertappen ligger lite långt ner, MEN den är sluten och omogen - tack o lov! :) Så då behöver jag väl inte oroa mig så mycket.
 
Har iaf bestämt oss för att  julhandla det mesta på nätet :) Det känns som det är det som funkar bäst för oss  i dagens läge :) Dock ska jag nog se till att få gå liiite i affärer ändå ;) Handla lite smågrejer. Det var väl nu man skulle ha tagit sen resa till Ullared??? ;)
 
Följde nyss med Molly ut. Väntade å dagisfröken som skulle hämta upp henne för en resa till badhuset. Första gången för våran lilla prinsessa <3 Bra nog fundersam och mallig:
 
 
Nu julshoppa :)
 
Kramen!
 
 

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Julhandla på nätet??

2012-11-06 @ 20:48:44

Sitter här och funderar hur det ska bli med julklapparna i år. Ska jag göra det den enkla vägen och beställa från nätet, eller ska jag göra som jag alltid gör, gå i affärer?? Tjaaa.... Jag måste ju erkänna att det är väldans lockande att beställa från nätet då det är så smidigt MEN jag är lite "oldschool" oxå och tycker att det är sååå mysigt att gå i affärer och glåma :)
Hur gör ni??
Jag inser ju att med mina smärtor så kommer det nog att bli mera plågsamt än mysigt att handla iår, så man kanske ska handla från nätet ändå?? Jag vet ju precis vad dom vill ha. Jag är väl egentligen mest rädd för att julkänslan kommer att utebli?? Fast man kan ju spara lite smågrejer så man får gå liiiiite i affärer då :)
Jag funderar vidare....
 
Annars i min värld har det väl inte hänt så mycket sedan förra blogginlägg. Jag är ju i vecka 30 och nu har magen sjunkigt rejäl ner. Jag kan andas igen - ett skuv! Samtidigt gör detta mig lite rädd, för tänk om barnet kommer förtidigt?? Jag vill verkligen inte det!!! Jag blir inte riktigt klok på det "trycket" jag känner neråt. Det känns nästan ut som det sitter en bubbla i ingången (om ni förstår vilken ingång/utgång jag menar :D ) och det känns som att den kommer att spricka vilken dag som helst! Måtte det förbli med känslan tills vi har kommit in i Januari iaf...
Såhär ser det ut:
 
 
Jaja, inget jag kan påverka. Utan jag måste väl försöka ta det lite lugnt och lägga det mesta över på Lars. Känns ju inte så bra, men det är ju bara för en period iaf..
 
Barnveckan så långt har varit så himla mysig. Pojkarna har varit på bra humör och hjälpsam. Känns ju rätt skönt nu :) Förra gången dom var här var dom överspeedade och allmänt bråkiga! Men jag tror att det berodde på fjärilar i magen. Dom skulle ju åka till Sälen med pappa sin :) Nu rullar det på som vanligt med knattebandy, kompisar, läxor osv..
 
Nu får jag nog kvälla pojkarna. Dom skulle bums titta på 112- på liv och död, men ser nu att dom sover på soffan :O Dags att göra sista rycket innan Twilight :)
 
Hej hopp!
//Wenche
 
 

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Sömnlös natt och konstiga funderingar!

2012-11-02 @ 11:50:49

Hållå (som Molly säger)!
 
I natt var det sparsamt med sömn. Vet ej vad det var för fel, men enligt Facebook var jag inte ensam om att vara sömnlös såg jag :D
Jag var väl åtminstonde liiite trött då vi gick och la oss vid 23.30 tiden, men sen då jag kom till sängen var det helt kört! Dels kände jag mig lite ledsen och sen började tankarna skingra iväg.. Tänk om jag inte jag kan ta hand om bebisen? Tänk om jag tappar barnet i golvet? Hur kommer det att bli med allt? När kommer förlossningen att börja? Tänk om bilen går sönder på vägen dit? Hinner jag bli klar med allt jag har tänkt? Hinner jag vara BARA Wenche en gång till innan man har ett litet liv som är alldeles beroende av en??
Jaaa, dom typiska konstiga graviditets-panik-tankarna :)
KLART vi kommer att fixa det! Jag har då inte tappat dom andra 4 barnen i golvet som bebisar, så marginalerna är väl heller små att jag ska göra det denna gången :P
Jag tror att såna tankar kommer upp i huvudet på en när man inte är på så bra humör, och man känner sig trött. För just då känner man att man knappt klarar av sig själv. Inte ville jag väcka Lars heller för att få höra att allt kommer att bli bra. Stackarn skulle ju upp och jobba :) Så det var bara att kliva upp och titta på tv en stund.
 
Är i stort behov av att få vara bara mig en hel dag iaf. Känns som att jag just nu bara trampar runt här hemma och gör alla "måsten". Vill bara åka bort en dag (IKEA kanske???) utan barn och fylla på tålamod och energi! Jag älskar mina barn över allt på denna jord, men ibland känner man sig tuggat på, utspottad och överkörd av en traktor :P Den som säger att livet som mamma/pappa är en dans på rosor 365 dagar om året LJUGER :) Man FÅR vara less ibland, men det fina med det hela för mig är att efter några timmar för mig själv, så längtar jag ihjäl mig efter dom. Då har jag fyllt på mitt tålamodlager :) 
 
Nu ska jag lägga Molly en stund, sen blir det nog Bollnäs och veckohandla i detta trista vädret!
 
Ha en bra dag :)
//Wenche
 
 

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Huvudvärkens dag!

2012-11-01 @ 20:27:36

Ja, suck! Idag var det huvudvärken som jollar! Inte är det migrän inte, men molande huvudvärk som inte vill ge med sig. Molly har varit på dagis idag och då tänkte jag att en promenad och sen vila. Jag vaggade iväg 1,5 km och det tog 20 minuter!! Haha inte lätt att vara stor och otymplig :P Men en kort promenad är bättre än ingen!
Fick iaf lite frisk luft :) Men sen att komma till ro och vila, gick inget vidare.. Såååå typiskt! Nu då Molly var på dagis och jag har bara mig själv att sköta, då går det inte att blunda! Men är hon hemma, då är jag så trött så jag inte vet vilket ben jag ska stå på.
 
Hämtade Molly på dagis idag kl 15. Då vi kom ut började hon småspringa och jag hann precis säga:"Spring inte!!" så dök hon rakt ner i en vattenpöl!! :O Kära nån vad ledsen hon blev och vad typiskt då hon inte hade overall på sig :/ Hon grina och grina och mitt uppi allt så säger hon: "åååå sussa mig" (hujjedamig). Kan ju inte annat än att skratta! Tur vi har kort väg hem och att jag hade bilen!
 
Nu blir det krypa ner under filten och titta klart på handboll!
Hej med er!
//Wenche
 

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()