wenchepenke

Myspys med familjen!

2012-03-28 @ 21:23:04

Ledig dag och skönt var det!
Molly fick vara på dagis idag.. Hon har varit så mycket borte nu på grund av stökig mage. Diarre från och till hela helgen, men nu tror jag att det har vänt :) Fast avföring (Ursäkta upplysningen!)både igår och idag så det verkar vara bättre nu. Dock är väl inte matlusten vad den brukar.. Hon vill helst inte äta något annat än banan och digistive kex. Försöker lura i henne lite drickyoghurt och välling oxå, men det är väl lite si och så med den delen...

På eftermiddagen var vi hela familjen + Christians kompis Nora på badhuset. Ungarna plaskade på och jag passade på att simma lite längder nu som Lars är med oss oxå. Molly har börjat fatta grejen med armkuddar ch plaska med fötterna :) Hon plaskade runt själv och blev arg när vi försökte hjälpa henne.
Neeeeeej är ett ord vi hör rätt ofta nu förtiden ;)
Sen blev det lite fika och hem och göra mat.
Jädrans vad gott det smakade med stuvade makaroner (med vitlök) och korv efter några timmar på badhuset ;) Annars är det väl ingen favvo-rätt direkt...

Lovade ju kort på tv-rummet sen vi satt upp fina gardiner som Lars köpte:

 
Blev väldigt bra sen vi satte upp vid altandörren tycker jag!

Måste bara lägga upp ett kort på Molly när hon gungar oxå. Nya favoritgrejen när vi är ute. Gunga, gunga och gunga. Sen säger hon ooooooooäääääääiiiiiiiii flera gånger om :)


"Oooooooäääääääiiiiii".

Nu ska jag fortsätta titta på Grey`s!

//Wenche

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Pang, tjong SMÄRTA!!

2012-03-27 @ 08:51:25

Vaknade i går morse av att jag läre springa och kräkas?? hmm...
NEEEEJ E var första tanken såklart! Men sen  vet jag inte om det egentligen var magsjuka eller om det var migränen som spökar?? För strax efter så small det i huvudet och jag fick världens migrän.
Kan inte komma ihåg senast det var såhär illa... Det kändes ungefär som om någon slog mig i huvudet varje gång jag drog in luft.. Läskig känsla!
Och inget hjälpte förstås!
Stoppade i mig 2 Panocod på kvällen efter ungarna hade lagt sig och sen försvann jag från denna värld några timmar. Skönt!
Idag känner jag mig väl lite bättre, men det ligger fortfarande och "ulmar" där någon stans så man kanske bör ta en tablett i förebyggande syfte?? Ska försöka med kaffe först bara...

En stor grej i våran familj har hänt - ÄNTLIGEN!! Mammas mann blev lungtransplantert natt till söndag!! En stor operation och han ligger fortfarande på IVA. Igår tog dom bort respiratorn och nu följer det några dagar med väntan, väntan och åter väntan. Han pratar lite, men mest bara joll och osammanhängande (Säkert pga mediciner). Sen har han stått uppe på benen vid några tillfällen så vi har hoppet om att det ska gå bra :) Tycker dock fruktansvärt synd om mamma som är där själv och inte har någon familj runt sig... Har frågat om jag ska komma, men hon tycker att det är så onödigt för oss att åka den långa vägen..
Vi pratar på telefon varje dag i varje fall! Alltids nåt..

Nä nu så får det bli lite kaffe tror jag!

Ha en fin och regnig tisdag! :)

//Wenche

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Psykfall...?

2012-03-23 @ 22:02:42

Jag blir förvånad över hur snabbt mitt humör vänder ibland - helt utan grunn..
I morse var jag på strålande humör och allt kändes så bra och skönt.
Det flöt på bra på jobbet och jag längtar hem till barnen och Lars.
Går på Ica och hämtar ett paket ochh träffar en kompis som jag börjar prata med.
Vi börjar prata om lite trista saker och plötslig känner jag mig så himla ledsen :S
Vill bara gråta.
Så jag gjorde det. Grät en skvätt...
Sen nu på kvällen har "ledsen-känslan" gått över till irritation.
Allt är fel!!!
Kanske (mycket troligt) beror det på att jag är trött och slut. Jag har jobbat 4 dagar nu och det har varit långpass alla dagar förutom en..Och i morse klev jag upp halv 6 för att få allt klart och få iväg Molly till dagis innan 6.15 eftersom jag hade larmturen och måste vara på plats 6.45.
Så ja, jag är förmodlingen bara trött.
Eller oxå är jag ett psykfall idag då. Det bjuder jag på! :)
Man kan inte jämt vara å topp! Det måste finnas svackor ibland.

Nu blir det Big Brother (ja jag har fastnat....) sen ska jag nog call it a day och krypa ner!

//Wenche

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Måndag.

2012-03-19 @ 19:52:51

Tjenixen!

Helgen har gått och vad har jag gjort?
Jobbade till 16 både fredag och lördag. Fredag var Lars till Fjollträsk och monterade upp SF-grejer till mässan i Älvsjö. Då han kom hem, hade han med nya gardiner och gardinstång till vardagsrummet :)
Han är då gullig, den där :) Vilken karl skulle komma på nåt dylikt? Handla gardiner till sambon? Kärlek, det! Jag ska hålla hårt i honom. Order från Malin W ;)

Så söndagen gick åt att putsa fönster och sy upp gardiner och dona. Vi blev riktigt nöjda :) Kort kommer sen!

Idag har Mollysen och jag varit på långpromenad med Charlotte. Världens blåsväder ute, men det är bara att klä på sig! Det var faktiskt riktigt skönt! Varför gör jag inte det oftare för?? Slögt... Det blev en promenad till Ämnebo och över på gamla landsvägen och hem! Tog lite drygt 2 timmar. Värker skönt i benen nu och kinderna brinner härligt :) Hoppas inte Charlotte får alltför ont bara... Hopplöst med foglossning! Vi får gå en kortare runda nästa gång ;) 

I morgon väntar jobbet igen. Jag har larmturen, så då ska jag vara på plats 06.45... Tur att jag slipper iväg med Molly före. Lars har ju bytt skift nu igen, så då blev det en till kvällsvecka på honom! Strular ju till det lite då jag har 2 kvällsturer denna veckan oxå.. Tur att farmor är snäll och ställer up när det kniper ibland :) Man får lite dåligt samvete att behöva fråga dom... Så i morgon får nog Molly följa med på handbollsträningen en sväng. Har inte lyckats få tag på barnvakt. Men så är det ibland! Bara att göra det bästa utav det.

Funderar på om jag ska ta tag i scrapbookingen igen nu ikväll. Har en hög med kort som ska in i albumet så det är väl bara att sätta igång medans lusten är på besök :)

Ha en fin kväll!

//Wenche

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Sorry grannar och andra kattälskare....

2012-03-15 @ 21:06:54

Men nu tänker jag skaffa en "kattskrämmare"!!!
Är sååå less på att plocka kattbajs ute i VÅRAN trädgård. Dom sätter sig i sandlådan, pinkar i lekstugan (Trasigt fönster), bajsar i komposten, är i växthuset och på altan plus att dom har klöst sönder barken på mitt pilträd :( .
Droppen som fick det till att rinna över för mig, var då jag var ute för att titta om tulipanerna var på väg upp och hittar 5-6 kattbajs-korvar langst med husväggen!
Nä nu får det räcka.
Varje gång man ska klippa gräset på sommaren så får man gå runt med en liten spade och plocka bort kattbajs först. Otroligt irriterande då man inte längre själv har katt... Hade man haft katt själv så hade man ju kunna trott att det var ens egen som hade gjort det i varjefall!
Är ju så himla tråkigt då man gärna vill vara i sin egen trädgård och kunna gå barfota om sommaren.
Orsaken till att dom är mycket i våran trädgård (tror jag) är att vi har hankatter på var sin sida av huset och dom tycker om att slåss mitt-i-mellan typ :) Och då blir det våran trädgård, tyvärr!

Jag tycker jättemycket om katter, tro inget annat! Men jag tycker inte att det är så fasligt kul att städa upp efter andras katter...

En kattskrämmare ger ut en ultraljud som bara djur hör.
Den är heller inte farlig så att den skadar djuren, utan ger ett ljud som känns obehagligt för dom så att dom håller sig borta.

Kattskrämma
Titta in på www.motavack.se om ni vill läsa om den.

Jag tänker ge den en chans i varje fall :)

//Wenche

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tisdag betyder...?

2012-03-13 @ 21:12:28

Desperate Houswifes såklart!!! :)
Mamman har stoppat alla sina juveler i säng och bänkat sig framför tv.
Ibland är det tur att det finns reklampauser så att man hinner blogga mellan varven ;)

Nu är man ledig 2 dagar och gissa vad? Jag börjar känna mig knöven :S Vet inte om det är bra eller dåligt att vara sjuk på sina lediga dagar... Det positiva är att jag slipper vara borta från jobbet, det negativa är att det inte blir gjort så mycket här hemma som det borde.. Men det är väl bara att trycka i sig alvedon och cvitaminer och hoppas på det bästa :)

Lite kort från helgen:

 


Nu ska jag hinna med en kvällsmacka oxå innan det börjar igen ;)

Pöss och kram på er!

//Wenche 

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tjoho...

2012-03-12 @ 21:08:56

Några dagar har gått igen och nu är det måndag -igen!
Måndag och barnvecka betyder kvällsjobb-vecka för Lars och lite halvt stressiga dagar för mig.. Iaf som idag när man jobbar till 16. Hem och hämta bilen, åka till dagis/fritids och hämta 3 barn, skicka hem 2 på cykel och åka vidare och hämta Christian hos Nora. Då är klockan nästan 17 innan vi är hemma. Då ska det göras mat och diskas. Lite mys i soffan till Bolibompa innan det är dags att natta alla barn. SEN kan jag få duscha och få titta på tv i lugn och ro :)
Trots att det är stressigt så tycker jag att det flyter på bra.
Jag trivs verkligen med våran stora familj :)
Jag satt och tänkte på det idag att jag undrar vart jag hade varit idag om jag inte hade haft barn? Hade jag bott här i Sverige eller hemma i Norge? Vad jobbar jag med?
Kanske lika bra att inte spekulera i det, för jag kommer aldrig få veta iaf. :)
Men en sak är säkert och det är att som jag känner nu så skulle livet kännas så otroligt fattigt utan mina ögonstenar!
Jag älskar dom så det gör alldeles ont att vara ifrån dom!

Jobb igen i morgon tills 13, sen är jag ledig några dagar igen :) Då ska jag bara mysa med mina älsklingar!
Synd bara att den stora älsklingen inte är hemma så att man får mysa med honom oxå.. Det får bli i helgen! Första helgen på länge som vi inte har något inplanerat. Skulle egentligen jobba, men en kollega vilja byta helg så då blev man ledig :) Hoppas på fint väder då.
Jag ska nog passa på att gå på hallen och titta på Edsbyn-damernas sista hemmamatch i handboll :)

Nä nu har "det okända" börjat, så nu ska jag titta om jag klarar att hålla uppe dom gröna gluggarna ;)

Ha det gött!

//Wenche

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jobbar-dagar.

2012-03-07 @ 20:03:02

Hej hopp!

Har börjat på mina 3 jobbdagar denna veckan. Ganska lugnt och skönt måste jag säga :) Jobbat till 4 idag, 4 i morgon och halv 1 på fredag sen är det helg igen!! Tänk vad veckorna går snabbt. Nu kommer snart mina fina pojkar hem igen och vi ska få vara lediga tillsammans hela helgen :) Lars ska tyvärr vara borta en del i helgen med bandyn, så det känns lite tråkigt men nu lider bandysesongen mot sin slut!
Idag har det faktiskt varit lite jobbigt att jobba!
Vaknade i morse av att foten var svälld och ömmade. Kändes som att jag hade trampat snett-typ. Fast det har jag inte gjort! Så då tänkte jag: jahaaa, hur ska det gå att jobba nu då?? Det kändes lite bättre efter tag, så jag åkte iväg till jobbet.
Sen efter typ 2 timmar börjar jag få migrän :/ Verkligen min dag idag... Trodde inte jag skulle klara av att jobba helt tills 4, men jag bet ihop! Behöver ju min tid...
Älsklingen hade gjort kaffe tills jag kom hem, så bara att börja hinka! Han är på bandy ikväll oxå så Molly och jag skulle vara själva. Då behövs det kaffe och migräntabletter för att jag ska orka med mitt huvud :S

Mollysen min har varit snäll på mamma ikväll :) Ibland är det precis som att hon känner på sig att man inte mår bra och är därför liiiite mindre rivig än vanligt! Gullsnuttan min...

Nu får ni ha en trevlig kväll :)

//Wenche

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Mycket nytt..

2012-03-05 @ 21:22:40

Hej på er!

Nu var det strax över 2 (!) veckor sen jag bloggade upptäckte jag...
Då är det dags för lite uppdatering då kanske ;)

Hmm... Låt mig se: Ny telefon, vikariat ut Mars och nyförlovad!!!!! :D
Livet vänder och svänger fort. För några veckor sen var allt väldigt mörkt och trist, men nu är jag så där galet lycklig igen :D Tur att dagarna då man är lycklig är flera än dom dagar man mår dåligt. Så nu går vi runt här hemma i lyckorus. Härligt! Vem vet, man kanske gifter sig om inte sååå länge ;)
Har alltid varit lite anti-bröllop, men sen jag träffa Lars har mitt syn förändrats på den punkten. Jag känner att jag verkligen vill gifta mig någon gång. Dock inget stort kyrkobröllop vill jag ha, utan ett litet mysigt med bara närmaste familjen.. :)
Men vi får se!


Sen har man fått vikariat ut Mars, känns oxå jättebra! Det är på en grupp på Hemtjänsten som jag trivs väldigt bra i. Gulliga pensionärer och härliga arbetskamerater! Så jag kan tänka mig att månaden kommer att gå fort...

En liten tråkig grej som har hänt oxå: Min styvfarsa som väntar på lungtransplantation fick åka på en bomresa inatt :( Dom ringde från rikshospitalet i Oslo och sa att nu har dom lungor som matchar honom. Han åker in och görs i ordning inför operation, men då upptäcker dom att lungorna inte går att användas :( Bara att åka hem igen och vänta på att dom ska ringa igen... Måste vara fruktansvärt jobbigt psykiskt att få såna bakslag.. Han har ju dödsdomen hängande över sig och när dom ringer då så stiger ju hoppet om att få bli frisk! Vilken tur att han har sånt ett stå-på-humör fast han är så sjuk som han är! Nu håller vi tummarna för att dom ringer snart igen och att det ska lyckats den gången! 2:a gången dom ringer nu och att det har blivit fel.

I morgon väntar vi på att bästa Malin och Emilia ska komma och hälsa på :D Blir trevligt, var ett tag sen nu...

Nu "det okända" och lite te!

Hej med er :)

//Wenche

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()