wenchepenke

Att bryta ihop och komma igen...

2012-01-31 @ 08:33:28

... har fått en helt ny betydning för mig!
Tror jag har gått genom alla sorgfaser som finns. Det har varit en vecka som har varit helt på huvudet och psyket har fått sig en knäck.
Men nu tror jag att jag börjar se ljuset där framme och jag blickar framåt!
Vi kommer att fixa det här oxå...
Tiden läker alla sår heter det och det tror jag på.
Jag har brytit ihop  - tror att jag är klar med det nu???!
Nu är det bara att komma igen - som en starkare person!

Förhoppningsvis....

Trevlig tisdag på er!

//Wenche

Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()

Söndag!

2012-01-22 @ 21:40:13

I fredags var "lill-familjen" en sväng till Borlänge. Äntligen en dag som vi inte hade någon tid att passa, utan kunna vara där hela dagen om vi ville det!
Såklart var jag inte på shoppinghumör just den dagen, så det vart inte mycket handlat :P
Köpte ett linne, lite smink, shampoo/balsam och nappar åt Mollysen. THAT`S IT!!
Hahaha... vad lustigt att man ska inte ska vara på shoppinghumör när man har tid :) Men, jag sparade ju lite pengar på det iaf :)

Lördag gjorde vi inte mycket. Hade ingen lust eller ork, fast utöver kvällen vart jag lite rastlös... Erika och Love var och hälsade på en sväng. Jättemysigt :) Såååå länge sen nu! Man har ju jämt så fullt upp så man hinner inte med kompisar :S Har dåligt samvete för det. Har nog en hel lista över saker jag ska bli bättre på och bli bättre på att träffa kompisar är ena grejen :)

Idag har vi bara slappat oxå! Molly bestämde att det var morgon 5:45 i morse. Bara att kliva upp och göra det bästa av det! Hon var på bra humör iaf, så då går det ju bra. Gissa om jag var trött vid lunch? Jaaaaa, jag la mig faktiskt och vilade när hon sov... Haha i drömmen åt jag vaniljhjärtan och då jag vaknade, var jag alldeles sugen på det :) Fast jag hade ju inga här hemma och tur var väl det!

Syrran och jag var å bio ikväll! Vi såg filmen om Marilyn Monroe. Filmen var väl sådär tyckte jag. Var ju inte någon action-film direkt, så så stora händelser var det ju inte! Den var inte heller tråkig, utan en medel film. Ingen film jag kommer titta på igen om jag säger så. Under filmen så slog det mig vilken tragisk flicka med et tragiskt liv detta var. Konstant olycklig, varit gift 3 gånger innan hon fyllde 30 ( Jo jag vet, Hollywood i et nötskal!!), pille-knarkare och mera eller mindre alkoholist! Vem vill ha et sånt liv? Nä, att vara kändis är nog inte så glamouröst som man tror... Aldrig kan man lite på någon, för man vet inte om det är dig dom tycker om eller kändiskapet.. Allt hon ville var att få något i livet som hon aldrig hade haft: någon som älskar en på riktigt!

Tacke sig till det livet man själv lever! Skulle inte vilja byta det bort för allt i hela världen.


Mollys nya favvo-leksak! En trägubbe som Eirik gjort i skolan. :)

Nu ska jag gosa lite med Lars innan den här dagen är slut!
Ha en fin kväll.

//Wenche

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Den torsdagen då luften gick ur mig....

2012-01-19 @ 20:42:10

Japp! Den lilla, lilla känslan jag hade av att jag vaknar till liv och energin kommer tillbaka, försvann lika snabbt som den kom! Kanske är det för att det är torsdag och det börjar närma sig slutet på "mamma-veckan"? Hur än det är, så är det rätt slitsamt att vara själv med alla barn, samtidigt som man jobbar hela dagar.
Och som alla föräldrar vet så är ju inte arbetsdagen slut bara för att man slutat jobba... Då förflytter man sig till nästa arbetsplats - hemmet!
Då är det läxor, matlaging, diskning, städning, tvätt och lägging av barn. SEN har man fritid :)
Idag har varit en tung dag igen.. Har liksom inte vaknat riktigt på hela dagen och sen vi åt mat nu, har jag räknat minuter tills barnen skulle lägga sig så jag får lägga mig :S
Bara att hoppas på en bättre dag i morgon :D
Den VET jag att kommer bli bra!
Ska åka på dagsutflykt med "lilla" familjen! Blir skönt att få umgås med sambon för en gång skuld! Det känns som att det var länge sen vi umgicks en hel dag.
Blir underbart!
Det tråkiga är att pojkarna åker till pappa i morgon :( Saknar dom redan fast dom fortfarande är kvar här! Då dröjer det en hel vecka tills jag får träffa dom igen.... Tur att det finns telefoner!

Till veckan vankas det handbollsmatch mellan Alfta och Edsbyn. Gissat att det finns många röda spelare som är sugen på en rejäl revange ;)
Jag kommer att vara där och titta iaf!

Nu ska jag kasta omkull mig på soffan. Hoppet om att vara vaken tills min fina Lars kommer hem är väl rätt litet, men på soffan finns jag iaf! Vaknar nog till när han dyker upp...

So long.........

//Wenche

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Hektisk onsdag!

2012-01-18 @ 20:47:40

Nu var det så att jag lovade mina 3 älsklingspojkar att på onsdag, då ska vi åka och bada!!
Vad jag inte riktigt hade planerat var att jag skulle jobba till 17..
Men det var bara att gilla läget :)
Jag har en liten princip-sak för mig, och det är att HELST inte lova saker som skiter sig sen! En sak är att man kan avboka i sista minuten med en vuxen, men gör man det med ett barn så rasar ju hela världen ihop..
Så jag försöker att göra det jag har lovat dom. Om man inte blir sjuk eller nåt då såklart! :)

Så kl 17 rusade jag iväg till dagis och hämtade alla barn, slänger in dom i bilen och åkte till badhuset.
Alla mina barn älskar att bada! Måste vara något norskt blod som rusar i deras ådrar ändå :P
Molly har även hon blivit som en fisk. Grejen är ju den att hon inte har några hämningar ALLS! Hon litar fullt ut på att mamma är där och tar emot henne, så det gäller ju då att mamman är vaken då... ;) Tappade räkningen på hur många kallsupar hon fick idag... Men inte blir hon ledsen för det! Det är bara att harkla och hosta lite, så kan man fortsätta plaska :)

Efter badet åt vi mat och fika där! Myyyyysigt hade vi :)
Molly avslutade dagen med att knycka Benjamins läskburk och hälla den ut över hela sig...


Smakar gott med toast efter bus och lek i vattnet!

Nu ligger alla barn i säng och jag får lite egentid :) Mycket värd för mig när Lars jobbar kväll och jag är själv med alla barn hela veckan. Sen ska jag ju upp och jobba i morgon oxå, så jag behöver sova!

Ha en fin kväll :)

//Wenche

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Vaknar till liv...?

2012-01-17 @ 21:39:38

Som jag har skrivit förr så är det som att min kropp går i dvale på hösten och vaknar till liv igen på våren. Har varit lite låg nu några veckor, eller snarare månader. Ingen lust eller ork att göra något, har ingen energi heller för den delen. Jag gör det jag måste och sen vill jag bara soooooooova! zzzzzz letar chanser hela dagarna efter att få blunda en liten stund. Fruktansvärt jobbigt att vara så trött!
MEN idag när jag jobbade tittade solen fram, det droppade från taken och snön började tina bort från vägarna DÅ kände jag att jag är på väg tillbaka :)
Plötsligt kände jag att jag nog kommer att överleva denna vintern oxå och lite positiv energi kom tillbaka. Jag är på väg att vakna igen!
Fast nu är den slut. Jag är trött igen! :)
Men nu är det ju kväll och lagligt att vara trött!

I morgon ska jag in på boende och jobba en sväng! Känns som att det var fruktansvärt länge sen. Sista gången jag var på boende var nog i början på Augusti, så det är ju ett tag sen :) Men det ska bli kul att komma in igen och sen vad jag tycker! Sen blir det långdag på torsdag: 7.30-16! Skönt att det rullar på med jobbet oxå :) Bara att kämpa på!

Tänkte försöka vara vaken tills kärleken kommer från jobbet, men som det känns nu läre jag nog inte lyckas idag heller! Lägger jag mig ner nu så är jag nog borta inom kort :P

Nu ska jag titta klart på handbollsmathen!

Ha en trevlig kväll hörni.

// Wenche

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Handbollslördag!

2012-01-14 @ 20:56:19

Lördag och handbollsdag i hallen!
Laget jag tränar tillsammans med C skulle spela 2 matcher idag. Ala och Arbrå stod för tur!
Första matchen var mot Ala. Det var så otroligt roligt att se vilken utveckling sedan helgens cupspel. Nu spelade alla tillsammans som ett lag - både försvar och anfall. Dom körde lite kombinationer som vi tränat på, spelade upp varandra och kämpade med nebb och klör! Så fantastisk kul :)
Det hela slutade oavgjord, vilket tjejerna ska vara grymt nöjda med!
Kollade in matchen mellan Arbrå och Ala. Det var en jämn match som Ala drog det längsta strået.

Sen var det dags för tjejerna igen mot Arbrå. Spelet började lite tamt och Arbrå fick 2 snabba mål. Men våra tjejer kom tillbaka. Till paus ledde Arbrå med 2 bollar. Vi tog ett snack med tjejerna då dom verkade "dabba" av lite. Vill ni vinna eller vill ni förlora?? Behöver väl inte säga vad svaret blev? :)
Det var ett helt annat lag som klev ut på banan. Nu skulle vi vinna!! Dom körde på, knöt ihop säcken och vann välförtjänat :) Lyckliga tjejer och 2 stolta tränare :D
Jag skrek förövrigt på mig migrän :S Så eftermiddagen och kvällen har gått åt till att må illa och tro att hjärnan håller på att fly ur skallen på mig. Lära knapra i mig lite krut, så nu känns det hyfsat..

Nu ska jag fortsätta titta på Gladiatorerna med Benjamin. Dom andra pojkarna somnade å soffan tidigt så dom får se det hela i repris! :D

Ha en fortsatt trevlig helg!

//Wenche 

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Unga mödrar.

2012-01-13 @ 21:01:15

Jag har fastnat för ett program på kanal 5 som heter Unga mödrar. Det är typ en reality-serie vart man får följa en grupp unga tjejer som har blivit mamma i ung ålder. Man får se hur deras vardag är och även följa vissas graviditeter.
Allt ok så långt...
MEN jag kan inte rå för att jag blir förbannad på vissa av dom! Dom bolmer och röker med sina stora bebismage både inne och ute. Dom bolmer och röker över huvudet på sina stackars ungar INNE. Ena gången var det en tjej som höll i sin 3 mnd gammal bebis MED siggen i munnen samtidigt! Jag kan inte ens förklara hur illa det ser ut i mina ögon..
Inte en enda en av dom pratar något över att dom kanske BORDE sluta röka!!
Här om dagen visade dom en tjej som låg inne på förlossningen och skulle föda. Hon var så envis på att hon skulle ut och röka fast hon hade värkar och det inte var lagligt att röka på sjukhusområdet. Barnmorskan pratade med henne och förklarade att barnet mådde bäst av om hon lät bli att röka. Barnmorskan erbjöd henne till oh med olika hjälpmedel istället för att röka, men NEJ hon skulle ut och röka!!
Nu får jag säkert en hel del rökare på nacken, men det skiter jag i! Jag tycker bara att det är fruktansvärt egoistisk! Alla vet ju att det är skadligt att röka och det är ju upp till var och en vad dom vill göra med sina liv, men när man bär på ett litet liv under hjärtat; kan man inte då försöka sluta??? För barnets skuld? Iaf försöka trappa ner???
Och man behöver väl inte skylta med att man är gravid OCH rökare?
Och har man småbarn och är rökare, gå för fan ut av huset och rök!!! Barnen har inte bett om att få bli passiv rökare! Jag tycker verkligen att det ser helt åt hel*ete ut!!!! Gå där med stora magar och bolma på som aldrig för...
Har full förståelse för att det är svårt att sluta, det har absolut inget med det att göra!
Tror att det är ganska många med mig som tycker lika faktiskt..

Jisses vad arg jag blev nu känner jag! :O

Nu har pojkarna kommit hem igen! Skönt... :) Väntar in Lars, Christian och Benjamin som är på ön och tittar på bandy. Sen blir det mys resten av kvällen! I morgon blir en heldag med både bandy och handboll, så barnens tante Linda ska komma och håller fortet några timmar! Söndag blir det oxå barndy för Lars, så det blev inte mycket till familjhelg denna helgen.. Sen är det kvällsvecka för Lars!
Jaja, sådär är det ibland :) Skulle väl helst ha fortsatt med tapetseringen av hallen oxå väl...

Ha en fin helg!

Kramen

W

 

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Recept!

2012-01-10 @ 12:29:47

Här kommer ett recept på Penne ole cho (eller nåt sånt)!
Fick receptet av syrran efter jag åt det hos henne en gång. Göttans gött är det iaf även fast det kanske inte ser så gott ut. Ni får bedömma själv :)



1 paprika
1 liten purjolök
1 burk ananas i bitar
2 morötter
1 burk minimajs
2 vitlöksklyftor
5-6 stora champignoner
2-3 paket bacon ( skär i lagomt stora bitar)
3 dl grädde
Grön currypaste

1) Skär grönsakerna i bitar och fräs på dom tills dom blivit lite mjukare
2) Släng i bacon och fräs några minuter till.
3) Häll grädde över och låt detta koka några minuter
4) Smaksätt med grön currypaste. Detta är stärkt så börja med en halv tesked, låt det koka in en minut och ta på mer efter smak. Jag tycker inte att man behöver salta då både bacon och majs är salt i sig själv. Men alla är vi olika :)

Serveras med pasta Penne (stavar man det så? Rör-pasta alltså om någon inte känner igen namnet...)

Faktiskt så rynkade sambon på näsan då han såg vad jag slängde i stekpannan, men sen sa han att det faktiskt var gott :) Och Molly åt som bara den!

Molly fick en fåtölj av sin kusin igår! Det var stor stas :) Så i morse bar hon runt på den, gungade, satt i, klättrade på den, trätade på det, skrattade och drack välling i den.
"Titta bompaaaa" (bolibompa), sa hon i morse och satte sig i fåtöljen. Gullunge :)



Nu ska jag ta mitt trötta jag och lägga mig ett skuv innan lillpluttan ska hämtas på dagis!
Kvällen bjuder på handbollsträning med tjejerna och tapetsering av hallen.

Puss och kram

Wenche

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

På "ögon" med Christian.

2012-01-09 @ 13:09:02

Det var dags för ett nytt besök på ögonkliniken för Christian idag. Var nu ett år sedan senast, så då är det dags att kolla om det har blivit någon ändring.
Kl 9 hade vi tid, så Molly och jag fick ställa klockan idag och åka iväg kvart över 8.
Det var förövrigt jättekallt så min fina sambo hade varit så snäll och satt i motorvärmen för oss :)
Bara att starta bilen oh låta den gå en kvart innan vi skulle åka (jadå, vet att det inte snällt mot naturen...)

Synundersökningen visade att synet var lite sämre än förra året, så nu blir det starkare briller som gäller! Det var normalt att det kunna bli så, sa hon så det var inget att oroa sig för.
Detta är sista året vi får bidrag för brillerna, så härefter blir det optikern som ska kolla synet och vi får betala full pris :S
Förstår inte att det kan vara så... Barn är ju inte direkt försiktiga i hans ålder... Kommer att bli dyrt om man ska byta glasögon stup i kvarten! Får påpeka att han måste vara försiktig...

Annars verkar det vara väldans lugn på jobbfronten denna veckan! Hoppas bara att det blir bättre nästa vecka... måste ju ha pengar liksom! Frustrerande att aldrig veta. Jag har ju faktiskt haft det riktigt skönt nu senaste månaderna då jag har fått gå på schema. Skönt när det aldrig blir noe stress, utan man hela tiden vet när man ska jobba! Funkar ju fint å få vita dagen innan eller några dagar före oxå, men är inte så roligt att bli ringd in kl 7 och man ska iväg med 4 trötta ungar. Är ju inte på plats före tidigast en timme efter... Kanske därför dom aldrig ringer in mig på morgonen längre??

En fråga: Varför måste ALLT smaksättas med pepparkakssmak runt jultider??? Om man vill ha smaken av pepparkaka, är det inte då lika bra att tugga på en pepparkaka?? Jag vill inte ha kladdkaka med pepparkakssmak heller inte Ballerinakex som smakar pepparkaka... Är ju såklart valfritt om man köper eller inte, men jag tycker att det är onödigt! Ät en pepparkaka om du vill ha något som smakar pepparkaka, svårare än så är det inte :)
Jisses vad lite jag har att störa mig på.....

Medans jag sitter och bloggar, ringer resursen. Jobb ikväll då 15.45 - 21.45 :) Några timmar i varje fall.

Slänga omkull mig en vända då så man är fräsch tills man ska jobba!

Tjingeling!

//Wenche 

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Migrän!

2012-01-03 @ 22:08:26

Vaknade i morse av världens migrän!! Kommer inte ens ihåg när jag hade det senast.... Hade nästan glömt bort hur det känns, men fick en påminnelse nu då :S Tugga i mig lite tabletter, hinka lite kaffe och tog en halvtimmes tupplur sen kände jag mig som en människa igen - nästan! I alla fall såpass att jag kunna göra lite husarbete.
Sen skulle vi ju ha kusin My på besök tills i morgon :)
Har lovat henne det ett tag nu, men har inte haft tid till det pga jobb. Men nu så vart det ÄNTLIGEN av :)



Christian fick sova borta hos sin bästis idag. Lycklig liten kille :)

Kycklinggryta till middag idag. Egenkomponert, som det mesta av maten jag gör:)
Detta är mat för oss som gillar många olika smaker på samma rätt. Jag gillar lite halv-stark mat och det gör även resten av familjen. Tur det:) Detta har jag i:

kycklingfilèer (jag hade 4 ganska stora filèer idag, men jag gör jämt storkok!)
Morötter  (2 st idag)
Paprika    (1)
Ananas (bitar på burk)
Vattenkastanjer
Minimajs
Creme fraishe
Grädde
Kokosmjölk  (en hel burk)
3dl Buljong
Curry
Sweet chilisås
Lite redning

Gör såhär:
1) Stek på kycklingen lite så att den får lite färg
   Skär morötter och paprika i bitar och bland ihop med kycklingen.
   En buljongtärning och 3 dl vatten slänger du i.
   Låt detta koka i 12-15 min under lock.

2)Blanda i vattenkastanjer, ananas, minimajs.

3) Häll i kokomjölken och ungefär 1½ dl creme fraishe och en skvätt grädde.

4) Curry och sweet chilisås får man ta i efter egen smak.

5) Låt detta koka ihop i ytterliga 5-10 min.

Jag brukar ha i lite redning tillslut bara för att jag gillar lite tjockare såser, men det gör man som man vill.
Mitt nästa experiment på denna grytan är att slänga i en banan. Har fått en idè i huvudet att bananen skulle göra grytan ännu godare, men än så länge har jag inte lyckats övertyga sambon om det ;)



Ungarna är hemskt förtjusta i grytan och äter mycket, så jag antar att jag har lyckats då :P Sambon oxå, men han gnäller aldrig på min mat :) Så snäll och väluppfostrad så :)

Nu ska jag upp och titta till lilla Mollysen. Hon hade 40,3 i feber ikväll, stackars liten..
Läre väl titta till dom andra vildingarna oxå så att dom sover.
Dom hade inga planer på det för en timme sedan, men nu verkar det blivit tyst där uppe!

Pöss o kram på er!
//Wenche 

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Kärlek.

2012-01-02 @ 22:29:04

Känner mig sådär galet kär, lycklig och tacksam om dagen :)
Vilken underbar känsla!!
Just när man tror att nä men nu går det väl inte att få det bättre?? Då händer det en grej eller 2 som gör att allt blir ännu bättre :) Är så sjukt härligt att få såna känslor tycker jag.
Och att man fortfarande efter snart 3 år kan känna sig nykär, är väl ganska magisk?? :)
Jag tycker så iaf..
Jag har inte ångrat en sekund heller att jag för snart 3 år siden lät en fantastisk kille få riva ner min mur av ångest, mistänksamhet och paranoia. Kommer ihåg mina tankar då. Att jag nog aldrig kom till att träffa någon, jag skulle leva själv för det går inte att lita på någon og att jag aldrig skulle kunna släppa in någon för nära.
Hade sån rädsla för att bli sårad och bli lämnad utblottad..(Av någon konstig anledning. Hang nog ihop med min utbränthet. Blev lite knäpp i tankarna då)
Men plötsligt hände det :)
Lars kom in i mitt liv där en kväll på "Bonden" och sen har vi varit uskilljaktiga.

Jag tror att det är en mening för alla här i livet, men man måste gå på många olika stigar för att hitta den rätta vägen. På alla dessa stigar dyker det upp olika hinder och prövelser som är viktiga för att man ska lära sig något och för att kunna förstå sig på sin egen vilja och krav som man kanske inte är medveten om att man har, tills man har provat och gjort fel några gånger.
Ni kanske förstår vad jag menar??

Blev djup nu måste jag säga :P

Värd att tänka på iaf!

Nu ska jag surra lite till på nätet innan ögonen kapitulerar!

Pöss och kram på er

//Wenche

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()