wenchepenke

Torsdagkvälls-mys!

2012-08-30 @ 21:42:02

Hej!
Verkar som hösten är på väg eller hur?
Det har redan hunnit vara en frostmorgon  och luften känns inte lika varm längre.. På ett sätt är det tråkigt, för nu har vi en lång vinter framför oss. Men på ett annat sätt så känns det ok, för tänker det inte vara mera till sommar så kan väl lika gärna hösten komma. Kan ju vara mysig den oxå :)
Fina höstdagar med sol, löven har så många färger så man blir alldeles glad, man får börja längtas till jul (ja det får man faktiskt!!!), elda i kamin och lyssna på att regnet plaskar på fönstret... Kan ju vara rätt så mysigt :)
Det bästa med hösten är väl att all mygg, broms och getingj*vlar försvinner!!
 
Har varit ledig idag och det betyder ju att man måste göra lite nyttja här hemma. Idag blev det lite städning av våran enorma (!!) hall på 2x2 meter (på sin höyd). Ni kan ju bara tänka är hur det ser ut när 6 stycken ska få plats med ytterkläder, skor, skolväskor och andra väskor : ser ut som ett bombnedslag!!
Försöker allt jag kan för att få barnen till att hänga upp kläderna och ställa upp skorna, men det går sådär måste jag säga. Varför inte bara göra det och slippa mitt tjat?? Kommer aldrig att förstå det där...
 
Nu ligger alla mina små änglar i sina sängar och sover sött <3 I morgon åker pojkarna till pappa igen och det blir alldeles för tyst här hemma igen :( Tur att veckorna går fort!
 
Bebisen i magen är det full fart på så fort jag sitter ner :) Härligt att känna dom små rörelserna. Man kan känna på utsidan nu. Det bästa jag vet är att se Lars sitt ansikte varje gång han känner den lilla sparka. Hela han lyser upp av lycka, älskar att se det <3
 
Nä nu ska jag dricka upp mitt te och kolla lite på Robin Hood.
 
Vi höres
//Wenche
 
 
 
 
 

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Vänta barn, foglossning och ULLARED.

2012-08-27 @ 09:09:43

Hej!
Nu är det offisielt då : VI SKA HA BARN- igen :)
För er som inte känner mig så är detta mitt 5:e barn oh min sambos 2:a. Även fast man har gjort detta några gånger nu, så är det lika spännande även denna gången :)
Längtar som en tok, men är samtidigt glad att man ska gå gravid i 40 uker (20 kvar för oss nu). Jag tror man behöver den tiden att förbereda sig på alla sätt och vis.
Jag mår bra, inga större plågor. Fast foglossningen skulle jag gärna vart förutan :( Usch vad ont jag har ibland. Vill så gärna jobba så länge det går, men ska det fortsätta såhär så blir det nog inte så.. Då blir nog väntan lååååång istället om man ska gå hemma i flera månader innan. Allt gör ont i princip. Städa, promenader, ligga ner, stå upp. Hade ju även hoppas på att jag skulle kunna fortsätta träna lite, men NEJ. Tänker iaf försöka komma mig till Prime och gå bara liiiite på bandet..
En liten bebis som tittar på oss och vinkar :)
 
Onsdag till fredag var vi i Ullared :) (säkert jättebra för min foglossning, men det var värd all smärta jag fick sen!!) Åååå vad grejer det finns där. Ge mig massa pengar så jag kan åka igen :)
Hittade lite julklappar och presenter, sen blev det ju såklart en massa annat. Men lite ska man väl unna sig??
Fin stuga hade vi oxå, fast väldigt liten. Men man är väl inte där för att vara i stugan? ;)
Jag ska lägga upp lite kort sen. Just nu är internett så trögt så det tar 5 min att ladda upp kort :( Tar det sen!
 
Nu ska jag väcka min underbara L <3 så vi kan äta lite frukost och sparka igång dagen!
Ha en bra dag alla :)
 
//Wenche
 

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Måndag oh skolstart.

2012-08-20 @ 22:37:08

Då var dagen kommit då skolan börjar igen.
Min stora "lilla" pojks skräckdag!! Dom är hos pappa sin nu så det är han som har fått tagit denna morgonen med dom.. E hade väl haft lite panik och börjat gråta då dom kom till fritids, men då hade en av fritidspersonalen tagit med honom så att han fick hälsa på sina nya lärare. RÄDDNINGEN säger då jag, för sen då jag kom till skolan var han mycket lugnare.
Lite fjärilar i magen fanns kvar, men det hör väl till??
Vi pratade lite och han sa att vi skulle ses sen när det var rast.
HAN VÅGADE GÅ SJÄLV!!!!!!! :):):)

Så då följde jag med Benjamin in på hans första dag. Gick kanonbra, och han verkade inte nå bekymrad över att jag skulle lämna honom själv sen :)



Det bästa på hela dagen var när E kom till Lars och mig på rasten och sa: "nu är klumpen i magen borta!"
Mammas lilla hjärta <3
Så nu går det åt rätt håll!
 
I morgon väntar en spännande dag för oss :)
Och sen å onsdag lägger vi ut på en 2 dagars tripp till Ullared :):)
Vilket jag kallar semester medans Lars är av annan uppfattning ;) Tur man har svärmor med som oxå gillar att shoppa!

Kramen
//Wenche

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Det som är svårt....

2012-08-17 @ 20:21:33

Då närmar det sig skolstart med stormsteg. Bara helgen kvar så är det dags på måndag. Nu kommer det svåra:
 Hur gör man när ens lilla kille gråter stora tårar för att han är så orolig??
 
Till saken hör väl att han är inte så förtjust i förändringar, vill helst att allt ska vara som det alltid har varit. Och nu då han ska börja i 4:an så ska han få både nya lärare och nytt klassrum, så nu är det riktigt jobbigt åt han! Han har gråtit varje kväll nu en i en vecka och även dagtid.
Vi gör allt som står i vår makt för att motivera och lägga fram allt positivt, men jag tror inte att han klarar att se det så??
Man försöker varje gång med att säga att "detta fixar du, du måste ge lärarna en chans, det kommer att gå  bra, tänk vad kul att träffa alla kompisar igen..." och fortsätter i det spåret, men jag känner verkligen inte att jag har lyckats få honom trygg??
 Och mammahjärtat blöder för min lilla pojke att han ska ha det så jobbigt med sig själv  och sin oro. Och jag gråter med honom...
Vad i hela friden ska man göra??
Vi har nu bestämt att jag ska följa med honom första skoldagen, fast jag hoppas långt ini själen att han känner sig trygg på måndag och säger att jag inte behöver följa med.. Vore ett stort steg för honom!

Jaa det är inte lätt för dom små liven, och det är inte lätt för oss föräldrar. Allt man önskar är att dom ska få en bekymringslös uppväxt, men det är väl ändå ganska naivt att tro att dom inte kommer att stöta på jobbiga saker ibland..

Nåja, jag håller tummar och tår att allt ser mycket bättre ut på måndag :)

Ha en fin helg alla, för mig väntar sista jobbarhelgen på schemat... Åter till timvikarie-livet!

Kramar
//W

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Söndag.

2012-08-12 @ 14:52:34

Hej!
En hel månad sen nu ser jag :) Ja ja.. Hänt lite här sedan senast i varje fall.
Haft mina 2 veckor med semester och det var då väldans skönt. Men tänk hur det är; ju längre tid man är borta från jobbet, ju större är jobbångesten när det är dags igen. Är man bara ledig någon dag, känns det inte alls lika hemskt att jobba igen. Eller hemskt... Det ska jag väl inte säga, för jag trivs med mitt jobb. Men nog blir man bekväm av sig när man bara är hemma allt.. ;) Kanske ska satsa på noll semester?? Nä, det vill man ju inte heller såklart! :)

Lars är nu sjukskriven om dagen.. Gjorde illa tummen på fotbollsträning, så nu är tummen i gips och alla vet ju hur beroende man är av en tumme? Man blir liksom lite handikappad.. :/ Han blev opererad för en vecka (snart 2) sedan, så några veckor i gips får han ha. Ska upp och ta stygnen på onsdag, så då hoppas vi att det ser bra ut.

Dagarna i Norge var underbara oxå. Det var faktiskt fint väder där alla dagar förutom 1. Så det blev stranden för oss 2 dagar, en dag i djurparken, en dag på Bjerka (mitt barndomshem) och en dag på shoppingcenter.

Lite kort då :)


Vi åker båt in i finvädret :)





Christian och Benjamin badar på Gunnarsholmen!

Stekarn Eirik :)

"Mojja" (mormor) och Molly.

Kärlek <3

Jaa det var den sommarn det.. Nu väntar hösten och skolan börjar igen. För att vara ärlig så ska de bli lite skönt att komma in i rutiner igen. Det blir sena kvällar och sovmorgon till 9 nästan varje dag, så nu ska det bli skönt att komma in sig lite igen.
Vi har mycket att se fram till. Först en resa till Ullared med svärisarna och sen lite annat som jag ska berätta om sen ;)

I dag ska Benjamin och jag på bio. Se Madagaskar 3 så nu är det otåligt här ;)

Ha en fin söndag alla där ute!

Kramiz
//W

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()