wenchepenke

31 Maj hörni!!

2011-05-31 @ 09:19:43

En till månad som bara har virvlat iväg! Vad fort det går! I morgon är det Juni och endast 2 veckor kvar tills pojkarna får sommarlov och en annan börjar jobba... Vad FEL det kan kännas att aldrig få ha semester som alla andra. Men NÅN gång kanske jag blir fast anställd så att även jag får semester :) Hoppas att det händer snart. Får kämpa på och jobba så mycket jag kan dom närmaste åren, så kanske det händer! Blir ju lättare när Molly börjar på dagis oxå, då är man ju lite mera flexibel med tider..

Nåja, skrev jag igår att min stackars lilla Christian hade åkt på magsjuka?? Kräktes från söndag eftermiddag kl 17 tills igår vid 15 tiden. Stackar liten.. Helt slut såklart!! Men hoppas, hoppas, hoppas att dom andra klarar sig nu då så att vi verkligen kan åka till Norge på torsdag. Annars är det 3 väldigt besvikna killar och en mamma här i huset! Är ju så jävla typiskt om den där skiten ska förstöra allt! Men, men bara att vänta och se...

Här är dom kläder jag hittade på shoppingresan förresten:

En sommarklänning. Gul och tjusig :)

En stor/lång tshirt.


2 leggings. En röd och en svart!


2 långa linnen. Ett svart och ett vitt.

Det var typ allt :)

Gymmet igår! Känner att jag börjar få lite bättre flås nu. Sprang på löpbandet och ct`n. Ska iväg igen idag, bara Lars kommer hem! Han har bytt idag, så han går förmiddag istället för kväll. Stackarn, jobbade till 00:20 och sen upp igen då kl 05:15! HÅRT!! Men han får väl vila sig bara han kommer hem..

 

Nu är det nog dags för Molly att lägga sig en stund. Hon sitter och drar i min kofta och försöker få lite uppmärksamhet :) Min lilla gofia.

 

Dags att avsluta här då!

Have a nice day :)

//Wenche

 

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Morsdag och 3 dagar kvar..

2011-05-30 @ 07:54:28

Blivit lite dåligt med uppdates igen nu.. Har inte riktigt haft tid eller ork, men nu sitter jag här iaf :)
Vad har hänt då?
Inte jättemycket.. Vet inte när jag skrev senast heller? Men som vanligt är det fullt kör här hemma när alla barn är här.. Nu har dom åkt till pappa, men kommer på onsdag kväll redan :) I fredags var jag och fikade med en gammal klasskompis. Har nog inte sett henne på 2 år?? Så det var såklart roligt!

Lördag var syrran och jag på shoppingtur till Borlänge. Lääängtat som en tok efter det. Åkte iväg vid 9. Första stopp: Lager 157!! Hitta väl inte sådär jättemycket måste jag säga... 2 leggings och 2 linnen. Jag var lite vild och köpte röda(!!) leggings!! Tyckte dom var snygga och lite annorlunda :)
Sen vidare till Biltema och handla cykel åt Eirik. ÄNTLIGEN ska han få ny cykel! Han har cyklat på sin lilla cykel så länge nu så, skönt att kunna ge han en ny som förhoppningsvis passar i några år framåt!
Sen var det in på kupolen. Gick och gick och ville ha massor med kläder, men hitta typ inget???! Vet inte vad det var med mig riktigt, för jag brukar alltid hitta en massa saker jag vill ha. Kanske det var för att jag tyckte det var lite för mycket folk. Jag vet inte jag... Men då klockan var 16:55 hade jag fortfarande bara handlat lite saker på panduro.. Gick in på only i ett sista desperata försök på att hitta NÅNTING. Och där fanns det! Hittade en klänning och en lång t-shirt :) alltid något!

Söndag och morsdag.. Kan man känna sig bakis efter en shoppingresa??? Jag gjorde det igår iaf :) Trött så jag kan inte ens förklara hur trött jag var! Ville bara sova kände jag.. Då har man i bakhuvudet att man ska iväg och jobba kl 16.. Inte vad jag hade mest lust med igår, men bara att pilla sig iväg! Var ju bara 4 timmar... Gick hyfsat bra iaf.. Tiden gick lite sakta bara :) Men sådär är det ibland.

Då jag kom hem, hade mitt hjärta ordnat morsdagsmiddag åt mig :) Tänt ljus och köpt lite choklad. Ååååååå vad glad jag blev! Inget man förväntar sig, så då blir man lite extra glad och lite mera kär <3 Underbart mysigt var det! Vad betydningsfullt det är, fast det inte är stora grejen egentligen. Men jag sätter stor pris på sådant iaf :)

Torsdag åker vi till Norge! Som jag längtar!!!! Pojkarna oxå. Blir bara vi 4 som åker. Lars och Molly stannar hemma.. Tycker att det blir lite för långt för henne att åka för så kort tid. Blir ju 2 dagar i bilen liksom...
Håller tummarna för att dom håller sig frisk nu då. Hörde av pappan att Christian har fått magsjuka :( Hoppas det stannar med honom..

Nu inväntar jag Rosis som kommer på kaffe, sen blir det träning med Josse halv 10.

Ha en fin dag!

//Wenche

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Meningen med att lägga sig i tid..

2011-05-25 @ 10:56:41

....trodde jag var att man skulle känna sig utvilad och pigg dagen efter?? FUNKAR INTE!!! La oss typ vid halv 11 eller nåt i går, när jag väl somnade sov jag som en stock hela natten! Men ack så trött jag var i moorse då jag skulle kliva upp. Skulle kapat av mig ett finger för att få sova ostörd minst 2 timmar till. Såååå jobbigt att vara såhär trött alltså.
Kanske blir bättre efter jag har gjort mina 5 km på gymmet idag. Har varit duktig 2 dagar irad nu :) Börjar hända grejer. Då jag började springa, sprang jag på 22 minuter, igår sprang jag på 18.33. Man blir ju lite mera taggat när man ser resultat! Bara att kämpa på.

Köpte shampoo och balsam på Lyko.se här om dagen. Ett lite tips till en hemsida som säljer frisörprodukter ganska billigt (eller ja, billigare än vad det är hos frissan iaf). Denna gången köpte jag den här:

Grazette Crush 1 Super Melon Shampoo i gruppen Varumärken / Grazette hos Lyko Hair AB (45-1)                              Grazette Crush 2 Guarana Ginger Conditioner i gruppen Varumärken / Grazette hos Lyko Hair AB (45-2)

Shampoo`n luktar melon och balsamen luktar guarana/ginger. Mitt hår kan inte tvättas med alla möjliga sorter shampoo. Och inte alla frisör- shampoo passar mitt hår heller. Men dom här produkten var suverän!! Inte bara luktar dom gott, men dom är även prisvärd. 69 kr tuben. Jag tycker inte det är så farligt med tanke på att det är frisörprodukter... Dom har även 1 liters flaska av denna shampoo, men jag ville prova den först innan jag köper bigpack! Men så långt är jag nöjd iaf :)

Idag blir det som sagt träning, sen har jag inte så mycket mera på programmet.. Älsklingen ska iväg och spela fotbollsmatch (han som var så bestämd förra året att han då skulle lägga ner fotbollen helt och hållet! hihi) så jag blir själv med alla barn! Får se vad vi hittar på. Är iof inte så mycket kvar av dagen då så det räcker väl med lite lek. Kanske Öjeparken.. Vi får se!

Funderar på att resa till Norge nästa torsdag. Ta med mig pojkarna bara! Blir så långt för Molly att åka bara för några dagar, så jag tänkte hon skulle få vara hemma med pappa sin :) Om jag kan vara utan henne så länge... Kommer att bli väldans jobbigt det och jag kommer att längta hem, säkert... Både till henne och Lars! Men som vanligt går dagarna allt för fort där nere, så det blir väl typ som att blunka bara, så är man hemma igen :P
Men inget bestämt än. Bestämmer mig på fredag tror jag!

Nä nu ska jag lägga omkull mig i soffan medans Molly sover..

Höj, höj!

//Wenche

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Kalasdax

2011-05-21 @ 08:08:29

Då var det dags för 7 årskalas här hemma! 12 Barns kommer att vara här mellan 14-16. Tur att syrran kommer och hjälper mig :P
Jag tycker dom ska ha kalas (såklart) och tycker att det är kul för dom att få hem kompisar på fika och så, men ska jag vara heeeeelt ärlig så HATAR jag verkligen kalas!!! Eller, jag hatar väl inte kalas så, utan att jag hatar allt stress RUNT kalas. Present ska fixas, vissa gånger är det jättesvårt!! Sen är det kalaset då... Allt som ska bakas och göras i ordning, det ska städas ( att städa innan kalaset är formodligen som att torka sig i arsle innan man har bajsat...Fast man vill ju liksom att det ska vara rent och snyggt när folk kommer ändå!)
Sen är det all oro: räcker all fika?? Kommer alla att få plats?? Så det slutar lika varje gång: jag bakar och köper in på tok för mycket fika och barnen äter bara en bulle typ.. Man lär sig ju tydligen aldrig heller!

I går var jag sådär less och irriterad på allt och alla igen! Det brukar komma när jag är såååå trött och sliten och har 1000 saker att göra. Blir nästan paralyserad av allt jag måste göra. Så i går var det fullt ös här hemma. Bakade chokladkaka i långpanna, chokladbullar, fromage till gräddtårterna, städa och plockade, dammsög och torkade golven och däremellan skjutsade man barn till disco och la 2 stycken! Medans jag håller på kan jag känna att jag blir så irriterad på att jag alltid får göra allt här hemma!! (till Lars försvar så var han på jobbet!! Den förbannade beordrade övertiden som gör att man JÄMT är själv här hemma!) Tänk om dom andra NÅN gång kunna hjälpa mig att städa?? Det händer aldrig.. Vet inte om det är för att dom inte bryr sig eller om dom räknar med att jag ska göra det? 

Börjar driva mig från vettet det här! Måste ta en ny prat med min kära familj, vi kan inte ha det såhär! Har tagit den där praten säkert 3 gånger förut, men det verkar inte hjälpa... Ibland känns det lite som att man inte är värd något eftersom det är så svårt att respektera mina önskemål?? Jag tycker faktiskt inte att jag har så höga krav. Plocka ihop efter sig tycker jag är en självklarhet, sen slänger man smutsig tvätt i tvätten ( vi har faktiskt tvättinkast uppe!!!) Inte på golvet och överallt.


Nu vart det mycket galla här, men det är en sån dag helt enkelt! Sorry för mitt gnäll ;) Nu måste jag försöka vända mitt humör, annars blir det jobbigt idag när man ska ha kalas halva dagen (efter barnkalaset kommer familjen..). Sen blir det inget mera före Augusti här hemma. Då blir det 1 års kalas :)

Ha en trevlig dag!

Kram Wenche

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Ledvärk..

2011-05-18 @ 19:16:49

Har börjat få ledvärk! Är det gammeln som har flyttat in i min kropp eller vad är det frågan om?? Ont i lederna, knäna knakar så fort jag rör mig och jag är jämt trött! HALLÅ ålderdomshem!!!!! Nä fy...
Detta med ledvärken börjar faktiskt bli ganska jobbigt nu... Har så ont i handlederna, fingrar, armbågar och axlar. Känns nästan som att det brinner i dom och det värker. I går kväll klarade jag nästan inte av att hålla i tandborsten på kvällen, fingrarna känns vätskefyllda, samtidigt som jag tappar känseln i lillfingret och ringfingret! Undrar varför???
Kanske dags att ta sig en tur till läkaren och ta lite prover... Tror inte att det finns reumatism i våran släkt och jag hoppas verkligen att det inte är det iaf. Kanske det bara är någon inflammation jag har fått?? Det kommer och går lite och just nu är det ONT. Har fått stoppat i mig Ipren idag. Smärtan är kvar fast smärt-topparna försvinner ju lite..

Jaja... I morgon är det dags för jobb igen. Farmor ska passa Molly eftersom Lars oxå jobbar kväll! Läre väl gå bra tänker jag :) Ska skriva på delegeringspapper nu på jobbet så jag får börja ge medicin. Annars blir det så krångligt! Ska ju iallafall ge medicin där till sommaren, så då tyckte sjuksköterskan att det var lika bra att jag blev delegerad redan nu!

Inte gjort så mycket idag! Haft besök av syrran och Rosis och på eftermiddagen kom Carro så då gick vi en liten promenad. Skönt!! Blev väl nån kilometer iaf. Efter det så var vi till pojkarnas oldemor (gammelfarmor) och hälsade på. Gick inte tomhänt därifrån minsann :) Fick en hel Ica- påse med bullar :) Var duktig och stoppade dom i frysen direkt. Smakade inte ens :) Duktigt!

Lill-stumpan är i säng, så nu blir det lite egentid för mamma Wenche. Idag betyder det att jag inte ska göra något :) Skönt det å ibland. Bara lägga sig på soffan och titta lite på tv... Annars brukar jag försöka göra någon nyttja när hon sover. Men inte i kväll! Har ingen ork och ont i mina leder. Blir slappa som gäller!!

Ha en fortsatt trevlig kväll!

//Wenche

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Hej!

2011-05-17 @ 20:22:58

Tisdag - tjoho!!! Och vilken dag är det i dag då???

HURRA FOR 17. MAJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Gratulerer med dagen alle nordmenn, skulle gitt mye for å väre hjemme i Kragerö en sånn dag som denne... Kommer flere ganger!

Vad har vi gjort idag då? Började med lite träning med Josse. Äntligen får man väl säga... Skönt att komma igång - igen! Underligt tycker jag, att varje gång jag börjar få upp flåset så blir jag förkyld eller sjuk så jag inte kan hålla i träningen. Sen när jag väl börjar igen, då är man nästan tillbaka på noll! Svider och brinner i halsen av minsta lilla.. Men kämpade på 5 km som jag hade planerat. Dock blev det lite sämre tid än förra gången. 5 km på 20,36 min idag. Ingen jättebra tid, men det går ju bättre och bättre förhoppningsvis! Förra gången blev det 5 km på 18,43, så något sämre idag men med mera motstånd. Pratar crosstrainer nu så ni vet :)

Blev fläsk och potatis till lunch idag. Jag är ganska impulsiv i köket måste jag säga, för medans jag höll på med maten kom jag på att jag nog ville baka idag oxå! Så det blev en bulldeg gjort, fast jag gjorde vetelängder av dom. Snygg blev dom inte, men förbannat GOTT :



Var så snäll så Molly och jag tog en promenad bort till SP så älsklingen skulle få en längd på jobbet :) Sen blev det en runda innan vi gick hem. Skönt att gå, blir bara så sällan jag kommer iväg. Denna veckan har jag haft sug efter att gå, men nu har då vädret varit så ostabilt så det har inte blivit någon långpromenader.. Visst, man kan klä sig och gå, jag vet. Men tycker att det är så tråkigt med regn!!

Hade iaf turen att det var uppehåll medans vi gick. Efter det gick vi hem och tog ett bad, eller Molly badade :)
Hon tycker det är jätteskönt att sitta i badbaljan och plaska!

Titta vad söt :



Nu blir det lite tv-titting och en kvällsmacka!

Hörs mera!

//Wenche

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Måndagsgöra!

2011-05-16 @ 21:38:29

Blir ett kortare inlägg nu.. Pirates of the carribean på tv och det måste jag se :)

Hämtat hem gofisan idag! Blev nästan tårögd då man kom dit och hon sken upp som en sol då hon fick se oss! Som jag har längtat!!!! Snusa och snusa i hennes hår och gosa och kramades, så hon blev uttålig ;) hehe inte lätt för en mamma och pappa att vara utan sitt barn någon längre stund, för henne gick det nog bättre.

Vad kan vara bättre än att ha 2 stycken som rår om henne och ger henne uppmärksamhet hela tiden?? Det är väl snäppet bättre än en mamma som har 1000 saker att göra mellan värven... Har lite dåligt samvete för det! Men åt andra sidan, farmor och farfar har ju alla andra dagar att städa, handla och sånt. Så dom kan ju strunta i det dom dagar dom är barnvakt...Jag måste ju liksom göra lite av varje, varje dag! Tvätten tvättar ju inte sig själv och huset städar inte sig själv - tyvärr får man väl säga :)

Annars passade jag på att riva en heltäckningsmatta i förrådet, städa båda förråden, tömma källarstugan för grejor (flyttades in i nystädade förrådet) och slänga en massa grejor! Ta bort en säkert 50 år gammal heltäckningsmatta som gummin under har pulveriserats på, är inte att leka med!! Hitta inget munskydd, så nu åker jag väl på dammlungor eller nåt :O Nädå, men nös, hostade och kliade ögonen rätt rejält iaf... Vill liksom fortsätta nu när man fått blodat tand, men läre väl lugna mig lite!! Får se om jag kan fortsätta med att städa i morgon..

Sen var jag på bibblan och lånade lite trädgårdböcker, en bok om en sexuellt utnyttjad liten tjej ( blir asförbannad när jag läser sånt!! Fy fan vilka hemska människor det finns!!!!), som heter Puppan, och en bok om tsunamin i khao lak som heter ...Och himlen var oskyldigt blå. Har kommit in i en läsa period nu igen! Skönt att drömma sig bort i böcker ibland.

Efter det, var vi på promenad med Jenny och Shira! Skönt att gå och prata lite med kompisar... Känner mig lite ensam nu när Lars jobbar kväll. Är ju bar Molly och jag här liksom.. Brukar känna ett starkt behov av att träffa kompisar och prata med vuxna människor.

I morgon blir det träning med Josse kl 9.30! Det svåra blir väl att få liv i sambon... Brukar vara svårt ibland och jag blir så irriterad när jag får gå och väcka honom 8 gånger innan han kliver upp :S Hoppas jag lyckas i morgon!

 

Kram på er!

//Wenche

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

2 nätter utan gofisan...

2011-05-15 @ 22:43:16

Det blev så då.. 2 Nätter utan mitt lilla hjärta <3.. Saknaden och längtan efter att få henne hem igen är stooooor kan jag säga!! Känns som att något fattas! Pojkarna är jag ju van med att är borta varannan vecka, men inte van att vara utan Molly. Saknar henne och pojkarna så otroligt mycket just nu.. Låg i badkaret och tittade på kort på dom i telefonen, det blev lite blött i ögat måste jag säga :S Fast jag vet ju att dom har det bra, och det är väl huvudsaken det!

Lite uppsummering av helgen då! Kort helg då Lars (och rästen av SP) har blivit beordrad övertid!!! HEJ familjliv säger jag.... Hinner inte göra något här hemma, hinner inte umgås, ja det hela känns ganska pissigt! Fast man måste se det positiva i det hela: dom får 2 extra lediga dagar över jul + en hel del extra pengar. Och det är väl inte hel fel... Rår inte för att jag tycker synd om dom. Det är ganska tufft att jobba 6 dagar i veckan, och iaf när det är kvällsveckor!! Väldigt långa pass då... Men det MÅSTE ju bara gå, så så är det...

Fredag var jag på bio med syrran och såg Water for elephants! Jag tycker att det var en fin film :) Skulle väl ville säga att det var en ganska typisk tjejfilm så plocka inte med er gubbarna på bio om ni tänker se den. Om dom inte tycker om den sortens filmer då såklart :)

Lördag var jag till Marie och red! Har inte ridit på 15 år (och inte särskilt mycket före det heller..). Skulle rida en stor Ardenner som heter Bellman. Första frågan var ju såklart hur i he***te jag ska ta mig upp på en häst som är lika hög som jag???! Fast det gick det å, med hjälp av en höboll och ett knuff i arslet :) haha.
Väl däruppe dök nästa frågan upp: Vad gör jag om han inte lyder mig??? Bara att klamra sig fast och hoppas på det bästa. Ramla ner från den där höjden vill man ju inte gärna göra.... Fast allt gick jätte bra :) Han var så snäll och duktig så. Lät mig bestämma :) Så det tror jag minsann jag ska kunna göra flera gånger. Var riktigt roligt och jag kände mig trygg med honom!

Söndag och BIRSTA!!!!! Dagen jag har längtat så efter är redan över :( Fast det blir väl flera resor! Handlade det vi hade tänkt, så nu hoppas jag att Christian blir nöjd med sin nya cykel! Köpte lite annat oxå. En taklampa till sovrummet, verktyg m.m
Sen fikade vi med J, M och K :) Sååå roligt att träffa dom igen, det blir ju inte så ofta! Fick lite roliga nyheter från dom oxå. Dom ska få barn igen :) Vad kul!!!! Nästan så jag blir sugen själv när man ser bebismagar, men ska nog lugna mig ett slag till ;) hihi.

Hoppsan då, lite surt här borta i soffan! Sverige förlorade Hockey-VM hör jag. Bäst att inte prata så mycket nu då en halvtimme framåt i tid ;) hihi.


Nu ska jag hänga tvätten, sen blir det soffan!

Hej med er.

//Wenche

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Barnvakt.

2011-05-14 @ 11:03:38

Idag händer det, det som vi inte har varit med om än: Molly ska sova borta för första gången!
Det kommer säkert gå jättebra, hon är ju så trygg av sig. Men hur ska det gå för oss då??? Vi som aldrig har varit utan henne någon längre stund?? Tanken är väl att hon ska sova hos farmor och farfar 2 nätter, men blir abstinensen för stor, så hämtar vi nog henne söndag kväll :)

Vi åker ju buss till Birsta i morgon, så det är därför vi ska ha barnvakt egentligen. SP bjuder sina anställda på en resa dit. Har längtat efter det här i flera veckor. En hel dag som bara Lars och jag ska umgås :) Inte tänka på blöjbyten, sovtider, mattider utan bara vara. Bara vi 2 <3  Det ska bli underbart mysigt! Tror faktiskt han längtar lika mycket som jag :D


Trökigt väder ute idag, så vi hoppade över promenaden idag... Tog tag i städningen istället! Såg ut som jag inte har städat på 1 månad, fast jag gjorde det senast i tisdags... Så är det när man har många barn, det blir sand och smuts överallt, för att inte prata om all tvätt :S Fast nu blir det lugna gatan här fram till fredag igen. Pojkarna har åkt till pappa sin. Har en hel del jag ska göra tills då.. Christian fyller år på fredag, så det blir väl att baka lite varje dag :) han har gjort en lista på vad han vill ha, min lilla guldklimp :D


Molly och jag i finvädret!


En liten linslus :)


Christian och jag ute på en promis för att få Molly till att sova.

Gofisan har fått en tand (äntligen!!!!!) som hon försöker visa upp :)

 

ÅÅÅÅÅ vill ha tillbaka solen och värmen! Fast inte i morgon när vi ska åka buss, men måndag blir bra :)

Ha en trevlig helg alla :)

 

//Wenx

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Hockey - igen!

2011-05-11 @ 22:13:34

Sitter här och jollar igen då. Hockey på tv, men nu är det bara 2 matcher kvar (tror jag???) så HÅLL UT!! Det jag inte fattar med hockey är varför dom inte kan spela 3 gånger 30 i stället för 20??? Dom blåser för minsta lilla grej och sen blir det stillestående 2 minuter före matchen fortsätter.. Sen när matchen fortsätter igen, tar det typ 30 sek, så blåser dom IGEN!! Så håller det på i flera timmar... Känns det som iaf! Då kan dom väl heller låta klockan gå och sen när det gått 30 min, så är det klart! Hålla på att jolla sådär....

Så till dig som inte gillar hockey och det står att det är 5 minuter kvar av matchen och ditt favoritprogram börjar strax efter; GLÖM DET!!! Det tar minst 12 minuter innan matchen är slut.. Och då är det för kort tid för ditt program, så dom bestämmer sig för att sända ett gammalt avsnitt av AFV i stället..
ANTI, ANTI, ANTI hockeyfan, det är jag det!! ;)

Men men... Man har ju en älskad sambo som vill titta, så jag offrade min Grey`s tid för honom! Jag borde få "pluss-i-kanten" av Gud för det där :D hihi.. Får väl stå ut några matcher till..
Det som är med min älskade sambo, är att det är "årets match" (enligt honom) varje match, och det FÅR man bara inte missa... Årets match MÅSTE man se, det är bara så! Undrar hur många gånger man får höra det pr. år :)

Han är bra skön oxå, min Lars <3! Därför får han se på sina årets matcher, jag kan göra annat!

Sov så gott alla vänner, hockeyfan eller inte.... :)


//Wenche

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Lite snabbt...

2011-05-11 @ 11:27:38

Tänkte bara skriva lite snabbt nu.. Inte hänt så mycket i går eller idag - än ;) Var till Öjeparken i går för det var fritidshemmens dag, eller vad det heter.. Christian ville vara med och sjunga, men när vi väl kom dit fick han scenskräck och vägrade :) Lite konstigt, för det var liksom hela fritids som skulle med! Han skulle ju inte sjunga något själv..

Sen gick vi till lekparken så dom fick busa av sig lite! Molly fick sitta i gungan för första gång! Vilken höjdare :D Hon skrattade och flina stort! Dock orkade hon inte med att hålla ryggen så stabilt någon längre stund, men det var kul ändå :) Ska nog gå dit bort någon annan dag. Kul att hon börjar bli så stor att hon kan leka :)

Lars och jag planerade, eller planerade... Vi pratade lite om att göra tvättstugan till vårat  vinterprojekt! Måla, riva kakel och fräscha upp där! Även köpa en ny dusch, för den vi har är ful som stryk :S Det kommer att bli bra och tror inte det kommer att bli såååå farligt dyrt heller faktiskt.. Har ju lite idèer om hur jag vill ha det ;)
Tur att Lars och jag har ungefär samma smak :) :)

Nu ska Benji och jag ut och rensa bort ogräs från blomrabatten!

//Wenche

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Du ska få en dag i mårå...

2011-05-09 @ 20:49:30


Du skal få en dag i mårå som rein og ubrukt står
og med blanke ark og farjestifter tel,
og kan da kæin du rette oppatt æille feil i frå i går
og da får du det så godt i måråkvelll.

Kom till att tänka på denna texten till en sång som min mamma bruka sjunga för mig då jag var liten. Fint att tänka på när allt känns jobbigt som igår, för mig :)

Kanske inte alla som förstår det som står eftersom det är skriven på en norsk dialekt! men ungefär såhär betyder det:

Du ska få en dag i morgon

som ren och oanvänd står

med nytt papper och färgpennor till

Då kan du rätta upp alla fel från igår

och då mår du så bra i morgon kväll.



Idag känns allt mycket bättre :) Fått mycket gjort. Klippat gräs, tvättat, städat ur gammal skit ur växthuset ( hade egentligen tänkt ta bort växthuset, men nu har jag blivit sugen på att odla lite ändå..) Städat övervåningen har jag oxå hunnit med. Benjamin ville plantera äppelkärnor, så då gjorde vi det! Vet inte om det går egentligen??? Någon som har försökt det?? Vet att det går med apelsin, men har nog aldrig provat med äpple.. Vi får se om det dyker upp ett lite träd ;)

I morgon ska jag försöka pilla mig ut på en långpromenad medans dom stora barnen är på dagis och skola! Molly brukar ville sova den tiden, så då kan jag passa på och gå en vända! Som vanligt hamnar jag väl hemma... kommer på allt möjligt jag BORDE göra hemma medans dom är borta och hon sover. Brukar tyvärr bli så! Eftersom jag är så förkyld och inte kan träna just något, så borde jag absolut ut och gå lite.

Har gott samvete för allt jag har hunnit med idag, så nu tänker jag inte göra så mycket mera ikväll. Det blir att plocka ut av diskmaskin på sin höjd! Vet inte vad jag ska hitta på riktigt. Är ju hockey på tv, så då blir det en tv-fri kväll för mig iaf ;) Trist sport tycker jag...

Nu ska jag loooke lite runt på nätet tänkte jag. Har inte så mycket mera att skriva om heller så lika bra att avsluta innan det blir än mera ointressanta saker som tas upp här:P

//Wenche

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Söndag....

2011-05-08 @ 07:54:44

Söndag igen och pojkarna är hemma! Skönt att ha dom hemma, men man lyckades såklart bli sjuk tills dom skulle komma, så tålamodet är väl inte av det bästa...
Velade fram och tillbaka i fredags på om jag skulle kunna jobba lördag eller inte.. Hade lite feber och ont i bihålerna, så var lite orolig för om jag skulle bli sämre! Men bestämde mig tillslut att komma mig iväg ändå. Var ju ett 11-timmars pass så känns ju inte så kul att förlora dom pengarna heller.. Sen är jag ju ledig idag så jag tänkte att jag kunna vila då :) Glad att jag gjorde så, för det gick ju faktiskt ganska bra att jobba! Kände kring 2 att febern började komma tillbaka, men då skulle jag iaf ha rast 1 timme och 45 min!
Så en ipren och sova en timme, så var man väl hyfsat fit for fight för dom sista 4 timmarna..
Är ju så besvärligt att få tag i vikarier på helgerna, så det var bara att bita ihop :) Var ju ganska lugnt ändå..


Så nu är det söndag då. Mår väl lite "sisådär" måste jag erkänna... inte just i förkylningen, men det är annat som skaver inom mig.. Tankar och känslor som jag inte blir sams med.. Vill inte känna så här, för jag blir så ofokuserad på barnen och allt annat som är viktigare! Vill bara få svar på allt som surrer i tankarna och bekräftelse på mig själv på något vis!
Svårt att förklara och jag vill nog inte göra det här heller...

Tror faktiskt alla har såhär ibland! Livet är ju som en berg o dalbana, det går upp och ner!! Vissa dagar (eller oftast) mår man topp och känner att livet är underbart, och andra dagar är det inte så underbart att vara mig...

Men i botten vet jag ju att allt kommer att kännas bättre, jag måste bara sluta fundera så mycket..


Så nu är det väl bara att ta tag i städningen här så får man lite annat att tänka på!

Hörs mera!

//Wenche

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Bollan och fika med Helena!

2011-05-05 @ 20:50:05

Torsdag igen och dags att åka till Bollan och fylla på i skafferi och kylskåp! Handlar på Willys en gång i veckan och det är helt otroligt vad pengar man spar på att handla där! Säkert flera 1000 pr månad skulle jag tro.. Iaf vi som är storfamilj! Dom har ju så mycket storpack av allt som jag tycker är bra och som det går mycket av här hemma. Typ pasta och sånt. Jag är lika förvånad varje gång vad billigt det blir motför om man skulle storhandlat på ICA.

Vi har kört med veckomeny nu i snart ett år. Många fördelar med det. Man spar pengar, man behöver aldrig småhandla eftersom man handlar in allt som behövs en gång i veckan och det stora pluset för mig är att man slipper fundera på vad man ska äta varje dag! Listan är redan klar!!! Bara att göra det som står :)

Innan vi handlade, så träffade vi Helena och hennes pojkar. Senast vi träffades var säkert 10 (!) mnd sen!!! Då var jag gravid och tittade på bebiskläder innan vi fikade. Då sa vi: detta måste vi göra flera gånger!! !0 mnd tog det.... Man är väl slö :S
Men nu har vi fikat och pratar en massa och sen sa vi även denna gången: detta måste vi göra om!!
Bara att nu får det inte ta 10 mnd till, innan vi ses :) Hoppas vi lyckas bättre denna gången ;)


Har nu fått förklaringen på varför jag har känt mig så trött och slut den sista veckan; Molly och jag har blivit förkyld och jag har även lite halsont!! Var väl det som spökade i kroppen på mig... Så idag hoppade jag över träningen... Får försöka igen i morgon om jag känner mig lite piggare! Blir att krypa ner under filten och dricka te i kväll iaf.
Inväntar min älskling som slutar jobba om 2 timmar! Saknar honom <3

Nu blire dusch, sen titta på lyxfällan :)

//Wenche


I morgon kommer ni hem, mina go´pojkar, och vi får vara tillsammans en hel vecka igen <3 mammas älsklingar!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Träffat en liten Elsa.

2011-05-04 @ 20:10:36

Tjolahopp!

Idag har jag varit hos familjen Passla och hälsat på, med Molly på släp :) Har aldrig varit hos dom förut, har liksom alltid blivit att Sandra har kommit hem till mig, eller vi har träffats på cafe eller nåt. Men nu fick jag äntligen se hur dom bor!!

Åååååååh, vad jag skulle gilla att ha et sånt gammalt hus!! Ni vet, högt under taket, stora rum och salar, gamla dörrar och höga tröskar (dom är iof förbannat tråkiga att stutta tån i, så kanske inte man vill ha höga tröskar ändå...).
 
Dom har gjort det så fint där, bytt tapeter och målat! Dom har hittat tapeter med gamla mönster så att det ska stämma överens med huset. Vilket jag tycker är helt rätt!!
Sen hade dom ett stooort rum med massa gamla möbler i! Möbler som kanske inte är så bekväma att sitta i, men du stora tid vad pampiga och lyxiga (på den tiden)! Jag skulle oxå ville ha en sal med massa gamla möbler!!
När jag blir miljonär ska jag nog banne mig ha en gammal herrgård! NÄR jag blir miljonär, inte OM :P hehe

Fick träffa en söt liten Elsa oxå :) 2 månader har hon hunnit bli redan.. Molly var alldeles till sig och skrattade och ville känna, fast hon har så hårda nypor så man var lite nervös! Så stor Molly belv helt plötsligen... Suck! Har min lilla gofisa verkligen varit sådär liten?? Kära värld..

Molly har förresten hittat på rackartyg idag för första gången!! Det är väl nu det börjas förstår jag... Först slet hon ut kortet till parabolen och bankade det i golvet. Lite senare var hon borte vid kaminen och rev en påse med sot som hon satt och kladdade med medans jag var på toa... Hela ungen var full med sot, så det fick bli ett bad på henne :) Hon kryper inte än, men nog tar hon sig fram. Ligger på magen och ålar sig som en larv! Hon ser lite rolig ut faktiskt :D
Får se vad hon hittar på för tok i morgon! är på hög tid dags att sätta upp grindar i trappan nu... Det får bli Lars sitt göra i morgon!

Nu: arga snickarn, Grey´s och of the map! Fullt upp med andra ord :P


Ha en fortsatt trevlig kväll!

//Wenche 

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Bakslag!

2011-05-03 @ 20:22:02

Snacka om bakslag det har blivit nu ang. vädret... Från shorts-väder till snö och kallt på under 2 veckor!! Det går ju åt fel håll!!! Dags att leta fram tjockjacka, mössa  och vantar igen eller??? Blir så frustrerad... Fast nu vet man ju att snön kommer inte att ligga kvar och snaaaaaaart blir det sol och varmt igen - förhoppningsvis!
Har varit så kallt nu, så jag har faktiskt eldat 3 dagar irad!! Var ju flera veckor sedan senast..

Vad har vi hittat på idag då?? Fick hjälpa syrran med skjuts och barnpass några timmar på dagen idag. Hon skulle ha körlektion och My var inte riktigt i form för att vara på dagis, så då fick hon vara med "tante Wencha" som hon säger :) hihi
Så mysigt så! Så nu håller vi alla tummar och tår för att allt går vägen i morgon :) heja heja!

Har varit så trött och slut idag så jag har mått illa! Har inte haft någon anledning att vara trött, men är det ändå! Kanske är det mina konstiga drömmar som gör mig trött???
Herregud, inatt drömde jag att jag var mitt inne i en robotkrig (vet inte vart jag fick det ifrån). Gick från att fira nyår i en stuga, till full krig! Jag sprang runt på en åker och leta alla barnen. Då jag hittade dom, gömde vi oss i en tanks. Sen vaknade jag när det kom en robot och lyfte upp stridsvagnen vi satt i. Hallå??? Vart kommer det hela ifrån??
Är nästan lite nyfiken på vad jag kommer att drömma inatt :) hoppas det blir något roligare :)



Saknar er Eirik, Christian och Benjamin! Längtar tills fredag när ni kommer hem. Älskar er högre än himlen <3


//Wenche

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Lite kaffe och en ostmacka..

2011-05-02 @ 08:34:16

... sen kör vi igång denna dagen oxå :)
Lillskruttan vaknade 6 i morse med, så jag har faktiskt ingen tro på att några rullgardiner kan lura henne till att sova lite längre.. Hon har nog ställt in sig på den tiden helt enkelt!

Helgen som var nu har varit jobbfri! Skönt att vara ledig med familjen lite oxå! Vad har vi gjort då?

Fredagen blev då väldigt lugn! Hade tänkt hälsa på Pär och Charlotte, men M hade feber så då fick vi hoppa över det. Dels så orkade dom inte besök, sen vill jag inte åka dit heller med Molly nu som hon ÄNTLIGEN är frisk. Har ju varit snorig och förkyld jättelänge.. Men nu är det bra - för stunden iaf! Blev inte många knyck här hemma heller.. Var väl ute och krattade lite på kvällen bara..

Lördag var jag ute på roligheter :) Är nu 1 ½ år sedan jag var på fest, så jag var lite fundersam på hur det skulle bli! Kände att jag faktiskt ville ut, och det är inte ofta längre.. Det har blivit lite så nu att jag tänker efter - före på något vis! Visst, det är roligt för stunden, men dagen efter med barn är då inte lika rolig om man är bakis!!! Hade ju Lars här hemma som kunna ta Molly, men ändå! Känns som att jag slänger bort en hel dag på att vara trött och ur form! Tänker på dom oxå...

Men iaf, på fest hos Micke och Linda var jag! Mycket folk där, men inte många jag kände.. Men det kan ju vara roligt det oxå :) Det blev full fart utöver kvällen, vissa blev liiiiite för full ( och NEJ, det är inte mig jag tänker på när jag skriver vissa!! ). J var sig lik, han skulle lyfta alla brudar på festen. Som tur var hade jag ingen kjol på mig denna gången, så man slapp få den upp under armarna och visa trosorna för alla på festen :) Har ju hänt minst en gång förr... Det var väldigt blandat med folk! Några från goda gamla tiden och en hel hög nya :)



Lite massage hör ju fester till.. :)


Ted Gärdestad var på fyllan han med... :)


"BigBrother-Micke" och jag!!


Såhär blir korten när "objektet" inte kan stå still och man själv har en kass kamera på mobilen :)


Josse! Hej BLITZ :P

Värds-paret Micke och Linda.

Tack för en rolig kväll alla mina vänner :)

Klockan 00:30 var jag duktig och cyklade hem till min underbara sambo och en sovande dotter! 

Älskar dig Lars <3 Vad skulle jag gjort utan dig??

Nä nu så! Nu blir det att packa ihop lite träningskläder och pilla mig iväg på träning med Josse om en timme!

 

Hej hopp alla glada!

//Wenche

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()