wenchepenke

Lugn torsdag förmiddag..

2011-03-31 @ 10:08:24

Några dagar sedan jag skrev igen nu, men har inte haft någon lust att skriva och inte haft något att skriva om heller för den delen.. Vad har hänt dom senaste dagarna då?

Söndag var vi ute på Gårdstjärn och anglade med pojkarna.. Fick 2 gäddor som inte var särskilt stora :P Det började blåsa rätt mycket och KALLT så det blev inte så många timmar där ute.. På kvällen fick vi mat av Gerd! Orientalisk färsgryta! Sååååå gott!!

Måndag såg vi knappt barnen :) Dom har fått cyklarna nu, så nu är det bara det som gäller!
Tisdagen såg ganska lik ut. Tränade måndag och tisdag själv - SKÖNT! Börjar bli stärkare nu. Orkar lyfta mera och löpningen går oxå framåt! Härligt :D

Onsdag var vi på "hemlig utflykt" med alla barn! Även Molly fick följa med för första gången! Hon tyckte det var jätteroligt och plaskade på som bara den.. Blev lite grin och bråk på barnen sen, men det brukar bli så efter bad. Man blir trött och slut!

I dag har jag och Molly varit ut på promenad. Var faktiskt kallt ute i dag :S -14 grader då jag klev upp. BRRRRRRRRRR! Nu får det räcka med kylan. I morgon är det ju 1. april och då vill jag ha vår!!!!! Har faktiskt sett lite vårtecken ute i trädgården. Börjar spira lite grönt i ett hörn :D
Jag har även gjort chokladboll-smet för i dag ska Benjamin och jag göra chokladbollar! Har lovat honom det, så det blir mysigt. Bara han och jag...

Sen i kväll ska jag försöka göra lite flera tack-kort från dopet. Jag har gjort 3 så bara 9 kvar att göra.. Tar ju lite tid när man ska göra egna, personliga kort. Men jag känner att jag vill göra det i stället för att skicka ut standard kort som man brukar. Har fått för mig att det är lite roligare att få kort som är "hemsnickrade" :) Sen tycker jag att det är roligt att göra dom oxå...

Nä, nu börjar det visst bli dags för lite välling och förmiddagsluren till prinsessa Molly hör jag... Hon börjar bli lite kinkig där hon sitter!

Have a nice day :)

// Wenche

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

5 tecken på att Lars och jag börjar bli vuxen... :)

2011-03-28 @ 08:44:47

  1. Trött JÄMT!!
  2. Somnar på soffan kring halv 10 varje kväll ( ibland hinner inte ens klockan bli det...)
  3. Prioriterar hemmakvällar framför utelivet på krogen ( kan ha med att göra att vi är trött!!)
  4. Nya hobbyen: Lösa korsord!
  5. Funderar på hur i friden vi ska hinna dricka upp de 5 ölen som står kvar i källaren sen jul, innan dom går ut på datum!!! Ingen av oss är sugen...    :)

 

//Wenche

 

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Trött i trynet og trang i ävva..

2011-03-26 @ 08:34:25

Sitter här och försöker vakna, men det verkar vara omöjligt idag! Är så inni norden TRÖTT och jag vet inte riktigt varför??! Livet lunkar på i sin vanliga takt, jag somnade i vanlig tid och fick sova tills halv 7. Har ingen riktigt förståelse för att jag är såhär trött i dag... Är väl bara one-of-these-days kanske...
Får hinka i mig lite kaffe sen, så kanske jag vaknar till liv oxå :)

Full fart på kidsa iaf.. Dom har fått i sig frukost, alla 4, och nu ska dom klä på sig och gå ut så här tidigt på morgonen.. Klockan är ju för fan bara 8.15. Ska man neka dom att gå ut, eller vara glad för att dom VILL vara ute??? Har inte riktigt bestämt mig för det än, så idag får dom gå ut :) Dom får såklart inte gå och knacka dörrar och leta kompisar... :)


Lars jobbade långdag igår, 05.42 - 20.00. Längtades tills han skulle komma hem, men vad händer?

Jag gick upp och la pojkarna och kom ner vid 21.00 tiden, då ligger min underbara Lars <3 och sover som en sten på soffan! Helt slut, stackarn... Så jag tror vi kanske sa 3 meningar till varann innan han somnade. Hade inte hjärta att väcka honom heller, så han fick sova på soffan helt enkelt.. Så klockan 6 i morgon var det dags för honom att gå till jobbet igen. Jobbar bara till 13 i dag iaf, så vi kanske får lite mera tid tillsammans :)


Klockan 11 idag tänkte jag och alla barn går till Missionskyrkan på barnloppis!! Man kanske kan göra några fynd där?? Tycker att det är roligt att gå på loppis jag, man kan hitta dom otroligaste saker där.. Nu är det iof bara ett loppis med barnkläder, men dagiskläder är bra att ha! Kläder det inte gör så mycket om det blir lite fläckar eller hål på.

Nä nu blir det några koppar med kaffe, sen ska jag försöka koka ihop köttfärssåsen till Lasagnen vi ska äta idag :)

Ha en underbar dag!

//Wenche

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Freeeeeedag!!!

2011-03-25 @ 07:41:48

Äntligen fredag och pojkarna kommer hem :D Längtat efter dom..
Tänkte dom skulle få plocka fram cyklarna nu, för nu är det bart på vägarna. Vet en som kommer att bli lycklig iaf, kommer nog inte att se honom om dagen annat än när han är hungrig! Benjamin ÄLSKAR att cykla :D

Lillsnupp har förövrigt lärt sig att sitta nu i veckan- äntligen! :) Fast litar inte helt på att hon inte ska tippa än, så vi lägger massor med kuddar bakom henne utifall...



En helt ny värld har öppnat sig för henne nu och hon sitter och flinar mest hela tiden!

 

Var ute på lite shopping i Bollnäs igår! Egentligen skullle jag träffa en kompis, men hon blev sjuk så då blev det lite annat. Syrran hade körlektion och åkte med mig dit, så medans jag väntade på henne, hann jag med lite affärer.
Vill ha en ny vårjacka, men jag tycker allt är så dyrt??! Är det bara jag som tycker att ALLT har blivit mycket dyrare bara sista året?? 
Troligtvis bara för att man har så dåligt med pengar man tycker det, man blir ju inte rik på mammapengar direkt.... Men kläder måste man ju ha, men vad gör man när allt man tycker är så fint koster en jävla massa pengar???
Använder gamla jackan som man har haft i årvis, antagligen, och som nu är en smule trång efter senaste förlossningen...

Men ett par vårsko blev det:




Sen var jag på loppis och fyndade en "säck" att bära Molly i. Tänkte den kan vara bra att ha i stugan och så till exempel :) Den är värken ny eller fin, men fullt användbar! Vi provade den hemma i går!



Vi var ute och gick i blåsten igår på eftermiddagen, Molly och jag! Vi gick till ett ställe som har utförsäljning av kläder nu några dagar, men hittade inget för min smak såklart! Men kul och titta iaf.

Jag hittade min vårmössa här om dagen som har varit borta i typ 2 år :D Min favvo mössa! Jag tycker att den är underbart SNYGG och den passar mig! Sen är den perfekt nu på våren då man fortfarande vill ha något på huvudet.





Mor och dotter ute på promenix i blåsten!

Nu blir det lite frukost här för mig, så får vi se vad denna dagen har att erbjuda!

So long!

//Wenche



Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Edsbybor och vind..

2011-03-24 @ 07:33:19

Undrar varför alla i Edsbyn, dom jag pratar med iaf, hatar vind??

Lite vanlig vind som det har varit nu, är väl bara härligt tycker jag! Självklart skulle väl inte jag heller tycka om riktig storm och när saker blir förstörd av vinden..

Här om dagen då det blåste som värst, fick jag sånt sug efter att ställa mig på en brygga och släppa ut håret! För mig så känns det som "hemma" när det blåser och jag tänker tillbaka till då jag var liten och bodde på Tåtöy.
Ibland när det blåser där, sprutar det havsvatten upp på fönsterna.
Jag brukade ibland ställa mig på bryggan, dra snodden ur håret och sträcka ut armarna. Känslan man får när vinder river i håret och vatten eller regn piskar en i ansiktet, är helt OBESKRIVLIG för mig!!

Då känner jag att jag lever!!  :)

//Wenche




Tänker på er Jenny <3 Jag finns här för dig..

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

knöven..

2011-03-23 @ 19:22:50

Usch, idag har jag inte känt mig så pigg.. Vaknade med halsont och tungt huvud. Men världen stannar inte upp bara för det. Helst av allt skulle jag väl vilja ligga kvar i sängen och bara ta det lugnt, men alla som har eller har haft småbarn vet att det inte går!
Lillfrökna ville inte alls sova mera, hur mycket jag än försökte så det var bara att kliva upp!
Tur det finns Ipren säger jag!
Trött är man ju ändå, men det kan man stå ut med..

Lars har inte heller känt sig så pigg, ont i halsen och trött så det är väl något skit vi har i kroppen. Molly är förövrigt inte så pigg hon heller. Snoren rinner och hon hostar rätt mycket. Varit lite kinkig och ledsen och man vet inte riktigt vad man ska göra för att det ska bli bra... Tur att hon sover mycket så kanske hon sover bort det värsta! Är hon inte bättre i morgon, är det nog dags att uppsöka läkare kanske..

Haft lite besök här på förmiddagen, syrran dök upp innan hon skulle med bussen till Bollnäs ( håller på att ta körkort) och sen kom Josse förbi innan hon skulle till jobbet! Alltid trevligt med besök :) Annars brukar jag försöka komma mig ut en sväng på förmiddagen, men eftersom det blåser som det gör och Molly är så förkyld så hoppade vi över det i dag.

I morgon bär det av till Bollnäs för lite fika med en kompis och storhandling tills pojkarna kommer på fredag! Går åt en hel del mat då :) Dom tycker om mat och är inte kräsen, är så otrolig glad för det! Dom äter allt!
Så nu har jag gjort matmeny för en hel vecka framåt, så det är bara att handla in så det finns hemma! Hur enkelt och lämpligt som helst; man behöver aldrig fundera på vad man ska äta varje dag, och man spar en hel del pengar! Som den storfamiljen vi är, är ju det rätt viktigt!


Nä nu blir det lite slappa framför tv innan jag ska lägga mig! Hoppas jag kommer mig upp i sängen i kväll och inte sover på soffan hela natten...

//Wenche

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Väntar..

2011-03-23 @ 07:45:14

Väntar på min syster som ska komma och äta lite frukost och prata skit med mig!
Nu får hon komma snart, för jag är jättehungrig!!!!!!!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Rödluvan och jag..

2011-03-22 @ 09:23:51

Färgat håret igen! Denna gången mycket mera rött! Vet inte riktigt vad det är med mig om dagen, men jag vill ha förändringar :) Kan väl lika gärna börja med håret då ;)

Så här ser det ut nu:

Sorry fjortiskortet, men jag tog första bästa! Orkade inte stå och knäppa en massa kort för att hitta ett bra. Då får jag stå ett tag nemligen... :)

Btw.. i bakgrunden ser ni den hopplösa tapeten i matrummet som jag absolut inte tycker om :S Jättesvårt att hitta gardiner som passar till det rummet. Rummet är gult, brunt och orange (!!!Var ju väldans poppis med terracotta färger för några år sedan..).. Just nu har jag bruna panellängder, men skulle vilja ha hissgardiner som man hänger på gardinstången.
Men hitta färg som passar då???! Tror faktiskt att jag ska sy något själv, får väl se hur det blir ;)

När fönsterna ryker, ryker även tapeterna ska ni veta :D (Ska byta fönster nå tag..)

Hade årets städdag i går. Damma och höll på! Nu är det bara dammsugning och torking av golv i nedervåningen så kan man väl säga att den våningen är vårstädat??!

Det händer något med mig varje vår, och det är att jag vill ha ordning!! Precis som med blommorna, vaknar även jag till liv på våren. Efter en lång vinter i dvala och zombievärld börjar jag ÄNTLIGEN få lite mera energi i takt med snön som smälter och plussgraderna som kommer :)
Då börjar städsuget komma och även renoveringssuget! Får se vad mitt nästa projekt blir...

Härlig årstid! ( ja förutom när man har barn och precis ALLT är blött hela tiden!) Skotorken går varm och det hänger kläder i hela huset!

Igår hade vi världens snöras från taket, precis då jag satt och tittade på "det okända"! Hela huset skakade och en jättesmäll hördes från framsidan.. Tror ni jag skvatt eller??
Blev nästan lite skakis...
Men tittade ut sen och såg vad som hade hänt.. Så idag vet jag vad jag har att göra:
Gräva fram 3 snowracers och en garageport så jag kommer åt barnvagnen!! :)


//Wenche

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Uppdates...

2011-03-21 @ 07:51:05

Några dagar sen jag skrev igen nu, men det har varit lite fullt upp och vi har inte varit hemma osv..

Iaf, i fredags blev katten hämtat och avlivad :( Jag vet att jag gjorde rätt, men det gör ont ändå. Städade bort alla sakerna igår. Matskålen, korgen, kattlådan... Kändes lite extra då! Och tanken att hon inte finns mer känns jobbig! Grät en skvitt efter hon hade åkt, men vore väl konstigt annars! Vore mera konstigt om jag inte brydde mig alls. Så nu har jag bestämt att jag inte vill ha flera djur, det är på tok för jobbigt när dom blir dålig och måste avlivas helt enkelt!! Tror inte mitt psyke orkar med det en gång till :S

Lite senare på kvällen åkte vi till underbara Getryggen! Dags för den efterlängtade pimpeltävlingen som alla barn och sambo har längtat efter :)
Tyvärr fick inte Eirik följa med för han hade andningsbesvär på natten till fredag så då vågade jag inte chansa.. Fick kortisontabletter på fredagen då hans vanliga mediciner inte fungerade.. Så nu mår han bra!
Väl uppe i Getryggen var det gott och varmt i stugan kan jag säga :D 31 grader inne då klockan var 9.
Vi satt som zombier hela gänget för att det var så varmt! haha.
Och i och med att det vart så varmt, så blev vi ju trötta alla, så kl 22 var det mörkt och tyst i stugan :D

Lite kort från Getryggen:




Christian gör i ordning för skoterfärd.


Redo!


Storfiskarn som inte fick någon fisk :)

 


Lite soppa efter pimpeltävlingen! Barnen fick godis.


2 Stycken som njuter :)

 


Såååå trötta efter en heldag ute!

Så nu ser ni hur mysigt vi har haft det i helgen! Underbart väder, underbara människor, underbara familjen <3

 

Livet blir inte mycket bättre än så <3

 

//Wenche

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Barbie och Ken!

2011-03-18 @ 06:44:05

Christian har ritat Lars och mig som Barbie och Ken :)



 

Gullunge! Ritningen har fått hedersplatsen på kylskåpet :D


Idag är det dagen D för katten.. Uffa, känns hemskt men har liksom förstått att det är det bästa. Hon kissade på Benjamins täcke igår och nu skit i hallen uppe... Suck!

Ska sätta fart här hemma nu. Göra frukost och få iväg barnen till skolan och dagis. Sen blir det hem och packa lite för på eftermiddagen idag åker vi till Getryggen :D Nu har vi inte varit dit sen i somras, så det ska bli mysigt! Tänkte låna med oss barnen tills i morgon (dom ska ju till pappa idag egentligen) i och med att det är pimpeltävling :D Eirik är jätte-taggad!

Får se om jag hinner med ett innlägg lite senare..

//Wenche

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Kattens dagar är räknade...

2011-03-16 @ 21:28:15

Tyvärr så är det så nu... Hon kissar överallt, så nu funkar det inte längre... Går liksom inte att ha ett djur som kissar inne, som man inte kan lita på att går på lådan. Som det är nu så får vi stänga alla dörrar till sovrummen därför att hon har satt sig i pojkarnas säng och kissat några gånger nu!
Nästa gång kanske det blir soffan??

Så idag fixade Lars en som kunna hjälpa oss ta bort henne. Nu som det är bestämt och man har fått en dag som det ska hända blev allt så verkligt på något vis. Vi har bara katt i 2 dagar till, sen är det över... Kan inte hjälpa att jag blir lite ledsen och tycker att det är jobbigt.

Känner mig lite som en böddel.

JAG ska bestämma över hennes liv, JAG ska bestämma när hon ska dö.
Det känns inte så bra just nu, men man har ju även ett ansvar som djurägare.
Börjar en katt kissa lite här och var inne, så är det ju något som är fel! Hon kanske inte mår bra??
Nu är det iaf bestämt, fredag ska hon avlivas. :(

Man hoppas ju in i det längste att det inte ska hända flera gånger. Att det bara var en engångs-grej att hon satte sig på kläderna och kissa, eller i sängen, eller i träningsväskorna.. Fast det blir ju allt oftare nu!


Även fast hon ibland kan driva mig från förstånd med sin intensitet och kisseri, så kommer jag att sakna min goda, snälla, fina, lilla katt :(

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Till min syster..

2011-03-15 @ 18:47:33

Tänkte på den här frasen och min syster som gick genom cancerbehandling i fjol höstas. Verkligen något att fundera på:



You never know how strong you are

Until being strong is the only choise you have...

Sååå glad att allt verkar vara bra nu och hoppas hon får vara frisk!


Syster och jag för 2 år sedan!

<3 Love you sis <3

 

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Soligt värre :)

2011-03-15 @ 13:20:35

I morse då jag klev upp och titta på gradstocken tänkte jag: Ååååååå nej!!! Jag orkar verkligen inte en kylig period till nu.. -18 grader nu i mitten på mars känns inte passande för min del. Och jag VET, vintern behöver inte vara slut nu! Kan ju hålla i sig till April - minst!

Men nu utöver dagen här har det ju faktiskt blivit riktigt skönt ute :D Det gillar jag. Nästan så att man vart svetting när jag gick till dagis och hämtade Benjamin! Men man ska ju inte kle av sig än... Man ska svettas in våren har jag hört... Nå ja!

Christian åkte skidor hem, och såhär såg det ut:

Han kryper upp för lilla kullen, medans storebror står bak och stressar upp honom! :) Syskonkärlek på sitt bästa!

 


Härrrligt väder ute, man kan ju inte annat än att vara glad :P

Nu blir det till att packa på iaf 3 av 4 barn och mig själv och styra kosan mot BVC. Dags för lite vägning, mätning och sprutor! Komma ihåg att handla suppisar till barnet innan vi går hem oxå. Hon fick feber förra gången, så denna gången tänker jag vara förberedd :)

//Wenche

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Utkast: Mars 14, 2011

2011-03-14 @ 20:31:51

.1. Hur gammal är du om fem år? 34 år (IIIIIIIIIK)

2. Vem var den sista du träffade? sambon och mina barn.

3. Hur lång är du? 164 kort

4. Vilken var den senaste film du sett? Män som hatar kvinnor.. Somnade dock halvvägs ungefär :)

5. Vem ringde du senast? Hmmm...ja, vem ringde jag? syrran tror jag..

6. Hur löd ditt senaste sms och till vem? Till Lars: är det kö eller??!

7. Var är dagens planer? Hade inga planer idag förutom att gå och träna! Det fixade jag iaf :)

8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Skicka sms.. Ringer nästan aldrig om det inte är absolut nödvändigt.

9. Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda? Skilda

10. När såg du senast din mamma? Förra söndagen innan hon åkte tillbaks till Norge..

11. Vilken ögonfärg har du? Grrrrrröna =) 

12. När vaknade du idag? Vid 6 tiden av att Lars har telefonen på snooze i typ en halvtimme innan han kliver upp. Alla andra i huset vaknar förutom han :O

13. Har du någon gång hittat en katt? Nej

14. Vilken är din favoritplats? Hemma och "hemma" i Norge

15. Vilken plats föredrar du minst? ICA fredag eftermiddag...

16. Var tror du att du befinner dig om tio år? oj... Svårt att säga, men troligen här i byn ?!

17. Vad skrämde dig som barn? Mörkret.. Gör det fortfarande!

18. Vem fick dig att skratta senast? Christian

19. Är du för ung för att äga vinylskivor? JAAAAAAAA!

20. Har du stationär eller bärbar dator? Bärbar

21. Sover du med eller utan kläder på dig? Olika faktiskt..

22. Hur många kuddar har du i sängen? 2

23. Hur många landskap har du bott i? Har bara bott här i Hälsingeland jag. Och Norge då.. Om man får räkna med det!

24. Har du någon gång spytt på fyllan? Det var nog maten jag åt innan alla öl som orsakade det, man får ju inte plats med hur mycket som helst ;)

25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Flippflopp är en favorit, annars är det skönt att gå barfota oxå!

26. Är du social? Jag är ganska social av mig, fast ibland vill jag bara vara själv oxå :)

27. Vilken är din favoritglass? Glass är väl inte en jättestor favorit, men gärna gammaldags vaniljglass med chokladbitar i, norsk pistageglass eller choklad.

28. Vad skulle du göra om du vann en miljon? Jag skulle betala av mycket räkningar för mig och Lars, sen fixa ett nytt badrum och åka utomlands med alla barnen. Disneyworld skulle nog vara roligt :) 

29. Tycker du om Kinamat? Njae... är väl ingen jättehöjdare, men visst, friterad kyckling med sursötsås och ris är ju rätt gott. Och Wok!

30. Tycker du om kaffe? Det hände något med mig under senaste graviditet. Började känna sug efter kaffe. Förr drack jag sällan ( och då helst caffe latte), men nu dricker jag varje dag! Fast mjölk måste jag ha i :) 

31. Vad dricker du till frukost? Te eller kaffe. Oftast te

32. Sover du på någon särskild sida? Höger som regel eller magen.

33. Kan du spela poker? Nej och jag är inte pokerintresserad heller.

34. Tycker du om att mysa? Jajjemen!! Bästa som finns i världen :) 

35. Är du en beroendemänniska? Beror väl lite på vad det menas med det? Är ganska övertygat om att jag är beroende av choklad iaf :)

36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Inte som jag känner personligen..

37. Vill du ha barn? ööhhh.. jag har ju redan 4 och fabriken är inte riktigt stängd än om jag får som jag vill ;)

38. Kan du några andra språk än svenska? Norska! och engelska hyfsat.

39. Har du någonsin åkt ambulans? Ja. Då jag fick äldsta barnen och var svårt sjuk..

40. Föredrar du havet eller en pool? Jag kommer från en kustby så såklart säger jag havet!

41. Vad spenderar du helst pengar på? Blir oftast mat. Lite scrapbookgrejer och kläder ibland.

42. Äger du dyra smycken? Nej! Bär inte smycken så ofta och förstår inte meningen med att bära så dyra smycken så man ska gå och uroa sig för att tappa dom. Slarvig som jag är, skulle det säkert hända mig :)

43. Har du någon gång testat narkotika? Nej.

44. Vad var det senaste du stoppade i munnen? Spaghetti och köttfärssås.

45. Vem är den roligaste människan du känner? Kan inte välja bara en... Lars och jag har sjukt kul tillsammans.

46. Välj ett ärr på din kropp? Ärret efter keisarsnittet.

47. Vad har du för ringsignal? MaryAnn`s place med Volbeat

48. Har du kvar klädesplagg sen du var liten? Nej dom är nog borta för längst

49. Flirtar du mycket? Nej har väl aldrig varit särskilt flörtig.

50. Vart togs din profilbild för din blogg? Hemma i min soffa då jag bodde i lägenheten. Tog den själv :)

51. Kan du byta olja på bilen? Har fyllt på olja, men aldrig bytt :) skulle nog klara av det om någon säger åt mig hur jag ska göra :D

52. Har du fått fortkörningsböter? Nej men jag fick böta för att köra utan bälte en gång. 1500 kr som sved rätt hårt i plånboken för en stackars dåvarande student..

53. Vilken var den senaste bok du läste? En alkoholikers dagbok

54. Läser du dagstidningen? Ja på nätet.

55. Prenumererar du på någon veckotidning? Nej

56. Dansar du i bilen? Klart jag gör det :)

57. Vilken radiostation lyssnade du på senast? P3 i köket då jag gjorde mat, men föredrar Rix FM

58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Handellista i lördags

59. När var du i kyrkan senast? Dottern döptes för en vecka sedan, så det måste bli då.

60. Vilka personer utmanar du? Mig själv för det mesta

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Nytt utseende!

2011-03-14 @ 16:19:59

Har fixat till lite här nu för att få det hela lite mera personlig!
Inte riktigt klar än, men får pyssla lite till vid ett senare tillfälle..

Är verkligen inte någon data-nerd så det blev som det blev och det tog sin lilla tid ;)
Men ska som sagt pyssla lite till...

Nu blir det träning, sol, dusch och mat :)

Hej hopp!

// Wenche

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Gooood morningzzz..

2011-03-14 @ 08:15:00

Måndag och "striskjorta og havrelefser" igen då! Norskt utryck som betyder att det är tillbaka till vardagen igen :)

Fått iväg 2 pojkar till skolan ganska smärtfritt, skickat iväg sambon på jobbet, fôrat alla barn och hinkat i mig en nutrilette själv. Nu är det bara lite påklädning av kropp och ansikte på mig själv, så är vi klar för den här dagen :)

Dock händer det väl inte sådär jättemycket idag... Blir väl same old, same old!
Tvätt, disk och ihop-plock och där emellan lite mat!

Får lite besök av en klasskompis från komvux och hennes barn idag på förmiddagen, så det blir trevligt! Får se om man klarar hålla lillstumpan vaken ett tag.. Hon ser litt trött ut där hon sitter :)

Får bli ett lite inlägg senare idag om jag hinner.. Just nu måste jag sätta lite fart här!

Ha en strålande dag =)

//Wenche

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

ZZZZZleeeepy...

2011-03-13 @ 08:09:10

Jobbig natt igen! Suck!!

Nu skulle man kanske kunna tro att det är Molly som har varit stökig, men så är inte fallet!
utan det var största grabben som höll på :S
Hade ingen aning om att det fanns så många ursäkter för att inte sova!
Hur än det var, så vart vi ju osams igen då... Han fick gå och lägga sig med brorsan sin. Då blev det lugnt.

Men han hotade mig i morse med att om han inte fick spela tvspel idag så tänker han göra lika inatt! Passa sig så inte morsan klickar i vinkel pöjk!!!!!!!
Så idag blir det ABSOLUT inget spelande här hemma i varje fall..

Har lite grus i ögonen känner jag! Dom vill inte vakna riktigt..

Ska åka på gymmet idag och få ut lite frustration igen.. Välbehövligt!

Men först en liter kaffe ungefär så att jag kanske vaknar!

// Wenche

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Wenche i et nötskal..

2011-03-12 @ 11:26:26

Såhär är jag:

- Vill gå ner i vikt  MEN  är totalt karaktärslös och älskar fika och godis...

- Vill spela handboll igen  MEN  tiden sträcker nog inte till...

- Vill jobba  MEN  finns inga jobb här i byn... (Får nog jobba som vikarie resten av livet känns det som..)

- Vill åka på solsemester med familjen  MEN  har inte råd!!

Varför alla dessa MEN??? Finns en hel del MEN jag kunna skriva upp, då blir jag nog bara deprimerad så det låter jag bli :) Det är väl de 3 översta jag funderar mest över.. Solsemester längtar jag nog bara efter pga av vintern och all snö som är nu.. :)

Tänk om jag bara kunna bestämma mig, nu SKA jag gå ner i vikt!! Strunta i godis, äta nyttigt och träna minst 2 timmar varje dag.. Det skulle ju funka, MEN det är så himla svårt!

Vore så mycket bättre om man bara kunna hålla sig till en plan. Kanske skulle behöva en livscoach?? :)


Kanske skulle bli såhär kvinnlig igen, haha haha :)



Får kämpa på lite mera med träningen då skulle jag tro!

Ha en härlig lördag alla!

// Wenche

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Helg!

2011-03-11 @ 08:21:22

Då var nog en vecka gått! Världens snölass kom ner från himlen i går så nu är det riktig vinter- IGEN! :((
Gillas inte av mig varje fall.. Vill bara ha sommar, sol och lätta kläder nu!!! Denna vintern har varit såååååå lång tycker jag. Är jättefint väder idag, så har man lite tur så kanske det blir en hel del plussgrader ute så all snöen blir borta! I alla fall den snön som kom igår.. Hoppas hoppas!

I går var jag och tittade på lite handboll! Edsbyns damlag sista hemmamatch. Dom vann, men det var väl inte världens mest spännande match måste jag säga. En bra grej var att det var lite nya ansikten med, så då kan det ju finnas hopp om att damlaget finns kvar några år till :) Köpte 2 lotter oxå och gissa vad?? JAG VANN!!!! :D Storpotten på hela 360 kr :) Aldrig fel med lite pengar..

Ikväll blir det jobbings för min del och Lars ska vara hemmapappa med alla 4 barn. Det brukar gå fint så vi satsar på att det även gör det denna gången. Är inte så många timmar jag ska jobba heller... 5,75, men det är lite iaf :) Skönt för mig att komma hemifrån ibland oxå. Lite ovant blir det ju, har inte jobbat sen Juli i fjol...

Nu blir det frukost för mig och lillstumpan, sen får vi väl komma oss ut och skotta fram parkeringen och gå till Ica och handla lite. Tar Willys i morgon... Eventuelt kanske åka och titta på Arbrå- Edsbyn..


På promenad i tisdags...

Hörs mera!

//Wenche

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Örebro.

2011-03-10 @ 08:29:14

Följde med syrran till Örebro igår på en cancer-koll. Halv 9 stoppade jag lill-stumpan och mig själv i bilen och åkte till Voxnabruk för att hämta syster och yrvädret My <3. Resan ned gick jättebra. Barnen sov en del och solen tittade fram så då gick det bra att köra.Ju närmare vi kom Örebro, ju sämre blev vädret. Började regna efter ett tag..
Var framme kring halv 2 och syrran hade tid kl 2. Halv 3 var hon klar! Hemskt att sitta och köra alla dessa mil för en halvtimmes check... Men, men huvudsaken är att hon får bra uppföljning så det är ju värd det :)
Allt såg bra ut, inga nya tumörer eller så :) HÄÄÄÄRLIGT!!!

Hemresan var av helt annan klass. Tror jag aldrig har varit så SLUT när jag kommit hem från en bilfärd som jag var igår. Snöslask på vägarna och spårigt samtidigt. Hamnade bakom en lastbil som jag absolut inte klarade av att köra om.. Ja, hemskt var det! Inte visste jag att det skulle bli ännu värre...
Mellan Falun och Edsbyn var det helt jävligt för att säga det fint!
Snöflingor stora som kokosbullar och MÅNGA av dom. Reflexpinnarna var nersnöad så man fick ingen hjälp från dom heller.. Är ju så svårt när det snöar sådär mycket att veta om man ska ha hel eller halvljus på, man ser lika dåligt med båda! Ja, ja var bara att försöka titta efter vägkanten och spår att följa det...
Blev inte bättre av att både Molly och My satte i gång med ett grin-kör dom sista 5 milen hem... Dom var trötta, less och hungriga, stackars barn..

Var väl hemma vid 21 tiden, helt slut! då hade vi åkt bil i 5 timmar i grisväder.
Känner mig fortfarande inte pigg och utvilad, så idag blir det nog till att passa på sova lite medans Molly gör det..

Fick förresten positivt besked igår :)
Lämnade in ansökan om semestervik i tisdags, igår ringde chefen och sa att jag fått på mitt favvoställe Sollin :):)
Så nu är jag glad!! Ska man jobba på sommaren, så var det tur jag fick där som jag trivs så bra!

Haha har förresten kommit på ett bra sett att ha kul när man har tråkigt. Gå in på youtube och titta på alla fjortis-videobloggar :) Jag skrattar mig sönder och sammen!!! Förlåt alla fjortisar att jag skriver så, men är det något gemensamt ni har,att tycka ni är bäst i världen och att alla älskar er??? På ALLA bloggar jag har varit in på, säger dom samma sak: Ni vet att ni älskar mig och att jag är den snyggaste!!

Självförtroende är det inte fel på iaf :) Och det är väl kanske bra.....? Till en viss grad skulle jag tycka!
Men dom får tycka att dom är bäst och snyggast i världen och jag får ha lite roligt och skratta åt dom, så då är vi alla nöjda :)

Tjolahopp!!

// Wenche

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Hitta på idag då tro?

2011-03-08 @ 08:32:37

Undrar om Lars hann jobbet idag?? sista gången jag sa åt honom var klockan 06.35 och han börjar 7.. Sen skulle han ju ha mackor och så med sig oxå. Nog var det lite bråttom för honom, för osten sto kvar på köksbänken och kniven stod i smöret i kylskåpet utan lock och bilen var borta!! :) Har ju inte så långt till jobbet, så har han tatt bilen, då måste det vara bråttom!

Molly och jag klev upp 07.15. Kände mig pigg och utvilad. Som vanligt knäppte vi på en film igår kväll och som VANLIGT somna vi båda 2 i soffan. VARFÖR knäppa på en film när vi vet hur det blir?? Antagligen är det väl så att vi känner oss pigga när vi börjar titta, sen somnar man.. Tittade på windtalker, så i natt har jag bara drömt om krig och elände! Konstigt det där att man börjar drömma om filmer man har tittat på..

Funderar på en långpromenad med Molly idag. Kanske går gamla landsvägen mot Ämnebo?? Fint att gå där! Ända är att det blåser så idag, så jag undrar hur skönt det är egentligen?? Jaja, bara att gå ut och kolla läget.
Önskar mig varmare väder och vår nu! Varit lång, denna vintern här..

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

dopsbarnet Molly Josephine <3

2011-03-07 @ 14:28:24

här kommer ett kort på lill-bruden i dopsklänningen som min mamma har stickat.


Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

monday morning!

2011-03-07 @ 08:41:17

Sitter här och försöker komma på nå bra musik som jag skulle vilja ha på mp3 spelaren när jag tränar, men kommer inte på nåt??!
Lyssnar lite halvt på rixfm på webben för att hitta något, men inget som har fastnat än... Jennifer Lopez sin "on the floor" är jättebra. Den finns där redan, men något annat då?!

Blev ett kort pass på gymmet igår. Kort som sagt, maghe***te krånglar! Vet inte riktigt vad det är, men ont gör det. I går då jag var på gymmet, sto det en kille bredvid mig på löpbandet som hade med sig en film på USB-minne som han tittade på medans han gick. Gav ju mig en god idè :) Har ju Apocalypto på et USB- minne som jag kan ta med mig och titta på. Kanske jag äntligen får se den :)

Nä nu blir det lite fixa här. Ska dricka klart min Nutrilette, sen blir det disk, tvätt och allt det vanliga. Sen ska jag iväg och skriva på ansökan för semestervik. Känner väl inte sån stor lust att jobba, men man måste väl..



Wenche

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Besök från Norge och dopsdag!

2011-03-06 @ 17:10:45

Nu har mamma varit här, och åkt igen. Tiden går så himla fort varje gång hon är här... :( Nu vet man att man troligen inte kommer att ses flera gånger före det blir sommar igen. Tråkigt! Men så är det när det är så långt att åka.. Man försöker utnyttja dagarna hon är här så gott det går.

Vad har vi gjort medans hon har varit här då?? Det är ju fullt ös med barnen så när dom är i säng, finns det inte mycket kvar av dagen eller energin... Men pratat en hel del har vi gjort iaf :) Tror det har varit väldigt skönt för henne att komma bort ifrån all sjukdom hemma och bara koppla av. Inte diska, tvätta, sköta om mannen eller jobba, bara vara med familjen och NJUTA!!

Anyway, lördag var det dop för Molly <3
Det gick hur bra som helst, och jag är så nöjd med allt ihopa :) Cermonin gick helt smärtfritt, inget gråt eller strul eller nåt. Ja, förutom jag då.. Blev lite blött i ögat ;) Blir så rörd när det är dop och bröllop och så.. Vet inte varför, men det väcker så många känslor i mig. Tittade på Lars och alla mina fina barn och känner sån stor kärlek som man inte tror finns. Vilken känsla!
Många fina presenter fick hon. Smycken, smyckskrin, böcker, ramar, ljusbehållare och även ett presentkort hos Mariasofsweden så vi kan knäppa kort.

Smörgåstårterna var jättegoda - som alltid! TACK Malin för all hjälp! Svärmor hade bakat - Tack! Vad skönt det är att ha en sån hjälpsam familj!

Dagen idag har mest gått till att titta på sport! Såååå skönt med såna slappa-dagar efter en hel vecka med mycket stress.. Nu ska jag se om jag kommer iväg till gymmet och träna lite. Vore skönt, men samtidigt känner jag mig lite halvkass i magen så jag vet inte riktigt hur jag gör! Kommer ju en dag i morgon oxå som jag kan träna :)

Vi hörs mera!

Wenche

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Å då...

2011-03-01 @ 09:05:03

Tänker varje gång jag sitter här och bloggar, att nu SKA jag bli duktigare på att uppdatera bloggen! Tyvärr verkar det aldrig bli så... :( Dålig på detta måste jag säga!

Börjar nu bli liiiiiite stressad inför dopet på lördag! Fattar inte varför heller egentligen... Vi ska ju göra det så enkelt som möjligt! Bara helt vanligt, ingen som ska läsa dikter eller sjunga något.. Men stressad är jag ändå!
Kanske har lite med att göra att jag gärna vill att allt ska vara perfekt! Vem bryr sig om det då??? Är nog bara jag :)
Familjen är nog bara glad för att få äta smörgåstårta och fika :) haha
Nädå, tycker bara att jag är löjlig som blir stressad över såna saker..
Tänkte fixa det mesta på fredag, så är det bara att åka dit på lördag. Kaffe och sånt får man fixa sen.. Har ju många som hjälper mig! Lars syster är ju underbar, hon! Det är en tjej det, som verkligen ställer upp för alla!! Hon är så himla hjälpsam och duktig :) Tur att hon finns!

I morgon kommer prästen hit och pratar lite inför dopet. Sen kommer nog mamma och ska sova här framtill på söndag då hon rester hemåt igen :( Skönt för henne och komma bort från alla bekymmer hemma lite tror jag... Hon har stickat Mollys dopsklänning, och den är bara sååååå fin! Lite synd att inte det blev gjort till pojkarna... Fast dom hade ju en dopsklänning som har gått i familjen på deras pappas sida!

Ska knäppa kort på dopsklänningen så ni får se sen :)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()