wenchepenke

Världens skönaste soffa!

2011-06-27 @ 21:59:43

.... Har vi!!!! :) Kan knappt slita mig från den på kvällarna. Så otrolig skön och stooooor!
Äntligen får vi plats alla! Att man kan vara så lycklig över en pryl... tihi :)

Blev riktigt bra, men så tog det 3 timmar att få ihop den oxå....

Midsommarhelgen var min jobbhelg, så inget partaj eller andra roligheter! Hade nog inte orkat iaf... Lilla Molly har nu vaknat varje natt kring 2 nu i en halv vecka, och vägrar sova mer :S Ack o ve!!! Man är ju så trött så man vet knappt upp och ner på världen! Känns som att man går i någon zombie-tillvaro! Man bara gör saker automatiskt och för att man måste. Men hjärnan hänger inte med på grund av sömnbrist för en stackar mamma och pappa. Då blir det såklart mycket tok och konstiga saker som blir sagt ;)

Det är lätt att säga: kör en natt var! Men det går faktiskt inte så bra det heller... För någon gång under sin vakenperiod blir hon tok-ledsen och gråter och gråter. Inget hjälper!! Då är det inte så lätt att ligga kvar uppe i sängen och försöka sova. Jag kan inte det iaf... Man vill ju trösta henne! En halv vecka med typ 4 timmar sömn pr. natt börjar ta på krafterna och psyket! Så nu har hon fått flyttat in på Eiriks rum när dom inte är här, sen har jag idag bytt till kraftigare välling. Så nu håller jag tummarna och tårna och HOPPAS, HOPPAS, HOPPAS att hon sover inatt!!! Jag orkar inget mera, jag måste få sova!

Idag följde vi med syrran, Elise och hennes kusin Ida till Söderhamn. Hittade ett par skor och ett par sandaler åt Molly på Skokanonen för 250 kr tillsammans :D Billigt och bra!!!
Sen var vi till Stenö på fina stranden där. Premiär för Molly på stranden :) Hon tyckte om att krypa runt i sanden, så det ska vi nog göra flera gånger :)



Nu ska jag titta lite på tv eller kanske spela lite superNintendo (kom i posten idag, roligt med gamla tv-spel!!).


Saknar er Eirik, Christian och Benjamin! Längtar tills ni kommer på fredag, mina älsklingar ♥

//Wenche

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Ny soffa!

2011-06-23 @ 11:41:28

Idag kom den, våran stooooora soffa! Som vanligt var vi inte alls förberedd på att den skulle komma ( iom att det är midsommar nu)! Gick jäkligt snabbt måste jag säga... Beställde den i söndags och nu har vi fått den, och långt har den dessutom åkt oxå. Hela vägen från Skåne eller där ikring!
Först ringer Lars och säger att dom hade ringt och skulle leverera innom 1-1½ timme. Ehhh.. Jaha. Hur gör vi då? Lars är på jobbet och jag klarar inte att bära detta själv. Den kan inte stå ute för det blir nog regn snart. Fick ringa bärhjälp. Svärfar ställde upp :)
Sen skulle jag ut och förbereda altan så vi kunna ställa den där. På väg ut kommer DHL-bilen! Efter 40 minuter!!! Hjälp!!! Jag som inte tåler stress... Blev lite stressad av någon anledning!
Sen ställer han den på vägen, utanför våran tomtgräns???! Hallå? Dom kan väl ställa den på tomten iaf?? Han var snäll och hjälpte mig in på tomten iaf, men påpekade att han inte var förpliktad till att hjälpa mig om det inte var riktigt dåligt väder eller nåt...
Ville väl ha en klapp på axeln och plus i kanten kanske? Vad vet jag....

Nu är den inne iaf. Nu ska vi bara få ner dom 2 sofforna vi har ner i källaren på något vis.... Plus att Lars ska hämta fönsterna idag och jag har lovat Benjamin en ny cykelhjälm!! Då måste vi ju till Bollnäs.. Hmm... Får se hur vi ska lösa det!
Är ju min ända lediga dag denna veckan! Jobbat måndag, tisdag och onsdag ledig idag, jobbar fredag, lördag och söndag. Måste hinna med en del då. Borde klippa gräset och häcken oxå, men det får väl vädret bestämma känns det som..

Var till optikern igår och jag måste ha glasögon jämt nu. Fick låna hem några stycken för att prova och jag fastnade för ett par rosa/lila aktiga. Det får nog bli dom! Kort på glasögon och soffa kommer sen :)

Have a nice day :D

//Wenche

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

sommarlov - på gott och ont!

2011-06-22 @ 12:12:55

Passar på att göra ett litet inlägg nu då Molly sover och datorn är någonlunda normal! Brukar förövrigt aldrig bli korta inlägg från mig, men nu ska jag försöka ;)

Barnen har ju sommarlov nu! Skönt för dom, men även väldigt tråkigt nu tror jag?? Alla barn är ju inte lediga än då industrisemestern inte har börjat än, så då är det inte lätt att hitta kompisar alla gånger.
Vilket igen leder till att det blir mycket tjat om allt möjligt. Åka hit och dit, få saker, vara med kompisar, det är tråkigt osv.
Sätter ju större press på en som mamma och pappa oxå att hitta på saker och hålla dom igång..

Kan ju säga att det är lite besvärligt här i hemmet nu just med det...
Dels jobbar jag och Lars mot varann och det är faktiskt väldigt jobbigt att åka på aktiviteter själv med 4 barn!! Det funkar liksom inte.. Molly är ju för liten för att vara med på vissa saker och man vill ju vara med pojkarna oxå. Det blir liksom väldigt mycket fokus på bebisen när man har en sån eftersom dom inte klarar sig själva såklart. Då blir det ju så att dom större inte får den uppmärksamheten som dom behöver heller. Så allra helst vill man ju vara 2 vuxna, men då har vi bilbekymmer :S Vi får inte plats alla, i vår bil! Och det verkar som att det är väldigt svårt att få den sold. Vi måste sälja den innan vi kan skaffa något större. Måste ha loss pengarna för bilen för att köpa ny. Det är absolut inget alternativ att ta upp ett nytt lån!! Vi kan ju inte ge bort bilen heller... Så bara att smörja sig med tålamod..

Så ja det är sommarlov på gott och ont här i huset nu! Men det blir nog bra innan det är färdigt :)

TÄNK POSITIVT!

Ha en strålande dag!

//Wenche

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tidig start på dagen!

2011-06-21 @ 07:39:05

VARFÖR är det jämt så? När pappan är hemma och är pappaledig, då får minsann han sova ifred hur länge som helst!! Igår då jag började jobba kvart i 7, sov Molly tills 9 (hon var stökig på natten, men det brukar inte hindra henne från att vakna tidigt dagen efter ändå) och pojkarna lämnade dom ifred oxå.

Så här är det när mamma är hemma själv med alla barn: Molly vaknar 05:20 och vägrar sova mera!! Eller så är pojkarna in och tjatar på allt möjligt. JAG FÅR ALDRIG SOVA!!!!! Och vissa tycker att jag är trött jämt och att det är konstigt att jag somnar på soffan varje kväll??? Så är det när sambon är hemma oxå, om jag ska få ha sovmorgon. Jädrans spring in och ut av mitt rum för att fråga allt möjligt. När jag ska kliva upp? När blir det frukost? Vart är mina kläder?? Det ljuva liv som småbarnsmamma... Det konstiga är att man kommer att sakna det här när dom blir större, just nu vill jag bara få sova ut någon gång!!! :)

Men jag är inte bitter :)

Ska väl börja fundera på vad vi ska äta till frukost.. Hmmm... Borde handla lite gröt och grejer, men det orkar jag inte göra nu! Dom får äta flingor idag :)

Köttgrytan blev GOD förresten :) God för att inte ha något recept att följa och bara kasta i det man har hemma :)

Ha en skön dag!

//wenche

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Börjat sommarjobba!

2011-06-20 @ 17:53:04

Nu har även jag sparkat igång med jobbningen och Lars får agera hemmafru(!) och sköta om barn och hem! Skönt med lite ombyte både för mig och han tror jag...
Började med förmiddagspass idag: 06:45-15:15.. Som vanligt då, så kan inte jag sova på natten :S Dels är jag så rädd för att sova över (som om det skulle vara världens undergång!), så jag vaknar typ varje timme och har hjärtklappningar och tror att jag har sovit över! Undrar när jag ska sluta med det?? Jag har nästan aldrig sovit över, tror att det kanske har hänt 3 gånger i hela mitt liv så varför jag är så rädd för det, är ett stort mysterium!
Tror att det sitter litt igen sen jag vart utbränd... Mycket orolig och tål inte stress längre... Så för mig är det mycket bättre att jobba kväll!
Måste ju bara lära mig att sluta med att vara så orolig.

Läste förresten i Ljusnan idag och hur viktigt det är att vila lite varje dag. Alltså släppa allt och inte göra något någon minut varje timme.. TÄNKVÄRD tycker jag, för vem dör väl av att man inte hänger tvätten på direkten, utan väntar en timme? Eller disken? Eller annat göra? Förmodligen så VET väl alla att det tyvärr finns kvar efter man har vilat, så man går inte miste om det i allafall :D
Blev även lite rädd faktiskt, då jag läste. Det stod lite täcken på hur man är om man ligger i riskzonen för att bli utbränd eller få hjärta- och kärlsjukdomar. Man kan få ont i magen (alltså magproblem), värk i kroppen, koncentrationssvårigheter. Jo tack du!! Är jag där redan? IGEN får man väl säga! Känner att jag mår lite dåligt över jobbsituationen min, alla tankarna som svirrar runt om jag någon gång kommer att få en fast tjänst här i lilla Edsbyn? Vad gör vi om jag inte får jobba just nå i vinter? Vad ska jag söka för jobb?
Söka jobb suger verkligen musten ur en och med musten så förvinner även självförtroende och värdet som människa... JA jag känner mig värdelös för att jag inte har något jobb, jag blir påmind om det ofta! Det är inte så lätt när man verkligen vill jobba, har lämnat cv överallt men ingen som nappar! Jag vet att jag är duktig på att jobba och sköter mitt jobb bra så det är såååå frustrerande!!!
Försöker att trösta mig själv med att jag faktiskt inte är ensam om att känna så här eller ha det såhär..

Oj vad mycket tankar det vart nu:) Så är jag ibland! Fast det brukar komma på tisdagar... ;)

Nu ska jag fortsätta med min konstiga köttgryta som jag hoppas familjen kommer att äta!

//Wenche

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Familjen samlad!

2011-06-17 @ 19:28:09

Pojkarna är hemma, eller hemma och hemma... Dom är mest med kompisar :) Men dom är hos oss nu iaf. En vecka framåt!
Önskar vädret kunna vart lite bättre nu min sista helg innan jag börjar jobba för fullt! Men ICKE, vädergudarna hade andra planer... Törs nästan svära på att det garanterat blir fint väder på måndag när jag börjar jobba :) Men, men då får ni andra njuta, ni som har semester, är föräldraledig eller annat :D Jag är glad bara solen skiner!

Varit lite "rugg" väder i dag, nästan så man funderar på att göra en liten brasa i kamin.. Skönt det!

Annars är jag lite less på sambon jobb igen! Den jäkla övertiden som dom måste jobba :S Tur att man är ledig 2 dagar till så vi hinner se varann lite.. Förstår bara inte grejen liksom... Varför ska bara ena skiftet på en line jobba och inte andra?? Halva personstyrkan på just den linen blir tvingad till att jobba medans dom andra får ledigt??? Hallå?? Lite orättvist, men så är livet! Snart slut på jobbpasset nu iaf, 3½ timme kvar....

I morgon ska jag försöka komma mig iväg och träna, nu som magen är ganska ok! ska kolla med Josse om hon tänker följa med, annars går jag själv!

Nu lite tv och göra i ordning lite kvällsfika åt mina underbara små ♥

 

Ha en mysig kväll!

 

//Wenche

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Dessa tänder.....

2011-06-16 @ 19:12:52

Nu vet jag att jag har haft det lämpligt med pojkarna då dom var små och skulle få tänder! Inget gnäll, feber eller ont... Men stackars lilla Molly får allt. Dock är hon inte gnällig...
Börjar se ett mönster på detta nu!
Det börjar JÄMT med att hon vaknar en natt och inte vill sova. Är vaken typ 3-4 timmar mitt i natten. Nu var det mellan halv 2 och kvart över 5....
sen är hon ju såklart jättetrött dagen efter och sover som en klubbad säl natten efter.. MEN när hon vaknar då på morgonen så har hon hög feber och vill bara sova.. Så även idag! 39.4 nu på eftermiddagen. Jätteslö och jättetrött stackars liten...

Inte ofta man får ligga såhär och mysa längre:

Nu kommer nog tanden fram om några dagar eller så. Det brukar som sagt vara så!

Annars om dagen då? Är piggare nu iaf, dock är inte matlusten på topp än, men det gör inte så mycket :P Försöker hålla i att jag ska äta lite nu då. Fortsätta med det så kanske det ramlar av några kg. Har tappat 2,5 nu som jag har varit sjuk, men det är ju för att jag bara har fått i mig vätska.

Känner mig för övrigt ganska snurrig och "konstig" i kroppen, men det tar väl ett tag innan man är sig själv??

Har stora funderingar på om jag nu LÄRE gå och kolla upp ögonen. Har så mycket ont i huvudet och  anspänd i nacken, och i och med att jag har haft glasögon förr, så kan det ju vara det som spökar..

Nu ska jag ta mig en macka och kolla lite på dumburken :) I morgon kommer mina älskade pojkar hem!! Längtar!!

 

//Wenche

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Det blir inte alltid som man tänkt sig alla gånger...

2011-06-13 @ 08:07:48

Helgen skulle innhålla lite mys och roligt hade jag tänkt. Inga direkta planer, men NÅN ting skulle vi göra var det tänkt...
Fredag kväll började jag få riktigt ont i magen och sen bar det utför!! Kunna inte äta eller dricka nåt för då blev det bara värre!
Sen sprang jag på toa stup i kvarten. Jösses, vilken rolig lördag!! Kände mig så svag och eländig så det var jobbigt att vara mamma till och med (Lars var och spelade golf med sina jobbakompisar). Bara låg på soffan och försökte underhålla Molly så gott det gick. På eftermiddagen gick vi ut i trädgården och tog en siesta på en filt. Skönt med lite frisk luft! Det var ju så himla varmt oxå..

Jag fick springa och kräkas natt till igår. Undrar vad det är som jag har åkt på?? Efter det, kändes det lite bättre i magen iaf, så det var ju något som skulle ut... Men fortfarande ont i magen har jag, och svårt att äta..

Försökte iaf att göra något ut av dagen igår. Lars och jag åkte till Bollnäs och tittade på lite möbler att ha ute på altan. Tror vi har bestämt oss vad vi vill ha :) Sen ska vi ha en ny duschkabin oxå... Får se om vi tar det i samma vevan. Fick gå och sätta mig lite här och var för jag kände mig så klen! Usch, för magsjuka!!! Eller vad fan det är för skit.....
Har aldrig varit med om liknande magsmärtor alltså! Var så jag funderade på om jag läre åka in ett tag.. Kanske man har åkt på det nya viruset?? :S nä, det tror jag nog inte...

Nu väntar en ny arbetsvecka för Lars. dessa hemska kvällspassen.... Fast man ska väl vara glad för att han har jobb! Så vi får stå ut med kvällspassen 4 dagar varannan vecka! Tror att dom måste jobba övertid igen nu några veckor framåt!
Är ju så tråkigt väder ute idag, så jag vet inte riktigt vad vi ska hitta på?? Är liksom inte roligt att vara ute då eller... Får väl pyssla på lite här hemma istället.

Nu ska jag leka lite med Molly innan hon ska sova igen!

Hej hopp!

//Wenche

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

hejsan hoppsan!

2011-06-10 @ 07:26:55

Fredag igen och strålande sol!!! Det gillar vi! :) Fast då känns det ju lite sådär att man ska iväg och jobba kl. 15.... Men skönt att få jobba oxå, få in lite extra pengar utöver mammapengarna!
Snart börjar jag på mitt sommarschema oxå. Känns lite oroligt på något sätt att man kanske inte vet annan än från dag till dag vart man ska vara. OM ändringarna hinner slå ikraft snart nog.. Samtidigt är jag ju van att hoppa runt på kort varsel, så jag ska nog fixa det oxå! Tänk positivt :D


ÅÅÅÅh vad jag behöver en tid hos frissan känner jag :S Håret är torrt och tråkigt, skulle behöva klippas lite nu. Är även sugen på att göra lite slingor... Men ska man använda 850 kr på håret??? Ja, jag är kanske lite dumsnål... Men för mig är 850 kr mycket pengar! Och samtidigt vill jag känna mig fräsch??! Frågade Lars om han tyckte det var onödiga pengar att spendera på håret och det tyckte han ju, MEN han sa även att han tyckte det var kul att jag ville göra något för mig själv oxå!
Då blev det svårt!!! Då tänker jag ju bara på att han tyckte det var lite onödiga pengar och har jag samvete att göra det ändå, trotsa mitt samvete??
LÖJLIGT!!...Jag vet...

Helgen hoppas jag bjuder på lite skoj!! Inte fest, men annat skoj (eftersom jag inte längre pallar med att festa..). Funderade på om vi skulle åka till Skärså (??) och äta kanske. Har aldrig varit dit, men jag tycker ju om fisk och kan ju vara mysigt att prova ett nytt ställe och äta på! Vi får väl se... Verkade väl inte som att älsk♥ var såå jättesugen ändå, men vi får väl se! Skönt att inte ha några planer oxå, men då vet jag samtidigt hur det blir: vi blir bara hemma och gör inget!

 

Nä nu är fröken schnupp här otålig och vill ha uppmärksamhet så jag får väl avrunda. Ska snart knata bort till BVC för lite vägning och mätning.

Hej med er!

//Wenche

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Lite kort på våra dagar i Kragerø

2011-06-04 @ 23:54:32

Hær kommer korten! Haft en underbar dag æven idag. :) Åkte ut till Portør och badade. Finns inget som kan mæta sig med skærgården på varma sommardagar!!!!!!


Jag!!.. och halva Christian :)


Mormor och 2 av barnbarnen.


Benji!

Benjamin på en sten vid ett vatten som vi fikade vid, på væg ner till Kragerø =)

Mitt vackra Kragerø..

En del av "byn".


Vi kollar på båtar nere vid hamnen.


På væg till Portør før att bada!

IDYLL!!!!!

Finns många hærliga gropar i fjællet som man kan leka i.

Eirik hittade eremit-kræftor.


En eremitkræfta.

Hehe.... Fått besøk från... utlandet?? :) På sætt och vis...

Skojigt!!!... Men minns ej vad som var roligt :)

Nu væntar jag på att Lars ska høra av sig. Han sitter på akuten med Molly som ær sjuk... Kænns inte alls roligt att sitta hær, 65 mil borta från mitt lilla hjærta :( Vill bara krama om min lilla prinsessa nu!
Hoppas att det går bra!


Kramis
//Wenche

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Det hærliga livet!

2011-06-03 @ 22:59:28

Lite kort hær nu.. Klockan ær sent och jag vill nog gå och sova! ( ær något med denna sjøluften som man inte ær van med længre...).

Vi har det underbart hærligt hær i "syden"! Jættevarmt och vi ser alla ut som kokta humrar, ja... førutom Eirik då, som ser ut som en øvergræddat pepparkaka :)
Jag har tagit årets førsta dopp idag. Ungefær 16 grader i vattnet. Varmt och skønt kan jag væl inte påstå att det var, men nu ær det gjort!

Kommer lite kort i morgon, før nu blir det att sova før mig!

Kram på er!

//Wenche

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()