wenchepenke

Magsjuka i huset!

2011-01-31 @ 10:09:33

Visste väl att det var för gott för att vara sant att vi skulle klara oss från skiten... Klarade oss ju första rundan, men nu är vi inne på runda 2 på dagis så då åkte Benjamin på det först. Onsdag eftermiddag började han kräkas och sen utöver kvällen. Han var hos pappa då. Men sen fick inga flera det så då tänkte jag att det nog var lugnt eftersom det hade gått NÄSTAN (lägg märke till nästan...) 2 dygn! Men ICKE!!!

Natt till lördag kom Eirik in till mig och sa att han har ont i magen, sen stod han på toa och äljade varje halvtimme ungefär fram tills klockan var 12 på förmiddagen. Stackars liten... Han som är så smal från förr! Fick inte behålla något i lilla magen och var alldeles klen.. Efter det här är det ingen som har kräkts, men det har ju inte gått 2 dygn riktigt än... Sen är det väl lite olika hur lång tid det tar innan man blir smittad oxå kanske..

Mitt självförtroende fick sig en lite knäck i helgen, eller egentligen inte.. Men det är från barn och fulla folk osv så har väl bara väntat på att det ska komma något!
Först Eirik: Mamma du har ingen liten rumpa, du har en MEGA-RÖV!! Jo man tackar....
Sen Benjamin: Mamma, har du en till bebis i din mage?? Du har ju sånn mage som du hade då Molly låg i magen!

Kan ju inte annat än att skratta heller :) Dom menar ju inte illa, men ändå så låter det ju inget vidare...
Måste ta tag i det här nu!

Lite positivt då: Blev jätte nöjd med soverummet och här får ni se lite hur det ser ut. Er inte riktigt klart än, fattas lite tavlor på en vägg, en hylla över sängen och eventuellt en väggtext på en vägg! Men det blir det kort på sen.

Så nu har ni sett färgen iaf! Mycket bättre än den gula hemska färgen..

 

Kom på att jag har ju glömt lägga ut kort på hur det ser ut i källaren nu då vi är klara! Nu är det bara möbler som fattas... Blir en ordning med det oxå snart hoppas jag!

 

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Lite uppdatering..

2011-01-26 @ 19:52:03

Varit lite dårligt på bloggfronten nu dom senaste dagarna. Det beror på att vi har hittat något nytt att renovera :)
Börjat på vårat sovrum nu och målat lite. Har verkligen inte tyckt om den gula tapeten som har varit där, men det har varit så mycket annat att pyssla med här så det har blivit satt lite till sidan..
Men hur som helst, gulfärgen har jag stört mig på länge och liksom inte trivas riktigt, eller brytt mig i att hänga upp tavlor eller nåt, men nu ÄNTLIGEN!!

Färgen heter Nougat och det blev verkligen snyggt!!  Kommer bilder senare, för just nu finns det inget lyse där inne :) Blir väl till att vi sover i Eirik sin säng en natt till och fixar sovrummet i morgon.
Sängen som Eirik har är Lars sin gamla som han hade i sin lägenhet. Tror den är 120 bred.. Men då han bodde där och vi sov i den, tyckte vi att vi hade bra med plats och att det inte var trångt. Men i natt!!!!
Kära värld, vad trångt det var! Jag låg i fosterställning på kanten  och fick Lars sina armbågar och knän lite här och var :) Ska bli skönt att få ligga i sin egen säng igen!

Sen ska dom fina korten på Molly som vi fick i julklapp av Elin upp på väggen, tillsammans med kort på dom andra barnen.

Nu ska jag titta lite på livet på BB, fälla en liten tår (eller flera!!! Förlossningar är något av det vackraste som finns!) och mimra tillbaka till mina egna förlossningar :)

Ha en trevlig kväll alla!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

fredag igen!

2011-01-21 @ 10:41:49

Så var den här veckan med barnen över då! Snart kommer pappan och hämtar pojkarna och det blir bara "lill-familjen" kvar i huset... Blir väldigt tomt måste jag säga! Men på ett sätt är det skönt att få vila lite, oftast brukar det bara kännas så tills helgen är slut, sen längtar man sig sjuk efter dom igen!

Denna veckan har gått jättebra! Vi har ju haft lite strul och en del bråk, men nu har vi börjat med ett stjärnsystem/belöning. Den som sköter sig och hjälper till får en stjärna pr dag och då blir det en hemlig utflykt på torsdagen. Pojkarna var jätteduktiga, så igår var vi väl och bowlade med dom :D
Dom tyckte det var jätteroligt, så det var kul! Tänker köra med detta ett tag.. Blir så mycket bättre både för barn och vuxna :)

I går var jag förövrigt på afrodans - JÄTTEKUL! Det kan jag verkligen rekommandera och jag LOVAR dig att du kommer känna av muskler du inte visste du hade :) Vilka rörelser man fick göra :D Blev mycket skratt kan jag lova. Har lite träningsvärk idag, specielt i bålen och rumpan.

Idag blir det en liten trip till Bollnäs med kärleken och dotter <3 sen skulle Micke och Linda komma och kolla in våran nya källare som har blivit sååååå fin! Ska bli trevligt, länge sen man träffa dom nu.. Är något riktigt knäppt med antingen min eller Mickes telefon, för jag kan skicka mess till honom, sen får jag svar. Men svarar jag igen på det messet så får jag inget tillbaks fast han har skickat??! Det är väl lite konstigt?? Är ju bara med Micke det blir så, och han säger lika. Att det bara är med mig det blir så. Teknikens världen....

Längtas nu till i morgon. Då ska svärmor och jag till Kupolen och handla. Måste ha nya underkläder, har inte en bh som sitter som den ska.. Men blir väl som vanligt, man hittar inget!! Vi får oss iaf en liten trip och det är det värd. Lars och svärfar ska följa med P15 sitt bandylag på match, så dom är där oxå! Dom kommer till kupolen när dom är klar. Skönt att göra något annat än bara sitta hemma oxå.

Ha en trevlig helg alla!

// Wix

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Egentid!

2011-01-17 @ 13:24:38

Har SERIÖST behov av egentid nu... Bara få vara själv utan att tänka på ungar, passa ungar, byta blöjor och mata! Minsann inte lätt att få till alla gånger.. Har varit så mycket med bandyn nu, så jag har ju fått vart hemma. När det är mycket med bandyn, så blir ju jag fastlåst. Ibland är det faktiskt skönt att typ få gå i affärer utan att släpa med ungar, mat och blöjor!

Varför är det så lätt för karlar att bara lämna allt, medans vi tjejer måste ju i princip skicka en ansökan 2 veckor i förväg? Verkar som att det är så det ska vara...
Lars är ju jättesnäll som frågar om han ska strunta i att följa med på vissa matcher och stanna hemma med mig, men jag vet ju att han helst vill på bandy så det känns så taskigt att kräva det! Eller??!
 Åhhh varför ska man ha så mycket samvete för??? Tänka på alla andra innan man tänker på sig själv, DET är väl typiskt kvinnor, det!
Måste bli bättre på det känner jag...
Man måste få ha lite tid för sig själv, så är det bara!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

nattestök!

2011-01-15 @ 19:41:00

Nä, detta är man inte riktigt van med... Molly vaknade vid 3 i natt och var klarvaken och skulle absolut inte sova mera! Hon skrattade, yla och skrek. Lars och jag var skittrötta och försökte allt vad vi kunne för att hon skulle sova.

Först tänkte vi att ja men hon brukar ju bli trött när hon får välling! Jag gick ner och värmde på lite och hon drack upp, men fortfarande klarvaken!
Släckte lampan och låtsas som att vi sov, men det sket hon fullständigt i! Nu fick hon iställe 2 ryggar att sparka på... JÄTTEKUL för en liten bebis iaf :)
Var ju sån fart på henne, så innan det var färdigt bajsade hon ju på sig!
Bara att kliva upp med henne och byta blöja. Men NU då, nu MÅSTE hon väl somna??
ICKE!!!
Till slut lessnade hon, så jag fick kliva upp med henne så i alla fall någon av oss skulle få sova...
Var väl nere med henne tills klockan var 5, då började hon ÄNTLIGEN på att bli trött och somnade till slut!
Fick sova en timme, sen började dom andra 2 att vakna så då var det slut på bra sövn...

Väldigt ovant när man är van att hon sover hela natten annars...
Så kvällen idag kommer nog att se ungefär så här ut:
Ungarna i säng vid halv 9
jag lägger mig på soffan och är BORTA tills fram mot 2, Lars får sitta själv och titta på film/ tv!
Vid 2 kryper jag upp i sängen och sover till någon unge vaknar :)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Pojkarna hemma igen!

2011-01-14 @ 19:25:47

Nu är dom äntligen här, mina älsklingar! Varit hos pappan en vecka nu, så nu är det vår tur att få mysa med dom ett tag!
Benjamin kom redan 6 i morse! Dagis har stängt pga planeringsdag, så då fick han vara med mig då. Hade ställt klockan på kvart i 6 så att jag skulle vara vaken tills dom kom, men den hade jag stängt av - tydligen - och somnat om! Vaknade av att telefonen ringde, men då tröck jag på fel knapp så jag tryckte bort samtalet!
Som tur var så vaknade jag då och gick ner och öppnade dörren :) vet inte hur länge dom stått där heller riktigt, men det var nog inte så länge.... Förövrigt var det typ 21 grader kallt den tiden, så inte så skönt att stå ute!

I går kväll var Josse hit. Vi scrappade och fikade, jättemysigt att ha en scrap-kompis :) Jag fortsatte med mina dopskort som ska skickas land och strand runt. Har fortfarande några stycken kvar att göra... Josse scrappade ett album, eller början på det! Riktigt roligt detta!! Hoppas man kan göra det flera gånger!
Ha en scrapbook-fika :)

Christian har jag förövrigt inte sett mycket till i dag. Han följde med sin kompis Nora hem, sen var han in och hämtade lite kläder. Dom hade bestämt att han skulle sova över, så det var en lycklig liten kille som sprang ut med säcken på ryggen :)

Katten håller på med sitt skrik som vanligt! Allvarligt, jag håller på att få ett nervöst sammanbrott snart!! Är sååååå fruktansvärt jobbigt att lyssna på. Har varit så illa nu några dagar, så jag har fått stängt ner henne i tvättstugan några timmar för att vila öronen :S

I alla fall ringde jag vetrinären över detta idag, och hon sa att sådär kan dom hålla på till långt utöver våren!! Nä tack!!! Men har fått ppiller nu åt henne som jag ska hämta ut på måndag. Ska trycka i henne varje dag nu medans hon löper och fram tills hon sluter skrika, sen blir det 1 gång pr vecka. Pillerna kosta 300 kr, men då har man för 2 år iaf...

Nu blir det lite gröt för lillstumpan, sen en liten flaska med mjölk och så nattinatt för henne <3
Pojkarna tittar på barda på tv, så då har man en liten lugn stund :)

Trevlig helg på er alla :)

// Wenche

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Frisk... tror jag!

2011-01-13 @ 16:19:47

Tror inte det var magsjuka jag fick igår, måste varit något tillfälligt! Känner mig hyfsat pigg idag iaf :)

Vart på barnkliniken med Eirik igen idag! Var väl egentligen inte så mycket nytt utan vi ska fortsätta köra på med medicinerna som vi har gjort. I allafall nu under vinteren. Till sommaren kan man eventuellt dra ner lite på dom.. Vi får se hur han mår! Nytt återbesök före sommarlovet.

Annars har Rosis varit här idag och prata lite skit och det är ju alltid trevligt! Man behöver såna stunder :) Vi bestämde oss för en resa till IKEA snart :) Hoppas det inte dröjer för länge bara.. Dom har ju lite rea nu och hitta (såklart) ett och annat jag vill ha.. Men rean varar ju bara till 23:e januari och vet inte om jag har så mycket pengar att spendera heller.

I kväll blir det lite scrappings med Josse, men först ska jag trycka i mig en panocod eller 2, migrän igen :S Blir ju lite rusad på dom så vi får väl se hur det går! Egentligen tycker jag inte om att ta dom när jag är ensam med barn, men jag orkar inte med huvudet heller...

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Magsjuka??

2011-01-12 @ 22:18:34

Var ute och gick med Josse idag! Skönt väder att gå i faktiskt. Skönt för min lilla dotter som har feber att få lite frisk luft! En helt ny värld har öppnat sig för henne nu när vi åker vagn. Hon har nemligen fått börja sitta lite och du världen vad mycket det är att titta på!! Hon har stora ögon och sitter alldeles tyst :)
Vackraste Molly`n min <3

I alla fall medans vi var ute och gick kände jag att det började bubbla i magen :S Skulle egentligen in på ICA, men det var bara att skynda sig hem på toa! Sedan dess har jag haft jätteont i magen och mått illa vet inte vad det är för fel? Först tänkte jag att det kanske är magsjuka, men jag tror inte det heller för då skulle jag väl att spydd ganska snabbt?? Ja jag vet faktiskt inte vad det var för konstigt..
Hur än det är nu då, så sprack ju dieten :S vill liksom inte äta fet mat när jag mår så här. så jag stoppade i mig 2 hårdmackor och lite te och efter det vart jag piggare. OXÅ knepigt! Kanske min mage inte klarar av en sådan diet? jag kanske heller ska ha lite tålamod och köra på det som jag gjorde förut. äta allt, men mindre mängder och bara en fika/godisdag pr vecka. Jag lyckades gå ner 13 kg på det under längre tid, men det kanske är lika bra? Får köra hårt med träning..

Apropo träning, så såg jag i voxnadals nytt att Edsby gympa ska börja med Zumba! Och vad GLAD jag vart :) DET ska jag börja med!!! Ser så förbannat kul ut. Någon som vill följa med??

Katten har numera husarrest!! Jäkla kåtskåp.. Hon driver mig från vettet med sina skrik och krafsing på alla dörrar som finns i detta hus. Men hon får verkligen inte gå ut nu, för jag vill inte att hon ska få flera kattungar. Måste ta tag i detta snart.. Ge henne p-piller så hon kan gå ut och få sig lite :)
Tänk om en annan skulle gå å hålla på sådär när man var lysten?? Åh kära värld :) Ha ha
Börjar bli lite less på att hon gnussar rumpan mot mitt ben så fort hon får chansen...
Så p-piller får det bli, sen får hon vara ute och leta hankatter så mycket hon vill!!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Diet!

2011-01-11 @ 20:21:38

Har börjar nu och ta tag i mina matvanor. Nu som det har varit jul och allt har det blivit lite för mycket av det goda! mycket fika och godis och det håller inte i längden!

Så nu har jag börjat med att utesluta karbohydrater från kosten, så får vi väl se hur det går. Så nu är det slut på mackor, ris, pasta och potatis. Är ju en helt ny tillvaro för mig, för jag älskar potatis och mackor!! Det blir nog det svåra.. Fast det har gått rätt bra idag faktiskt! Det kommer några gånger pr dag som man vill ha något sött, men det är bara att försöka bita ihop och ignorera! Får ju inte heller äta frukt, så kan inte kompensera med det heller :S Hoppas att jag lyckas nu då, är så less på att vara så här stor, och man har ju inte så mycket tid till att träna heller.... Ut å gå med barnvagnen ibland när man får lite tid över!



Min middag i dag. Kyckling, svamp och sallad.

Fick ganska ont i magen efter maten! Tror att jag hade på lite för mycket curry, min mage tycker inte om det :S men man lär sig väl till nästa gång. Blev för mycket mat oxå så jag orkade inte äta upp :)

Vad har hänt annars då?
Dottern fick sin första vaccin idag. 2 stycken fick hon, stackar liten! Grina lite, men det gick snabbt över! Hon har blivit så stor!!! 7170 gram och 67,5 cm. Längdkurvan ligger över normalen! längden har hon inte från mig iaf ;)
Nu på eftermiddagen och kvällen har hon haft lite feber och varit trött. Blev tidig kväller på henne idag. Halv 7 fick hon sova för natten..

Såg världens konstigaste film här om dagen! Den var konstig, men man klarade liksom inte sluta titta heller för den var så sjuk..?! The killer inside me het den iaf..

Nu ska jag scrappa vidare på överraskningen till mormor och morfar! Och läsa lite bloggar först :)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

ARG ARG ARG!!

2011-01-07 @ 19:27:59

Åh vad är det för fel på mig??? Verkar inte kunna ha mobiltelefoner jag... Dom går sönder hela tiden utan att jag gör något för att dom ska gå sönder!! Är det bara jag som råkar få ALLA måndagsexemplar av mobiltelefoner???

Min nyaste telefon nu, nokia E71 har jag varit nöjd med helt tills nyss, då slutade navigationsknappen att fungera, ergo är telefonen HELT oanvändbar!! Jag kommer inte in på mess, kan inte skriva mess, ända jag kan göra är att ringa OM jag kommer ihåg numret jag ska ringa utantill. Vilket man sällan gör... Så helt knäckt jag nu! Fått plocka fram min gamla skittelefon som inte den heller funkar somden ska! Hänger sig så man får knäppa av den helt..

Suck! Bara att handla en ny då! Jag som skulle spara pengar......

BLÄH!!!!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

:(

2011-01-04 @ 13:47:20

Varför kan man inte bara få sudda ut folk och händelser som gör att man mår dårligt?? Skulle göra mitt liv så mycket enklare just nu..

Varför kan jag inte få leva mitt liv som jag vill? Tycker inte om de känslorna jag har nu.... Gör så fruktansvärt ont! Mår så dåligt av mina tankar ibland...
Önskar att jag var en person som tog lite lättare på saker och inte överanalyserade allt! Men så är jag ju inte....

Vill sluta tänka!!!! För en stund i alla fall...

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()