wenchepenke

Bakdag.

2011-02-22 @ 18:16:51

I dag har Rosis varit hit och visat mig hur hon gör sina underbara mandelmassabullar :)
Vi gjorde ett helt berg med bullar och jävlar vad GOTT det blev!
Bäst att frysa in innan jag äter ihjäl mig, ska ju inte fika så mycket jag. Min älskade sambo tycker oxå om bullar, så bäst jag fryser in så inte han äter ihjäl sig oxå :)

Kört ett pass på gymmet idag oxå! Är så härligt att känna att kondisen kommer tillbaka. Man gör framsteg hela tiden, är väl det som motiverar en till att fortsätta att träna :) Hittills har jag gått ner 2 cm runt magen och rumpan, så det är bara att fortsätta :)

Annars är jag så LESS på att vara utan pengar!! När ska våran tur vända?? blir väl ruinerad av alla fel som blir på detta huset. Kan väl inte hända mera nu. Varje gång man tror att man har lite pengar över, händer det något som kostar en hel del så innan det är färdigt är man utan pengar igen :S Sååå trist! Men någon gång blir det väl våran tur att få lite pengar över hoppas jag!
Ganska skönt att veta att man förmodligen inte är ensam om att ha det såhär.. Man får väl vara glad för att man har ett ställe att bo på, kan betala räkningar och har mat på bordet!

Har lite funderingar kring jobb, men det ska jag skriva om sen!

Måste bada lillfisan här, innan hon somnar!

kram på er.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Söndag!

2011-02-20 @ 13:54:21

Har äntligen fått tömt förrådet nu! Gruvat mig typ i 2 dagar innan... Men då vi väl kom igång, gick det ganska fort. Var faktiskt inte så mycket av värde som har gått sönder! Mest gamla skolböcker och papper, men det gör inte så mycket.. Är ju iaf inget man kommer att använda mera. Skolböckerna kommer man ju aldrig kunna sälja heller då det kommer ju nya och bättre versioner  hela tiden.
Skönt att ha fått städa iaf. Kanske var en mening med det hela, nu är vi ju av med en massa skit som bara står och samlar damm :)

Igår var vi och titta på handboll! Edsbyn mot Hällbo. Riktig derbymatch vart det. Det var tempo och krig från början till slut. Tyvärr drog Hällbo det längsta strået denna gång så det blev förlust 30-27. Men BRA kämpat, tjejer! Är såååå fruktansvärt sugen på att börja spela igen! Men jag vet ju att jag inte har tid med det, och då mår jag bara dåligt över att jag inte kan vara med så mycket som jag vill... Jobbigt läge.

Har kört gympass både lördagen och idag. Igår körde jag lite arm och ben och idag piskade jag magmusklerna riktigt. Plus att jag sprang intervall 20 min. Blir så irriterad när jag springer för den förbannade höger höften gör inte som jag vill! Det gör ont och värker och jag får inte benet riktigt fram... Undrar vad fan det är för fel??! Nå ja, kämpade på så gott jag kunna iaf. sprang snabbt 30 sek, gick 30, sprang 30 osv... Riktigt skönt att få svettas lite.

Nu på eftermiddagen blir det kalas på Lillbo. Elin har fyllt 16 år och Amanda 11 år. Hört ryktas om att det vankar smörgåstårta, så jag ska passa på att vara riiiiiiiktigt hungrig innan vi åker dit! :)

Nu måste jag plocka ur lillstumpan som har tröttnat på att sitta i hoppgungan...

Hej hopp :)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Premiär!

2011-02-17 @ 09:25:25

Igår satt Molly med oss vid matbordet då vi åt kvällsmat. Allra första gången hon gör det och även första gången hon åt samma mat som oss :)

Alldeles till sig var hon, lilla gofisan :)


Idag blir det pannkakor, får se om hon tycker om det!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Onsdag och äntligen frisk igen!

2011-02-16 @ 12:13:19

Jodå, åkte på en släng av magsjuka jag oxå... Vakna natt till måndag att jag hade så ont i magen så jag kallsvettade. Bara att kuta då! Satt på toa med en hink framför mig. Världens roligaste situation att hamna i måste jag säga.. Fy f..n vad jobbigt! det värsta av allt var att jag mådde inte illa, utan kräktes för att det gjorde så ont i magen. Brukar det vara så? För sen kräktes jag inge mera, utan fick springa på toa typ hela måndagen. Jäklar va klen man blir av det dära :S
Ont i hela kroppen, ont i huvudet, snurrig bara man står upp ju! Tillslut leta jag fram lite Resorb och då kändes det bättre nästan direkt. Var väl säkert att jag var lite uttorkad som jag kände mig klen.
Tisdagen gick hyfsat bra, men fortfarande lite seg..

Nu idag tänkte jag försöka mig på ett träningspass! Tur att man tränar för sig själv och kan hålla sitt eget tempo, annars skulle det säkert varit jättejobbigt! Känner mig taggad nu faktiskt. Var nästan en vecka sen jag tränade pga all magsjuka vi har haft... Så nu ska det verkligen bli skönt att få svettas lite och få träningsvärk i musklerna igen :) Känner mig så onyttig och ofräsch på något vis när jag inte får träna...

I morgon är det torsdag igen då. Dags för hemliga utflykten med pojkarna! Denna gången tänkte jag faktiskt ta dom med till pulkabacken på s:t olofs. Dom fick ju nya snowracers av Lars sina föräldrar och dom har nästan inte använt dom, så nu får det vara dags :) Ta med lite varm choklad och fika så blir dom nog nöjda!

Idag ska Eirik och jag göra läxor... Brukar inte vara någon höjdare det måste jag säga. Han spenderar mera tid på att sitta och skrika och grina över att det kommer att ta så lång tid än att bara göra dom, så jag håller på att få något fel! Innan det är färdigt så är vi osams. Hoppas iaf att det går bättre denna gången. Pappa hans hade ett snack med honom över det dära så hoppas att det har hjälpt!

Nä, tvätta lite till då tro??

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Lite magsjuka igen då...

2011-02-12 @ 12:00:35

Börjar tröttna på det här nu... Men det är jag ju inte ensam om i denna byn skulle jag tro :)
Nu är det Benjamin sin tur- igen- får man väl säga. Kräktes igen igår och har haft diarrè, stackarn! Bara att vänta och se om någon av oss andra oxå blir drabbade.. Hoppas verkligen inte det!

Lillstumpan är oxå sjuk! Är inne på 3 dagen med feber nu.. I går kväll hade hon 39,5 lilla vännen. Inte kan dom säga något eller berätta om dom har ont någon stans. Man är så fruktansvärt hjälpeslös som förälder. Hon gråter när man tar upp henne, eller tar i henne. Säkert har hon värk i kroppen av feber. Ganska slapp och hängig. Synd om henne! Tror att det kanske är 3dagars febern hon har fått?? Har tittat i munnen oxå om det möjligtvis är tänder på gång, men ser inte något direkt... Hoppas iaf att det går över nu snart, annars måste vi ju åka in med henne.

I torsdags var jag med Christian till ögonläkaren i Hudiksvall. Allt såg jättebra ut och han behöver inte träna upp ögat med lapp som det var tänkt :) Så det var skönt! Nu ska vi inte dit före i slutet på året! Men FYYY vilket hemskt väder vi fick! Det var jobbigt och läskigt att köra bil. Men vi kom hem så det var ju bra :)

Helgen är fullspäckad med bandy för älsklingen, så jag får nog hålla mig hemma! Är nog ingen som vill bjuda oss på fika eller komma till oss nu skulle jag tro :) Men men, det finns ju 1000 saker att göra här oxå, så sysslolös är jag inte! Barnen tycker jag ju synd om förstås.. Dom är ju pigga, men får inte leka med andra barn... Inte kan vi åka någon stans och vara hemma är ju urtråkigt för dom. Då är det tur att man har ett WII att knäppa på :)



Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Slappa-dag med Josse

2011-02-09 @ 08:57:47

Igår gjorde jag inte mycket måste jag säga... Var till gymmet kring 10 och körde en ½ timmes intervall på löpbandet, lite mage och rygg sen solade jag i 12 minuter. Så det var väl ganska ok träning. Ville ju egentligen springa mera, men jag fick såna skavsår (som jag jämt gör), så jag klev av...
Denna gången var det nog för att jag hade för tjocka strumpor i skorna, som är förstärkt på hälen, så det blev väl att jag fick ont av kanten där..

Åkte till Bollnäs med Josse på eftermiddagen, bara för att göra något! Titta lite i affärer och köpte en ny badshorts till Eirik, hoppas han blir nöjd nu då! Mysigt att bara titta lite. Synd bara att man hittar hur mycket som helst som man vill ha när man absolut inte har råd!
Blev en fika på Krokanen oxå. Latte Macchiato med mintchoklad smak, förbannat gott!! Sen synda jag med en krämbulle oxå. Vad less jag blir på mig själv att jag inte kan hålla mig borta från sånt :S Fika är ju sååååå gott!

Hämta bullar hos exets farmor oxå, men dom var jag snabb med att lägga i frysen så jag inte skulle bli sugen att äta :) börjar man äta dom där bullarna, kan man inte stoppa heller. Var faktiskt så snäll så att jag körde bort till Lars <3 med en påse på jobbet :)

Dagen idag går väl åt till att börja ta tag i förrådet. Måste nog slänga hur mycket som helst tyvärr.. Jag har verkligen ingen, ingen, ingen lust!!! Mår dåligt bara jag ser rummet, men vi måste ju. Så är det bara...

Först försöka få liv i hjärtat.. Kan ta några timmar det ibland.. :)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Vattenskada - IGEN!!

2011-02-07 @ 20:19:33

VAD har vi gjort för att förtjäna all denna motgång?? Kära värld alltså!

Denna gången blev det en ännu större vattenskada. Vi som nyss har gjort klart i källarstugan... Mattan fick ligga i 3 veckor, och nu har vi fått riva  bort den igen och slänga den. Allt som står i förrådet är förmodligen förstört! Ska börja plocka där nu så försäkringsbolaget får värdera allt som är förstört.
Anticimex var hit i fredags och ställde in en avfuktare för att torka upp, då låg det fortfarande en vattenpöl på golvet. Den är borta nu, men trappan upp och ett hörn där mår inte så bra. Kan tydligen ta lite tid innan det torkar. Eventuellt måste vi kapa lite av panelen.

Suck!! Spara pengar kan man visst bara glömma. Varje gång man har lite pengar över, händer det något så att man i allafall inte har några kroner över..

Hur länge ska det hålla på så här?? nästan så att man funderar på om det ens är värd att ha ett hus?? Visst, man får tillbaka på försäkringen, men alla jobb man har lagt ner då? Nu är det ju bara att börja om.. Har börjat fundera på om det är någon/något här i huset som inte vill att vi ska bo här eller inte gillar att vi gör om..?

Allt detta har hänt på under ett år:

- varmvattnet fungerar inte! Ventil på fjärrvärmen trasig = 4000 kr
- tvättmaskinen går sönder = 5500 kr
-Vattenläcka i tvrum= 6700 kr varav vi fick betala 1200 kr själva
-diskmaskinen går sönder= 5000 kr
- Och nu denna stora vattenskadan som jag inte vet vad hamnar på...

Många tusenlappar det på bara ett år! Nu får det ta mig fan räcka tycker jag..


Bedrövligt syn! vattnet som var kvar efter havet vi hade i källaren...

Våran fina, nya heltäckningsmatta ligger i en kröll, redo att slängas... :(

Jaa, så nu vet ni vad vi gör om dagen! Städar ur förråd, slänger nya mattor och river golv och väggar.. Svårt att hitta motivation till att göra detta!

trevlig kväll på er!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Har gett mig själv ett rövspark och ÄNTLIGEN köpt gymkort!

2011-02-02 @ 19:31:37

Var in till David i dag och fixade ett årskort på hans gym, med start i morgon :) Längtar!! Här ska svättas och få ut all frustration som man har upparbetat sig över en tid..
Svårt att INTE träna när man jämt har gjort det liksom, jag känner mig inte väl med mig själv.. Men nu ska det bli en ordning på detta och jag ska börja må bra igen är det tänkt.
Man mår ju bättre både psykiskt och fysiskt när man rör på sig :)
Så får vi väl se om vi önskar beach2011 välkommen eller inte.... ;)

Har hänt lite grejer här i veckan nu.
Eirik har ÄNTLIGEN lärt sig att knyta snören, så nu gör han inget annat än att knyta skor :) Roligt för honom att lära sig nya saker!

Christian har tappat en tand - IGEN! Kära värld, nu får han inte tappa flera före dom nya har kommit upp! Han har ju inte flera tänder att tugga med snart... Han tappade sin 6:e tand nu idag. Han har fortfarande inte fått dom 2 uppe som han tappade i september/oktober och nu har han tappat 2 nera bredvid framtänderna. Han ser ju för rolig ut lilla söta gubben :)

Benjamin fick en bandyklubba hårt strax under ögat, så han är uppsvälld och har världens blåtira. Värre kommer det att bli sa läkaren... Åkte in med honom idag eftersom det var mycket mera svälld nu än vad det var igår. Blev faktiskt lite orolig för om han eventuellt kanske hade fått en spricka i kindbenet, men det var ingen fara sa läkaren. Heller kolla en gång för mycket än en för lite. Inte för att jag är den som springer till läkaren så fort det är nåt...

I morgon är det sista kvällen med pojkarna, så då vankar det hemlig utflykt igen. Har dock inte kommit på något roligt än, så det måste jag tänka ut tills i morgon... Kommer att sakna mina små älsklingar <3

Nu har visst Eirik somnat i soffan, så då får jag min dagliga träningsökt : bära upp honom i sängen!!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()