wenchepenke

Hurra för Molly!

2011-08-25 @ 21:42:03

Då var dagen här, lilla hjärtat fyller ett år :)

I morse fick hon en gå-bil av oss. Den föll i smak :) Hon har lekt med den sen hon fick den! Kul att det man handlar gillas! Sen fick hon en bok och lite kläder av mormor och bestefar Affe. Sen fick hon ett tält av faster med familj! Bilder kommer sen, har inte orkat lägga över dom från kameran än.. Blir ett till kalas på lördag, så att pojkarna och Lars får fira henne oxå.

I morgon ska vi äta lunch på dagis med Molly och nästa vecka ska hon nog få vara där lite själv. Tror att det kommer att gå jättebra jag. Hon verkar så trygg redan. Han bryr sig inte i att vi är där just nåt, utan går runt och kollar och leker själv :) Det är ju ett bra tecken iaf.

Kommande torsdag börjar jag på mitt september schema. Börjar med ett monsterpass: 7.30 - 15.15 + 15.45- 21.45. Kommer att vara ganska trött när jag kommer hem sen skulle jag tro :) sen upp och jobba 7.30 igen dagen efter. Men då jobbar jag bara till 12, så då är det inte så farligt!

Vart bara joll detta ;) så kan det vara ibland!

Nu ska jag nog lägga mig på soffan en sväng. Kommer väl att somna innan Lars kommer från jobbet..

Trevlig kväll på er som är uppe än ;)

//Wenche

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Livets karusell..

2011-08-24 @ 20:51:45

Vet inte riktigt vad det är med mig om dagen! Nu när det närmar sig Molly sin födelsedag, känner jag hur ångesten kommer snikande.. Ångesten över att åren går alltför fort!!
Har ni någon gång haft känslan av att ni sitter på en karusell, men vill gå av för att ta en paus, få andas, hämta andan. Men karusellen vägrar stanna? Den fortsätter bara att snurra..

Lite så är livet för mig just nu! Jag vill att tiden ska stanna upp så att jag får chans att orientera mig, få översikten, komma ikapp! Just nu känner jag så.. Åren bara flyger iväg och jag kan inget göra annat än att hålla i hatten och hänga med så gott det går. Så är det ju för alla!

Jag kan inte fatta att det var ett år sedan jag fick min älskade dotter på magen för första gången! Det känns som det bara var någon dag sedan... Nu har hon börjat gå och börjar på dagis... Hon kommer att behöva mig många år framåt, men på ett annat sätt! Jag bävar för den dagen då jag inte får krama om mina barn längre för "att det är ju så pinsamt".. Vet att det förmodligen bara är för en period i deras liv, men ÄNDÅ!

Igår satt jag och tittade på kort från hennes födelse och tårarna började trilla! Känner sorg över att den tiden är förbi, samtidigt som jag är så stolt över hur hon utvecklas och hur intelligent hon är!

Jaaa, man är väl knäpp :) Det får väl vara så då, tills hon har fyllt sitt år, kommet in sig på dagis och jag börjat jobba. Då blir jag nog mig själv igen ;)

I morgon var detta 1 år sedan!

 

//Wenche

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Blir gaaaaalen av att vara utan tv snart!!

2011-08-23 @ 22:02:18

Nu har det gått 4 dagar sen det hände något fantastiskt DUMT: Den ena kanalen efter den andra försvann och jag får dom tamigfan inte tillbaka heller!!!
Jag blir tokig!!
Jag kan inte leva utan tv! Känner mig helt borta nu...
Såååå less på att titta på film, vill ha mina kanaler tillbaka!!! :(

Hoppas att det bara är kabeln från parabolen som det är något fel på, annars måste vi vänta till på torsdag eller fredag innan vi får en adapter som canal digital skulle skicka...

Känns som att det är väldigt mycket som går fel just nu.. Först bilen på verkstad... Kommer på kring 12.000 skulle jag tro :S Sen fel på elen i detta JÄVLA huset. Matrummet, halva köket, toa och hela hallen är svart! Blir väl några 1000 där oxå. Och nu parabolen!!!
Det är precis som att man absolut inte ska ha några kronor över någon gång! Så fort man har lite uppsparade pengar, så händer det något skit så dom ryker direkt! BLÄH!!!

Nä nu får det var nog gnäll. Har hyrt Eclipse, så jag får väl titta på den...

hej hopp!

//Wenche

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

HM i all ära... MEN!

2011-08-22 @ 19:18:44

Jag fattar inte hur dom tänker när dom gör BHr.. Jag har iaf inte mina tuttar under armarna! Men det kanske är mina tuttar det är något fel på???

Köpte nyligen en trekantsBH (utan byglar) i spets, men problemet är: När jag har gått litt runt typ i en halv minut, så är brösten på väg ut av BH!!! Får rätta till 100 gånger tills jag tröttnar och tar på mig en annan.... Ska det vara så??? Verkar som att det är för stort mellanrum mellan kuperna, så att jag då, som måste ha väldans konstiga bröst, har tuttar som hänger på insidan av bh´n!!! Varken snyggt eller bekvämt måste jag säga! :S

En annan sak vad gäller HM´s jeans: VAD FAN ÄR DET FÖR LUKT???? Det är ju omöjligt att få bort den äckliga lukten som är i dom som nya. Något tips någon?? Nu har jag tvättat dom i både förtvätt och huvudtvätt flera gånger om, men det luktar lika! What`s up??

Kan inte förklara lukten heller... Det luktar typ som en lätt blanding av Bombay (mamma var i Indien för nåt år sedan, och då var det en speciell lukt i kläderna hennes) och koskit!!! Vad friden ska jag göra??? Känner verkligen hur illa det luktar av dom när jag har dom på mig :S Blir frustrerad för jag tycker verkligen om dessa byxor..

HJÄLP MIG NÅGON!!!!

Detta var dagens ilands-problem :D

//Wenche

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

En spontan resa till Gävle!

2011-08-21 @ 13:10:34

I går skulle jag åka till Söderhamn tänkte jag, men det blev Gävle istället :)
Inte helt fel, där finns ju IKEA :D
Men det var visst flera än vi som hade tänkt samma tanken som oss: åka och shoppa eftersom det ändå bara regnar!!
Fy f... vad folk alltså! Jisses... Att äta på Ikea kunna man ju glömma, hade nog fått stått i kö typ en timme för det! Så det blev en köttbulle-macka och sen hamburgare på Donker`n!

Hade med Rosis och Jesper. Jättetrevligt! Går så långt mellan varje gång vi träffs nu när båda jobbar. Så det var roligt att få en hel dag tillsammans!

Vart lite smått och gott på Ikea som vanligt, några byxor åt Eirik, regnställe åt Molly och en födelsedagpresent.

Tänk att våran underbara dotter fyller ett år redan!!


Älskar dig så mycket, världens finaste Molly ♥

Nu ska lag slöva till en film medans Molly sover en vända..

Vi hörs!

//Wenche

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Det går bra nu!

2011-08-18 @ 09:50:20

Hadde en härlig dag igår :)

Ringde från kommunen och undrade om jag kunne ta ett vik ut hela september!
Det vill jag ju såklart :) Ska vara på hemtjänsten, så det blir kanon!

Sen löste det sig med dagis! Hon ska få börja på tisdag med inskolning. Tycker att det är lite tidigt egentligen, men samtidigt är det en jättechans för mig att få jobba mera senare. Kan ju ha henne hemma när jag är utan jobb igen. Då kan vi mysa! :)

Då jag kom hem, stod det fina blommor på bordet från min älskling! ♥ med ett kort med fina ord på! Jag blev så glad så att jag blev tårögd :)

 

Livet är härligt nu :D

Nu blir det lite hushållsysslor här innan jobbet kl 15!

//Wenche

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

-2 kg DING, DING, DING!!

2011-08-16 @ 09:30:41

Sååå skönt att man ser resultat nu när man plågar sig själv med fika och godis-stopp!
Fast lördagar äter jag :)
Måste ha en fuskdag...
I lördags plockade jag fram lite choklad, fast då var jag inte så sugen :S Åt faktiskt inget fika heller! Tryckte i mig lite choklad bara för att jag FICK :) Men ganska skönt att man börjar tappa sockerbegär man har slitit med nu ett års tid!
Så igår ställde jag mig på vågen och den pekade 2 kg neråt!! :):) Så glad så glad blev jag!
Så nu är det bara att kämpa på vidare. Det viktiga är ju att hålla blodsockret på en jämn nivå, då blir man ju inte så sugen heller!

Annars är jag ledig idag :) Välbehövligt efter 4 dagar med jobb. Man blir faktiskt ganska trött i skallen när man jobbar med dementa. Det är en prövning många gånger!
I morgon hamnade jag på en städtur inom hemtjänsten tror jag ?? Så då blir det ju annat oxå. Det tycker jag är så skönt när jag har jobbat på hotellet. Man slipper vara så social hela tiden. Man kör på själv och gör det man ska liksom..

Lars och jag hade en liten pratstund igår. Är så skönt när vi kan prata med varann om allt mellan himmel och jord :) Någon gång ibland sitter vi uppe till långt på natt och pratar om allt och inget! det är såhär det ska vara :)
Är så lycklig med honom så det finns inga ord för att beskriva det.

Det var nog någon mening med att jag flytta till Sverige ändå... Få träffa honom som är tänkt för mig! :)

                                                  ♥KÄRLEK♥


Min älskade!

//Wenche



Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Väntar på världens bästa pojkar!

2011-08-12 @ 11:47:19

Sitter här och slösurfar lite..
Väntar på att familjen ska bli hel igen :)
Snart kommer dom springande in genom dörren med 1000 saker att berätta - helst samtidigt! :)
Sen går veckan så alltför snabbt och det är dags för pappavecka igen.

Passa på att njuta medans dom är här :)

trevlig helg på er!

//Wenche

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Edsbyns nya fotbollsupporter

2011-08-11 @ 22:12:03

Det är jag det!! Så nu vet ni... Jag som aldrig har tyckt om fotboll har nu varit på 4 fotbollsmatcher på 1½ vecka = mera än vad jag har varit sammanlagt i hela mitt liv!

4-1 till Byn blev det iaf :)
Ruggigt kallt på slutet blev det oxå. Så efter matchen, var det rätt i säng med Molly och sen la jag mig i badkaret en sväng. Var varmt vatten där idag, annars brukar det vara lite siochså med den saken. Tror att blandaren börjar på att spåra ur! Har faktiskt eldat lite oxå :)
Kall luft idag, så jag undrar om det är hösten som är på väg kanske?? Tycker att det är tidigt! Är som vanligt inte klar med sommaren än jag då..
Fördelen med hösten är ju att man kommer in i rutinerna igen när skolan och jobb börjar. En annan stor fördel är att handbollsesongen börjar igen :) Det har jag längtat efter!! Fast jag blir ju så sugen på att spela själv :S
Nåja, får vara nöjd med att sitta på läktarn..

Har egentligen inget vettigt att skriva idag, så det får bli detta korta inlägget. Helgen blir nog lugn på skrivfronten, ska jobba fredag, lördag, söndag och måndag. Sen har ju pojkarna kommit hem oxå då :)

Blir att sticka iväg på förmiddagen och träna med Josse en sväng! Längtar faktiskt! Har jätte träningsvärk i vaden sen igår, men det är bara att köra :)

Hej hopp ni glada :D

//Wenche

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Kämpig dag!

2011-08-10 @ 20:56:48

Har inte varit någon rolig dag i dag måste jag säga. Den började iof bra. Fick åka iväg och träna en timme och det gjorde gott! Längtar nu efter att komma igång riktigt. Det blir ju efter jag har gått av mitt sommarschema... Då är det åter till att vara mammaledig. Försäkringskassan har ju någon konstig regel att man MÅSTE ta ut 5 f.penningsdagar i veckan från och med då barnet har fyllt 1 år. Varför vet jag inte... Men då blir det väl till att vara mammaledig fram tills hon börjar dagis i Januari. Känns helt ok faktiskt! Fast ibland vill man bara jobba och komma bort lite hemifrån...

Tillbaka till den jobbiga dagen. Expert på att spåra ut på något annat än vad jag egentligen skulle skriva. :P
Lill-puman sov bara mellan halv 1 och 2 idag ( brukar normalt sova 3 timmar) så då kan ni ju tänka er vilket humör hon var på resten av dagen?? Så JÄ..A gnällig så jag fick nästan psykbryt där ett tag. Fick inte flytta på mig, gå på toa eller göra något så att hon inte såg mig. Då blev det skrik! Försökte med mat, bra en liten stund sen var det lika igen. Provade typ allt, men inget var bra nog. Sen gjorde hon en massa saker som hon vet att hon inte får göra: Pilla på tv, riva blöjor, riva i kontaker, gardiner, klättra... YOU NAME IT. Precis allt gjorde hon.
Nu har jag lugnat ner mig och jag vet ju att hon höll på så för att hon var trött, men just då var det väldigt jobbigt!!! Kände att jag inte ville vara mamma just idag...  :)

Men nu är hon i säng och sover så skönt så :) Så nu kan jag inte fatta varför jag blev så irriterad... Lustig man är!

Vart ute och gått med Erika idag. Hon har Due-date snart, så nu gör vi allt för att bebis ska titta ut :) Hoppas att det hjälpte med promenaden. Vi får väl se hur det går! Jobbigt sådär på slutet när man bara går och väntar och känner efter tecken om det är på gång.
OM jag får ett barn till, ska jag iaf räkna med minst en veckas övertid!! Verkar som att jag går längre och längre över för varje gång..
Lite konstigt är det, för helt från jag var liten så har jag fått för mig att jag ska ha 5 barn! Så det är ju inte alls omöjligt, men vi lugnar oss lite på den fronten ;)


Nu blev det en massa joll igen :P tihi, men men så har min dag sett ut! Har inte fått gjort det jag ska av städningen, men det ligger ju kvar tills i morgon iaf så får väl ta nya tag då!

Nu blir det Leila bakar strax. Ska titta på alla smarriga bakelser som jag inte får äta före på lördag!! Kanske ska baka något smarrigt då som jag kan mumsa på min godis-och-fika-dag!

Ha en trevlig kväll!

//Wenche

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Leksand- kort!

2011-08-09 @ 22:47:36

Här kommer lite kort från vår underbara dag i Leksand sommarland med pojkarna:

Snyggingen själv var och paddlade oxå :)

Det roligaste i hela parken, var att hålla på i båtarna själva!


Christian och jag utepå :)


Min fina lilla Benjamin!

Tänkte ladda upp lite flera kort oxå, men bredbandet är så jäkla segt i kväll, så datorn går väl varm och stänger av sig innan jag är klar :S

 

Annars i livet då? Brottas med mitt hemska sockerbegär. Nu har jag iaf hjälp och stöd av Lars oxå, så det kanske går lättare denna gången??? Han vill gå ner några kg och jag vill helst gå ner 15 on jag får bestämma... Men bara att ta en dag i taget och tänka rätt. Är ju lite lättare när vi är 2 :) Tycker ju inte att Lars behöver gå ner något jag, gillar han som han är. Dessutom har han gått ner 10 kg sedan vi började träffas.  Tror det tog typ 7 månader utan att göra något för det, han fick rutin på maten bara. Äter (oftast) 4 mål om dagen motför 1 gång pr dag som han gjorde förr. Om det var lika enkelt åt en annan då :S Suck!

Så nu är det godis och fika på lördagar som gäller! Kommer bli tufft i dessa kalastider som kommer, men bara att kämpa på :)

Ska ta å kolla lite på Tradera nu :) se om man hittar något roligt!

 

Ha det gött ;)

//Wenche

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

i Hällbo-skogarna!

2011-08-05 @ 20:41:58

i Hällbo-skogarna är vi och skulle titta på att Lars spelar fotbollsmatch, men det ville inte Molly!! Så nu kryper och klättrar hon runt i bilen och är så lycklig som bara hon kan vara :) Så nu skriver jag lite för att få tiden till å gå :) har en massa kort från vår underbara tur till Leksand igår som jag ska ladda upp! Hörs mera!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Ny bil kanske??

2011-08-02 @ 07:53:34

Lars och svärisarna har åkt iväg nu på morgonen för att titta på några bilar. Hoppas att han hittar någon bra bil nu då! Vi har bara varit utan bil en vecka, men man märker redan vad beroende man är av en bil :s vi kan såklart inte åka någon stans och vi kan heller inte handla så mycket itaget... Just det är skitjobbigt när vi är så många i familjen... Så nu håller jag tummarna för att han kommer hem med en bil :D

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()