wenchepenke

Fredag!

2011-04-29 @ 07:56:51

Äntligen helg!! Denna helgen har jag inget jobb inplanerat, så det blir att bara slappa med Molly och älsk <3.
Eller ja, det finns ju säkert 1000 saker vi ska göra här hemma, men inget vi absolut MÅSTE göra, så det känns skönt! Tänkte fortsätta lite i trädgården jag iallafall, sen blir det väl att måla altandörren. Nu för tiden är den grön, men den ska bli vit :) Sen ska väl fönster kittas där ute, bytas tak, väggar målas osv. Man får ta lite i taget.

I går grävde jag fram i komposten. Den har blivit överfylld med åren!! Tror inte att dom som bodde här innan oss änvände den.. Dom som hade huset först, var riktiga trädgårdsmänniskor. Dom skulle väl bli tokig om dom såg hur det ser ut nu :S iaf, komposten, var full med jättefin jord som man kan fylla på i buskar och till blommor :D Fick flytta lite på gammal ris, löv och grästuster bara, sen kom jag ner till jorden.
Ända som är lite dumt nu när jorden är framme, är att grannens katt tycker att han har fått världens finaste sandlåda att skita i :S varit ut èn gång och jagat bort honom. Han får hitta en annan sandlåda :)

Tror inte att jag satt i soffan mera än en kvart på hela dagen igår. Jag tvättade, hängde tvätt, laga punka på min cykel, grävde fram komposten och la på buskar och träd, bakade muffins och cookies, krattade, bytte sängkläder, badade ungar, gräddade pannkakor. Så då när barnen var i säng och jag själv hade hunnit med en dusch, var det minsann inte mycket kvar av mig :) Trött som en apa och somnade kring halv 11 :) Jag hade bra samvete då iaf och förståelse för varför jag var trött! Underbar trötthetskänsla i alla muskler.

Men nu är det ny dag och nya möjligheter! Tänkte försöka hälsa på Pär och Charlotte och snusa på deras lilla bebis :) Om dom orkar! Sen blir det att fortsätta här hemma. Ska även skjutsa pojkarna till Bollan idag. Dags för pappavecka nu. Dom håller på att flytta för fullt, så det blir spännande för dom! Ska in på stan en vända oxå :)

Nä nu så! Får plocka ihop lite här så jag inte glömmer skicka med något.

HA en strålande dag tycker jag :)

//Wenche

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Strålande dag!

2011-04-27 @ 08:31:49

Ser ut som att vi ska få en strålande dag idag oxå :) Gillar detta!!! Hoppas det blir lika fina dagar när det blir sommar.. Har ju inte varit så fina somrar dom senaste åren tycker jag. Mycket regn och moln! Vill ju ha sol och varma dagar när det är sommar. Regna kan det göra på natten :)
Så jag håller tummarna för att det blir en fin sommar i år :) (även fast jag ska jobba hela tiden).

I går var jag upp till syster en sväng! Molly sov nästan hela tiden medans vi var där.. Inte konstigt med tanke på hur hon höll igång natten innan.. Tror hon sov från 10:30 till 14:45 ungefär :) Det blev inte så som det brukar här igår. Eirik skulle sova hos Elise, Benjamin hos farmor och farfar och sen ringde Christian och ville sova hos sin kompis Nora. Plötsligt blev det bara lilla familjen kvar: Lars, Molly och jag!

Lars höll på med fönstret i källaren som Benjamin och några kompisar hade sönder! Busungar. Boys will be boys, som Lars brukar säga... Var så lustigt, för han berätta att han och en kompis hade gjort samma sak hemma hos sin moster och sen går det bara några dagar så händer det här hemma oxå! Dock var det Benjamin denna gången, men dom fyller ju år på samma dag så det kanske har något med det att göra :) hihi
Nä. men tråkigt när det blir så! Men jag tycker ändå att det var tur att det hände här hemma och inte hos någon kompis!!

I dag ska jag byta lite ungar! Tror Eirik ville sova hos farmor och farfar idag, men är väl inte riktigt klart än.. Väntar på att Christian ska komma hem nu :) Sen ska Benjamin med hem! Ska även vänta på syrran som kommer med bussen från Bollnäs innan jag åker mot Voxna. Sen måste jag bära Molly till SP för att hämta bilen. Lars råkade åka iväg med både bil och vagn i morse... Med lite tur så hjälper väl syrran mig att bära :)

Så så ser det ut här idag! tänkte hinna med att kratta färdigt och dona lite ute idag oxå, men vi får se om det finns tid :)

Ha en bra dag!

//Wenche

tvi tvi syster!! Detta fixar du <3

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Livet!

2011-04-26 @ 10:34:58

Idag är det tisdag, men jag har faktiskt ingen annan fundering än varför käraste Molly tycker att man ska leka mellan 24 och 02:30?? Är inte så leksugen då jag måste jag säga.... Sen tänker man på att om 4 timmar på sin höjd, ska man upp och göra frukost till alla barn... :S Vet inte vad det var i natt, hon var bara pigg tror jag!
Än så länge går det ganska bra för mig, men jag vet att utöver eftermiddagen kommer jag att bli jättetrött :) brukar vara så... Men nu ska vi åka till Voxna och hälsa på syster och barnen :)

Så vad har vi gjort i Påsken?? Jag har jobbat fredag, lördag, söndag kväll. Ganska jobbigt ställe jag har varit på, så det var lite tungt i huvudet på söndagen.. Söndag förmiddag åkte vi till Getryggen! Dags att börja förbereda veden för nästa vinter :) Sov över där tills måndag. Såååå skönt där uppe!! Aldeles lugnt och skönt och man sover länge.. Nu har äntligen isen släppt där oxå, och då är det lite extra härligt där tycker jag! Älskar att sitta på bryggan där på kvällen och höra vattenskvulpet :) Det är förresten skönt under hela dagen oxå.
Pojkarna stack fötterna i vattnet, men det var inte så varmt :D Men dom skulle bums göra det, så då fick dom!

Först tänkte jag: Men usch, ska dom stoppa ner fötterna nu så kanske dom blir sjuk sen??
Men sen kom jag till och tänka på när jag var i deras ålder, kanske lite äldre.. Vi hade ju en grej för oss, vi SKULLE ha badat inna 1 maj!!! Och då var det inte bara tårna, utan hela kroppen! Vi blev ju inte sjuk, så varför ska dom bli det?? Nä, så tårna fick dom bada :)



Molly med pappa :)


Lite vatten i sjön än! Stenkistan brukar ligga helt under vattnet på sommaren.


Uuuuu, vad kallt det var i vattnet :)

Åååå härliga sommar!! Jag väntar på dig :)

 

//Wenche

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Premiär-grillning!

2011-04-21 @ 20:12:23

ÄNTLIGEN fick jag oxå smaka på grillmat! Är nog den ända i Sverige som inte har fått smaka grillat före idag! Men nu så :)

Stapp-mätt och nästan lite ont i magen :S Men det var det värd, var ända lilla köttbit jag tryckte i mig lååååång efter jag egentligen var mätt :D

Marinerad fläskfilè, klyftpotatis och mangochutney-dip! MMMMMMMmmmmmm :)

Hann inte blogga nåt igår! Världens stressigaste dag kändes det som. Först åka ner på Willys och storhandla. Läre ju fylla kylskåpet tills pojkarna kommer hem :P Välbehövligt måste jag säga, för vårat kylskåp har nog aldrig varit så tomt förr.
 Sen Lidl, sen en snabbis till Dollars och köpa hissgardiner till matrummet (som btw var typ 5 cm för kort på bredden... typiskt min tur det!!),
sen hem och packa upp varorna och försöka stoppa i Molly lite välling och byta blöja. Vällingen gick inget vidare eftersom hon hade feber! Dålig på att äta då..
Så skjutsade jag hem syster till Räka och vidare därifrån till bilverkstan i Finsthögst. Där blev vi nog 1½ timme.. Så nu är fjädern bytt och även lite olja :)

Då vi kom hem började vi städa och tvätta bilen. Så nu har vi knäpp kort och lagt ut den till salgs på Blocket! Vi MÅSTE verkligen ha en större bil nu.. Är så jobbigt att vi aldrig kan åka någonstans hela familjen. Hoppas det är någon som nappar nu då :) Är ju en jättefin bil och skön att köra så det är faktiskt lite synd att vi inte kan ha kvar den... Det får bli en nyare bil när alla barnen har blivit stor :) Just nu känns det lite onödigt att ha en så ny och dyr bil. Ungarna skiter ju ner den invändigt för eller senare, så är det bara :)

Så håll alla tummar ni har för att någon köper den, så att vi kan göra lite roliga saker med barnen i sommar :D

Nu ska jag mysa lite med Molly innan det är dags för sängen! 

Trevlig kväll och påsk på er alla <3 Själv ska jag jobba hela helgen...

//Wenche 

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Veckans fundering..

2011-04-19 @ 07:59:15

Mina funderingar brukar dyka upp på tisdagar tydligen :) haha funderar lite extra då kanske! Att fundera mycket är min positiva egenskap, men även min mest negativa. Visst, jag tänker genom det mesta nogrant innan jag gör något. Jag gör oftast inte saker på impuls, utan jag har tänkt många för-och-emot tankar innan.. Det kan ju vara bra, för då har jag ingen andra än mig själv att lägga skulden på om det inte går som jag har tänkt :)
Men ibland tänker jag lite för mycket!!!!

Jag kan överanalysera saker eller händelser, så det bara blir kaos i mitt huvud eller att jag sitter igen med en massa tråkiga känslor som inte alla gånger är nödvändiga??!
Det är min negativa egenskap (bland många andra såklart, jag är inte perfekt ). Ibland kan jag bli tokig på mig själv över att jag inte bara kan GÖRA saker helt impulsivt eller bara strunta i saker som blir sagt eller gjort istället för att "tänka sönder" det i små molekyler tills jag känner mig paranoid..

Tänker ibland att jag nog gör det därför att det är et kontrollbehov jag har?? Jag vill ha allt klart, inget ska vara osäkert på något vis. Jag vill VETA, annars blir jag osäker på mig själv och det är en känsla jag inte tycker om! Det skulle faktiskt vara skönt för mig att bara skita i saker ibland och ta livet lite lättare. Jag tror att jag skulle bli mera harmonisk i mig själv. Men vi är ju alla olika, detta är en del av mig :)

Så till funderingen/tanken: Har ju börjat jobba en del nu, och tycker att det är skönt som jag skrev igår. Men samtidigt rår jag inte för panik-känslorna jag kan känna. :/ Är så rädd för att gå miste om Mollys utveckling, att hon ska bli stor medans jag är borta. Tänk om hon börjar krypa eller gå medans jag är på jobb? Tänk om jag inte får vara med på hennes första steg?? Hennes första ord? Saker hon gör! Jag vet ju att man inte kan vara med jämt, och jag vet inte varför jag känner så just nu. Jag kan inte komma ihåg att jag hade såna tankar när pojkarna var små.

Sen tänker jag: gud vad egoistisk jag är!!! Tänk på Lars då?? Så är det ju för honom nästan varje dag! Jag har ju fått vart med på mycket mera än vad han har gjort. Man kan ju helt enkelt inte tänka så! Jag kanske missar hennes första steg, men jag har ju faktiskt fått vara med om mycket! När hon flina för första gången, skrattade (det har jag spelat in på telefon) rullade över på mage, satt själv utan stöd... Så NEJ, det är faktiskt inte synd om mig och det vet jag!! Men känslan sitter där...

Är nog många som känner lika som jag skulle jag tro :)

Nu ska jag ta ett varv med snabeldraken, sen kommer en sprickfärdig Charlotte och hälsar på :) Hon har BF idag, så jag hoppas hon och Pär får sin lilla bebis snart!

Pöss och kram på er!!!!

//Wenche

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Uppdates..

2011-04-18 @ 07:28:44

Jaha, då var den helgen över då och ny vecka på gång! Har ju haft lite jobb nu några dagar.. Jobbade torsdag, lördag och söndag! Skönt att få in lite extra pengar  :) Jag märker att jag inte är van med att jobba för nu har jag jätteont i fötterna :D Om lördagen jobbade jag 13-21.45, det är många timmar att trampa på et hårt golv. Ska försöka byta sko nästa gång jag ska jobba, för skorna har säkert en hel del med det att göra oxå.

Jag som var så less på att jobba innan jag fick Molly, har nu fått lite ny energi!! Känner att det är roligt att komma ut och träffa lite arbetskolleger och göra lite andra saker än att bara vara hemma. Jag mår bra av det! Kommande helg, ska jag jobba fredag, lördag och söndag i Alfta :D



I dag var vi uppe tidigt!!! Molly var klarvaken 5:15. Jag lyfte över henne i vår säng i hopp om att madammen kunna tänka sig att somna om, men ICKE!! 5:40 gav jag upp och gick ner med henne. Var lite trött i ögonen, men nu går det bra :) Just nu har hon lagt sig ner på golvet på en kudde och tittar på Bolibompa! Skulle tro att hon börjar bli lite trött igen...  Får se vad vi hittar på sen då! Först tittar Rosis in kring 8. Då blir det lite morgonkaffe innan hon ska på jobbet. Malin frågade igår om vi skulle ta en dag på stan idag, så vi får se om det blir det :) Äger inte mycket pengar nu 2 dagar innan barnbidraget, men en kaffe ska jag väl kunna skramla ihop till :D Kul att bara titta på saker oxå.

Blir det inte det, så fortsätter jag väl med krattningen ute skulle jag tro! Det blir så fint när man får bort alla gamla löv som ligger. I år ska jag ta tag i djungelen vi har på gården, för nu vet jag ju vad det är för växter som är där som kommer år efter år :) Annars är jag som sagt dålig på trädgårdsfronten.. Men man kan ju lära sig!


Nu ska jag hoppa i duschen så att jag ser ut som folk när Rosis kommer :D

//Wenche

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Lördag!

2011-04-16 @ 07:24:46

Lördag och dags för jobb igen kl 13. Jobbar kväll idag! Ska tillbaka på stället jag sommarjobbade i fjol, så där är man ganska känd.. Dock har väl saker förändrats lite på den tiden jag har varit mammaledig, men på ett ungefär lika! Skönt att få komma iväg och tjäna lite pengar! Man blir ju inte rik på föräldrapenningen direkt..

Denna månaden kommer nog till att vara minst lika jobbig ekonomiskt som förra månaden var! Har jobbat några dagar mera, och då måste jag ju säga ifrån min föräldrapenningen för den dagen.. Det dumma är ju att det jag har tjänat i April, får jag ju inte före 27:e Maj! Tycker att det är helt på tok egentligen... Borde haft löningsdag kring den 5:e eller nåt för timmvikarier. Är ju väldigt länge att vara utan pengar en hel månad liksom..

Nåja, vi klarar oss ju, men bara så himla tråkigt att inte kunna göra något roligt! Får ta igen det nästa månad :) Då firar jag och min älskling 2 år tillsammans <3 Så då hoppas jag att vi ska få lite tid för oss själva om inget annat.. Är ju inte vardagskost att vi har det, direkt :)


Klockan är nu 07.10 och det ser ut som att vi får en fantastisk fin dag idag oxå :) Har faktiskt fått lite lust till att pygla på lite i trädgården! Jag som absolut inte har gröna fingrar eller något som helst talang för trädgårdar, har plötsligt fått en massa idèer på hur jag skulle ville ha det ute här!! Med blommor, grus, stenar och lite tid så ska vi nog få det fint här :) Vi måste göra något åt ingången till vårat hus!!! Den ser så tråkig ut så det är inte klokt!!! Ligger några gamla stenplattor där, som har blivit grön och ful, plus att dom ligger inte rakt längre!! Efter vintern var över ifjol, såg det hemskt ut och i år ser det ( om möjligt ) ännu värre ut. Tjälen i backen har liksom tryckt upp plattorna! Så no more plattor utanför här!!! Här ska läggas grus!!

Nä, om man ska få i sig lite frukost då?? Det kurrar i magen så det är väl dags..

Ha en underbar dag i solen!

//Wenche

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

jodå så att...

2011-04-13 @ 20:30:35

Vaknade i natt med migrän - igen!! Fy fan vad jag hatar det.. Man är ju inte människa. Jobbigt att vara mamma dom dagarna man bara vill lägga sig under täcket och sova några dagar..

Hade sån tur idag så Molly sov mellan 9.15-13.00, så då kunna jag lägga mig ner på soffan och stänga ögonen. Benjamin var nöjd med att få titta på film :) Skönt när dom börjar bli så stor så att man slipper sysselsätta dom hela tiden. Efter några koppar kaffe och lite halvkass sömn och en ipren så gick att det att kliva upp iaf :) världen stannar ju inte upp bara för att man är sjuk!

På eftermiddagen blev det badhuset med alla barn! Känner att jag inte tycker om så mycket ljud just nu ;) Jävlar vad det låter illa där och med migrän som ligger och lurer så är inte det någon bra kombination! Men har man lovat sina barn att man ska på badhuset, så måste man göra det :)
Molly plaskade på hon, och var jättenöjd! Är så roligt att se att hon trivs i vatten. Inget grin eller gnäll.
Sen när vi klev upp, kissade hon på mig :d haha. Tur att hon är gullig!! ;)

Så nu är alla barn i säng, nu blir det lugn och ro några timmar innan sängen ropar på en..

Trevlig kväll på er :)

//Wenche

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tisdagsfunderingar.

2011-04-12 @ 14:00:24

åååååh, vad slö jag är om dagen. Fortfarande jättetrött, fast jag tycker att jag sover hyfsat.. Man kanske blir slö av att bara gå här hemma oxå? Inte har jag tränat sen i lördags heller.. Måste skärpa till mig på den fronten! När Lars kommer hem vid 4, måste jag komma iväg direkt annars blir det inte av. Är väl det som är det olämpliga över att styra över egen träning.. Efter ungarna har lagt sig på kvällen, är det liksom inget kvar av mig och då väljer jag soffan framför träning! AJ AJ.
Sen detta med kosten då.... Skulle verkligen behöva någon som gjorde nyttig mat till mig varje dag och som slår mig på fingrarna med en piska om jag försöker stoppa i mig sötsaker :) tänk vad lämpligt! :D
Har läst lite på nätet över p-pillerna jag äter ( cerazette) och där står det att man blir mera sötsugen om man äter dom. Dom flesta jag läste om hade gått upp mellan 5 och 10 kg. Jag har nog gått upp 4 kg tror jag.. Så går det när man inte äger självdiciplin!!

Så nu står jag vid ett vägskilje i livet. Höger eller vänster?
-Antingen måste jag bestämma mig för att nu ska jag banta och köra hårt på det   ELLER
-Så måste jag acceptera att jag ser ut som jag gör, med lite extra här och där! jag kan väl vara bra ändå??!

Måste säga att jag är så less på att försöka banta oxå, jag har fan snart bantat halva mitt liv!! Ska man inte leva oxå?? Ska man inte få njuta? Lite så känner jag.. ska jag verkligen behöva äta kaninfoder resten av mitt liv för att bli nöjd med mig själv? Jag blir deprimerad.. Samtidigt så trivs jag inte med min kropp nu. HJÄLP MIG!!! Varför kan det inte vara enklare att tycka om sig själv och få mig själv att fatta att jag DUGER??

Nä usch! Man har väl ilandsproblemer :/

//Wenche

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Drömmar..

2011-04-11 @ 13:32:30

Vilka konstiga drömmar man kan ha! Saker dyker upp helt ut av det blå, har ingen som helst samhörighet med vad man har upplevd under dagen utan bara en massa joll. Vissa saker man drömmer kommer ju från något som ligger i undermedvetande och kommer fram i drömmarna.

I natt drömde jag att Lars hade varit otrogen mot mig för en tid tillbaka, jag vet inte helt hur det kom fram men jag fick reda på det innan det var färdigt.. I drömmen kände jag mig så sviken och ledsen över att han inte hade varit ärlig då jag frågade honom om detta, utan hade ljugit hela tiden och nekat. Tjejen han hade varit med, kom och erkände att dom inte hade legat med varann utan hade pussas ( vilket är nästan lika illa enligt mig ) och att han hade sagt att han kände "något" för henne. Vet inte om pussarna var det värsta eller att han kände något som var värst. Hur som helst, rätt som det var så vaknade jag. Och känslorna fanns kvar i mig! Ledsen, arg, besviken, förvirrad samtidigt som jag andades ut att " det var bara en dröm".
Tror att jag är så rädd för att bli lämnad och sviken, så att det kommer fram i drömmarna när jag minst anar det. På ett sätt kanske det är bra oxå? Då får jag ju på ett vis bearbetat mina känslor och rädsla, samtidigt som jag får "känna på" hur det skulle kunna vara om det blev så... Gud förbjuda!!! Samtidigt så kan jag inte gå och tänka på det heller, för då kommer jag ju aldrig att må bra inom mig, så jag kanske knuffar bort det om dagen??
Vet inte jag, men tycker inte om dom drömmarna som man grinar av när man vaknar...

En gång drömde jag att jag hade varit på båtresa med pojkarna, och båten sjönk! Jag hittade Eirik och Christian, men Benjamin var borta! Jag visste att han hade flytväst på sig så jag sprang långs med vattnet och ropa på honom tills jag blev hes. Jag grina och skrek i drömmen och fick en känsla av att en del av mig var borta. Rädslan av att jag aldrig mera skulle få se min lilla Benjamin sitter i mig än idag, och jag hoppas att jag aldrig, aldrig, aldrig någon sinn ska behöva känna den känslan i verkligheten!! Tror att det är alla föräldrars skräck oxå, att man ska förlora ett barn! Och sådana ting vill man ju inte heller tänka på, och ska man gå och vara rädd för att det ska hända så tror jag att man blir överbeskyddande över sitt barn så att det inte får utveckla sig normalt. Och det är ju inte heller bra! Så jaa, det kanske är bra att jag drömmer hemska drömmar ibland så att jag får bearbeta mina dolda känslor och rädsla??

Vem vet??

//Wenche

 <3 älskar min familj <3

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Just a perfect day - NOT!!!

2011-04-10 @ 10:45:24

Vaknade i dag och var sur??! Känner att det kryper i mig av irritation.. En sån dag som man bara vill vara själv, inte prata med någon eller minst av allt vara den som håller fortet här hemma. Vill bara sova och titta på tv. Inte städa, inte göra mat,inte byta blöjor eller mata, gnälla, tjata; INGET!!!!
Men så funkar det ju inte... Och inte tror jag att jag skulle klara av det en hel dag heller. Skulle sakna mina barn och sambo efter ett tag!

Grejen är väl den att jag är så förbannat trött och känner mig utmattad på något konstigt vis. Och då blir ju stubinen som den är: KORT!
Skulle önske att jag någon gång kunna få sova en hel natt utan avbrott och NÅN gång få sova lite längre än till 6... Är sååååå jobbigt att vara såhär trött! Enda fördelen med att vara trött, är att jag får ganska mycket gjort här hemma. Nu till exempel, är alla fönster i hela kåken putsade på insidan :) Bara utsidan kvar, men det får jag ta en annan dag jag är trött. Nu tog orken slut och jag är ( om möjligt ) ännu mera trött än jag var innan...

Man längtar oftast till helgen kommer och ledigheten, men ibland kan dom dagarna vara asjobbiga!! Pojkarna har tråkigt här hemma och vill leka med kompisar. Men idag har jag ingen bil och dom ska som vanligt leka med kompisar som bor längst bort!! Man kommer med alla möjliga förslag om andra kompisar i närheten som dom kan leka med, men se det duger inte! Och kan inte kompisar leka så är ju det självklart MITT fel....
Har dom tråkigt här hemma och inte har någon att leka med, då är det konstant tjat om mat!! Varför?? ska man behöva äta bara för att man inte har något att göra?? Nä, ni! Här äter mat till fasta tider, är man hungrig utöver det får man ta en frukt...

Denna helgen har dom varit mera tjatig än dom brukar vara och jag vet inte varför??
Eller så kanske dom inte tjatar mera än vanligt, utan att jag retar upp mig mera än vanligt??
Är nog en kombination av mera tjat och kortare stubin, Dom två delarna går inte ihop har jag nu fattat..

Men i morgon är det måndag igen, och rutinera är "back in town"! 
Det kanske ska blir skönt för stora och små det....


// Wenche

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Den perfekta bloggen.

2011-04-09 @ 08:17:49

Hur ser den ut? Vad vill folk läsa??

Beror väl lite på vad man har för interessen och hur gammal man är kanske?? Jag skriver mest för min egen del faktiskt. Ganska skönt att skriva av sig lite ibland om dagen känns grå och trist och man kanske inte mår tipptopp.. Eller om det har hänt något särskilt kanske? Dom flesta jag känner gör väl lika som jag tror jag; skriver om vardagen typ!
Det händer ju ganska mycket här hemma under en dag som kanske inte är interessant för alla, men som kanske vissa tycker om att läsa och känner igen sig i..

 
Sen kan väl jag tycka att min blogg är lite tråkig..? Dålig på att lägga upp kort, men samtidigt: jag går inte runt och knäpper för att knäppa. Då skulle det blitt otroligt många lika kort för mina dagar är ganska lika varann, rutinmessigt!

Så jag tror faktiskt inte att det finns någon perfekt blogg?? Utan att man är olika, och tycker om att läsa olika saker?
Barnfamiljer tycker kanske om att läsa om andra barnfamiljer, modeintresserade andra modebloggar osv..

Nåja... Vardagen då: Lars har bandy hela helgen, äntligen sista helgen nu! Lite tråkigt när han bara är hemma på helgerna så blir det bandy för hela slanten. Men det är ju hans stora interesse, så klart att han ska göra det!!

Pojkarna är hemma nu :) Börjar bli hostig- igen!! Så tråkigt att man aldrig får ha helt friska barn, men det är jag då inte ensam om här i byn!! Har varit otroligt mycket sjukdomar denna vintern tycker jag.. Hoppas sommaren blir lite bättre på den fronten!
Molly är fortfarande snorig, vilket hon har varit i typ en månad nu. Man märker av att hon utvecklas mera och mera nu. Hon är ju strax 8 månader och just nu vill hon inte vara själv alls!! Vill helst vara med oss hela tiden, men det blir tungt och ska hon sitta i knä så sitter hon inte alls still. Så man har fullt upp med att hålla i henne!! Hon har väl blivit mera medveten om omgivningen och att hon blir orolig när hon inte ser oss.. Börja kryp någon gång!! Fast då brukar man önska att dom satt ett liiiiite tag till. Det är ju då det börjar; rivning, klättring och allt det jobbiga som är en del av utvecklingen :)



Benjamin längtar tills det blir sommar. Han vill snorkla! Fick göra det i badkaret  istället medans vi väntar på sommaren... :)

//Wenche


Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Va fan?? SNÖ???!

2011-04-08 @ 08:52:49

Men suck och stön, varför??! Nu har det varit några dagar med härligt väder, och nu ska det plötsligen bli kallt och snö lite?? Inte okey tycker jag... Inte mycket det snör just nu, men är orolig för att det kan bli mera. Det går ju inte att göra något åt, så det är bara att fokusera på annat. saker som är trevligare än snö i April!

I går pajade våran kaffeperkulator. Just precis vad man behöver en vecka före lön.... Vanliga turen det!! Vi kan väl klara oss utan kaffe på det viset, men känns inte så lockande att ha huvudvärk en vecka pga koffeinbrist heller :O Nä, så en ny traktare fick det bli i går!! Inget dyrt exemplar, men den kanske håller ihop en vecka tills lönen kommer??? :P


Läskigt det där med elapparater som går sönder tycker jag.. Jag är livrädd för att få ström i mig, och jag är livrädd för brand (Tack pappa!! Helt från vi var små har vi fått höra: gör inte så det kan börja brinna!! Och hans rädsla för brand har jag fått ärva tyvärr...)
Jag hade nyss helt upp lite kaffe i en mugg och ställde mig vid kylskåpet för att hämta mjölk. Då hörde jag ett knittre-ljud. Först medans jag stod där tänkte jag att det säkert var för lite kaffe kvar så att det bränns vid i botten. Tänkte dra ut sladden då. Vänder mig om och då ryker det ur uttaget på perkulatorn och det luktade bränt el i hela köket!! Drog ut sladden fort som attans innan det började brinna, men det var nog inte långt där ifrån!!
Vilken tur att jag stod i köket!!!


Var ju bara några veckor sedan brödrosten började brinna rakt upp i ansiktet på mig.. Säger som Linda Bengtzing: e det fel på mig??
Kan ju börja undra om det är det eftersom det JÄMT går sönder när jag håller på...
Men nu får det räcka!! bara på det året vi har bott här har tvättmaskin, diskmaskin, kaffeperkulator, brödrosten gått sönder + dom 2 vattenskadorna vi har haft..

Ska ta och sätta lite fart här, så jag får något gjort innan jobbet kallar!!

Ha en trevlig dag! :D

//Wenche

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Nu ska vi se...

2011-04-07 @ 12:21:40

Har haft lite problem med att lägga upp mina nya blogginlägg upp på facebook... Av en eller annan anleding har den "fastnat" på et inlägg från 2 veckor bak i tid.. Fick förslag om att logga in mig på Bloglovin och koppla upp den till fejjan där, så nu får vi se om det funker! Troligtvis har det nog blivit så pga att jag har en säker anslutning på min facebook ( https istället för http ). Kan vara det!

Annars i livet då? Är så otroligt LESS på att plocka mina ögonbryn!!!!!!! Måste finnas någon smidigare lösning så man slipper hålla på varannan dag??? Är det någon som har något förslag?? Har funderat lite på att vaxa dom, men är det smart/bra att göra det hemma och är det svårt?? Har liksom inte råd med att gå till någon proffs en gång i veckan för att få hjälp...
ALLT hår på min kropp växer så jäkla snabbt!! Måste få i mig något växtmedel på något vis tror jag :) Gör ju inget annat än att plocka ögonbryn, raka ben- armhåla- bikinilinje och färga håret!! Får utväxt direkt!
Håret på huvudet får gärna växa lite till, för jag vill ha lite längre. Men resten kan ju sluta växa tycker jag :)


I morgon bär det av för lite jobb igen :D :D Bara några timmar, men skönt att komma iväg lite och dessutom så tjänar jag mera på dom 3,5 timmarna än vad jag gör en hel dag med föräldrapenning, så det kvittar om jag tar bort en dag liksom. Lars har fått lite komptimmar och så nu, så då kan han sluta jobbet lite tidigare i morgon. Tror inte han gråter för det ;)

//Wenche

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

!!

2011-04-07 @ 08:04:02

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/2488150/wenchepenke?claim=a95hm9apgfz">Följ min blogg med bloglovin</a>

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Trött, trött, trött..

2011-04-06 @ 07:50:10

Min dotter och jag har lite olika synspunkt på när en morgon börjar och när det är dags att kliva upp!
Jag tycker kring 7 är lagomt och hon tycker halv 6- 6 tiden.. Gissa vem som får sin vilja genom?? Inte är det jag i varje fall.... :) Och med tanke på att jag fortfarande är kvar på "gammal tid" så är det som att kliva upp vid 5. Typ!

Kom ihåg-lista:
- MÅSTE KÖPA RULLGARDINER TILL SOVRUMMET!!!!!!

Kanske man kan lura henne till att sova liiite längre..? Klart hon tror att det är morgon när det är ljust ute.


Migränen är BORTA i varje fall :D Glad är jag för det.. Men efter att ha druckit 1 liter coca cola och typ 12 koppar med kaffe igår under dagen, kan ni ju föreställa er hur min magen var i går kväll! Så uppblåst så att det såg ut som jag skulle föda barn om 2 veckor. Kändes som att magen dansade samba runt arslet på mig för att säga det så ;) Men migränen är borta, så det var det värd!!!!!

Idag har vi inga större planer, men har lite funderingar på om jag ska ge mig på köksfönstret?? Hatar verkligen att putsa fönster, men nu är det nästan så att det inte går att se verken ut eller in så känns som att jag är så illa tvungen nu. Det som är det jobbiga med detta hus, är att det nästan BARA är gamla fönster som är skitsvåra att putsa.. Vi har ett giga fönster i vardagsrummet som såklart inte går att öppna... Går ju bra från insidan, men utsidan är det ju högre upp så det är en hel vetenskap att få till. Högtryckstvättas kanske??? Får ta insidan först och klura vidare på utsidan...

Ha en bra dag!

//Wenche

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Mitt huvud!

2011-04-05 @ 13:51:06

Gah, vaknade med världens migrän i morse. Yey, eller inte.... Är det något jag hatar att lida av, så är det väl migrän. Man blir så borta och nästan inget som hjälper! Sen har jag ju en tokförkyld liten dotter här hemma oxå som inte är så glad, så ingen vila blir det heller.

Det enda som hjälper är att knapra piller eller dricka mycket kaffe/coca cola och sen lägga sig i ett ljudisolerat, mörkt rum. Det gör ont att andas, jag mår illa och börjar fundera på om jag håller på att få en stroke. Eller vad är det frågan om liksom?? Usch...

Men nu då, efter en halv lite kaffe och 2 timmar på ryggen ( medans Molly sov) under täcket så känns det liiiite bättre. Fortfarande känns det som att det nog kommer tillbaka snart.. Och det värsta med det är att jag VET att om det kommer tillbaka nu, så blir det jävligt! På RIKTIGT!!! Värre än det var i morse.. Brukar vara så.. Ibland kan jag nästan bli blind, får några grymma synsrubbningar, och jag kräks...
Inget jag vill ska hända direkt, så det är bara att fortsätta med koffeinkuren nu :) Är väl ingen höjdare att sitta framför datoren heller, så det får bli lite kortare inlägg idag.

Gjorde texmex-burgare igår med Hasselbackpotatis och tomatsås. För ni som vill prova lite annorlunda köttfärsbiffar, så kommer receptet här:

                TEXMEX-BURGARE.


500g        Köttfärs
1             Lök ( jag brukar riva ner den med rivjärn för att få saftigare burgare)
½            Paprika
1             Ägg
2msk       Hackad gurka
1klyfta     Vitlök
½ glas     Tacosås
1tsk        Chillipulver
               Salt
              Peppar

Blandas ihop! Stek dom i den storleken man vill ha. Antingen köper man färdig tomatjuice eller gör egen tomatsås. Jag brukar lägga biffarna i en ugnsform, häller över juicen/såsen och in i ugnen på 200 grader i 10-15 min. Hasselbackpotatis eller klyftpotatis är ett måste tycker jag, men det gör man väl som man vill :)

I sommar ska vi försöka grilla dom, blir spännande! Kan tänka mig att det blir gott för då får man ju den rökta smaken på dom oxå!

Nu ut och handla potatis och cola!

Hej hopp.

//wenche

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Måndag - igen!

2011-04-04 @ 12:07:57

Shit, vad fort det går alltså!! Inne på april månad redan :) Härligt oxå, för nu kommer våren! Som jag längtat!!!! Kan väl inte påstå att det var så roligt väder i går, men kära värld vad det hjälpte på snön! Mera regn nu några dagar och liiiite varmare, så är denna snön borta på noll tid!

Gjort i helgen då? som vanligt är jag fullständigt DÖ när pojkarna har åkt till pappa och lugnet sänker sig över Fallrisgatan.. Är inte riktigt människa före helgen är slut och då börjar jag längta efter världens bästa pojkar igen
:(

Fredag eftermiddag var vi och hälsade på Pär och Charlotte. Dom ska ha barn om typ 2,5 vecka och där kan vi snacka om mage! Måste vara en 4 kg bebis - minst!! :) Så otroligt kul å träffa dom igen. Var ett tag sen nu... Ska hälsa på dom igen när den lilla har tittat ut och snusa lite, nu som min bebis har blivit stor :) Tänk vad stor Molly ska vara då, när man får se en liten bebis igen... Ack, vad tiden går fort!

Lördag var det dags för lite kvällsjobb för mig i Alfta. Var ett helt år sedan jag var på Lyckebo nu, så det var lite nytt där. Var inte så många timmarna, men var ju helg så då ger det ju lite pengar ändå.. Sen hem och duscha och mysa ner sig i soffan med min älskling! Härligt :)
Såg Cornelis-filmen. Bra film, men för ett struligt liv han levde stackars man.. Inte undra på att han dog, bara 50 år gammal. Alkohol och piller, usch för att sånt ska ta över ens liv! Tur att man inte har såna begär, och TUR att det inte är lika lätt att få recept på olika mediciner nu som det var förr.. Nä tacka sig till mitt liv.
Jag är inte rik på pengar, prylar och fina kläder. Men när det kommer till kärlek så är det nog ingen som är rikare än jag :D känns så iaf.

Har kommit fram till att jag lider av dålig karma. Jag tror att jag var en rik SUBBA i mitt förra liv, därför får jag igen det i detta liv. Jag har varit fattig (på pengar)  hela mitt liv. Mamma och pappa kunna aldrig köpa fina nya saker åt oss, för vi hade aldrig pengar till det, sen när man flyttade själv hade man heller inte bra, och nu efter vattenskadan är det riktigt dåligt. Pengar är inte allt, men det underlättar JÄVLIGT mycket! Som tur är så har jag aldrig brytt mig i pengar, eller dyra fina saker... Det viktigaste för mig är att ha et ställe och bo, kunna sätta mat på bordet varje dag och kunna betala räkningar. Och självklart massa kärlek!!! Sen får det vara!

Nog om det! I går, söndag var det kalas på Lillbo för Stefan som fyllde år. Så då var vi dit och hälsade på och fikade. Fick se kort som Elin hade knäppt på dopet till Molly. jättefina :)
Sen på kvällen var det film-mys med kärleken. Älskar våra myskvällar!!! Ligga på hans arm, titta på en bra film och äta popcorn, det är livet det :) Tycker att det är helt underbart att jag fortfarande känner mig nykär efter 2 år tillsammans!

ÄLSKAR DIG MITT HJÄRTA <3

//Wenche

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()