wenchepenke

Hærliga dagar i Kragerø!

2010-10-31 @ 19:48:53

Nu ær vi æntligen hær :) Kom fram typ vid 4 tiden i går eftermiddag. Resan var ganska jobbig! Det typ spøregnerade på både E6 och E18 næstan hela vægen ner, så det var ganska jobbigt att køra. Det sprutar ju från andra bilar och går åt så mycket spolarvætska, sen blir man helt stirrig i øgonen tillslut! Men kom då fram tillslut iaf.
Molly sov næstan hela vægen, førutom en liten vænda i Kongsvinger! Då gallskrek hon och vægrade ta nappen och jag fattade inte vad det var før fel! Stannade til i en bussficka och tog upp henne. Mærkte att jag blev alldeles bløt på handen. Tittade på den, och den var alldeles GUL!! Stackars liten hade bajsat så det gick nerøver benen och uppøver ryggen.... Jaha, vad gør vi nu?? Fanns ingen plats i bilen att byta på, så det var bara att sætta den stackars ungen tillbaka i bilstolen och åka till nærmaste mack som såklart var næstan 2 mil dærifrån! Hua vad jag tyckte synd om henne... Men vi fick bytt klæder och bløja, sen fick hon lite mat och sov hela vægen ner till Kragerø. Det var då typ 30 mil kvar..
Hon ær så duktig, min lilla go-fia!! :)

Då vi kom fram, fick hon sitta i mormors knæ hela kvællen :) Det var grejer det! Alldeles lugn och flinade hela tiden :) Nu får jag typ låna ungen nær hon ska ha mat :) Ær ju inte så ofta dom ser barnbarnen, så såklart blir det lite så!
Idag var vi ute på en 3 timmars lång promenad. Jætte skønt, men OJ vad ont jag har i benen!!
LIte kort:


Fina høstfarger!

Knoppar på træd! I slutet på oktober...

Rosen som fanns kvar i mammas trædgård

Grannen hade flera...

"Jejja" Homanns hus som nu ær museum..

Trædet ser kanske inte så stort ut nu, men om jag stæller mig bredvid...

..så ser ni att det ær JÆVLIGT stort!! Undrar HUR gammalt...

Titt-ut :)

Lilla Molly <3

Nu blir det att titta på norska Robinson!
Prinsessan sover och jag ska vræka i mig norskt brød som ær så førbannat gott :)

Trevlig kvæll på er!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Packar och städar.. och bloggar!

2010-10-29 @ 12:21:32

Försöker packa lite nu när det bara är Molly, Benjamin och jag hemma.. Men tycker att det är sååå tråkigt, så tar lite paus nu och bloggar lite :)

Snart kommer pappa Henrik och hämtar pojkarna och jag får mina scrapbook-grejer som jag beställde av Eirik! Han och låtsasbrorsan Hampus har solgt jultidningar! Tydligen hade dom fått ihop så mycket så att dom skulle få ett Wii och något annat :) Bra nöjd var han!
Lite spänt är jag på om jag har fantasi nog för att hålla på, kan ju prova!

Så i morgon bär det iväg till Norge :) Har en 7-8 timmars bilresa framför mig, beroende på vädret såklart! Har packat ner kamera så jag ska knäppa lite kort och blogga lite medans jag är där :)

Dock blir det med norska bokstäver, men det är inte så svårt att läsa ( säger jag som är norska :) Hihi).

Sätter väl lite fart här igen då!

SO LONG!!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

2 Dagar kvar...

2010-10-28 @ 19:55:21

Nu är det bara 2 dagar kvar tills Molly och jag åker till Kragerö!!
I morgon blir det att packa grejer och försöka komma ihåg allt man ska ha med. Bruker jämt packa för mycket kläder med och glömma något! Nåja, är väl inte världens undergång om man skulle glömma något, blir ju bara borta 4 dagar :)

Nu har även en vecka gått med pojkarna, i morgon åker dom till pappa igen! Denna veckan har väl gått hyfsat, men Christian har lite jobbigt med sig själv! 6 års trotsen är inte att leka med minsann!! Han försöker komma på vem han är som person och har fruktansvärt många konflikter med sig själv vad det verkar... Tycker så synd om han ibland, för han blir ju så ledsen! Det ända jag kan göra ibland är att hålla om honom och säga att jag älskar honom över allt på jord! Han är ju trotsig som tusan och gör saker han vet att han inte får, och vi blir osams. Ibland skulle jag ville gå någon kurs för att lära mig hantera olika situationer. Funderar faktiskt på att anmäla mig till familjverkstan som dom har här i kommunen.

Dagen i dag blev som vanligt stressig! Inte undra på att man somnar på soffan så fort barnen har lagt sig :) Det händer ju något HELA tiden! Og alla som har eller har haft bebis vet ju att det är väldigt svårt att planera tiden då ;) Vi hade rätt skapligt gott med tidi dag morse innan skolan började, men sen vart Molly tvärhungrig och bara skrek! Fram med tutten då och amma en snabbis! OJ DÅ, då var klockan redan över 8! Hade lovat dom att åka bil i dag, men då vi tittade ut var bilen borta!!! Hade helt glömt bort att Lars sov över och lära ta bilen för att hinna till jobbet i tid! skolan börjar 8.15 och nu var klockan typ 8.10. Bara att sätta på dom hjälm och få iväg dom på cykel, klä på mig själv och följa Benjamin till dagis!! Sen hade jag lovat syrran att skjutsa henne, så fick sätta bilstolen på vagnen och knata bort till SP och hämta bilen.
Sen blev jag sen hem oxå, så Lars fick hämta Benjamin på dagis! SUCK, att man inte kan planera tiden lite bättre! Jag mår ju inte bra av detta stress, men ändå så klarar jag inte av att ändra på det! Snart ligger man väl sömnlös om natten igen för att man är så stressad... Vill inte gå in i väggen igen!

Blir några härliga dagar hemma i Norge nu iaf :) Får försöka ladda batterierna till en ny stressvecka med barnen börjar..... ;)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Bortskämd!

2010-10-25 @ 12:16:19

Tänk vad bortskämd vi är med våran lilla dotter!! Hon är så otroligt snäll. I går kväll la jag henne halv 8, då var hon så trött så att hon inte orkade äta klart heller.. Sen sov hon heeelt til halv 7 i morse!!! Hon är ju faktiskt bara 2 månader :)

Idag på förmiddagen här, var vi ute och gick med Jenny och Shira! Fy fan vad kallt det är ute nu.. Och detta är bara början.. Även fast det var kallt, så var det rätt skönt ändå att få lite frisk luft!
Måste bli lite bättre på att komma mig ut på promenader! Är så fruktansvärt lite sugen på att klä på mig och gå ut. Men jag vet ju att det är skönt sen! Skärpings nu :)

I dag blir det ännumera kalas då! Både Benjamin och Lars fyller år, så då blir det fullt med folk här utöver eftermiddagen! På toppen av det så är målaren här och måler taket i tvrum och matrum. Känns ju lite stressande måste jag erkänna :) möblerna står lite hur som helst, hela utrymmet är klätt i plast, köket ser ut som hej-kom-och-hjälp-mig, jag har inte hunnit duscha, göra tårta eller städa. Och nu kommer dom 2 äldsta hem från skolan snart! Tjohej, sen ska vi äta innan kalaset oxå... Man kan ju få magsår av mindre...

Bara att sätta fart då :)

5 dagar kvar tills jag åker till Kragerö :)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Morgonhumör..

2010-10-24 @ 18:41:54

Vaknade i dag till att mina 3 pojkar håller på att slå ihjäl varandra kl 6 idag morse. Förbannat kul att börja dagen med att gnälla på dom och be dom om att vara tyst! 1 gång är ok, 2 gånger är lite mindre ok men när dom inte lyssnar efter 3:e gången DÅ BLIR MAN FÖRBANNAD!!!

Undrar varför det ska vara så svårt att lyssna på vad man säger? Det blir ju inte roligt för någon liksom... Men, dom är ju barn!
Är bara inte så roligt att bli väckt på det viset...

Annars har vi haft lite barnkalas här idag för Benjamin. Han fyller 5 år i morgon! Så dom har haft lite roligt på eftermiddagen här. Syster var ner med sin gubbe och barn oxå. Den karlen kan ÄTA han!! Kära nån... Tror han åt typ halva gräddtårtan själv plus en hel massa annan fika :) Smal som en tandpetare är han oxå, vad orättvist det kan vara. En annan stackars sate går ju upp i vikt bara av att titta på en chokladbit..

Nu är det bara 5 dagar tills Molly och jag åker till Norge :) Lääääängtar så hemskt mycket nu så.. Fast det blir lite konstigt att vara utan Lars i 5 dagar! Vi har ju varit med varandra varje dag sen i fjol sommar!! Han ska ju jobba kväll, så då passar vi på att åka. Dom veckor han jobbar kväll, ses vi ju bara typ 2 timmar på förmiddagen innan han åker. Sen är han inte hemma före 24 på natten och då sover jag oftast :)

Nä läre väl ta tag i kvällsstellet här. Barn som ska duscha och Molly ska lägga sig :)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Kung vinter på väg!

2010-10-22 @ 08:36:58

Hua vad kallt det börjar bli! Håller på att frysa ihjäl jag... Snart kommer nog snön oxå!
Jag har ju köpt ny vinterjacka så jag ska nog klara mig :) Har dock inte använt den än.. Men snart så :) Dags att plocka fram lite vinterkläder åt pojkarna oxå. Något finns från i fjol oxå, men mycket är nog för smått oxå.

I går hade jag stora bakdagen! Blir ju kalas här i helgen och på måndag för Benjamin och Lars som fyller år samma dag! Bakade bullar, chokladbollar och chokladkaka i stor form. I dag ska jag baka lite nuogatrutor tänkte jag. Stoppade in det i frysen direkt. Har ju några fikasugna barn och sambo här... :) Jag är oxå fikasugen, men försöker hålla igen nu! Var riktigt hårt i  början, men nu går det bra. Nu gör det inget att sitta med folk som fikar och inte fika själv. Jag dricker kaffe eller te och är nöjd med det!

Min älskling fixade ett alternativ till fikabröd:

Vindruvor, ananas och 2 sorter melon :)

Snäll min sambo :)

 

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Ny bil??... och host och hark!

2010-10-19 @ 19:52:55

Var till Voxna i går och provkörde en bil. VILL HA! Det var en silvrig Mitsubishi(? Vet då fan hur man skriver det??!) Space wagon. Heeeelt otrolig att köra! Vi måste ju ha en minibuss nu, helst NYSS så det var absolut intressant. Han visade oss lite hur man kunna variera med seterna, och det fanns ju verkligen hur många möjligheter som helst i den där bilen..
46 000 kr skulle han ha för bilen, men den stora nackdelen är att den måste genom stora servicen med kamrämbyte och det kommer att kosta mellan 10 och 15 000! Då blev det ju plötsligen inte så billigt iaf.. Men tänkte fråga honom om han är villig till att gå ner i pris, annars får vi nog leta vidare...

Inte bara att köpa bil heller! Man ska ju inte ta första och bästa säger dom som vet, men när man verkligen har fastnat för en bil då? Sen ska man ju ha pengar oxå... Vi sitter med en bil som vi måste få solgt först så man har pengar att handla ny bil! Men säljer man den, då har vi ju plötsligen INGEN bil, och då får man ju lite panik..
Ja ja, hoppas att vi kan lösa det på något sätt!

Vad händer annars då?
Molly och jag börjar bli krassliga... Hostar och snorar ikapp! Tycker sååå synd om lill-stumpan :( Inte lätt att vara så där liten och vara täppt i näsan! Har försökt droppa i lite modersmjölk och det blir faktiskt lite bättre då! En liten stund iaf.
På ett sätt var det väl tur att det kom nu, för sista helgen i Oktober åker Molly och jag till mormor och morfar i Norge :)
Lääääängtas som bara den. Dom har fortfarande inte sett Molly, så dom längtas nog lika mycket dom oxå..
Men gruvar mig lite för resan... Är ju trots allt 65 mil.. Men det ska nog gå bra :)

I morgon blir det Bollnäs med syster och barn :)

Hej hopp!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Scrapbooking..?

2010-10-14 @ 10:32:44

Har blivit medlem i Creative Club nu. Tänkte jag skulle försöka mig på lite scrapbooking! Man kan ju göra så många fina kort och grejer, är väl bara fantasien som sätter stop. Jag har en massa idéer uppi mitt huvud, men det brukar liksom inte bli så som jag har tänkt och då blir jag SUR ;)
Mycket därför jag aldrig sitter och pysslar.. Har inte tålamodet riktigt..

Men nu tänkte jag göra ett försök! Man behöver ju inte göra kort, man kan ju fixa till fotoalbum. Det tänker jag göra. I går satt jag på Fuji direkt och beställde lite kort. Var ju HUR enkelt som helst! Har liksom inte orkat fremkalla kort jag, för trodde att jag var tvungen lägga dom på USB-minne och gå i en fotoaffär för att fremkalla ( lever troligen i stenåldern än jag förstår jag! ). Men det var ju bara att ladda upp från filer och beställa! Hur lätt som helst. Inte dyrt heller. 0,75 öre pr kort om man bara ska ha vanliga.

Knäppte lite kort i går. prova lite med kameran på olika inställningar. Några kort:

Min lilla prinsessa <3

 

Jag!

Gillar svartvitt jag :)

Nä nu läre man väl få lite gjort här... Känns ganska meningslöst att städa här inne så länge målarn springer här varje dag, men läre väl göras iaf.

Ha en bra dag alla :)

 

Tänker på dig Jenny <3

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Jippi!

2010-10-12 @ 09:27:50

Snickaren var hit i dag!
Vattenskadan vi har, var inte särskilt stor, så behöver inte riva hela taket i tvrummet som vi trodde :D
Det gillas SKARPT!!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Ny runda..

2010-10-11 @ 17:31:25

Ja då har Christian åkt på öroninflammation!!
Verkar inte gå över någon gång denna förkylningen eller-vad-det-nu-är. Hoppas verkligen att Benjamin klarar sig nu. Christian fick penicillin så nu börjar en 5 dagars helvetes-period!! :) Han är nära till OMÖJLIG att få till å ta medicin. Det är skrik och ståk minst en timme före han går med på att ta medicinen! Han er förövrigt inte så förtjust i läkare heller, så det tok 1½ dag att övertyga honom om att han MÅSTE gå! När vi väl var där så gick det ganska bra :)

Helgen har varit ganska jobbig! Eftersom pojkarna har varit sjuk nu en vecka, börjar myrorna krypa i kroppen på dom. Kan inte sitta still någon längre stund, och det roligaste hittills är att reta upp en av brorsorna så man får en fet-smäll innan det är ferdigt!!
Kan det vara roligt det??
åka på en smäll? Dom tycker det - tydligen!
Så rätt less är man ju på att höra sin egen röst: Sluta nu.... men sluta då... men snälla, kan du sluta nu? NU sluter ni.. SLUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUTAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!
 Ja ibland skulle jag vilja åka på husmorsemester- långt bort på en strand vart det är varmt och helt unge och gubbefritt :) Gud var härligt det skulle vara! Men risken är väl ganska stor att man saknar dom efter en dag....
Hur bråkiga och jobbiga ni än är,
så älskar jag er över allt på denna jord!

Eirik, Christian, Benjamin och Molly <3

(och så klart min underbara sambo som är snäll och god- oftast ;) haha  )



Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tiden flyr!!

2010-10-06 @ 21:26:34

Oj vad länge sen jag bloggade! Haft lite annat att hålla på med :)

Lillstumpan har hunnit bli 6 veckor. Hon väger 4555 och 58.2 lång! längden har hon nog fått efter pappa sin!
Fortfarande en nöjd liten tös, sover och äter! Fattar inte att det redan har gått 6 veckor sen jag fick upp henne på magen för första gång!

Var till efterkontroll i dag. Hade tänkt ta cellprov, men det får man inte göra före efter 3 månader! Känner att jag vill ha det gjort.. Man funderar ju mycket sen syster fick cancer i somras. Vill bara veta att allt är ok!

Haft en Bollnäs-dag i dag med svärmor! Hon bjöd på fika och handlade grejor till Molly! Hon är så snäll och vi hade jättetrevligt :)

Helgen blir fylld med jobb för Lars. Han var sjuk i veckan så han ville jobba in lite så han inte förlorar så mycket penger.. Tråkigt, men ibland är det ju bara så! Pojkarna kommer på fredag. Dom har varit sjuk hela veckan så jag hoppas nu att dom får vara frisk!
Annars händer det väl inte mycket i helgen för våran del... Blir väl samma gamla skulle jag tro :) tvätt och städ!

Nu mera Grey´s på tv!! Hej hopp

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()