wenchepenke

Vart i friden är våren och vårsolen???!

2010-03-31 @ 18:47:33

Jag vet jag tjatar i våren, men jag håller seriöst på att få något fel snart om det inte blir varmare!!!!
Scheeeeezus då GUD, eller vem det är som bestämmer, ska det vara så jäkla svårt att ge mig (och många andra) lite sol och värme???! Som det ser ut nu, blir ju snön kvar till midsommar.... Jaja, är väl egentligen ingen mening i att sitta och gnälla över något man inte kan göra något åt, så jag slutar väl för denna gången då ;)

Här går veckorna fort som vanligt! Har inte tid att tänka på att man snart ska ha barn! Först i går kväll satt vi och pratade om att vi kanske bör börja med att skaffa fram lite grejor så att man slipper ta allt på en gång. Har varit så mycket med flytten och ställa i ordning, så bebisen har liksom kommit lite i bakhand. Men börjar bli på hög tid att börja tänka nu.. Är ju bara 7 veckor ifrån dom veckorna jag fick Eirik i...

Har ju inte direkt hänt något spännande... Det vanliga bara! flytt, städ, jobb och barn! Ja, jag har faktiskt fått jobba en del nu på slutet! nästan säker på att mina LAS-dagar har gått ut, så nu kan jag få jobba igen!! jävligt surt om det är så... Har flera kompisar som är för nära in-lasing nu, så dom får inte jobba mera.. Kommunen kan inte anställa flera folk nu.. Otroligt fult gjort, men man kan ju inte göra något åt det....
Har ju sökt sommarjobb i år - en period, men inte fått något svar än.. Kanske inte får något heller, man är ju inte så attraktiv på jobbmarknaden när man är höggravid och inte kan jobba hela sommaren... Men får försöka klara mig ändå, fast det blir hårt!

Idag har jag äntligen fått fikat med Jenny igen :) Vi har sagt det så länge nu, men det har aldrig blivit av, men nu så :) Jättetrevligt! Drack kaffelatte men brunt socker på :) MMMMMMMM... GOTT!

Annars har jag även varit till barnmorskan i dag! Bebisen ser ut till att må bra. Järnet i blodet är lågt igen - bara 108 så nu måste jag äta järn flera gånger om dagen!! Annars hade jag gått ner i vikt!! Fick konstiga blickar från barnmorskan och frågor om vad det beror på.. Jag har faktiskt inte en aning!! Jag äter väl inte så mycket, men jag äter ju ofta!! Hungrig hela tiden, så jag tycker jag äter på något hela tiden.. Men har gått ner ändå... Men det vänder väl om någon vecka, när bebisen blir lite större!


Måste visa våran snygga vägg som Lars och jag har pysslat ihop :) Visst är den fin??

Sååå jäkla trött nu, så jag måste lägga mig på soffan lite innan jag lägger barnen!

Hej hopp.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Nog en vecka har gått....

2010-03-18 @ 19:39:30

Hej hopp!

Tyckte det bara var någon dag sen jag bloggade senast, men då jag tittar på datumet så är det ju faktiskt en hel vecka som har gått :S
Tänk att man inte hinner med!

Vad har hänt den senaste veckan då?

Fredag kom pojkarna hem igen :) Lördag åkte vi till Getryggen på pimpeltävling. Jättefint väder, men UUUUUUU så kall vind! Jag frös som en tok! Eirik var jätteduktig och höll ut 2 av 3 timmar av tävlingen, men han var ju bara sååååå besviken över att han inte fick någon fisk!! Riktigt tävlingsmänniska det där... Men han måste ju lära sig att man inte alltid vinner! Får lära sig den hårda vägen, men en sådan mamma är jag! Man kan inte glida genom livet på en räkmacka ;) Besvikelsen gick över då alla barn fick en godispåse var ;)
Dom andra 2 följde med svärfar på skoter och sålde korv med bröd och lotter och var jättenöjda med det :) Tror inte Benjamin klev av skotern just nå :D

Måndag var det dags för ultraljud :) Var både nyfiken och lite nervös. Man är ju alltid lite rädd att det ska vara något fel, men vår lilla bebis såg ut till att må så bra så :) Hade en jättebra barnmorska som hela tiden förklara vad vi såg och hur det skulle se ut, verkligen jättegullig! Fina kort fick vi oxå


Lilla barnet i magen :) 17 veckor.

Sen var vi på IKEA of course :) hehe man åker väl inte till Gävle utan att åka på IKEA!! Blev lite prydnadsgrejer till huset och lite annat!

Annars har ju tiden gått åt till att fixa köket, och NU äntligen!! Nu kan jag använda diskmaskinen igen i stället för att diska som dom gjorde på 1800 talet. Koka vatten och bära hit och dit! Bara lite luckor och kakel som fattas, sen är det KLART!! Lars har jobbat som en gal nu på slutet..

I morgon åker pojkarna igen till sin pappa, så då blir det allt för tyst och lugnt igen! Ska jobba lite på lördag, annars är helgen öppen för mig! Eller ja, nog finns det saker att göra här.. Plocka upp saker och städa. Men en sväng till Bollnäs i morgon tänkte vi få till. Kolla på lite saker och fika på Krokanen sen :) Mysigt!

Nä nu blir det att natta pojkarna!

Hejdå

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Äntligen en spis!!!.. Och jag ska få äta nudlar igen :)

2010-03-10 @ 19:02:33

Fart på Kärleken i dag gitt!! Kapat bänkskivor, hängt upp en av skåpluckorna för att kolla hur det blev och fixat ett nytt uttag till spisen (råkade ha sönder den jag, då jag skulle vara såååååå snäll och hjälpa med att riva kakel i köket! Jag är hopplös!) Så nu folks, ska här ätas nudlar!!!

ÄNTLIGEN!!!! Skulle kunna äta makaroner, vilket jag inte tycker är så gott till och med! Kommer att ta et jävla bra tag innan jag kommer att äta hamburgare och pizza igen iaf!
Nu blir det hemlagat för alla pengarna :) Tror alla i detta hus är glada för det!

Min duktiga arbetsmyra :)

Annars har dagen varit ganska lugn här på Fallrisgatan. Försökte göra ren köksfläkten, men 40 år med gammalt fett är inte det lättaste att få bort :S Funkar inte med vanliga rengöringsmedel iaf, måste väl avfettning till bilar till för att få den där ren! Men lite bättre vart den då..

 

Fick mig ett lite psykbryt på katten här tidigare. hon går och jämrar och skriker och springer i benen på mig så fort jag går någon stans. Kan inte ens gå på toa i fred utan att hon står utanför dörren och skriker! Då blev jag tillslut galen, mitt tålamod är inte av det bästa slaget nu när man har 100 olika hormoner i kroppen som raser! Så katten åkte ut ur huset! Planen är att vi ska vänja henne till att vara ute lite, då hon mest är inne. (har varit ute lite då och då när vi bodde i lägenheten, men det är visst inte favoritgrejen att vara ute verkar det som... Konstigt vad lik hon är sin matte;) ) Jag satte henne på trappan och tänkte att hon skulle kunna sitta där ett lite tag. 5 minuter senare var katten borta!! Dock inte så långt borta :) Hon hade krypit en halv meter från trappan, under snöen och tyckte att det var ett bra stället att gömma sig. Grejen var den att den hulan var visst bara envägskört, så hon kom inte ut igen. (jag såg ryggen på henne hela tiden så hon var inte helt borta).

Jag fick ta en spade och gräva lite så hon kom sig fram. Hon var mäktigt stolt då hon kom in såg det ut som :) satt och slicka sig ren, strök sig efter mina ben och sen gick hon och la sig :)

Hoppas att det går bra att göra om henne till en delvis utekatt nu då, men jag tror vi väntar tills snöen är borta så jag slipper gräva fram henne flera gånger ;)


Nöjd katt efter ett 5 minuters äventyr ute :)

Nu får jag väl komma mig upp till Konsum och handla lite frukost till morgondagens arbetspass!

Tjolahopp!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Är det våren...?

2010-03-09 @ 17:51:32

Hej hopp alla glada!

Nu ser det verkligen ut som att våren är på väg =) Hoppas det, for jag orkar inte mera snö och kyla nu.. är ju fortfarande mycket snö kvar, men det droppar ju från taket iaf! Det måste vara ett vårtecken om inget annat..
Även fast det har varit så här fint, så har jag mest hållit mig inne.. SHAME ON ME!!! Vet inte riktigt varför heller, men har liksom ingen energi till att göra saker. Känns som att musten gick lite ur mig efter flytten så att jag inte vill göra något... Samtidigt vill jag ju komma i ordning här i huset. Slippa grejer överallt så som det står nu. Står fortfarande lådor med grejer lite här och var.. Köket är fortfarande inte klart och det är skitjobbigt!!!
Fattar ni hur jävla less jag är på mikromat och snabbmat eller???
Tur att man har Lars sina föräldrar så att man får komma dit och äta lite riktig och GOD mat ibland:)
Men nu ska det väl inte dröja så alltför länge tills det blir någon ordning där?? Lars prata på att han skulle börja kapa bänkskivorna i morgon och får hoppas på det då!!

Nä nu ska jag slutta och gnälla:) Vi har ju stor plats iaf!

För lite över en vecka sedan var jag till barnmorsoka, eller VI var till barnmorskan och fick lyssna på våran lilla bebis sitt hjärtljud!! LIka mysigt varje gång fast jag har gjort det så många gången förut! Spelar liksom ingen roll hur många gången man får höra, man blir lika glad och rörd ändå.
Var då i vecka 15 och just i dom där veckorna börjar man fundera: är jag egentligen gravid??? tänk om jag bara har inbildat mig att jag är det?? Vad om testerna visade fel? Jag kanske bara TROR att jag har känt att det har rört på sig??
Dom värsta symtomen börjar ge med sig eller har redan gett med sig. Man mår inte illa längre och är heller inte lika trött och man känner liksom inte att det rör sig mest i magen, så då börjar man undrar om det verkligen är på riktigt och inte bara en skengraviditet..
Fatta vad pinsamt, komma på UL och sen säger dom: Nä, här finns det inget barn du är inte gravid! Din växande mage är bara gaser som vill ut. HAHAHA nä tur att det inte var så! Det lilla hjärtat hamrade på i 144-148 slag pr min. Hon fick leta ett lite tag innan hon hitta, för den lilla rackarn hade gömt sig bra där nere :)
Lars sken upp som en sol, och det var nästan det bästa av allt ihop. Se hans min och hur stolt han blev:) Blev alldeles rörd jag...
Till måndag bär det av på UL i Gävle och DET längtar vi till:) Få se lilla vännen för första gång!
I dag låg jag i sängen och kände på magen när det sparkade (blir bara kraftigare och kraftigare för varje dag) och då kunna jag känna att det sparkade på min hånd!! Jag blev alldeles ivrig och skulle säga åt Lars att känna, men han hade somnat igen :( Och hade jag väckt honom så hade det väl slutat skulle jag tro ;)

bebismagen vecka 16+5 :)




Lördag bär det av till Getryggen för pimpeltävling med pojkarna :) Det ser vi fram emot! En hel dag med sol - hoppas vi och bara mys med barnen!! Längtar till det.. Har inte blivit så mycket sånt nu på slutet på grund av all flytt, men nu ska det bli ändringar på det :)

Men nu ska jag kila iväg till Rosis och prata lite skit!

Vi hörs!

Puss o kram

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()