wenchepenke

Sjukhuset med Eirik.

2010-06-21 @ 10:35:16

Hua, förra veckan var verkligen FULL!
Jag brukar tänka när pojkarna är här att nästa vecka, DÅ ska jag bara ta det lugnt och vila upp mig men av någon konstig anledning verkar det aldrig bli så!
Det händer saker hela tiden, men samtidigt går tiden lite snabbare då oxå. :)

I onsdags var vi på sjukhuset med Eirik för att kolla upp hans andningsbesvär och få svar på röntgenbilderna han tog. Hans lärare har sagt åt oss att han inte riktigt orkar i gympan och hostar tills hans spyr och mediciner verkar inte hjälpa! Vilken jävla röra innan man fick komma in då!
Ringer först HC här hemma i Byn, svaret man får:
-Vi har inga papper på att han har astma här inte.
Nähä, vem har det då?
-Du får ringa barnkliniken i Bollnäs.

Jahapp, som sagt så gjort! Svaret man fick på barnkliniken:
- vi har inga papper på att han har astma här, vi har bara koll över hans njure!

Då höll mamma Wenche på att klicka i vinkel!! Och det hörde hon nog så hon erbjöd sig att ringa till HC i byn och fixa upp i röran. NÅGON har ju skrivit ut mediciner åt honom och bestämt dos, så varför finns inga papper på detta?! Ja det är väl pappers-Sverige i et nötskal det!

Efter mycket om och men, fick vi tid på HC i byn och läkaren där säger då att han har nedsatt ljud i nedre del av vänster lunga, brukar det vara så?? Både Henrik (pappa) och jag såg nog ut som frågetecken för detta har vi aldrig hört. Läkaren säger att han kanske inte alls har astma utan att lungen inte fungare 100 %, han vill att vi ska åka på röntgen så snabbt som möjligt!

Efter röntgen gick det väl 2 veckor innan vi blev kallad till Bollnäs. ÄNTLIGEN får vi hjälp efter månader med tjat och hela tiden bli avvist av olika läkare om att " det bara är ett virus och måste läka av sig själv".
Olika tester görs och dom kommer fram till att hans andningskapacitet inte är så bra som den ska vara.. Nya tester görs efter han har fått medicin och andningskapaciteten ökar med 20 %!! Röntgenbilderna visar även att han har 2 revben som har växt ihop och detta gör att lungen inte kan vidgas som den ska. Detta kan man inte göra något åt.. Men nu har han iaf fått andra mediciner som är starkare och mera effektiv så HOPPAS nu då, att ting ska bli lättare för honom nu!

Samtidigt som jag är såååå glad för att han äntligen har fått göra dom tester som behövs och fått mediciner som till nu verkar hjälpa, så kan jag känna mig så förbannad att man ska behöva tjata och springa ner dörrarna på HC för att få hjälp och bli trodd!!
Ibland funderar jag på om vissa läkare sitter och räknar hur många gånger man har varit ner med samma barn över en viss tid, och redan då bestämmer sig för att man är "hysteriska föräldrar" som springer ner för mista lilla. Och det då är lätt att säga att det är ett virus som kroppen måste fixa själv även fast man säger att ungen hostar  320 dagar pr år och inte orkar vara med lika mycket som andra barn???
För detta med att han har revben som har växt ihop och dåligt ljud i lungan, det har han då banne mig haft i alla år då läkaren på barnkliniken säger att detta kanske är medfödd eller hänt efter OP då han var 1 mnd gammal! Varför har ingen andra läkare hört detta??? Nä fy fan säger då jag...
Vilken tur att man fick träffa en läkare som verkligen vill gå till bunns i det hela!

Så nu håller vi tummar och tår att det blir bättre nu =)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Vecka 30 :)

2010-06-16 @ 23:50:26

Japp, passerat vecka 30 nu i måndags.. Inte många veckor kvar nu :) Börjar längta mera och mera!
Har som vanligt hänt en massa grejer här sedan senast jag skrev...

Förra torsdag 10/6 fick jag åka in på förlossningen i Hudiksvall. Jag stod och tittade på kläder åt Eirik som han skulle ha till skolavslutningen på Linneas här i byn. Medans jag stod där kände jag att det var något som kom ut där nere.. Ja ja tänkte jag, det var väl bara flytningar och tänkte inte mera på det. Då jag gick på toa hemma var det blod som hade kommit ut och lite klumpar ( lite äckligt att berätta det här kanske :P) Men iaf så tänkte jag FAN!! är väl inte moderkakan som har börjat släppa nu väl??!
Jag ringde barnmorskan, men där var det som vanligt fel på telefon så man inte kom fram.. Tillslut ringde jag rådgivningen som i sin tur tog kontakt med GYN i Hudik och dom tyckte vi skulle komma in och kolla.
Så vi gjorde det! Efter 3 timmars väntetid på läkarn, gjorde dom UL inuti och utvändig men dom hitta inte något fel som tur var så det var bara att åka hem :)

Natt till måndag, fick min lilla katt kattungar! Äntligen!!! Började fundera på om det bara var gaser som skulle ut eller om det verkligen var kattungar!  4 små bebisar hade hon i sin mage :) en spracklig, 2 svarta och en lite gråspracklig - tror jag. LIte svårt att se när dom är så små.. Så nu blir det liv här hemma snart. 4 små nösten som springer runt och river grejer :)

Helgen går åt till kalas! Lars mamma fyller 60, så då blir det storkalas i Getryggen! Senare på kvällen åker vi hem för då ska vi fira Joel som ska ha 30 års kalas! Pust!!! Blir nog en väldigt jobbig med rolig helg.

Lite kort från förra gången vi var i Getryggen:

Nu har jag tvättat bebiskläder och hämtat lite grejer hos en kompis, så nu ska jag skruva upp skötbordet :)

Hörs!

// wenche

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Snart sommarlov!

2010-06-04 @ 18:32:25

GUUUUD vad dålig jag är på att blogga nu för tiden :S
Men som vanligt är det mycket som händer hela tiden så man har ingen ork till att sitta framför datorn..

Vad har hänt här på slutet då? Hmmmm... Jo mamma har varit här i 2 veckor, mycket därför jag inte har bloggat oxå. Man vill ju vara social när hon först är här.. Var ju 2 år sedan senast!

Nu var det ju så att precis när mamma var här, arragerade ju Kommunal facket en resa till Furuvik. 50 kr pr person och då var det bussresa, inträde, åkband och hamburgare med i priset!
Klart man åker när det är så billigt! Men turen var AS-jobbig!
Fy fan, säger då jag! Kan med handen på hjärtat säga att jag aldrig i mitt liv tidigare har stått i kö så mycket som jag gjorde den dagen!!! SCHEZZZZZZUS
Det var kö för att gå på toa, kö för att få mat, kö för att se på djuren, kö för att köpa glass, kö för att få åka karuseller!
Tyckte faktiskt synd om barnen.. Dom fick bara åka 2 karuseller för det var så himla lång kö så det var helt hopplöst! Sockervadd kunna dom bara glömma att få, för där var det kö i 1½ timme!!! Sjukt ju...
Att barnen skulle hinna gå på toa var bara att glömma, för där fick man stå i kö typ en halvtimme och så länge klarar inte ett barn att hålla sig... Var bara att gå ut i skogen det!
Kan väl tycka att dom kunna delat upp resan i 2 omgångar istället för att man ska behöva trängas sådär.. Men hade säkert blivit dyrare därför gjorde dom så!

Mamma, Eirik och Christian åkte flodtunna!


ena karusellen dom fick åka


Christian ville åka själv..

Annars går det bra med magen oxå! Den växer så det knakar :) Senast när jag var till barnmorskan hade magen växt med 3 cm sedan senast. Ligger precis på normalen. Blodtrycket var lite lågt 110/60, inte undra på att man känner sig svimfärdig ibland..än så länge har jag bara gått upp 4 kg så jag hoppas att det inte kommer på så väldigt många flera :) Skönt sen när allt ska bort igen..

Börjar längta efter våran bebis nu.. När man tittar på förlossningsklinikken på tv, då känner jag att jag vill att dom sista veckorna nu ska gå fort! Jag vill inte ha förtidigt, men veckorna får gärna gå lite fortare! Lars är otålig han oxå. Han vill ha sitt lilla barn nu :) Vi har fortfarande mycket att fixa, så vi får sätta lite fart snart. är ju bara mellan 9 och 13 veckor kvar faktiskt!

Nu ska jag vänta in pojkarna som är ute och leker, sen ska jag försöka få dom i säng. I morgon kväll åker vi nog till Getryggen och sover över där! Mysigt värre <3

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()