wenchepenke

Sovmorgon!

2010-12-30 @ 19:36:47

I dag fick jag sovmorgon för första gången sen Molly blev född! SÅÅÅÅÅÅÅÅÅ skönt. Lyckades sova/slumra tills klockan var strax före 10 :) Lars gick upp med lillfisan. Det är detta som gör det skönt med att sluta amma, nu kan man turas om med matning och allt vad det är! Har inte slutat helt med att amma, men ammar kanske 2 gånger pr dygn. Oftast blir det på morgonen och en gång på ettermiddagen.

Annars har man väl inte gjort så mycket idag heller! Fixat till lite i lillrummet. bar in en garderob som vi har haft stående ute i garagen.. Trodde inte att vi hade användning för den, men nu vinterstid har man ju insett att vi nog har världens minsta hall!!! Är så trångt så man får cellskräck av att gå in der när det hänger 100 jackor där och 50 par skor. Ibland undrar man om det bor en 1000foting här..
När man har storfamilj så vill man helst ha plats med alla grejer. Just nu finns det ingen! Men blev bättre nu då vi fick in garderoben!

Så nu vill jag bara ta tag i restena v huset! Tänkte gå ner i källaren ikväll och börja röja så man kan dra bort heltäckningsmattan där.. Blir ju hockey på tv ikväll, och det känner jag att jag kan stå över :)

Nä nu ska lilla hjärtat i säng så jag kan fortsätta scrappa! Är helt FAST nu jag :) Hur kul som helst!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Hårlossning!

2010-12-29 @ 09:32:11

Usch vad hemskt det är, och så är det varje gång! När bebisen är kring 4 månader och man trappar ner på amming och så, då börjar håret släppa! Varje gång jag kammar håret så blir jag nästan RÄDD!!! Helt sjuka mängder hår som ligger kvar i borsten och då kan jag fortfarande dra loss hur mycket som helst från håret ändå! Det brukar väl vara såhär typ en månad, sen avtar det!
Det är så illa nu så jag vill nästan inte vistas i köket, för är det något som är äckligt så är det väl att få hår i maten :S Iaf det det värsta jag vet... I och med att jag har så långt hår oxå, så ser det ännu värre ut än vad det är. Så nu har jag jämt en snodd i håret!
Men så fort jag tar ut den, får jag sitta och dra ut hår, hur mycket som helst!

Denna gången har det inte bara varit håret, men även lossat skinn oxå!! Mina fötter som jag är så noga med att fila och smörja varje gång jag har duschat, ser helt JÄVLIGA ut för att säga som det är! Just nu ser det ut som jag inte vet vad fotfil eller fotcreme är!!!
Stora bitar av skinn lossnar varje gång jag har duschat, och jag smörjer och smörjer och värre blir det!

Vet inte vart det här är på väg.... Jag kunna väl få tappat kilon istället tycker jag :) Men jag kanske tappar kilon oxå nu med tanke på allt hår som ramlar av... :)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Så ja..

2010-12-28 @ 20:05:44

Så var julafton över för denna gången! Blev väckt av 3 förväntansfulla grabbar kl 5 på morgonen! Dom undrade om tomten hade varit till oss och klädd granen och fyllt strumporna deras! Så då var det bara att klä på sig själv och gå ner och titta :)
Älskar att se deras små ansikten lysa upp :) Dom blev så nöjda med det dom fick i strumpan och att julklapparna hade kommit fram från Nordpolen :) hi hi
Är så mysigt att dom tror på tomten..

Sen var det bara att sätta fart då. Skalade potatis och kokade ägg kl 6 på morgonen, det är ju något man sällan gör! Men skönt att ha det klart då det var så mycket annat oxå som skulle fixas!

Hur som helst, julafton blev lyckad och jag tror och hoppas att alla tyckte det var trevligt! Hade faktiskt förväntat mig mera tjat och gnäll om när tomten skulle komma än vad det var.
Fick dra en historia för pojkarna om hur förkyld Rudolf hade blivit så näsan hade slutat lysa i Söräng, så tomten fick stanna släden och fräsa näsan på honom, därför tog det sån tid innan tomten kom!
Så när tomten kom lära ju Benjamin fråga tomten om han hade fått fart på Rudolf igen :)
Vi skrattade gott då.

Sen när alla hade åkt hem, och alla barn hade lagt sig, blev det soffan för Älsklingen och jag! Tror inte jag hann lägga huvudet på kudden innan jag sov heller :) Fick en jättemysig filt av mamma som jag kröp under. Har blivit min favoritfilt! Filtar är otroligt viktiga för mig! haha

Juldagen fick jag tillbringa förmiddagen på akuten med Eirik! Pojken lekte med en kniv han visste att han inte skulle leka med... Skar sig på översidan av långfingret. Var väl typ 3-4 cm långt och lite djupt, så jag vågade inte klistra ihop det själv. På akuten var det kö - såklart! Fattar inte hur man bara kan ha 1 läkare på akuten! Måste väl finnas folk man kan ringa in om det blir mycket att göra?? Hade väl tur som bara fick vänta 1 timme...
Dom funderade lite på om det skulle sys, limmas eller stripsas.. Läkaren tyckte att vi skulle limma, men då dom tvättade rent såret, så började det blöda ganska mycket igen. Då fester inte limmet så bra! Så då stripsade dom istället. Hoppas att det läker fint!

Dom sista dagarna har vi bara myst! Ingen måsten eller nåt. Nu kan man varve ner :)









Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

3 dagar kvar...

2010-12-21 @ 09:25:08

.... och fortfarande fattas det 3 julklappar, jag har inte städat, kollat så att granen är hel eller planerat så bra, och på toppen av det hela börjar jag banne mig bli sjuk!!!
Vaknade i morse med halsont och feber. Undrar om det kommer fra att jag känner mig så stressad?? Kanske kroppens sätt att tala om att man ska lugna ner sig.. Men tyvärr har jag inte tid att lyssna på vad den säger just nu! Det är bara att kötta på tills julafton är här!
Risken är väl stor att man ligger däckad sen på juldagen, men då får jag göra det!

Längtar så grymt mycket till att se alla mina barn ögon glittra av förväntningar :) Mysigaste på hela dagen tycker jag! Mina barn får julstrumpa på morgonen! I den kan det finnas godis, frukt och några småpaket! Då har dom lite att roa sig med så att väntan inte blir så lång tills alla julklappar ska öppnas :)

Ska bli grymt mysigt! Bara jag hinner med allt och att allt ser bra ut... Om man kunna sänka axlarna lite och inte ha så höga krav på sig själv då?? Det hade ju gjort det hela lite lättare iaf.. Men så är jag, och kommer nog alltid till att vara.. Rädd för att det jag gör inte ska vara bra nog liksom...

aja, kan väl inte sitta här och jolla, måste ju sätta fart så man slipper få allt på en gång.. TYP!

God jul på er!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Norgeresan avklarat - check!

2010-12-13 @ 08:41:06

Nu har vi varit till Norge och träffat mamma! Hade jättemysigt några timmar där.. Sen fick man ju handlat med sig världens godaste choklad oxå - STRATOS!! Ni som inte provat den, har verkligen gått miste om något.




Mamma bjöd på mat! Först tyckte jag att dom hade lite tråkig meny så jag tog bara en hamburgartallrik, men sen då vi hittade ett bord, så hade dom lagt ut extra- menyer på julmat där. Dom hade även kalkon där :S Suck! Men då hade jag ju redan beställt.. Men men, så kan det gå! Får väl laga till lite kalkon på nyårsafton tror jag..

Vi gick runt på centret där och försökte hitta lite julklappar, men det var så sjukt mycket folk så det var nästan bara jobbigt att gå där.. Fick ju träffa mamma lite före jul iaf, så det var det värd!
På eftermiddagen innan vi åkte hem igen, var det folk från ett gym där och hade uppvisning av Zumba! Det såg förbannat roligt ut!!! åååååååh, vill prova!!

Annars går mina tankar nu till att tänka: VAD FAN ska jag ha på mig på julafton??! Man har ju inte blivit smalare sen man var gravid direkt, och alla mina kläder jag hade före då jag var lite större, har jag ju slängt!! Det gjorde jag för att jag lovade mig själv att jag aldrig skulle upp i den storleken mera! Så nu sitter jag ju här med skägget i postlådan....
Så mitt nyttårslöfte är att jag ska börja träna och gå ner i vikt bara jag slutat amma! OJ, vad uttjatat det är.. haha! Måste väl vara det nyttårslöfte som används mest det :)

Trivs ju inte alls med att se ut såhär, jag som är van att träna och hålla igång! Har ju inte tränat på snart ett år.. Har inte kunna heller för efter förlossningen har jag haft så fruktansvärt ont i ena höften. Haft så ont vissa dagar att jag inte har kunnat stå på benet eller lyfta det. Vet då fan vad det har varit med den??
Kanske är det foglossningen som har spökat??
Vet faktiskt inte, men det är bättre nu iaf, så nu tänker jag börja träna kondition igen! Ska börja med att springa på band, så får vi se om tiden sträcker till så att jag kan träna handboll igen! Är väldigt sugen iaf...

I källaren går ting framåt nu. Lars har slipat trappan upp, så nu blir det till att måla den och sätta dit halkskydd (heltäckningsmatta i form av halvmåner). Sen är det att byta mattan i rummet där nere, sen är det klart! HOPPAS att det blir klart till jul iaf, men det får vi se!

I går var Rosis här en vända och prata lite skit :) Hon hade med sig sina förbannat goda lussebullar med mandelmassa i! Hjälper ju inte på min viktnedgång direkt, men dom där bullarna kan man ju bara inte låta bli!
Var så skönt att bara sitta och prata om allt och inget liksom. Vi träffas alltför sällan numera tycker jag, men igen är det tiden som inte sträcker till alla gånger!

Nä nu ska jag ta tag i lekrummet här, ser ut som jag vet inte vad! Vet inte ens vart jag ska börja, så illa är det! Det är alla dessa ritningar som pojkarna gör som jag har såååååå svårt att slänga! Vet ju hur mycket jobb dom har lagt ner på dom och hur stolt dom är. Får bara så dåligt samvete när jag bara funderar på att slänga dom! Vet ju att jag inte kan spara var enda ritning dom har gjort, men jag ser ju ansikten för mig när dom har visat upp dom :S Det hela gör det så svårt för mig, men nu MÅSTE jag helt enkelt...

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Julkort!

2010-12-09 @ 18:04:06

Har haft lite tid för mig själv här på förmiddagen medans killarna var i skolan och dagis och lillfrökna sov!
Satte mig ner och gjorde 2 stycken julkort (hann inte med mera för då vakna Molly!)

Blev rätt nöjd med dom! Jag är jo ganska ny på det här med att scrappa, men gör så gott jag kan :)
Ska försöka göra lite flera sen alla barn har lagt sig för kvällen. Om orken finns kvar då förstås..


 

 

Nu blir det torsdagsmys med killarna! I morgon åker dom till pappa en vecka igen..

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

kallt!

2010-12-08 @ 15:29:37

Gradstocken kryper nëråt igen, det OGILLAS på det starkaste från min sida iaf!
Usch vad tråkigt det är! Jag klarar liksom inte se något positivt med snö och vinter ALLS. Tycker allt är tråkigt, vill inte vara ute, jag fryser ständigt (tror inte det hatt hjälp mig något även fast jag hade klätt mig som en eskimo), alla dessa kläder man ska pylsa av och på, bilen är kall. NÄÄÄ, bläh för vinter!!!
Helt ok med vinter kring jul, sen kan snöen och kylan bli borta för min del.. När gradstocken kryper neråt, så sjunker även mitt humör sakta med säkert!

Nu följer det månader med trötthet och är smådeppad hela tiden. Ibland tänker jag att jag nog är född i fel land och bosatt mig i fel land. Kanske skulle flytta till Spanien eller nåt?? Något att tänka på när man bli pensionär iaf :)

Nä är väl ingen rolig sambo och mamma heller nu om dagen! Har bara 2 sylindrar och dom smäller rätt snabbt kan jag berätta! Tycker inte om att vara såhär, men vet inte HUR jag ska kunna få mera tålamod?? Får väl önska mig i julklapp kanske?? :) Lite är det nog att jag aldrig får någon egentid just.. Svårt med det när jag ammar, och ska jag göra någon för mig själv känns det alltid som att jag måste stressa hem, och då försvinner ju hela syftet med det hela.. Som till helgen för exempel, då ska syrran och jag åka till Kongsvinger och träffa mamma och byta julklappar. Blir väl även lite gott att äta. Då skulle det vara väldigt skönt att få åka själv, utan att släpa på vagnen och ungar, stanna för att amma och byta blöja osv.. Men jag ammar ju, så då går ju inte det!

Det jag önskar mig mest av allt just nu är att få åka på en spakryssning med en kompis eller bara jag och Lars. Få massage och bara vara!! Utan att tänka på att man ska amma eller göra mat, tvätta och städa! Vad underbart det skulle vara. Ska minsann kolla lite prisar jag nu :)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

nära nu!

2010-12-07 @ 09:22:47

Nu börjar vi se slutet på källarprojektet!
Börjar bli riktigt nöjd nu faktiskt. Ny heltäckningsmatta har vi köpt oxå, så den står redo tills det blir dags att riva bort den gamla :)
Fattas bara lite mera färg på vissa ställen, sen ska ju trappan putsas ( har iof hört att det är ett sant lite helvete...). Tror att vi hyr en stålslip så att man slipper stå och putsa ihjäl sig! Gammalt limm är ju inte det lättaste att få bort, och särskilt inte limm som har suttit i 30-40 år under en heltäckningsmatta!!

Mattan luktar förresten ap-skit och lite värre ändå, så jag vill helst inte ens tänka på vad som finns av smutsiga saker i den :S UGG!!
Nä nu ska det blir fräscht där nere, så att vi kan göra ett mysigt film/ gästrum där. Har redan lite inredningsidèer i mitt huvud, så det är tur att Lars och jag har ungefär samma smak :)


Nu ska ni få se dörr-resultatet! Jag är RIKTIGT nöjd! Och Lars blev det oxå. Är ju huvudsaken det, eftersom det är vårat hus :) Ni får tycka annat om ni vill..
Fattas lite nya dörrhandtak ( tror dom blir svart), sen är dörrarna klara! Jo, lite lister fattas oxå på 2 dörrar, men dom kommer upp i dag!

Så här då:

Fattas lite lister på dessa dörrar!

Tapetmönster! GILLAR!!!!!!

 

Denna dörren är klar, kantlisterna har kommit på!

Tycker det blev för jävligt snyggt jag :D

 

Efter en stökig natt med en nästäppt liten flicka som hade svårt att sova, så ska vi försöka vila oss nu lite innan pojkarna kommer hem från dagis och skola!

tjingeling!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()