wenchepenke

Barnmorskan - igen!

2010-08-24 @ 15:24:33

Hade ju kanske ett lite hopp om att man inte behöva gå till barnmorskan i dag, och att man skulle ha en liten bebis eller åtminstone vara på BB! Men man kan inte få allt man önskar sig här i världen :)

Allt såg bra ut. Bra värden och allt och har öppnat mig yttligare 2 cm, men inga riktiga värkar som sätter fart på det hela :( Bara att vänta då! Fått en ny tid till barnmorskan nästa måndag, men får då hoppas att man slipper gå dit då!

Dom säger ju att 3:e förlossningen kan bli hur som helst, och detta blir ju min 3:e normal förlossning (blev snittad med första barnet), så allt kan ju hända :)

Bara allt går bra, så kan jag nog vänta yttligare några dagar på förlossning.....

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Favoriter

2010-08-24 @ 09:35:40

Inne- listan vad gäller mat och dryck:

-Kräm och mjölk
-Tunnbröd med Bregott
-Chai-te i massor!!
-Enorma mängder MJÖLK.

Ute-lista:

-All annan mat :)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Övertid!

2010-08-23 @ 13:50:40

Japp då börjar man på övertiden då! 1:a dagen i dag, men hoppas att det inte tänker bli så många flera.. Fan så less på att vara gravid nu, känns som man har varit det hur länge som helst!

Men nu är det snart! Barnmorska i morgon - om det inte händer något i natt då..

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

1 dag kvar till BF!

2010-08-21 @ 15:19:38

I morgon är D-dagen för oss. Dagen då bebisen enligt UL kan tänkas titta ut i stora världen.
Men inga känningar än så länge iaf...

Chansen för att jag ska fatta att det är på gång, börjar närma sig 0%!! Nu har man haft blödningar och kraftiga förvärkar (som känns exakt som riktiga värkar) som bara avtar hela tiden, så nu fattar man väl inte före det är försent! Usch, vore ingen höjdare det... Att föda hemma alltså!



Magen vecka 39+6. OTROLIGT spetsig tycker jag.. Står rakt ut! :)

Nä då, det ska nog gå bra denna gången oxå :) Av någon konstig anleding så fattar man att det är på riktigt när det är dags. Så det är bara att vänta!

Har haft pojkarna en vecka nu, så då går dagarna ganska snabbt! Dom längtar tillbaks till fritids och dagis nu så det blir nog skönt för dom till veckan att komma in i rutiner igen!

Kom på i dag att jag skulle tvätta soff-dragen, så då bytte man till rosa(!) klädsel.. Njae... Vet inte helt om jag tycker om den jag e :/ Men är ju alltid bra att ha något att byta till när det är dags att tvätta. Dessa rosa dragen, var något som IKEA gav bort om man köpte en Ektorp soffa eller klädsel. Då fick man ett rosa med på köpet. Kan förstå det, för just den  färgen där kan ju OMÖJLIGT sälja??!
Ja ja som sagt, bra att ha när det är dags att tvätta dom andra :)


Rosa soffa...? Vet inte riktigt vad jag tycker jag... mina gröna gardiner vart iaf heeeeelt fel nu :)



Undrar vad man ska hitta på ikväll för att fördriva tiden? Skulle vilja göra något roligt jag..
Förslag??

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Hmmmm...?

2010-08-16 @ 12:37:26

Hade en konstig dröm här om natten...
Var en röst som sa åt mig att lägga alla kort som jag har sparat på datorn över på USB-minne! Kändes som jag drömde samma sak hela natten. Hela tiden var det över USB-minnet och korten.
Så då jag vaknade tänkte jag att det kanske är lika bra att jag flytter över dom. Så det satt jag och höll på med ett bra tag på lördag morgon!

Och nu kommer det knepiga: I söndags då jag skulle sätta mig vid datorn, hade det blivit något system-fel så att man inte kom in i Windows. Lära sätta datorn tillbaka i tid en bit. Och då var det massa saker på datorn som hade blivit borta!
Vilken tur att jag flytta över alla korten!! Sånt som man gärna vill ha kvar ju. Synd om alla dom skulle blivit borta..

Har man blivit synsk under graviditeten tro?? :)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tandläkarn....

2010-08-12 @ 16:18:55

Varit till tandläkarn - igen! Var dit i juni och lagade en mjölktand (ja, jag har kvar några mjölktänder!). tyckte väl att tandläkarn hade lite väl bråttom då han höll på så jag hade faktiskt funderingar på om det ville hålla? Mycket riktigt började lagningen på att släppa förra veckan! I lördags lossna den helt. Så nu har man gått med et krater i tanden och känt sig lite ofräsch. Jag tycker att det luktar!
I dag fick jag en tid så jag skulle få fixa det igen!

För det första är det inte alls något skönt att hänga i princip upp och ner på rygg när man är gravid i vecka 39. Kändes ut som att jag skulle tuppa av efter 2 minuter! Det ända jag låg och tänkte på var BLI FÄRDIG; BLI FÄRDIG!! Men för en gång skuld kom man ju till en tandläkare som var jätteduktig och NOGRANT, så planer på att komma ut av stolen snabbt, kunna jag ju bara glömma :S

Efter mycket bökande och stökande, klämming, borring och fyllning och blåa lampor som skulle lysas på tanden, fick jag gå därifrån!
Så fort han började hissa upp mig i sittande ställning kände jag hur det började blixtra för ögonen och huvudet sa det bara PANG i!!
Härligt att gå till tandläkarn och få lagat en tand och som en liten bonusgrej fick man migrän!
Var alldeles klen och illamående så det var bara att gå och lägga sig med en handduk över ögonen!
Efter 4 timmar nu och lite tabletter känns det bättre :)

Annars är det ganska lugnt med magen fortfarande. I går tänkte jag nog att, ja men nu så händer det något! Hade typ kraftiga förvärkar ( eller vad det var, jag är inte säker längre!!) i 4-5 timmar och började blöda! Så då vart man ju en aning glad och tänkte att man kanske skulle få föda snart nog! Men ingen ökning i styrka av värkarna eller tätare och sen bara försvann dom :( Men kanske, kanske har man börjat öppna sig mera då??? Så var det ju förra gången jag fick en sån blödning iaf. Då hade jag öppnat mig 1 cm och det är nu 4 veckor sedan..
NÄ, man får väl helt enkelt sluta tänka på det och försöka fylla dagarna med något vettigt, så händer det nog snart!

10 dagar kvar till BF nu! Håll ut!!!!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Hallå?? Bebisen??

2010-08-10 @ 13:51:05

Åååå varför vill inte min bebis komma ut då för?? Känns som att alla får sina bebisar men inte vi.. Ska väl få gå över bara för att jag har gjort slut på mitt tålamod...
Känns liksom ännu mera jobbigt nu. Ont överallt, blödningar och småverkar som bara avtar efter 4-5 timmar. Varför ska man ha så här när det inte är på allvar?? Man blir ju bara less...
Humöret är inte på topp nu kan jag säga. Växlar mellan att vara glad, ledsen, irriterad och arg om vart annat. Tror Lars tycker att det börjar bli jobbigt oxå.
Men men, fortfarande 12 dagar kvar till BF, så är det någon som har lite tålamod över, så får dom gärna dela med sig av det till mig :)
Funderar på att ta bilen och köra efter en guppig väg, cykla uppför slalom-backen eller göra något annat som får det att sätta igång. Förslag någon??

Nu i dessa dagar är min syster ner på koll i Örebro! Troligen ska behandlingen sätta i gång nästa vecka. Då blir det intensivt ett tag. Berättade i går att efter 15 strål-behandlingar kommer livmoder och äggstockar att vara förstörd. Tur att hon inte vill ha flera barn och att hon hann få barn innan hon fick cancer. Men att ta bort livmoder och äggstockar, är ju ett litet pris att få betala om man får vara frisk sen :) Så vi är positiva alla. Hon kommer att fixa det här!

Nä nu är jag trött igen, så jag ska lägga mig en sväng på soffan innan Rosis kommer och hälsar på!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Nej, nej, nej!

2010-08-04 @ 18:23:20

Känner av förkylning!!! Får inte hända så nära inne på förlossning.. Gud vad jobbigt att föda om man har feber och skit.... :/

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Super-duper RASTLÖS!

2010-08-03 @ 15:16:25

Vaknade i morse och kände mig rastlös!! Sådär så det riktigt kryper i kroppen på en.
Är väl bara att man nu längtar så hemskt tills barnet ska komma, så dagarna känns som år!
I dag är det 19 dagar kvar till BF, men kan ju fortfarande dröja + 14 dagar till..
Om man bara VISSTE vilken dag det skulle komma då?? Fast det hade väl kanske inte varit så roligt det heller?
Är ju lite av det mysiga oxå, att få gå och vänta och undra hur det kommer att starta denna gången... :)

Det vore ju lite enklare om man hade haft energi till att göra saker, då kanske dagarna hade gått lite snabbare. Men med så lite och dålig sömn som man har nu på natten, så kan man inte förvänta sig att man ska få någon energi heller! Bara att härda ut nu :)

Tänker mycket på hur det blir nästa vecka. Pojkarna är hos pappa och Lars börjar jobba igen... Bara jag här hemma då, vad ska jag då hitta på??? Hoppas att jag har någon kompis som kan tänka sig att dricka lite kaffe med mig då?? :) Jag gör i princip ALLT nu för att det ska sätta igång snart! Springer i trappor, städar, putsa fönster ska jag göra någon dag. Det har jag faktiskt inte provat förr! Beror nog mest på att putsa fönster är något av det tråkigaste jag vet om! Men värd et försök. Sex ska ju vara bra oxå:) Fast jag tror nog inte att man kan styra det där.... Barnet bestämmer själv när det vill ut - oftast!

För att prata om något annat så vill jag bara säga att jag har en kattunge kvar om någon känner för att ta till sig en liten söt hona??? Om ungefär 3 veckor är det dags för dom små liven att flytta :) Blir nog lite trist, men samtidigt ska det blir lite skönt oxå! Får ju andra ting att tänka på snart :)

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()