wenchepenke

Lite kort på magen..

2010-04-24 @ 18:57:26

Efter önskemål från Josse så kommer det lite kort på magen :)

Magen har lite rundare än vad den har varit dom andra gångerna :) Navlen på väg ut :S usch


Vecka 23 :) undrar vad det är för liten krabat?

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

oo Underbara natt...

2010-04-24 @ 09:14:56

Herre jävlar, så trött som jag känner mig nu var länge sen jag var! Vilken natt!! Man tror ju att när man har så stora barn som jag, ja då ska man få sova på natten iaf. Men ICKE.
Började väl kring 00.00 i natt med att Eirik kom och sa att han inte kunna sova. Mycket pga hostan han har 320 dagar pr år! Då hade han legat vaken ett tag i sin säng sa han... Gav honom lite hostmedicin och vatten så att han kanske skulle somna om. Efter 10 minuter kom han igen och sa att han fortfarande inte kan sova :S
MORR, jag tycker inte om att bli väckt på natten, så tålamodet fick sig en provning :) Tog med mig en bok och la mig bredvid honom för att få honom att somna om..
Då börjar Christian på att stöka inne på toaletten! Gick dit in och frågade vad han höll på med.. Blivit lite blött i kalsongerna så han ville ha ett par nya. Som sagt, så gjort! Tänkte att ja men han brukar vara duktig på att somna om. Men inte denna natten inte!! Då skulle han ha vatten. Jag fyllde på Benjamin sin mugg och gav honom. Tror ni att det dög eller??? NEJDÅ, han skulle ha sin egen mugg.
Då vart jag så less, så jag sa åt honom att han minsann kunna dricka ut den muggen annars var han inte törstig. Christian börjar då på att grina (eller låtsasgrina), så då gick jag ut och stängde dörren. Vart så jäkla less. Eirik kan då fortfarande inte sova och undrar varför jag gick ut första gången.
In igen då, och ligga bredvid honom lite till, samtidigt som Chrisitan yler i rummet bredvid..
Jag börjar närma mig kokpunkten nu....
Går in till Christian och ber honom om att vara tyst annars vaknar alla andra oxå. Får då höra att jag hade glömt hans kos (snuttefilt). Bara att gå ner och hämta den då..
Nu får det räcka!! Nu får ni lägga er och sova, mamma orkar inte mera nu! Äntligen blev det tyst och jag fick gå och lägga mig igen.. Tro inte att det var över vid det här laget!
Då jag lagt mig, börjar ju så klart bebisen i magen med gympa efter allt kör såhär mitt i natten! Jag tänker: men snälla lilla vän, sov du då iaf :S Tog väl en väl halvtimme innan det vart lugnt från både spark och hicka där inne och jag kunna lägga mig och sova!

Skulle tro att mina älsklingar skulle kunna sova lite längre än till 5 efter en sån här natt, men så är det inte!! Full fart redan då med dom 2 som har stökat hela natten. Ända ungen som sover är Benjamin som har sovit hela natten :S

Hoppas att dagen kan bli hyfsat ändå fast man ät trött! Pojkarna ska till pappa sin i dag och fira hans 30 års dag, så jag får väl se till att få sova lite jag då..
Får se det hela som en träning tills bebisen kommer:) Bara att vänja sig!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Framtung!

2010-04-19 @ 23:44:50

Hua ja, börjar bli en riktig lite tjockis nu :) Fast det ska man ju vara oxå när man är gravid!
Ni får ta det som ni vill, men jag ÄLSKAR min kropp när jag är gravid :) Faktiskt så är det då jag känner mig som snyggast och mest kvinnlig. Kanske beror det på att det växer ett liv inuti mig och kroppen förbereder sig på det som komma ska! Så det gör inget om jag får lite extra både på rumpan och brösten :) Jag är SNYGG ändå, ni får säga vad ni vill!

I morgon är det ÄNTLIGEN barnbidrag!! Längtat efter lite pengar nu... Gjorde en rejäl misbedömning förra månaden som gjorde att jag satt igen med ganska lite penger kvar :( Det är aldrig roligt! Men i morgon kommer det in lite cash :) Åker till Bollnäs på koll hos barnmorskan på onsdag så då ska jag passa på att handla lite. Christian behöver nya vårsko, så det ska inhandlas. Även dags att börja kika efter lite bebisgrejor :) Det är inte fel...

Förra veckan plocka vi fram cyklar åt pojkarna :) Så nu är dom mera ute än inne. Lars och Benjamin åkte iväg och handla stödhjul åt hans cykel så nu tror han att det bara är att gasa på. Man är ju okrossbar med stödhjul vet ni ;) Bara att låta han hålla på - med måtta så klart! Ramlar han så lär han sig utav det.. Men ganska skönt är det nu då vi kan cykla till dagis, det tycker dom om! Bara det att min foglossning tycker inte att jag ska cykla... Får så ont så att jag knappt kan gå, men vad gör man inte för sina små änglar?


Benjamin klar för cykeltur


Christian

 


Eirik


Vi låna My en natt oxå :)



Matrummet:) Ganska nöjd med det. Fattas lite hyllor bara!



Nu sitter jag och väntar på att älsklingen ska komma hem från jobbet. Mysigt med en liten brasa så här på kvällen :) Måste ju vara varmt tills han kommer hem :)

Natti natti!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Drömma sig bort lite...

2010-04-08 @ 18:52:18

Tänk om man hade haft lite pengar över så att man kunna åka bort en sväng?? Till ett varmare land, bara för en vecka?? Det vore något jag skulle vilja göra nu... Blev ju inte direkt mindre sugen i går då jag var hos Jenny... Satt och titta på sistaminuten-resor överallt i världen. Hitta en resa för 4 pers till Kreta för 4795 kr!!! Och det med hotell en hel vecka!!!!!! Synd bara att det inte är bara resan som koster, man ska ju faktiskt äta oxå ;) Och göra roliga saker! Sen var det avresa i dag!! Men man kanske kan spara ihop och hoppa på en sån resa någon gång?
Fatta vad skönt, man vet inte vart man ska åka, man bara tar det som finns! Skulle varit drömmen för mig nu... Men nu kommer ju pojkarna hem en vecka, och innan jag kan åka någon stans måste jag skaffa ett pass! Eftersom jag är norsk medborgare betyder det att jag antingen måste åka hem till Norge och lösa ut ett, eller åka till Norska ambassaden i Stockholm... Sen är man ju gravid oxå, så jag får väl vänta helt enkelt :)

I går fick Jenny känna att barnet sparkade i min mage, och hon tyckte det var coolt =) Hon hade aldrig känt det förut, så det var lite roligt! Det syns nu när jag ligger på rygg i soffan. Man ser att magen rycker till när det rör på sig. Om inte länge nu ser det ut som en alien har flyttat in där :) Magen guppar och spetsiga utbuktningar sticker ut lite här och där.. Måste säga att den är väldigt aktiv där inne. Känns som att det aldrig sover längre. Den hickar och sparkar och tycker absolut inte om att jag ligger i fosterställning eller sitter ihop eller så, utan här ska vi ha plats!! Så i skrivande stund är det full fart där nede :) Härligt! Och tänk vilken tur man har att man får uppleva det här en gång till!

Annars har det inte hänt stora grejorna dom senaste dagarna.. I går var jag ute och gick lite med Jenny och var hem till henne och drack te :) Mysigt! Vi är ju nästan grannar nu. Även i dag var jag ute och gick med henne. Märker att börjar bli tyngre nu.. I dag gick vi lite längre och då fick jag lägga mig en vända sen. Dels foglossning och dels sammandragningar! Tycker inte om att jag har fått sammandragningar redan.... Det är absolut ingen fara, men det är lite obehagligt när man går och det drar ihop sig.. Men det var ju lika dom senaste 2 graviditeterna, så varför skulle det bli annorlunda denna gången?? Bara att ta en dag i taget och lyssna på kroppen... En kaffe med Charlotte hann jag oxå med i dag på förmiddagen :)  Tur att man har så goda vänner! Det behöver man!

Nä, ska man ta dessa jäkla järnkapslarna nu då, så jag inte får skäll av barnmorskan nästa gång jag ska dit?? :) Ska vänta in pojkarna oxå.

Hej hopp!
// Wenche

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Trök-påsk på riktigt!

2010-04-05 @ 12:14:11

Javisst ja, det blev påsk! En påsk som skulle vara fylld med sol och roligt, fast så vart det ju inte..
Lars som har längtat efter långfredag och angling på isen, blev sjuk! Febrig och klen... Han är fortfarande klen. Tycker att jag kan skjuta honom, fast det vill jag ju inte göra :) Ingen har väl dött av lite förkylning. Men 1: han är karl ;) och 2: är man aldrig sjuk, så känns det nog som en pina när man väl blir sjuk...

Själv har jag klarat mig hyfsat bra, bara lite halsont och öronvärk! Börjat få problem med mina öron och bihålar. Vet inte om det beror på att jag är gravid?? Har fått jobbat lite i påsken iaf.. Så då blir det ju lite penger nu då det är stor-helg och allt!

Måndag och vardag i morgon igen. Börjar klättra på väggarna snart! Vill göra något samtidigt som jag inte har en aning om VAD jag vill göra! Blir väl till att städa som vanligt! Ända man gör när man inte har något annat för sig.. Då har man nånting att göra några timmar iaf.

Var förresten ut i fredags! Inte helt det samma att gå ut nykter, men man behöver träffa lite folk ibland oxå! Blev uppraggat av en jäkligt full karl. Ha ha. Han var nog så full så att varken såg magen eller hörde efter då jag sa att jag har famlj! :) Undrar om man är sådär dryg själv när man är full?? Uffa, hoppas verkligen inte det... ;)
För övrigt var det väldigt mycket folk ute. Mycket folk jag inte alls känner. Många som kommer hem på påsklovet antar jag.. Vart kvar till 1 typ, då tyckte jag det räckte och åkte hem.. Skönt att vakna dagen efter och inte vara bakis iaf.. En STOOOR fördel med att vara gravid!

Ska leta fram lite städredskap jag nu och sätta lite fart här. :)

Hej med er.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()