wenchepenke

Funderingar...

2009-10-30 @ 10:32:40

Har några funderingar som jag tänkte dela med er.

Jag har gått upp 4 kg (!) sen jag träffa kärleken.. Känns inte alls bra.. Alla säger ju att man går ner i vikt när man är kär på grund av hormoner i kroppen (endorfin??), men inte jag, jag går upp i stället?? Jag tror heller att man går ner i vikt för att man har sex hela tiden, flera gånger om dan :D men jag går fortfarande upp i vikt!!! haha

Kan ju självklart bero på att jag älskar sötsaker och det gör Lars oxå.. Dessutom är vi karaktärslösa =)

Sen håller ju jag på med mitt nyttigare sätt att leva på. Äter nyttigt och dricker mycket vatten, te osv, men jag har MYCKET mera finnar nu än då jag proppade i mig godis varje dag??? VAD ÄR DET FÖR FEL PÅ MIG??? Ska man inte få finare hy om man dricker mycket vatten och äter nyttigt?? Verkar inte så på mig iaf..

Har ju iof Rosacea oxå, så det går i perioder och det ska väl erkännas att jag har slarvat lite med mediciner här på slutet :P Ok, det kanske är mitt eget fel!

I morgon har jag min frossar-dag igen =) Just nu tänker jag på allt gott jag ska äta, men när det kommer till i morgon är jag nog inte så sugen ändå.. men lite ska jag nog få i mig =)

Lääääängtar tills vi åker till Sundsvall i dag! Skönt att komma bort ibland och bara vara..

Birsta- HERE I COME!!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Lite barnekort igen!

2009-10-28 @ 21:11:54

kort på barnen och... annat!




En uttråkad Benjamin...

 


Koja i våningssängen. Nice pose av Christian.. Hur det ser ut på detta rum! HUA!


Gissa vilket barnprogram?? någon har tjuvlåna min kamera och knäppt kort på byggare Bob :P

 

Det är fullständigt möjligt att sova i en liten leksakslåda :) trött Eirik

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Upp och ner i humöret..

2009-10-28 @ 07:46:32

Usch, jag hatar när man pendlar så upp och ner i humöret! Har haft några tunga dagar nu. Känner mig ledsen och trist utan att det finns någon anledning.. Funderar mycket på livet om dagen! Jag VET att om någon månad känns det lättare och bättre, men fram tills dess måste jag kämpa på!
Det är jobbigt när man skulle vilja göra saker, men energien fattas.. Jättetrött och tung i kroppen.
Mycket som spinner runt i huvudet. Ekonomin är nog den största boven.. Det är lika för mig som för väldigt många andra, har inget fast jobb och vet bara från månad till månad hur det ser ut med pengar och det är otroligt stressande! Sen får man hoppa in och jobba när chansen dyker upp och då är det mycket styr med att skaffa barnvakt och ibland löser inte det sig heller och då kan jag inte jobba... då sitter man och grämmer sig över det!
Svårt att få det till att gå ihop alla gånger... Allt detta påverkar mitt humör, nattesömn och stressgräns.
Jag blir ledsen och glad om varandra, sover dårligt på natten och är självklart jättetrött på dagen då och har ingen energi till att göra saker med barnen, och jag känner mig konstant stressad och på bristningsgräns!

Måste lära mig att stressa ner.. Det mesta löser sig ju på något sätt! Men just nu känns det lite tufft och jobbigt och jag har fått tagit en paus från handbollen.. Vill inte vara där och skämma ut mig liksom! Tål nog inte så mycket nu.. Men man får tänka att det kan bara bli bättre och att jag kommer att klara det här =)
Tur att man har dagar som är positiva oxå, så att hela mitt liv inte bara är som ett grått moln!

Nu ser jag fram emot en helg med Lars på hotell i Sundsvall och handla lite julklappar!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Fullt upp i helgen!

2009-10-27 @ 09:33:20

Fullt upp i helgen!

Benjamin fyllde 4 år i söndags, så det blev kalas. Det han önskade sig mest av allt i hela världen var en jo-jo =)
Har man inte högre krav en så, så är det ingen sak att handla prensent!


Födelsedagsbarnet med skeden i mun :P

 

Benjamin och Imo.

Imo var på rymmen i natt! Smet ut i går kväll, då barnen inte är så duktiga på att stänga ytterdörren när dom är in till grannpojken... I dag morse fick jag ut och leta katt! Hitta henne i en häck som var typ 2 meter bred. Såg ut som hej-kom-och-hjälp-mig då jag till slut fick ut henne. :P Kvistar och löv över hela mig.. Tror dessutom att hon har blivit påsatt på sin lilla roadtrip. Hon har inte gjort annat än att slicka sig i röven sen hon kom hem... Bara det inte blir kattungar nu då.. :S

Annars lunkar väl livet på som det brukar. Barnen går upp vid 5, sen är det fart fram mot 8 på kvällen...
Sockerbehovet mitt har sjunkit, så nu går det faktiskt riktigt bra :) Har godis kvar i skåpet sen helgen ( trodde att jag skulle vräka i mig hur mycket som helst när helgen kom, men det vart nästan tvärs om. Var inte sugen =) Riktigt skönt), och har inte ätit något. Njuter av mitt te i stället.
Chai-latte är väl det bästa teet som finns!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Kort på små troll!

2009-10-25 @ 11:44:59

Måste bara lägga in lite kort på mina söta barn och syrrans lilltös My =)




Är hon inte skön så säg! =) Mosters lilla guldfia



Är det inte öronen det är fel på, så är det ögonen =)


Eirik äter kvällsfika =)


Ack så lik sin mor. Somnar jämt på soffan =)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

HUR MAN DRIVER SIN MAMMA FRÅN VETTET.. Recept!

2009-10-24 @ 15:11:02



1)  Börja dagen med att gå upp kl 5 och bråka antingen med leksaker eller med syskon.


2) När mamma har gått upp, börja GENAST tjata på frukost. Säg att du vill ha gröt fast du egentligen vill ha mackor... ( Då börjar det komma små olyder ur din mamma då hon har kokat gröten i onödan)


3) Efter frukost fortsätter du tjata på antingen godis eller fikabröd ( Din mamma börjar se lite less ut, JAG LOVAR)


4) Du fick inget godis eller fikabröd? Spöa småsyskon, smäll i dörrar, knäpp av och på lyset, kasta saker runt dig (mamma höjer nu rösten och ber dig sluta med det där)


5) Fråga om du får göra en sak. Spelar ingen roll om du får ja eller nej, du frågar MINST 4 gånger till om exakt samma sak ( mamma frågar om du har skit i öronen eller om du är glömsk samtidigt som tidningarna smälls hårt i bordet. Man kan nästan ta på irritationen som börjar uppstå..)

6) Du säger att du vill åka och hälsa på kompisar och tjatar tills mamma ger med sig. Se till så att ni måsta åka bil till dom ni ska hälsa på, det gör det hela lite mera besvärligt. Då ni har kommit fram, så tjata på att du vill åka hem igen efter ca 5 min. (Mamma upprepar att nu har vi nyss kommit och ska stanna ett tag till) Lyssna för guds skuld inte på henne, utan fortsätt tjata på hemresa! ( mamma slänger i sig kaffe och stampar med irriterade steg ut i hallen för att sätta på sig skor och drar dig i armen ut och sätter på dig kläder oxå före hon taler om att hon tänker minsann aldrig mera åka och hälsa på någon flera gånger med en sån tjatig unge!)

7) Ni har kommit hem, tjata på mat igen! Det är dags för middagsmat och din mamma stressar för att maten ska bli klar. Säg då att det här är den äckligaste maten du någonsinn har ätit och att du inte vill äta. Knuffa tallriken gärna bort efter bordet så att ett glas med mjölk tippar omkull.. ( Mamma tittar på dig med sina "arga-ögon" och pekar in mot tv-rummet och ber dig komma dig ur hennes synshåll snarast, ANNARS!!!)

8)Dags att städa upp alla leksaker för kvällen, men gör INTE detta på en gång hon frågar! Låt din mamma få vara den som ska tjata ett tag.. Närmare bestämt 1,5 timme... Försök inte svara när hon frågar och ber dig om att städa.. Efter 1,5 timme får du svara på tonårsvis med antingen JAAAAAAAAAAAAA eller NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEJ!!!!! Så högt du kan. (Mamma skriker nu tillbaka att ALLA ska hjälpa till, det blir ingen lördagsgodis, födelsedagspresenter, julklappar, kalas eller något låååååååångt fram i tid om ingen hjälper till att städa.)

9)Vid tandborstningen vägrar du bara att gapa. Enkelt och bra! (Din mamma kommer att lägga dig i knä och stoppa in tandborsten i alla fall, samtididgt som historien om Karius och Baktus upprepas för 456723:e gång.)

10)Det sista du gör för dagen är att vägra lägga dig. Skrik och sjung så HÖGT du kan medans din mamma försöker läsa bok åt dina syskon. Efter upprepande försök på att få tyst på dig kan du se din mamma stå och riva sig i håret och det börjar slå blixtar ur ögonen på henne. Säg då att du inte vill att hon ska vara där för hon stinker kaviar och har långa tår(!) och ser ut som ett monster! Därför tycker du bara om din pappa och vill bara vara hos honom. ( din mammas ansiktsuttryck förändras markant innan hon bara går och stänger dörren efter sig.. Du kan höra stilla gråt från tv-rummet sen)

GRATTIS!!!!!!DU HAR LYCKATS DRIVA DIN MAMMA FRÅN VETTET=)



Tur att inte alla dagar ser så här ut och ni får ta det med en nypa salt, det är skriven med humor och skratt... =)
Fortsatt trevlig helg.... =)

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Att vinna över sitt sockerbegär...

2009-10-22 @ 20:30:52

Jag såg nog hur ni stirrade på mig! Ni gadda ihop er och försökte lura mig. Ni var med på det alla ihop!! Både kladdkakan, morotstårtan, muffinsen
och alla pajer!!! Det är tufft att gå på ett fik och inte få äta fikabröd, men jag klarade av det =)
JAG VAR DUKTIG=) Ändas kaffe macchiato med mint/chokladsmak drack jag. Sen åt vi jättegod mat där oxå, kolla bara:





Det här var deeeeeilig mat det =) Kycklingfile´, potatissallad och lite grönt till :)


Så här glad var Rosis för att få äta mat :D  (sorry gumman, det andra kortet var mycket sämre! ;) )

Lite nya mysiga prylar handlade man oxå:


En vas (typ) med stenar,vatten och vattenljus är mysigt nu på hösten! Älskar att tända ljus.


Så har man överlevd denna dagen oxå utan att falla för frestelsen... Härligt!

Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()

Ett nyttigare liv....? Och kanske gå ner några kg...?

2009-10-22 @ 09:47:44

Varför ska fika och godis vara så förbannat gott???

Jag är helt tokig i bullar, kakor, tårtor och CHOKLAD!!! Tror minsann inte att det finnas en ända choklad som är äcklig i mina ögon =) Men nu måste det bli en stopp på det här... Jag som var så duktig för ett år sedan.. Hade en frossa-dag i veckan som jag fick äta precis allt jag vilja. Dom andra dagarna håll man sig till nyttig mat. Åt efter tallriksmetoden. Åt mera grönsaker än annan mat och kände mig NYTTIG!!

Kan jag inte påstå att jag gör nu.. Jag har stoppat i mig godis och fika! Och ju mera godis man äter, ju större blir ju sockerbehovet! TYVÄRR... Så nu är det lite kämpigt här..

Men så kom Lars (pojkvännen) och jag på att nu JÄVLAR får det räcka! Kanske ska tillägga att han är minst lika karaktärslös som jag är :P Och då blir det ju svårt för den delen.. Båda älskar sötsaker!

Nu har vi satt upp ett mål: Fram till jul ska vi äta mindre, nyttigare och bara ha en frossardag i veckan. Problemet är att vi kan inte kolla varandra eftersom han jobbar borta.. Så nu gäller det att försöka leta fram den där karaktären som nog finns lååååååååångt där inne och inte lura sig själv.. =)

Till jul är ju egentligen inte så länge, så det borde ju gå! GUD ska veta att jag blev satt på prov i går alltså...! Mitt yngsta barn fyller år på söndag, så hans gammelfarmor hade bakat en hel icakasse(!) full med bullar. Och ni vet ju alla hur jävla gott nybakade bullar luktar!!! OOOOOh jag hade det svårt då kan jag lova.. Men jag skynda mig stoppa in dom i frysen, ALLA IHOP! Sen åkte jag till Lars sin lägenhet och sov där för att inte falla för fristelsen.... =)


 Inte undra på att man har det jobbigt när man får en icakasse med såna godingar..

 

Så lite stolt och nöjd är jag över mig själv! I dag ska jag åka till Bollnäs och handla med min kompis Rosis. Då blir det nog fika på stan.. Men BARA kaffe för min del =)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

En lugn helg..

2009-10-19 @ 22:49:51

Ja ni, här hände det inte stora grejerna i helgen måste jag säga..
Fredagen jobbade jag på hotellet igen! Skönt att få göra lite annat ibland oxå. Tycker jättemycket om att jobba med gamla människor, det är inte det, men ibland är det så skönt att komma på hotellet och bara städa och tänka på annat! Man slipper vara social därför att man till stor del går och pysslar för sig själv och då hinner man fundera på mycket konstiga grejer :D vilket är jätteskönt ibland..
Sen ibland brukar jag jobba med min kompis Sofie och då är jobbet ett rent nöje! Tänk vad vi pratar, skrattar och har mycket tok för oss :D Underbart om man kan ha det så på jobbet och ändå få gjort det man ska! Härligt!

Lite senare på kvällen var Lars och jag på bio och såg Flickan som lekte med elden. Så nu väntar man såååå på att nästa film ska komma!! Vart ju så tokigt slut på denna film... Mot slutet av filmen var det en scene som gjorde att jag skvatt himmelhögt och nöp Lars i armen :D haha fast man visste att något sådant skulle hända, så skvitter man till ändå. Var väl en jäkla tur att jag inte skrek oxå :P

Lördag hände det heller inte stora grejerna.. Det var väl tänka att vi skulle åka till Bollnäs på dagen, men oj då det var ju fotboll OCH Hockey som Lars bara MÅSTE se :D Lilla sportsnerden... Och jag då som verken tittar på fotboll eller hockey vad skulle jag göra? Åkte upp till syrran och hälsade på lite. Fick träffa lilla My, mosters lilla jänta och Elise :) My är en lika stor linslus som sin moster så självklart skulle vi knäppa kort :D

             

My och jag                        Elise                                   Syster



Lördagskvällen gick åt till att vara rastlös... Vi började ångra på att vi inte hade hittat på något den kvällen.. Så vi kollade på film och kastade (!) godis på varandra =)

Söndag var det jobb igen, så man hann inte göra så mycket.. Sova! Hur kan man vara trött när man inte gör något?

           

                         2 Tröttisar

Hoppas att det händer lite denna veckan iaf.. Nu blir det lite jobb i morgon, sen ska jag hälsa på Lars föräldrar och sen blir det handbollsträning på kvällen. Så tisdagen är klar iaf =)

Hej hopp

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

ETT PMS-MONSTER OCH JAG ERKÄNNER!!!!!

2009-10-14 @ 13:47:10

Det är minsann inte lätt att vara kvinna! Inte nog med att man ska ha ont och blöda, nej man ska även bli en tickande humörbomb oxå tydligen..
Fenomenet uppstår varje månad, det slår ALDRIG fel!! Inte nog med att man mår så jävla dårligt med sig själv, men man förpestar ju vardagen till alla ikring sig oxå.
Absolut ALLT är fel! Bara en sån liten grej som att det är hål i en strumpa kan få mig till att antingen klappa ihop och gråta eller oxå blir jag tvär-förbannad!!
Det går inte att kontrollera särskilt bra heller, utan det är bara att låta det gå sin gång!
En annan sak som uppstår är att jag blir paranoid till tusan.. Ja du läste rätt. PARANOID!

Jag tror verkligen att alla försöker göra illa mig på det ena eller andra sättet. Alla har baktanker med allt de säger eller gör och det är ALLTID negativt - tror jag! Allt positivt vrider jag på tills det är jätte negativt. En kommentar som : oj vilken snygg tröja du har! Blir i min PMS-värld elakt.
Jag tänker: Vad FAN mena hon med det då? Det var säkert ironiskt menat. Hon tycker den är jätteful och att jag har dårlig smak när det gäller tröjor. Hon tycker även att jag är något av det fulaste och fetaste hon har sett - EVER!! Och jag tänker: Fy fan, brinn din jä*** subba!

Så så här ligger det till: Om du säger nåt till mig, så är det fel, men om du inte säger nåt så är även det fel! Man kan inte göra något rätt för ett PMS-monster som jag!
Som tur är så går det över efter ett par dagar, men då kan skadan vara ganska stor och man får lägga sig flat och be alla nära och kära om ursäkt för allt elakt man har sagt under dessa dagar...

Så nu vill jag bara be om ursäkt för allt jag har sagt och kommer till att säga under mina monsterdagar =)
FÖRLÅT!!

Hej med er tills vi bloggas igen!


Permalink Allmänt Kommentarer (6) Trackbacks ()

Nybörjare...

2009-10-14 @ 10:41:17



Hej alla gamla och nya vänner!
Gör som alla andra och börjar blogga lite jag oxå... :) Spännande! Eller ja, vi får väl se :)
Lite om mig själv: Norska, men har bott i Sverige i snart 8 år ( IIIIIIIIIIIIK vad fort tiden går!!!!). Har 3 barn. Eirik har nyss fyllt 7 år, Christian är 5½ år och Benjamin fyller 4 år om 11 dagar! Har världens goaste pojkvän som heter Lars. vi har varit tillsammans 5 månader nu.. På min fritid spelar jag handboll.

                    <3 Mina 3 Älsklingar <3 

             

Eirik                      Christian               Benjamin

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Välkommen till min nya blogg!

2009-10-14 @ 10:01:43

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()