wenchepenke

Hej hopp!

2009-12-30 @ 11:02:22

Nu var det ett tag sen jag bloggade... måste skärpa till mig!
Det har varit fullt upp, men har ända inte hänt just något..

Varit hem till Kragerö en sväng och hämta pappa. Skönt att komma hem och träffa mamma och Alg gunnar en sväng.. Blir långt mellan varje gång man är hem. Christian följde med oxå =) Han var så nöjd att han fick följa med själv utan dom andra 2..

Resan ner gick jättebra! Var hemma på 8½ timme, så jag klagar inte =)

Hem var det värre! Världens snöväder kom, sen sluta spolarvätskan på min sida att fungera, det var halt och pappa skulle pinka varje kvart! Höll på att få något fel!! 12 timmar hem :S

Sen kom julen och pojkarna åkte till pappa! Lars och jag hade lite julmys med dom på morgonen innan dom åkte. Sen var jag till syrran och firade sen på kvällen. Tomt utan barnen, men så är det ju bara, bara att vänja sig!

Hänt lite andra roliga saker oxå, men det ska jag berätta om sen.... ;)

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Barnuppfostran är ingen lek...

2009-12-09 @ 11:06:29

Usch i dag hade jag en jättekonflikt med mitt äldsta barn igen över detta att man måste gå i skolan varje dag...
Dessa disskutioner dyker upp varje måndag och onsdag nu om dagen.. Eftersom jag inte har något jobb, så får man bara ha dagis 15 timmar i veckan vilket betyder att dom 2 minsta blir ju lediga måndag och onsdag. Och förståelig nog, så sticker det i ögonen på den som måste åka iväg till skolan varje dag!
Han tror ju att vi har mysigt och roligt hela dagarna när han är borta i skolan, vilket ju inte är tillfället! Men hur ska han förstå??

Har förklarat att så är reglarna, men hur i friden ska han kunna förstå det?? Han är ju bara 7 år... Så nu om dagen har vi ett rent HELVETE här på morgonen måndag och onsdag. Ibland har man fått klätt på honom med tvång och hur bra känns det då? Men jag måste stå på mig och visa att det är jag som bestämmer, samtidigt som det gör så ont i mig att det ska behöva vara så här mellan oss. Vill ju inte det!!

Ibland känns det som att han uppfattar mig som en arg och otrevlig mamma, vilket jag säkert är oxå eftersom det ständigt dyker upp konflikter. Säger jag A, säger han B. Frågar jag honom om han vill ha pannkakor eller soppa till middag och han säger soppa, blir han sur för att jag inte gjorde pannkakor... Hur än jag gör så är han inte nöjd!! Antar att det är någon form för trots han går igenom och att han tappar lite kontrollen själv oxå.. Sen är det mycket som händer i hans liv nu... Pappa har ju träffat nytt, mamma har träffat nytt, pappa ska sälja huset och flytta, mamma ska flytta med sin nya kille. Han kanske inte kan uttrycka sig riktigt vad som rör sig uppe i hans huvud??
Jag har faktiskt ingen aning längre och vet heller inte vad jag ska göra?? Har försökt ALLT känns det som!

Prata lite med hans pappa i dag och vi kom väl överens om att nästan gång han ska hit, så får han istället stanna kvar hos sin pappa och se om det funkar bättre... För så som det är nu så funkar det inte alls! Det går inte att ha det såhär...

Jag är öppen för förslag om det är NÅGON som har tips eller råd??? Jag gör nästan allt...

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

En sjuk Bia...

2009-12-07 @ 10:41:12

Uscha, mitt stackars lilla barn har fått halsfluss/ böld! Finns det något värre än när barnen är sjuk? Tyckte det var riktigt otäckt att han hade böld i halsen.. Har legat på nätterna och lyssnat så att han inte skulle sluta andas, för tänk om det sväller igen på natten och man inte skulle höra att han slutar andas??
Hemska tanke...

 Henrik var till läkarn med honom i fredags och fick penicillin.. Stark en sådan! 250 mg pr ml.. normalt är väl 100 tror jag.. Hela fredagen och lördagen gick åt till att sova för honom.. Bästa medicinen det, sova bort febern!

Kära nån hur ett litet barn kan snarka så!! Både Lars och jag kunna inte sova för han snarkade så högt :P Lars gav upp och gick ut i soffan och la sig.. jag var så trött så att jag somnade tillslut även fast det lät illa. Drog täcket över öret och höll armen över, så gick det bra =)

Vi har ju inte kunnat gjort så mycket i helgen då.. kollat en del sport på tv. Handbolls VM har ju börjat! Sååååååååå synd att dom inte visar Norge sina matcher, för dom skulle jag vilja se :( Men nu är det ju bara några dagar tills jag åker hem, så då får jag se några matcher iaf :) Har lite funderingar på att ta med Christian med mig till Kragerö.. Så sällan att han får göra egna saker utan Eirik och Benjamin..

Nä nu ska jag göra lite mat tills kärleken kommer hem på lunch :)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jobba!... och hemska drömmar...

2009-12-02 @ 23:18:55

Fick hoppa in och jobba lite i dag. Blev ringd efter 07.10 i dag morse och då var man väl inte riktigt med... :P var bara att hoppa i kläderna och gå till jobbet! Skönt att få jobba lite, men man kan inte rå för att man känner sig lite utnyttjad av kommunen... Alla dessa indragningar och besparingar dom håller på med, gör det väldigt svårt för oss timmvikarier att få jobba! Här har man slitit och ställt upp på alla möjliga konstiga tider sedan 2002, och vad har man igen för det då?? INGET!
Man duger så bra när ingen annan vill jobba (jul, påsk och sommar) och även när det är vinterkräksjukan eller magsjukan. DÅ duger man! Känns lite surt att man riskerar sina egna barns hälsa när det är magsjukan bara för att få jobba, men man måste ju ha något att leva för oxå! Brukar inte få magsjuka själv, men jag släper hem skiten! Och då blir ju baren smittad... Iof så får dom väl i sig skapligt med bakterier på dagis oxå, men man tänker ju på det ändå! Tänk om det var jag som har smittat dom? Alla vet ju hur hemskt det är att ha magsjuka...
Det är bara att glömma bitterheten och tacka o ta emot =)

Hade en hemsk dröm i natt... Drömde att min pappa hade gått bort... Och syrran och jag satt i hans hus och skulle gå genom alla hans saker. Försökte få kontakt med honom, för båda 2 kände att han fortfarande var kvar i huset.. Snuskig känsla! Jag grät i drömmen och vaknade av att jag grät. Ganska skönt då jag insåg att det bara var en dröm och att pappa fortfarande lever. Även fast jag vet det, så sitter oroen fortfarande kvar i kroppen! Lustigt det där....
Skönt att jag snart får resa hem till Norge och träffa honom igen... =)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Vad är det som lyser på himmelen??

2009-12-01 @ 11:21:13

Men hallå alla =)

Solen skiner, det var ett tag sen! Härligt.. passa på att ut å gå lite i dag då. Promenera bort till Jenny och dricka lite te med henne=)

I helgen jobbade jag på Bonden i byn. Stod i garderoben både fredag och lördag och det var faktiskt ganska roligt! Mycket att göra eftersom det var lite saker som hände både på hotellet och bonden. Lördag var det fullt!!
När man jobbar på ett sånt ställe, är det nästan så att man vill bli nykterist för resten av livet.. Undrar om jag är så när jag är berusad? TROLIGEN!! =)

Mycket folk som kom och skulle prata. Både folk jag känner och folk jag aldrig har sett, så det var roligt!
Har fått komplimanger så det räcker för ett helt år iaf ;) haha Det är som man säger: att när du fula blir snygg, är det dags att gå hem ;) haha

Annars börjar det närma sig hemresa till Kragerö nu.. Längtar till det.. bara 12 dagar kvar=) Ska bli skönt att få komma hem lite.. Åker hem utan barn så det blir mycket slappa och kanske träffa lite kompisar.
Undrar om Hanna ska åka med?? Hon skulle kanske hälsa på en kompis som bor inte så långt från Kragerö.. Ganska lustig historia det där.. Snacka om att världen är liten?=) Hör på:

Hanna frågade mig om det var långt mellan Skien och Kragerö.. Nej sa jag det är väl ungefär 7-8 mil... Ok sa hon. Hon berätta att hon har en kompis där som hon gick i skolan med i Ljusdal då hon var liten. Men efter ett tag flyttade han och hans familj till Norge och sen dess har hon inte haft kontakt med honom helt tills hon såg han på facebook. Sen berättade hon att han het Tony.. Vänta lite, sa jag.. Jag kände en gång en kille som het Tony som hade bott i Sverige och som nu bodde i Skien.  Sen bad jag henne kolla om han hade gått på Croftholmen gymnasiet.. Och mycket riktigt!! Då är det samma kille ni!!!
Vi har känt samma kille under 2 helt olika perioder i våra liv och låååååångt innan Hanna och jag träffa varandra =)
Sjukt va?? Av 4,5 miljoner människor som bor i Norge, så var det samma kille.. Helt otroligt tycker jag!
Skulle vara roligt för dom om dom fick träffa varandra igen :)

Nä nu blir det att laga lite lunch tills Kärleken kommer hem på rasten.

Hej hopp

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()